62
  • Griphons
    Azért azt hozzátenném ehhez, hogy az alap fapados Ff is biztonságosabb mint az IE7
  • Griphons
    Se az apple-ra se az ipod-ra nem mondanám, hogy "kategóriájában a legjobb", legfeljebb azt, hogy a legdrágább. Az egész céget egy elitista sznobizmus jellemzi, ami meg is látszik a bemutatójukon is. Értelmes ember nem gondolhatja komolyan, hogy bekövetkezik az amit Steve Jobs jósol. értelmes embernek látszik, szerintem ő maga sem gondolja komolyan. Ez egy egyszerű pr-fogás, egy ijesztés, és a buta amerikai átverése ("használj safarit, mert nemsokára nem lesz más!")
    Nevetséges, sőt szánalmas!
  • cousin333
    Ez úgy érzem, nekem szólt :).

Az FF-ben szándékoltan vannak így megoldva a dolgok már a kezdetektől fogva. Alap böngésző és sok választható kiegészítő, ezekre építenek is, a program direkt úgy lett megtervezve. Én ezt nem venném egy kalap alá az IE7-tel, mert IE-ben sok dolgot próbáltak belerakni (olyan, mint az NFS-ben az alap autó és a rengeteg tuning cucc vs. gyárilag tuningolt autó :) )

Amúgy igen, az alap FF nagyon fapados. Nem is azt használom... :)
  • chuky123
    nekem a FF-be a jelszókezelő tetszik ie be ilyet nem találtam a 7 es be van?
  • zentus
    Steve Jobs-ot ne írjuk szerintem le.. nagyon maximalista ember emlékezetek vissza az első mac-re... illetve az ipodra addig fejlesztették még nem lett a kategóriájában a legjobb.... Szerintem ezt most egy felmérés mi nem tetszik.. és várják minek eshetnek neki... Az apple elégé elkezdet szárnyalni 5 év alatt... inkább tartanák tőle... mint lehurrognám, a microsoft, ha jól tudom 40% körül tulajdonos az appleben nem véletlenül lett intel a chip készlete motoroláról... Ha ezzel a tendenciával növekszik hamar egyik legnagyobb cég lehet nem csak számítástechnika terén.. Ipod miatt a legnagyobb zene áruházat üzemeltetik... Ha van pénz lehet fejleszteni mondjuk ahhoz ész is kel…l és elég erőszakosan vágnak újba.. Aki már tapogatott mac-ot az megszállott lesz nagyon jól össze van rakva látszik 1 gyártó 1 szoftver. Ez lehet a jövő hosszú távon.. Mert a pc ipar elégé Kína centrikus lett és egyre több mocsok van mint rendes termék…
  • moonman
    Az IE7pro is ugyanugy 3rd party mint a Firefox kiterjesztések.
    Érdekes hozzáállás azért.
    Egy IE kiegészítő azt jelzi, hogy sok a hiányosság, míg egy Firefox kiterjesztés azt, hogy mennyivel többet tud majd a ff...
    Pl. az ie7pro-ban lévő adblock a ff-ban sincs alapból. Akkor sok a hiányosság a ff-ban is?
  • kuci06
    amúgy próbáltátok ezt a Safari cuccost? Én felraktam, de 5 honlapból 4-et rosszul jelenített meg :P Ennyit erről... Vissza a jó öreg FireFox-hoz :D
    Az IE7 pedig nem rossz, csak nagyon látszik rajta, hogy a legtöbb feature már a firefox/operából lett átemelve. Azok pedig jobban meg lettek oldva az eredetiben. Lásd : Tabok. Valami hihetetlenül rosszul lettek megoldva az IE-ben :(
  • floatr
    Sztem is opera.
    Stevie meg álmodhat akármit
  • herlius
