4977
Minden ami a VST hangszerekkel összefügg
  • queensryche
    Fasza lett. Nekem ugyan már-már vesszőparipám, hogy "minek ilyen hosszú?", de ebben a stílusban gondolom általában is hosszabb mixek vannak. A második téma elején lévő szőnyegszinti nagyon adja, az honnan van? Gondolom nem egy single preset, hanem többrétegű megfejtés. A percussion is faszán lett összedolgozva, végre nem az EDM-kick-től dübörög a zene. Ez utóbbi is érdekelne, mert bár loop-hangkönyvtárak vannak dögivel, de ha ezt egy 'rendes' kitből szedted ki, az engem is érdekelne.
  • DaemoonHunter
    Nagyon eltaláltad, szép telt a hangzásod, meg ügyesen mozgatod a hangokat/mozgalmas a zene! Nem tudom ki diszlájkolgat de kikéne baszni :D
  • IMYke2.0.0.0
    Egy másik új szerzeményem - szintén Ableton Live 9.1:
    i2k'014...Wandering in Time (Full mix) 10:15

Remélem, nem tépitek le a fejem érte :)
  • IMYke2.0.0.0
    GIGA OFF - remélem, nem kapok érte:

i2k'014...Tranquillity (Full mix) 11:45 (Chill out)
  • Succor
    Köszi mind3-am van csak eddig nem tudotam, hogy kell..
    ESX24-be eddig csak logic saját sample-it láttam.Kontaktba meg fogalmam sincs hogy kell csinálni.
  • stef666
    NI Kontakt 5 a legjobb erre, de az EXS24-be is berakhatod a sampléket, vagy akár egy iZotopr iDrum is fogadja a .wav formátumot.
  • Succor
    Srácok, kérnék egy kis segítséget.
    Van egy akaip MPC pad alapú hardverem meg egy logic pro x-em.Vannak saját loopjaim sample-k vagy 400 giga.
    Milyen programmal tudok logic x-en belül felclippeltetni őket, hogy az mpc padokra rámenjen?(gondolom valami sampler program féleség).Tudnátok ilyet mondani?Köszönöm :)
  • queensryche
    Gyerekek, a Cubase-ban pool-ban a trash részből hogyan helyezhető vissza hangfájl? Én má' nem merek próbálkozni, mert olyan x-akta dolgok történnek, hogy csak a fejem fogom. Csináltam a legutóbbi zenémből egy backup projectet, semmi extra beállítással, csak az azzal, amit felajánl.
    Eddig soha nem volt gond, de most az egyik gitárszólóból 2 rész is hiányzik és az a vicc, hogy az EREDETI projectnél is, nem csak a backupnál. Mi van??! Ez hogy?? Hiszen azon ELVILEG nem módosíthat.
    hála Istennek találtam egy korábbi .bak fájlt, abból visszahívtam és látom, hogy az a két rész nekem már a pool-ban a trash-ba van mozgatva. Ez se világos, hiszen csak "unusued" fájlt helyeztem a szemetesbe, ezek pedig ugye nem azok. Kérdés: mivel lehet visszatenni a használt fájlok közé? Van ott mindenféle parancs, de inkább nem kockáztatnék. Hihetetlen, hogy 5 év kjubéz után még így ki tud velem tolni ez a program és egyelőre totál kérdőjel, mit csináltam rosszul...
  • IMYke2.0.0.0
    Suttyomban becsempészem ide, mert ugye Ableton, meg VSTi hegyek:

Próbálkozás tőlem, más stílusban:
    i2k'014...Break.Beat Techno.Logy(c) (Radio mix) - 03:25, 110 BPM
  • queensryche
    Na, van egy működni látszó okosság Cubase 7 kapcsán. Egyelőre nem full verzió, de ígéretes. Nekem még nem volt időm kipróbálni, de aki érdekel, hajrá! (Nem árt feltúrni a kommenteket.)

Audionews: Steinberg.Cubase.Elements.7.0.7.Unlocker.x86.x64-TeamVTX
    Pluginaudio: Steinberg - Cubase Elements v7.0.7 [x86 x64]-TeamVTX
  • ViniSoundz
    Utánaolvastam, elég gáz, meg macera, meg latency problémák... Maradok Logic 9-nél.
  • ViniSoundz
    És ez a megoldás az Audio Plugin Player-es nem nagyon nagy mókolás? Rendesen fog működni, nem eszi a gépet, meg nem lesz nagy a latency?

