VST-hangszerek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

pityu0718
Bagóért lehet már belsõ vinyót venni, miért nem veszel bele egy nagyobbat?

pityu0718
Pöpec lett! Amúgy is nagy kedvenc a DM. <#taps>

IMYke2.0.0.0
Nexus.
Hú de jó lenne, ha lenne rengeteg helyem az otthoni gépemen, és persze sok orchestra VSTi meg alap...
Így marad a Nexus.
Depeche Mode...Enjoy The Silence (i2k'013's Vision - DEMO) 03:44

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

stef666
Az Omniban látszik a Trilian könyvtára.

http://steflion.wix.com/studio

*Hülyén fogalmaztam, a lényeg, hogy én az update-ek elõtt csináltam meg, mert akkor még talán csak 1, vagy 2 olyan update volt, ami a DVD-n lévõ frissítésen kívül létezett. Egyébként az update-ek elvileg nem befolyásolják ezt az áthelyezõs mókát.

Omnisphere-Trilian: jó kérdés, sose próbáltam. Így hirtelen az se rémlik, hogy látom-e az Omnisphere-ben a Trilian könyvtárat...de szerintem nem - mostanában nem használtam.
Azóta viszonylag sok update volt, tehát a válasz egyértelmû nem, legalábbis az én esetemben. Ha arra az update-re gondolsz, ami a letöltött Omnisphere (Air ISO) DVD-hez volt, úgy emlékszem, hogy azokat egybõl feltettem installáláskor.
pityu0718
Olvasom a Spectrasonics honlapján, hogy "Integration with Omnisphere: Trilian patches open inside Omnisphere for editing & live performance stacks (Omnisphere version 1.1 or higher required for Trilian library integration) "

Ez azt jelenti, amire gondolok vagyis az Omnisphere-be behívhatók a Trilian hangjai? Ezt próbálta már valaki? Hogy mûködik ez?

pityu0718
Olvastam a témával kapcsolatos cikkeket Én is az audionews-on, érdekes is volt, hogy volt akinek ment a dolog volt akinek meg nem sikerült a leírtak alapján összehozni.

Kérdés, hogy az updatek elõtt vagy inkább után kell az "áthelyezést" megcsinálni? Mert errõl nem írnak semmit és lehet nem mindegy.

Rég volt, de én is ezt a STEAM-megoldást csináltam. A hozzászólások közt találtam az audionews-on, ha jól emlékszem. Viszont nálam a C-re ment az is, mert egy hibaüzenet miatt kellet ezt a megoldást választani. Ez az áthelyezõsdi szerintem Omnisphere-nél nem mûködik, de ki tudja, próbáld meg!

Anno írtam egy rövid .txt-t, hogy emlékezzek:
A STEAM-hez gyárts egy shortcut-ot, aminek pontosan ugyanazt a nevet kell megadni. Ezt a program files\spectrasonic könyvtárba kell másolni. Plusz a c:\user\application data\Local\Spectrasonics könyvtárba is be kell másolni. (Ez egy rejtett könyvtár elvileg.) Ahogy látod, ez marad a C-n, de nekem emiatt kellett megcsinálni:

"Cannot open Multi C:\Program Files(x86)\Spectrasonic\Steam\Omnisphere/Defaults/default.mlt_omn"
pityu0718
Köszi Stef! <#eljen>

Valami olyasmit írnak több fórumon is, hogy telepítés után át kell helyezni a Steam mappát a neked tetszõ meghajtóra majd ott jobb egérgombbal készíteni kell egy parancsikont, amelyet aztán el kell helyezni az eredeti helyre, vagy valami ilyesmi..
Nem tudom, majd próbálkozok és jelzem mire jutottam. <#wave>

stef666
Az Omnival még nem próbáltam, de pl. a Stylus RMX az tuti megoldható. Viszont ha telepítéskor nem kínálja fel a választás lehetõségét, akkor nincs mit tenni. Ha a régi winyón rajta van a könyvtára, akkor csak tedd fel az új SSD-re, csak a pluginjait, majd amikor megnyitod akkor kiderül, hogy kéri-e a könyvtár helyét, ha igen akkor nyerõ vagy...

pityu0718
Stefi!

