62
  • zzebi
    Ep esszel nem feltetelezheto, hogy az Apple komolyan konkuralni akarna a Firefox-szal vagy az IE-vel a Windows platformon. A Safari windowsos kiadasanak egeszen biztosan mas oka van, amit persze Steve nem arult el.

- Az egyik lehetoseg, hogy mivel az Apple-nel hozzaszoktak mar a multiplatform fejleszteshez, ezert mindossze nehany forditasi kapcsolo atallitasaval le tudtak Windows-on forditani a Safari-t, tehat egy fillerjukbe nem kerult ez az uj valtozat. Ha tenyleg ilyen egyszeru volt a dolog, akkor semmit nem veszitenek azzal, hogy kijonnek a Windows platformra is.

- Lehetseges, hogy csak ki akarjak hasznalni a Windows elterjedtseget, es igy alaposaban le tudjak tesztelni a bongeszo motorjukat, hogy az Mac-en is jobb legyen vegul.

- Azzal, hogy az ablak GUI-ja teljesen mac-es marad elkepzelheto, hogy a tetovazo felhasznalokat akarjak atcsabitani a Mac platformra.

- Vegul egy orult valtozat: Lehet, hogy az Apple le akar allni az OS fejlesztesekkel es fu alatt lassan az osszes programjat portolja Windows-ra.
  • HuskyWolf
    Hát igen, a firefox vezetője is azért jutott erre a következtetésre, a maradék 22% nak nincs szüksége olyan programra, ami kifogástalanul működik, és mivel a safari most még újabb ezért sokan fogják használni.
  • cateran
    Mi az a tűzkutya?:P Majd ha már nem muzsikál szépen a tűzrókám, akkor ESETLEG veszem a fáradtságot és kipróbálok vmi mást....de hogy nem ie lesz, az is biztos....:P
  • scorpeeon
  • HuskyWolf
    Jóvan látom megértetted. Akkó hasznájjjá fájerfokszot
  • L3zl13
    Na igen. Az IE7 funkcionalitásban utolérte a konkurenciát, ezért ettől már nehezebb lesz elhódítani felhasználókat. Még az is lehet, hogy újra növekedni fog az IE használók aránya.
  • L3zl13
    Szerintem tanulj angolul. Sehol nincs benne a nevében, hogy ez az eredeti...
  • HuskyWolf
    Internet Explorer + Windows. Szerintem már a nevében is benne van hogy ez az eredeti. Nem értem minek kell pingvinezni meg tűzkutyázni. Az olcsó húsoknak mindíg híg marad a leve.
  • benczurzs
    Jah, én is operás vagyok, és szomorúan, de közben titkon örültem, mikor láttam, hogy az csak az egyéb kategóriának része.
    Opera önmagában is jó, de lehet másnak más a jó.
    Én már azért maradtam ennél, mért még nem hallottam olyan törésről, exploitról, .... ami az Operát is veszélyeztetné.
    Újabban mára Firefox exploitjaira is figyelmeztetnek, mert sokan célbavették.
    De az operát még senki !
    olyan kicsi a részedése, hogy nem érdemes feltörni, sok káros kód meg alapból nem fut rajta
  • Polemius
    Az (apple számára szomorú) igazság az, hogy a felhasználók fogják eldönteni, melyik böngészőt használják. Lusta ill. 1.0 user ie-t használ, a többi meg ami megtetszik neki. És egyelőre a safari nem valami nagy durranás a már létező alternatívák mellett.
  • Darth Sith
    opera powa. Jó a tűzróka, de azért ahoz hogy lenyomja az operát - tudásban és használhatóságban, nem elterjedésben (kettő nem ugyanaz, mert akkor statisztikai alapon az IE a legjobb böngésző) - még sokat kell gyúrnia..
  • Filiic
    Nekem pl jobban tetszik az "új" ie, csak ffot használom, mert már megszoktam...
  • echo
    jaja, igaza van a mozzilás ürgének. A firefox, bár jelenleg szerintem a legjobb, de az ember elvi/filozófiai okokból is erre szavazna. A kérdés részben tényleg az amikor dönt az ember, hogy milyen webet akarunk....
  • Szefmester
    az az egyéb :D
  • qtpman
    és az OPERÁVAL mivan?
  • Magnificat
    nekem a safari futni sem akart a gépemen :D
    amúgy ha jobb lesz/lenne a safari, azt használnám, ha az IE lenne jobb, akkor azt, de mivel az FF a legjobb számomra, így azt használom :D
  • InfectedMann
    Hé te odaát!
    Ébredjél már fel!
    A FF -ot sosem fogjátok lenyomni. Sőt. A FF fog titeket lenyomni :D
  • lacalaca85
    Tegyük hozzá, hogy Jobs amerikai adatokat használt... Európában (meg Ausztráliában :D) a FF elterjedtsége jobb, 20-25%. Hajrá Firefox! Apám is azt használ, pedig alig ért a nethez!
  • wanek
    Nevetséges.
  • L3zl13
    Valamilyen szinten igaza van.
    Az IE használók nem azért használják az IE-t mert az tetszik nekik. Hanem mert lusták, vagy nem értenek eléggé hozzá, hogy lecseréljék. (Komoly szaktudást igénylő feladat valóban.)
    Azok akiknek nem elég jó az IE, válogatnak a meglévő alternatívák közül. Eddig többnyire a FF-et választották. Most ezek közül páran a Safarit fogják.

Nem hiszem, hogy a Safari el tudja venni a FF felhasználók többségét, de kétségtelenül az FF kárára növeli az elterjedtségét.
  • intrex
    Bár Apple fan vagyok, ez a túlzottan optimista marketing amit Steve Jobs nyom mostanában, nem tetszik. A firefoxot tényleg nem lett volna szabad bántani, elég lett volna az öltöny mögé bújóknak való internet explorert megcélozni.
  • Praetor
    Steve-nek bilibe lóg a keze...