Megoldható úgy hogy van a mac hangkarija, meg nekem van egy Focusrite Pro 14-em is. Elsősorban én azt használom.
  • stef666
    Teljesen mindegy mit használtok, a lényeg hogy gyorsan tudjátok kezelni. Ne azon kelljen gondolkodni hogy miként kell megoldani benne valamit, mert az ihlet hamar elszállhat . - egyébként Mac-en a MOTU DP8 tudja a legtöbbet nyújtani, és a törtje is stabilan fut, de megtanulni nem egyszerű, ha rá van állva valaki a Cubase logikájára. A Logic Pro X a 10.0.6-os verziójával már nem olyan bugos,az sem rossz választás - a 32bites pluginokat meg egy plussz hangkarin keresztül - az Audio Plugin Player progi segítségével,- egyszerűen vissza lehet küldeni a Pro X-be, és meg van oldva minden.
  • IMYke2.0.0.0
    Még nem tapasztaltam, de én is folyton azt olvasom, hogy a Pro Tools, Logic és Cubase jobb, mint az Ableton.
    Utóbbi a magamfajta hobbista, gyenge gépű emberkéknek jó alternatíva. Szerintem.
    Komolyabban zenélgetők, jobb felszereléssel rendelkezők biztosan a profibb progikra lesnek rá.
  • ViniSoundz
    Sziasztok!

Még mindig nincs osx alá tört Cubase? AI5-öt próbáltam, de sajna csak 2db VST-t enged csak megnyitni. Ha esetleg van valakinek infója, az írja le legyen szíves.

Logic Pro X tök jó lenne, de abba nem megy bé a 32 bites VST, az meg nekem nagyon kellene. Használjak Logic 9-et?

Mi a véleményetek? Cubase-t én nagyon szerettem, legjobban szóló cuccaimat abban csináltam. Abletonban eddig még sosem sikerült olyan jól kikeverni egy zenét sem, mint Cubase-ben.

Üdv!
  • queensryche
    Nekem még az 1.5.2 van, de abban is megvan ez a funkció, ahogy most nézem. Az utóbbi időben nem nagyon AD-zek, fel se tűnt. :) Viszont így fura hogy az xln oldalán sem ezt a megoldást javasolták, na mindegy.
  • Suri hun
    Köszi. Most felraktam 1.5.3 és abban van egy opció amivel át tudom állítani GM midire a kiosztást. Szóval megoldódott a dolog. De köszi segítséget meg hogy utána néztél. Kösz kösz!!
  • queensryche
    Hejj, lehagyta a bekkszlest.

• queensryche
    *Elérési útvonal: My DocumentsAddictive DrumsUser Maps
  • queensryche
    Nézelődtem XLN-éknél (AD) és találtam egy másik megoldást is a problémára: link (Nem próbáltam ki, de működnie kell.)

Ha esetleg nem tiszta: ennek segítségével a 'Beats' menüben lévő eredeti AD-MIDIkkel együtt tudjuk lejátszani az EZdrummer MIDI-ket.

1. Create a new folder in the User Midi Files folder called "EZ"
    2. Put the Map Preset file in that folder and rename it EZ.ADMap
    3. Put the EZ drummer midi files in the EZ folder as well
    4. Hit the Refresh Library button on the BEATS page in Addictive Drums
  • queensryche
    Nincs mit. Azóta megnéztem és mégsem GM-et használ a Toontrack, nem emlékeztem jól. Nem ellenőriztem le az összes dobelemmel, 1-2-3 helyen lehet eltérés, jellemzően cineknél.

Ha custom MIDI-ket írsz és variálni akarod a kimeneti dob VSTi-ket, szerintem érdemes GM-ben megírni, azt EZplayer-ben is bármikor testre szabhatod és elmentheted. Vagy ha csak AD-hez kell, ott a GM to AD drum map és még Ezplayer sem fog kelleni. (Vagy ugye eleve az AD drum map-hez igazodva írod meg.)
  • Suri hun
    Köszi! Megnézem majd elsőre ezt a konvertáló progit. Köszi még egyszer!!
  • queensryche
    *Természetesen a saját dob-MIDIket is be lehet importálni az EZplayerbe.
  • queensryche
    A legegyszerűbb, ha beszerzed az EZplayert, azzal le tudod játszani a Toontrack MIDI-t úgy, hogy az AD-drum map szerint "olvassa be". Behívod az EZplayert a MIDIcsatornára (bemenetnek), kimenetnek pedig ,megadod az AD-t. (Monitoring legyen bekapcsolva!) Tapasztalatom egyébként az, hogy így sem mindig stimmelt minden egyes dobelem megfelelően. Ha a MIDicsatorna kimeneten váltogatod az AD-t és az EZdrummert, könnyen meghallod, ha esetleg egy 1-1 cin, vagy ride nem úgy szól/nem azt játssza be. (Csekkoltam gyorsba és tökéletesen működött az alap poprock kit és az alap AD kit összevetésével, EZdrummer-MIDI-t bejátszva az EZplayerrel és átállítva a MIDI-beolvasást az EZplayeren belül.)