Omnisphere esetében megoldható az, hogy a data másik vinyón legyen vagy ez nem mûködik és a c: meghajtón kell lennie annak is?
Lesz egy ssd meghajtóm de nem túl nagy kapacitással rendelkezik és ha nem muszáj akkor nem arra tenném a data mappát. Kérdés megy ez így..?

stef666
Az Omnisphere nem sampler, csak a Bob Moog könyvtár van hozzzá, no meg az eredeti 40 GB-os...

Sziasztok!
Letöltöttem a Spectrasonics Omnispheret az audionews.org-ról. Az oldalon van library is, de nem tudom melyik jó hozzá. Gondolok arra, hogy van itt Akaitól kezdve mindenféle file formátum. Nekem ez a könyvtár kellene:
http://www.youtube.com/watch?v=4SeUxAFJ5Ts 1:26-nál van ez a nagyon jó kis hangszín. És ha már van könyvtáram, akkor hasonló módon kell hozzáadni, mint pl a Kontakthoz? Megköszönném a segítséget.
OK

a velocity volt a megoldás
pityu0718
Értem, ez esetben az említett probléma kilõve vagyis valami más gixer lehet.
Kísérletezz, hátha meglesz a megoldás is. <#integet2>

M-Audio Keystation 88 pro
Teljes zongibillentyû van rajta.
Azóta azt a funkciót sikerült beállítani, ami a billentyû lenyomásakor és felengedésekor is ugyanazt a hangot adja, tehát dupláz.
Mégse jön a kívánt hanghatás, de van egy sejtésem, a velocity-t kellene állítanom, mert úgy érzem, hogy túl gyorsan reagál, túl erõsen.
Ja, kalapácsmechanikás a billentyûzet!
Tehát állítokl a leütés érzékenységen, ezt fogom kipróbálni!
pityu0718
Milyen midi bill-el nyomod? Csak mert ha 49 billentyûssel, akkor elképzelhetõ, hogy lemaradt az a keyswitch funkció, amelyet említettél.
Viszont azt lehet másik billentyûre is kiosztani.
Elsõ körben ezt próbáld meg!

Halihó!

Nem tudom, használja-e valaki közületek a Prominy V-Metal vst-jét?

Kontaktos, minden rendben van vele, nagyon jó, sokoldalú, talán túl sok is, mert nem ismerem, ki magam rendesen a funkcióin.
A problémám az, hogy a Palm Mute, (tehát amikor a metálzenében oly népszerû "zakatolásos" játék van) beállítási lehetõségét nem találom rajta.

Errõl beszélek:

itt is látható, hogy a bal kéz egy G-t lenyomva jön a zenében az, amirõl beszélek.

Tehát: használ-e ilyet valaki, ha igen, tud-e segíteni, ez alapvetõ lenne a metálzene terén, így lehet, hogy nagyon hülye vagyok, hogy nem veszem észre....

Köszi!
DaemoonHunter
Köszi! 😊
Hát mi is sokáig toltuk az 5ös kjubéval, de egy próba után egyszerûen sokkal gyorsabban kézre állt a S1, pl az ilyesmi zenéknél mint ez volt gyorsan lehet haladni a húzd és dobd módszerrel, az egyetlen hátrány talán hogy kicsik az ablakok, viszont a kezelést nagyon gyorsan megszoktuk, fõleg hogy a S1-ban ex cubase fejlesztõk keze is erõsen benne van, és ez érezhetõ is.
Ennek ellenére ha adódna lehetõség tuti visszatérnénk, de már a Cubase 7re, egyenlõre most pénzgyûjtés módban vagyunk.

Fasza! Ami a DAW-ot illeti, lustaságból is nehezen váltanék kjubézrõl, pedig biztos vannak elõnyei, ki tudja. Megszoktam, hogy tudom mikor hová kell nyúlni, idegesítene, ha nem így lenne. Próbálgattam az S1-et, meg a Reapert is, de projektet eddig csak kjubézzel csináltam.
stef666
Ez Logic-al készült... StefLiON - Broken at The Moment

DaemoonHunter
Hát igen én is úgy látom hogy ez csak egyéni nálad elõforduló dolog lehet. Leteszteltük komolyabb rendszeren is, semmi különbség.

stef666
A Presonus S1 tapasztalataim szerint is nagyon jól meg van írva, nagyon logikus , egyszerû, így gyorsan megtanulható - nekem a renderelésével van egy kis problémám, - sokkal gyengébben szól a kirenderelt végsõ mix, mint hogy az a szerkesztõben szól. - na meg a gui is hagy maga után kívánni valókat még, de ez csak egyéni szoc. probléma...<#buck>

IMYke2.0.0.0
Értelek.
A vokál sáv megtévesztõ volt. <#worship>

Szigorúan magánvélemény | Can’t spell “STEAL” without EA? | Gamer's Hell: DLC, Early-A, Pre-Order, Seasons, Episodes, Regions, Loot Box, Microtransactions, MS Store, Epic Store.