    Én kb. 1 éve váltottam FF-ra. Azelőtt IE-t használtam (pontosabban Maxthont, mert tetszett a kezelhetősége, a sok kis ötletes dolog, amitől nagyon könnyen használható volt). Aztán pár haver unszolásának engedve kipróbáltam az FF-ot. Először nem tetszett, mert alapból nem annyira kézreálló, mint a Maxthon, viszont pár kiegészítő feltelepítésével és némi bíbelődéssel a beállítások között jobb lett, mint eddig bármelyik böngésző. Ráadásul nagyon gyors, amit az utóbbi időben nem lehet elmondani az IE-ről. Egyvalami azonban nem tetszik az FF-ban: borzalmasan zabálja a memóriát. És nem értek egyet az egyik előző hozzászólóval, hogy kevesebbet zabál, mint az IE. 1-2 full Flash oldal futtatásakor akár 200-300!!! mega RAM-ot is lezabálhat és a procit is megtekeri néha rendesen. Viszont ez ritka eset. Szvsz az egyszerű "mezei" felhasználó soha nem fog áttérni az IE-ről. Aki nem tölt el sok időt a neten, mert mondjuk nem tartozik a munkakörébe a többórai netezés, annak tökéletesen megfelel az IE. Az egyszerű felhasználók nagy része nem is hallott a FF-ról. Sokan fel sem fogják a FF előnyeit az IE-el szemben, mert pár email és 1-2 friss hír olvasásán kívül mással nem foglalkoznak. Nekik ez a "fapados" böngésző is tökéletesen megfelel. Számtalan embert ismerek, aki a mai napig nem fogta fel a TAB-ok jelentőségét (igaz, hogy az IE7-esben már vannak TAB-ok de szvsz egyelőre nagyon gyenge, nehezen kezelhető). És valóban, napi fél-egy órai netezésnél nincs is nagy jelentősége. Az IE nagy előnye, hogy alapból benne van a winfosban és tudja az alap dolgokat. Az egyszerű usernek más nem is kell.
  • cousin333
    Na, kezd alakulni... Mondjuk ez a bővítmény (ez valami 3rd party termék, nem?) mutatja, hogy az alap változatban jócskán vannak hiányosságok :).
  • cousin333
    Természetesen böngésző saját beállításairól van szó, nem általánosan az internetkapcsolatéról.
  • cousin333
    Pedig így van, a kapcsolat beállításai befolyásolják a sebességet (példa). Persze a kapcsolatod elméleti maximumánál nem lehet gyorsabb tempót elérni...
  • Phaemoor
    ezt én is kíváncsian várom...sztem a lényeg, hogy én mennyi idő alatt látom a "végleges" weboldalt...tehát ha ie-vel az akármiféle renderelés miatt 3 sec, akkor az bizony 3 sec, akármit is csinál közben, kevéssé érdekel, a lényeg, hogy még nem jött be az oldal, mire ff-fel bejön.
  • cateran
    :D Hát ha lassabban jön be egy weboldal, akkor bizony lassabb vele...vagy szerinted nem? Vagy szerinted ha FF 1 sec alatt hozza be az adott oldalt, ie meg 3 sec alatt, akkor nem lassabb? Avass be kérlek:D
  • A1274815
    Ne akard bemesélni senkinek se azt, hogy böngésző miatt jöttek le lasabban a bitek a neteden. Az hogy az IE lasabb, mint az FF, az csupán arra vonatkozik, hogy lasabban redereli a WEB lapot. Sajonos sokan ezt férreértelmezik és késöbb már azzal magyarázzák, hogy az internet lasabb IE-vel, mint FF-fel.
  • Phaemoor
    abszolut az "b" betűvel van
    amúgy meg egyetlen egyszer használtam ei7-et. fele annyi idő, míg bejön egy oldal (lemértem). és nem, nem a netem a szar.
  • fflx
    "...Ingyen nem adnak semit..."

