31
  • n3whous3
    #31
    Hmmmm

    Vajon hány napba fog telni a crackereknek feltörni ezt... Hmmmmm...
  • smv
    #30
    Ez az egész nem arról szól, hogy tényleg használható másolásvédelmet hozzanak össze... Nem értem, hgoy ti miért vesztiek be.

    1) A fejlesztőknek jó, mert jó sok pénzért el tudják adni a semmire se jó szarjukat
    2) A kiadóknak jó, mert rajolhatnak, hogy ők most milyen májerek, és el tudnak számolni vele, hogy na ezért kapnak a művészek csak lofaszt, mert ilyenekre kell költeni
    3) A jogvédőknek jó, mert mégjobban megbaszhatnak érte, hogy rajtakapnak ha feltörted.


    Senkinek sem érdeke itt normális másolásvédelmet létrehozni. Szerintem. És nem is lehetséges.
  • A1274815
    #29
    Lehet hogy lejátszani nem, de másolni lehet majd.
  • Thrawn
    #28
    Bocs, de nem a filmet vetted meg (vagy van kb. 150 millád dollárban pl. a Titanicért?), hanem a lejátszási jogát.
    Persze szerintem is rég túllőttek már a célon a másolásvédelmis ökörségeikkel, a végén már annyira bekavarnak, hogy az eredetit sem fogja tudni semmi sem lejátszani. Akkor megoldódik minden gond, nézni sem lehet majd, pláne nem másolni, a kiadók meg szépen megpusztulnak.
  • Berber
    #27
    Ha jól értem, ezek megint agybajt kaptak. Valószínűleg a sw kollégák etetik a munkáltatókat, hogy megmaradjon a munkakör. Ö-kör aki efféléket kitalál! Egy szűk rétegnél működni fog, aki most is megveszi. A többi ezután sem fogja, mivel nem él a kiadványaik utáni múlhatatlan vágy, nem fognak rá költeni.
  • szombi
    #26
    EZT AZ ÖKÖRSÉGET!!!!

    Amit le lehet jáccani, azt másolni is lehet! Inkább minőségi filmekre kéne költeni,
    és nem arra hogy a gagyi mónikashow-színvonalú filmek védve legyenek!
  • HappyBoy
    #25
    Hurrá! Remélem szükséges hozzá lejátszó,kábel és TV csere is. Úgy igazán sikeres lenne! :D
  • dez
    #24
    Elvileg működhet a meglévő cuccokkal is, asztali lejátszók/PS3 esetén egy firmware/OS frissítéssel, PC-nél a lejátszóprogramok frissítésével.
  • dez
    #23
    "Ha jol ertem ez arrol szol, hogy egy kis java-s program dekodolja a filmeket, amit a lejatszo java ertelmezoje futtat es minden lemez vagy film sajat kis java-s programot kap."

    Ilyesmi, csak nem az egész filmet. Az alap dekódolás a szokásos AACS, de az itt még nem adja ki a végleges, nézhető képet, van fölötte még egy kiegészítő kódolás is. (Most jön jól, hogy a BD-nél Java alapú a menürendszer, így akár ez is megoldható vele, miközben a HD_DVD egyszerű script rendszere nem igazán alkalmas ilyesmire, tehát az megmarad "hacked" státuszban...)

    "A pc-k eseteben ez nem mukodik"

    Miért ne működne? PC-n a dekódolás a playerprogramok dolga (adott esetben HW-es rásegítéssel). Az, hogy már azok is dekódolt képpel dolgoznak, amire később tevődik rá a HDCP (buta egy megoldás), pl. onnan is látható, hogy egyes korábbi verziókban a print screennel le lehetett rippelni akár az egész filmet.

    "Viszont ha valaki fogja a kimeno jelet es kozvetlenul kiolvassa a ttl jeleket amik a megjelenitopanelhez mennek, akkor a dolog semmit sem er, mivel ezek a jelek a monitor/tv dekoder chipje es a panel meghajtoaramkorei kozott mennek."