DaemoonHunter
Ebben csak a vokál nem saját, minden más teljes mértékben az! Nem hivatalos feldolgozás.

IMYke2.0.0.0
Az elõttem szólóhoz csatlakozva: ez most mi?
Nem hiszem, hogy saját kompozíció.
De, akkor mit keres a topikban? 😊

DaemoonHunter
Bootleg, nem hivatalos remix.
Studio One 2.5 ben készült, 4db sylenth, 1 nexus, pár szétvágott loop, meg 1-2 óra hangolgatás eredménye 😊
Régebben Fruttyval, majd Cubase5-el dolgoztunk, de sokkal praktikusabb, gyorsabb szerintem a S1, és szépen is szól az eredmény, persze erre Cubase-ben sem volt panasz.

stef666
Valami leírást írhatsz ide, hogy hogyan készült az alkotás....vagy mi ez egyáltalán ? - mix. remix, saját kompozíció ? <#conf>

DaemoonHunter
Kicsit jobban pörög ez a topic, már ha pörgésnek lehet nevezni, szóval ha nem gond egy kis "önreklám":
Nyári 😊

stef666

stef666

IMYke2.0.0.0
A limitert köszönöm! Kipróbálom.

lpmaskmancick
Nem hangszerek, hanem effektek, kompresszor és limiter.
Nagyon jó minõségû, meleg hangzású a kompresszor, és ingyenes, ajánlom próbáljátok ki.
kompresszor
limiter

facebook.com/dolgap - ambient, downtempo, trip-hop

IMYke2.0.0.0
Köszönöm szépen az elismerõ szavakat, jól estek 😊
Bõven van mit tanulnom (botfülem van) és gyakorolnom, de, remélem, jó úton indultam el 😊

Nagyon ügyes vagy!!! A számaid - többet is hallottam már - igényesen el vannak készítve. Gratula hozzá! Nekem nagyon tetszenek, pedig én sem vagyok annyira híve a trance-nek.
Vini, ha nem oldódik meg, írd meg, mi kell.
Guglihoz: a megfelelõ keresõszavakkal azért sok mindent meg lehet találni. Ettõl függetlenül kell az a specifikus torrent, könnyebb lesz az élet 😊

pityu0718
Ezt nem is tudtam, ki is próbáltam rögtön és beírtam "vsti torrent" és valóban csak a ThePiratebay torrent oldalt dobta ki.
Persze ha specifikusan egy bizonyos vsti-t keresel és azt írod be a keresõbe pld "Synapse Audio DUNE torrent", akkor már jön sorba a többi torrent oldal is.

DaemoonHunter
Van ott minden igazi ruszki turkáló.

Tetsuo
Na ja, a rutrackeren sok jo zene van. 😉

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

ViniSoundz
Hú a szemét 😊
stef666
A google pár hónapja úgy van átállítva hogy ne keressen torrentes oldalakat...

ViniSoundz
Köszi! Bepróbálom ezt a gúgli dolgot 😊
DaemoonHunter
Rutracker elég jó, ráadásul ingyé' van, a chrome meg egész érthetõre fordítja az oroszt 😄

pityu0718
Pontosabban 0,8 ráta alatt nem lehetséges küldeni. <#fejvakaras>

pityu0718
Ez igaz viszont. Én is jobban kedvelem a torrenteket <#awink>

Audionews-ra nem mindig és nem mindenkinek van invit lehetõség. Nekem jelenleg biztos nincs.

DaemoonHunter
Gondolom a torrent miatt kéne, egybe lejön minden nem kell a darabokkal baszakodni.

pityu0718
Hát ja, alig van... 😊

Itt sincs

Meg itt sincs

Meg még egy rahedli hely van, google jó barát <#wave>

ViniSoundz
Audionews-ra nem tud valaki egy invájt kódot? 😊 OSX-re nem nagyon találni máshol vst-ket. Dánke! 😊