Neked azért szar lehet az életed...
  • VLaci
    Akinek nem elég a "fapados" ie7: http://www.ie7pro.com/
  • NeoMaN
    nemtom de FF már 2 éve tudta azt amit most ie7
    de lehet hogy én vagyok hülye
  • haxy27
    igyvan mindenki azt használja ami a jobb neki de attol nem kel a másikat lenézni meg 1.0 userezni. Mindegyiknek van előnye hátránya ezzel jobb tisztában leni, aztán dönteni valameik mellet. de ha valaki azért használ valamit mert ez meg az aztmondta hogy... nos az vessen magára.
  • cousin333
    "a keresömotor lista elég egyszerüen bövithetö, akkor is ha nincs az alap listában csak ird be a cimét ahol keresel meg + hogyan akarsz keresni. aztán ha már felvetél egy pár kereső motort 2 katt és át is állitotad a másikra ameikre akarod utána azon keres."

Valóban nem túlságosan bonyolult (=IE7 nem rossz), de én tudok erre jobb, egyeszerűbb megoldást is (= nem IE7 a leginkább nekem való). Persze hibátlan böngésző sajnos nincs... :(
  • haxy27
    a keresömotor lista elég egyszerüen bövithetö, akkor is ha nincs az alap listában csak ird be a cimét ahol keresel meg + hogyan akarsz keresni. aztán ha már felvetél egy pár kereső motort 2 katt és át is állitotad a másikra ameikre akarod utána azon keres. de nekem van egy ojan scriptem én irtam amivel 3 keresőmotort használok egyszerre, igaz 3 külön fülön jelenik meg de attol még jó, na jó még egy kicsit finomitani kell de én nem értek a script iráshoz.
  • cousin333
    Kösz a kioktatást, most már tudom, hol a helyem...
  • cousin333
    "wikipedián nem keresek"

Én meg igen :). A Sztaki keresés, amit mondasz, az speciálisan a Sztaki szótárhoz van, ha jól tudom. Én csak példaként említettem azt, mert nincs benne az alapból felajánlott keresőmotor-listában...

Szóra keresésnél nem erre gondoltam, hanem a Sztakinál általad is említett, kijelölöm és rákeresek valamelyik keresővel dologra. Ha már Ctrl+F van olyan kereső benne, ami azonnal az első találatra is ugrik? A kedvences tipp működik, de sajnos mappán belül már nem :(.

"de sokan csak azért utasítják el, mert ettől érzik magukat frankónak"

Ezek a tipikus divatb*zik ;). Ami az IE7-et illeti, nem rossz ez, csak elkésett. Én már (jóval) korábban váltottam és nem látok okot a visszatérésre...
  • neoG
    ööö szerintem arra gondolt, hogy: Internetezni Internet Explorerrel.Mert internet, internet.érted.haha
  • a_n_d_r_e_w
    wikipedián nem keresek, sztakihoz viszont a legeslegeyszerűbb módszer van, le kell szedni pár reg filet (minden nyelvhez 1-1), aztán a kijelölt szövegen jobb klikk, és már lehet is keresni sztakin, szvsz ez jobb, mint címsorban szórakozni ;)
    adott szóra keresés: Ctrl-F, bár ez a rész, mint a fájlletöltés, igényelne egy kis tupírt, de azért működik ;)
    kedvenceknél meg elég a link nevét bpötyögni, vagyis elkezdeni, és automatikusan beírja a címsorba a teljes linket

(nem mondtam, hogy az ie tökéletes, de sokan csak azért utasítják el, mert ettől érzik magukat frankónak :) - nem rád vonatkozik, általánosságban)
  • haxy27
    cousin333 szerintem nézd meg mégegyszer! mert a keresőmotor egész könyen bövithető, és még cimsorbol is azonal tud keresni. Ja a menű neg anyira egyszerü, hogy a használata egy analfabétának is elég egyszerű lenne, ha legalább egyszer végigtudná olvasni, hogy mi micsoda.
  • cousin333
    Jó, akkor azt szeretném, hogy a "w" előtag hatására keressen rá valamire Wikipédiában (címsorba írva). Esetleg szeretném 2-3 kattintásból hozzáadni a Sztaki szótár angol-magyar keresőjét. Ezen kívül szeretnék egy honlapon egy adott szóra a lehető leggyorsabban rákeresni mondjuk IMDB-n. Esetleg egy régen hozzáadott könyvjelzőt név alapján megtalálni (nem tudom, melyik mappában van).

Te mit javasolsz a fentiekre?

/egy IE7-et használó, de azt nem perfekt szinten ismerő felhasználó/
  • BlackRose
    Átlag usernek tök mindegy, fejlesztőknek az Fx utcahosszal jobb megoldás, habár az IE megpróbálkozik feltárkózni a Dev. Toolbar-al :)
    De atért egy dolgot megemlítenék, pl az Fx gyorsabb, kevesebb memóriát zabál, nem szokott másodpercekre lelassulni mint az IE7 (több gépen is tapasztaltam már minimum 2 GB RAM-al és Core2Duo procival), én mindkettőt használom, de modjuk, hogy az IE7-est csak a fejlesztések ellenörzésére és IE specifikus oldalak böngészésére. Megemlíteném, hogy Fx 1.5 Windowson nem használtam csak Linuxon, tehát nem vagyok az Fx mindenáron csoportból, viszont az Fx 2 valahogy meggyőzött, az Fx 3 meg valószínűleg még jobban, mert elég sok innováció lesz benne.
  • haxy27
    Na ja. Ha mindenre rákattintasz akkor szerintem mindegy, hogy mit használsz kampeca lesz elég hamar.