    Vannak is erre kísérletek. :)

    "Az egyetlen megoldas minden bluray-es gepet es megjelenitot ragasztoba onteni, hogy ne lehessen szetszedni oket. (jelenleg csak az xbox360 hasznal ilyen megoldast a dvd meghajtoiban)"

    Elég lenne, ha a végső dekódolás az LCD/OLED/stb. panel panelre integrált meghajtó áramköreiben (ma már nem ilyenek) történne, ahonnan ugyancsak nem lenne egyszerű kiolvasni a jeleket, és értelmes képpé összeállítani.
  • tproli
    #22
    Feltéve, hogy igaz, amit a cikkben írva vagyon. Tudja valaki igazolni, hogy tényleg folyik ilyen fejlesztés? Meglehet, hogy csak kiszivárogtattak valami infót, hadd szokja jobban a nép a BR szót. Szerintem utoljára hallunk erről a védelemről...
  • strogg
    #21
    Hagyjuk. Erőlködjenek csak a szarjukon. Aztán beleölnek milliárdokat, megpróbálják eladni, és lesz nagy hoppá. Mert senkineksem kell a vackuk. Biztosan úgy okoskodnak, hogy ha Tom Cruie új szarja csak BR lemezen jelenik csak meg, akkor majd mindenki pánikszerűen rohan a boltba megvenni. Nos hollywood alkotásait tekintve (nem kell messzire menni elég megnézni az elmúlt 1 évet) erre nem fogadnék. Először jó filmet kéne készíteni, aztán nem korlátozni a vásárlót, és nyitni online film értékesítési vonalat. Amíg ez nem teljesül, addig játszhatják itt a szerzői jogi mizériát, semmi más nem lesz csak egy olyan erőlködés, mint a szorulás a wc-n :)
    (értsd: majd megszakad, és akármennyi energiát öl belea vége a legjobb esetben is egy nagy xar lesz :)

    De ez jó is nekünk. Amíg ezen görcsölnek, nem minket baxtatnak a pereikkel :)
  • Emmegki
    #20
    Amíg lesz line out addig minden lemásolható...
  • greenwar
    #19
    ha kihagynák a qrva reklámot akkor meg fizethetnél kicsit többet...

    télleg RTL is adjon mindent reklám nélkü, hát jó lenne fizethetnél érte... (bárígyse nagyon nézem)

    ne csak offoljak: kicsit sratforce 3 szaga van a cuccnak... legalábbis az is nagyon erősködik, néha eaz eredet disc-t se fogadja el->ez az új cucc meg lehet hogy már a felhasználók szivatása... na mind1
  • AranyKéz
    #18
    << sok hülye esetenként 20perces reklám az nem >>

    Na igen. Másolásvédelem helyett az is megtenné ha kihagynák belőle a kúrva reklámokat.
  • haxy27
    #17
    Tudjátok ezzel a másolásvédelemel egy gondom van. Hiába veszem meg az eredetit ugy 1 - 2 éven belül ujra meg kell venem ha nézni akarom. Mert ugye ha másolható akkor csinálok egy másolatott és azt használom az eredeti meg nem kopik. Aztán ott a másik dolog engem csak a film érdekel magyar hangal és kész, a sok hülye esetenként 20perces reklám az nem. Én mindig ugy készitem el a másolatot hogy film magyarhang. más nem is kell nekem. Mivel megvettem a filmet ehhez jogom van és ezzel etől a jogomtol fosztanak meg. Azthiszem be fogom perelni öket az EU ban mert nem adják meg a választási lehetőséget hogy mien beépitet szolgáltatásal veszem meg. És hivatkozni fogok az EUnál a Windows media Playere.
  • AranyKéz
    #16
    << Az egyetlen megoldas minden bluray-es gepet es megjelenitot ragasztoba onteni, hogy ne lehessen szetszedni oket. (jelenleg csak az xbox360 hasznal ilyen megoldast a dvd meghajtoiban) >>

    Sőőt, ekkor már célszerűbb ha a LEMEZT és a képernyőt ragasztják egybe. Új filmet akarsz nézni ? Vegyél új tévét!
  • kvp
    #15
    Ha jol ertem ez arrol szol, hogy egy kis java-s program dekodolja a filmeket, amit a lejatszo java ertelmezoje futtat es minden lemez vagy film sajat kis java-s programot kap. A pc-k eseteben ez nem mukodik, viszont a ps3-ban a dedikalt spu pont ilyen kodot futtat most is a jatekokhoz. Tehat csak a pc-s blueray egysegeket erintene karosan a dolog es azokat a lejatszokat amik pc-s alkatreszekbol vannak.