Természetesen át lehet írogatni a drum map-ot is Cubase-ben, ez sem túl bonyolult, sőt vannak kész map-ok is. Itt egy, ami General MIDI-ről (GM) konvertálja AD-be: link. Egyébként amennyire emlékszem - én ezeket már érzésből, mindig az adott problémának megfelelően írogatom át/módosítom - a Toontrack is a GM-et használja.
  • Suri hun
    Hi
    Egy kis segítség kéne.Belefutottam abba a problémába hogy Ezdrummert használtam a dobnak. De szeretném kipróbálni azt a dob(midi) sávot az Addicitve drums-on is. Viszont azt tapasztaltam hogy teljesen más a midi csatorna kiosztása. Magyarán a pergő helyén mondjuk cin szólal meg. Hogy lehet ezt megoldani úgy hogy ne kelljen darabonként átírnom? Előre is köszi

Ja és Cubase 5 használok
  • IMYke2.0.0.0
    i2k'014...Pearl On Ice (Frozen World mix) 06:45, 80 BPM
    Az idei első, s remélem, nem utolsó publikálásom.

Ableton Live 9.1, Nexus 2
  • barnie1990
    Soundcloud link

Uplifting trance második próbálkozásom. A mixelésre nagyon büszke vagyok, a master csak egy Izotope preset.
  • pityu0718
    Amúgy mekkora arcok már ezek az Audionews-os srácok!!
    Az ünnepekre tekintettel csak úgy adtak 5 gb seed-et ingyen mindenkinek.
    A poén, hogy az előző accountom is kapott pedig azt már nem is használtam hiszen a rossz arányom miatt megvonták a torrentek láthatóságát. Most van azon is 5 gb és a jelenlegin is..
  • pityu0718
    Boldog Karácsonyt VST topik!!! :)
  • IMYke2.0.0.0
    i2k'013...Angel's Touch (Pre-Mastered mix) 07:05, 85 BPM
    Ableton 9, Nexus2, Sylenth1, Dune, meg néhány dob loop, és egyéb kisebb VSTi.
  • IMYke2.0.0.0
    Saját zene - engem lehet osztani érte :)

i2k'013...Light and Heavy (Full mix)
  • pityu0718
    Nem a verzió szám a lényeg ebben az esetben, hanem hogy egy UNLOCKED FIXED verziós legyen a Kontakt.
    De írtam erről a fórumban is!!
  • gibson60
    Az East West egyik termékét a Quantum Leap RA-t próbálnám Kontaktban megszólaltatni.
    Ez a hibaüzenet:
    This patch was generated by a never version of the application.
    Please upgrade your copy to load the patch.
    Ha jól sejtem, akkor újabb Kontakt kellene neki?
    Nem olyan régen tettem fel ezt a Kontakt 5.2.1.6382-es verziót.
    Ez is kevés neki? Melyiket érdemes leszedni?
  • pityu0718
    Nincs ilyen szerintem. Mindegyikből ki lehet hozni mind italo mind synthpop stílusú hangokat.
    Pld. a Nexus2 is alkalmas erre de azért a Te helyedben megpróbálkoznék az Arturia szintikkel!! A legjobb autentikus analog emulációkat Ők készítették el. De hosszan lehetne sorolni a legendás szintik vsti változatait. FM7, Korg Legacy csomag, NI Pro53, iMposcar2 stb.
  • narumon
    Ma feltettem az FL Studiot és előbányásztam az egyik szintimet. Le vagyok maradva mi mostanában az ajánlott jó VSTi? Nekem Nexus 2 van fent most de mondjuk italo / szintipop stílushoz mi ajánlott manapság?
  • Blasta
    Ahh, igy mar vilagos, nem gondoltam, hogy el lehet menteni, igy jogos a dolog, franko.
    Lenne meg egy kerdesem, de azt inkabb az ableton topikba teszem fel, nem akarok nagyon offolni.
  • IMYke2.0.0.0
    Többek közt azért jó, mert helytakarékos - próbáld csak ki: összecsukható az egész -, a teljes konfiguráció elmenthető későbbre [monjuk "blasta_effektek_01", és amikor kell: 1 klikk és a teljes csoport a csatornán van [benne a 17 féle Abletonos és 3rd Party VST-vel együtt], az összes (!) csoportban lévő effekt knotja programozhatóvá válik stb. stb.
  • Blasta
    Viszont a 9es Abletont leszedtem és visszatettem a 8-ast, a legtobb plugin-om nem volt kompatibilis vele :/
  • Blasta
    Igy van, koszi a listádat, az Izotope-ot ismerem egyelore
  • Blasta
    Koszi szépen, és DNDN-nek is, igazából arra gondoltam amire O adott választ, de minden info franko, koszi!
    Viszont azt nem nagyon sikerult megértenem, hogy mi a pláne ebben az effect rack-ben? Ez nem ugyan az amikor egy csatornára behuzok tobb effektet egymás mellé? Vagy ez csak pl. a jobb csoportosíthatóság miatt hasznos, ha mondjuk sokkal tobb effektet használunk egy csatornán? :)