Polemius te mivagy egy 2.0 user? Inkább egy olyan ember aki arra megy amerre mondják! Szerintem az emberek töbsége kiprobálta a lehetőságeket és aztén döntött vagy nem probálta ki de látta másnál megnézte és mégis kiprobálta és ugydöntöt, hogy marad az IE nél. De attol még nem Hülye meg lusta, csak épp nem jött be neki amiröl egyes emberek azt állitják hogy ennél meg annál jobb, föleg ha az egy marketing fogás csak. + esetleg konkurenciaeleni harcra akarja az embereket felhasználni. Mert ugye hiába ingyenes elég sok lóvé áll ez egész mögött. Ingyen nem adnak semit.
  • a_n_d_r_e_w
    "keresőmotorok hozzáadása (van, de nehézkes), címsorból indítható keresések hiánya"

1. egyáltalán nem nehézkes
    2. látom te se nagyon folytál bele, mert ez igenis alap (default keresőmotor egyből rámoccan)

/szintén ie7 használó/
  • cousin333
    Gondolod, hogy nem próbáltuk ki? Tévedsz... Mindent tud, amit a többi? Távolról sem (pár példa: egérmozdulatok, azonosítók, gyorskereső(k), keresőmotorok hozzáadása (van, de nehézkes), címsorból indítható keresések hiánya, lassú böngészés, pl. lassú új üres(!) fül (~2mp), idióta menüsor (legalábbis számomra). Az, hogy valami neked nem hiányzik, az nem jelenti azt, hogy másnak sem. Lehet, hogy csak azért nem hiányolod az adott funkciót, mert nem is tudod, hogy ilyet is lehet :). Ezzel nem leszólni akarom az IE7-et, én is szoktam néha használni, de nekem nem ez felel meg legjobban. Divatból adott bböngészőt használó meg volt és lesz is, csak sajnálni tudom őket. Akár azért, mert tudatlanságból olyan böngészőt használnak, amit nem használnak ki, vagy olyat, ami nem tud mindent, amit használnának :).

Ami a cikket illeti, a Safari onnan veszi el a felhasználókat, ahonnan tudja, nem hinném, hogy ez ellen akár az MS, akár a Mozilla, vagy más cég tiltakozhatna. De szerintem ha sikerül is kijavítaniuk a szánalmas bétájukat, akkor is komoly problémáik lesznek a terjeszkedéssel (persze nem lehetetlen, a birka user mindent elhisz), mert a termékük korántsem bizonyítja a magasabbrendűségét a már haszálható alkalmazásokkal szemben. Üdvözlendő azonban egy olyan böngésző, ami tovább ösztönözheti a szabványkövető oldalak megjelenését.

HuskyWolf : szánalmas vagy és unalmas...
  • A1274815
    Én is IE7-et használok. Mindig óvatosan böngésztem és soha sem láttam okát annak, hogy FF-et használjak.
  • HuskyWolf
    Végre valaki aki nem dől be azonnal a ff faszságának.
  • haxy27
    Kiprobálta valaki az IE7 et? mert én ugynézem senki. Egyettlen dologban szenved hiányt a letöltésvazérlöben de egyébként már tök jó. Nem azért nem használok mást mert nem értek hozzá. Sőt inkább azt látom, hogy az ismeröseim mind mást használnak és közben apszolut nem értenek hozzá. Ha megkérdem hogy miért azt hát a választ nem igen tudják, inkább mert valaki azt mondta hogy az jobb. De hogy miben jobb azt nem tudják.
  • kernerster
    a faszari egy akkora szar amekkorát még nem látott a világ.amiután leszedtem kb 5 perc volt de már az uninstall futott. még akkor se kéne ha fizetnének érte.egyébként firefoxot használok
  • a_n_d_r_e_w
    Na akkor a jó topicba is beírom :))

Nem szimpatikus nekem ez a "jajj, ne bántsatok minket, bántsátok a gonosz IE-t" mentalitás. Szerintem azzal, hogy beléptek a piacra, vállalták, hogy lesz konkurenciájuk, és ha a konkurencia az ő pozíciójukra vetett szemet, akkor bizony IJ ;)
  • scorpeeon
    Remélem a "kifogástalanul működik" jelzőt nem az ie nevű fostalicskára értetted
  • Ulkesh
    "Safari windowsos kiadasanak egeszen biztosan mas oka van, amit persze Steve nem arult el."

Dehogynem árulta el..
    Az iPhone-ra való fejlesztéshez szükség van a WebKit-es Safari-ra, és mivel MS platformról is várnak fejlesztőket, ezért készült el Windows-ra is..
  • NeoMaN
    Pfffffffff