    Viszont ha valaki fogja a kimeno jelet es kozvetlenul kiolvassa a ttl jeleket amik a megjelenitopanelhez mennek, akkor a dolog semmit sem er, mivel ezek a jelek a monitor/tv dekoder chipje es a panel meghajtoaramkorei kozott mennek. Az egyetlen megoldas minden bluray-es gepet es megjelenitot ragasztoba onteni, hogy ne lehessen szetszedni oket. (jelenleg csak az xbox360 hasznal ilyen megoldast a dvd meghajtoiban)
  • RealPhoenixx
    #14
    Bocsi, de meg ide jon az is, hogy tegyuk fel 4 ev mulva a japan metrokon a beepitett kisteveken ha nyomni akarjak a filmeket, akkor le kellene cserelni egy rakat eszkozt.
    Vagy egy rakat laptopot jocskan ujitani kellene.
    A szamitogepekrol nem beszelve.
    Es a televiziokrol, illetve asztali lejatszokrol, avagy egy rakat hordozhato lejatszorol nem is beszelve.
    Arrol meg aztan vegkeppen nem beszelve, hogy hiaba a marha nagy felbontas, mikor 2 szogperc alatt mar nem lat az ember, es aszem embereknek csinaljak ezt, a mai technologiakhoz.
    De ha a holnapit veszem figyelembe, akkor meg azt mondom hogy megMEGALOL-abb a dolog, mert ahoz meg edes keves *ld: HOLOTV*

    Szval itt hardwares megoldasok soratol kezdve egyeb dolgokig bezarolag tekintve a temat, csont baromsag az egesz!
  • RealPhoenixx
    #13
    uff.....

    Megint egy halalra itelt otlet, tiszta suletlenseg.
    Es megint johetnek ide azon kommentek, amiket mar kismillioszor leirtunk.
    Eleg ha egy warezszerveres illeto akinek van bevetele jocskan megveszi, vagy valami ruszki kiado, lekepcsololi *LOL*, majd siman megosztja, es lon csoda, mindennel kompatibilis. :)

    De egy rakat megoldas is van, meg biztosan szuletni is fog meg.

    De ilyen volt pl az mp3 jellegu jatek, illegalis, megis egy rakat ceg gyart kompatibiliset, igaz az illegalis anyagok lejatszasa illegalis, de hat az 1 millio mp3om lejatszoval rohangalo (telefon vagy sima lejatszo, vagy akar csak egy pendrivet magaval vivo) szemelyt nem fog minden zsaru leellenorizni, vagy az utcan elkerni a szamlakat amivel igazolod hogy seta kozben legalisan hallgatod a zenedet, etc....

    Szval ez a tema MEGALOL :)

    NB: nem a cikk illetve a cikkiro minositese ez, hanem az agyatlanok tarsasaganak minositese.
  • Chrisx
    #12
    A feltörhetetlen másolásvédelem utáni kutatás az kb. olyan mint az örökmozgót feltalálni.
  • ProClub
    #11
    Ezt a hülyeséget... leemulálod a teljesen működőképes legális hardvert, fogod az adatokat, újrakódolod és máris van egy kódolásmentes lemezed... szép volt.
  • BlueGold
    #10
    Szerintem az eddig eladott lejátszok nem támogatják ezeket a funkciókat ezért halott ötlet, hogy a vevők még egy BluRay lejátszót v. PS3-at vegyenek. Úgy látszik a Sony nem talult az előző Rootkit balhéjából a PC-nél. Amugy meg teljesen felesleges törniük magukat ezt is feltörik ügyes programozók.
  • peterx
    #9
    Helyes úgyis eredetiben szoktam megvenni a filmjeimet (amit szeretek) én nem bánom :)
  • dez
    #8
    "Példaként említik a 20th Century Fox és az MGM esetét, amelyek április óta nem voltak hajlandók bővíteni a kínálatot."
  • AranyKéz
    #7
    "A támogatók a stúdiók pénzét várják az új másolásvédelemtől"
  • avman
    #6
    rootkit
  • avman
    #5
    és ezt az eddig eladott lejáccók is támogatják majd, vagy csak a pc-s megjelenítést érinti? mondjuk mindegy, érzésem szerint, jó szokásukhoz híven megint a saját vásárlóikat büntetik majd ezzel, azaz azokat akik legálisan jutottak a lemezekhez és szeretnék is nézni. virtuális gép? teljes hozzáférés és felülbírálás? ehhez nem vmi rootkite alapú, vagy ahhoz hasonlatos megoldás kell? esetleg még kommunikáljon is a jogtulajdonossal a zinterneted keresztül. mert akkor még nagyobb lesz az öröm.
  • dez
    #4
    "A támogatók a stúdiók érdeklődésének feltámasztását, bizalmuk megerősítését várják az új másolásvédelemtől"
  • PíszLávJuniti
    #3
    virtuális gép bevezetése miért teszi biztonságossá?
  • tuxika
    #2
    majd ezt is feltorik jol...
  • bertino
    #1
    de minek ?