Pánik Hollywoodban: buknak a trilógiák
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a 300 milliós készítési költség (mellette az usa marketing 50-ese) - és csak most lépte át a 300 milliós hazai bevételt (ennek ugye kábé a fele a stúdió - kemény 150M).
az pedig alapvetés volt, hogy ha nem is lesz akkora siker, akkor is top3 lesz év végén az usa-ban. nem mintha számítana, hogy hanyadik - mindezek ellenére az is eldõlni látszik az is, hogy a top3-at bukja.
a sikert/balsikert egyébként onnan lehet majd, hogy mikor jön a 4. rész és mennyibe fog kerülni. mert azt a mostani zakóból megtanulták, hogy 300M-t nem feccölnek bele.
de, ha pénzért is adnák a filmet, akkor az üzlet megköttetik a premier elõtt, így az õ bevételük fix, nem függ a film nemzetközi bevételétõl.
de ahogy írod, remekül mutatja, hogy mekkorát szopott a disney. az elsõ rész bevételének 47%-a, a másodiknak 40%-a, míg a harmadikénak csak 33%-a keletkezett amerikában. (odafent is írva vagyon, hogy bevételben ezek lesznek év végén is az élen, de a hajukra kenhetik még a bemutatés 6. hetén is csak 295M-n áll.)
és ugye ennek az 50% fölötti csökkenésnek, amely a 2. heteket jellemezte, az a hozománya, hogy a 4. részt kevesebben fogják megnézni alapból az elsõ héten. ami pedig ha osztanak és szoroznak, a folytatásokat is meghiúsítja és zsupsz, el is tûnt lehetséges pár százmillió a zsebbõl.
USA:
1 Spider-Man 3: $330,021,137
2 Shrek the Third: $297,245,100
3 Pirates of the Caribbean: At World's End: $274,145,510
világ:
1, Spider-Man 3: $873,775,301
2 Shrek the Third: $405,510,797
3 Pirates of the Caribbean: At World's End: $821,145,510
--------------------------------------------------------
ma:
2007.06.25
USA:
1 Spider-Man 3: $$332,548,000 ( +2,5 mill )
2 Shrek the Third: $307,908,000 ( +10.7 mill )
3 Pirates of the Caribbean: At World's End: $287,015,000 ( + 13 mill )
világ:
1, Spider-Man 3: $876,392,857 ( +2,5 mill )
2 Shrek the Third: $416,173,697 ( +10.7 mill )
3 Pirates of the Caribbean: At World's End: $872,015,000 ( + 51 mill )
Pókember kezd kifulladni, úgy tûnik.
Érdekes látni, hogy míg a Pók és az Ogre szinte csak Amerikában hozott, addig a kalózok heti bevételének csak a 25%-a amerikai.
Szerintem brutál sokan kiváncsiak lesznek a könyvre, és ha már azt megveszik, "nosztalgiából" megnézik az ötödik filmet is, ráadásul összecsap a két legnagyobb varázsló a végén, tuti látvány...
Vajon eléri a worldwide-ban az 1 milliárdot? ( egy ötödik rész?! :D )
AE
De tényleg korrekt rész volt a 2., reméljük a 3. is megüti a színvonalát. Mondjuk ez a fallout-os setting nekem pl. nem nagyon jött be...
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
http://www.boxofficeguru.com/blockbusters.htm
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
a bevételt természetesen nem szó szerint költik el. egy dreamworks jól tudja, hogy mi lesz 2010-ben a cégtõl a moziba. a filmeket nyilvánvalóan úgy tervezik be, hogy tudják õket finanszírozni. ezt pedig a bevételelõrejelzések biztosítják nekik.
a kalóz3-nál például csak az volt a kérdés, hogy kiugró siker lesz és 450-500 milliót hoz amerikában, hogy korrekten szerepel és 350 fölött hozz vagy leszerepel és csak valamivel 300 fölött hoz. itt kell igazából annak definícióját behozni, hogy mi a bukás. az, ha 10 dollárt hoz vagy az, ha a várakozásokat alulmúlja a film. (mert, ha elõbbi, akkor fura lenne, hogy egy kalóz3 sosem bukhatna meg, hiszen 250 millió dollárt tuti hoz.)
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Shrek 3 GAGYI!!!
Hülye voltam, hogy egyáltalán megnéztem.
A történet nem valami erõs, de okay, fogadjuk el, hogy most ennek kellett következnie.
Viszont a megvalósítás, poénok (amiket azért elõzõ részekben megszokhattunk, hova tûntek???, mert qvára nem tudtam röhögni a produkción...), meg úgy az egész egy gagyi erõltetett hulladék a szememben.
Többi filmrõl (trilógiákról) nemtok nyilatkozni.
Ennyi befektetett pénzbõl, amit állítólag shrek 3ba nyomtak, kitalálhattak volna inkább valami újat.
Új karakter, új történet, stbstbstb.
Azt azé nem hiszem, hogy egy shrek 3 -ba olyan nagyon többet kellett volna, vagy legalábbis érdemes volt/lett fektetni, mint az elsõ 2 részbe, amelyek jók, poénosak és szórakoztatóak is voltak, és adtak némi plusszt, úlyat a nézõknek...
És azt már a forgatókönyvbõl tudták/tudhatták, hogy ez a 3. rész rizikós lesz/lehet...
Így én alapba nem hiszem, hogy olyan sokkal többet öltek volna a 3. részbe.
Ennél azért amcsi barátaink okosabbak, ügyesebbek.
Azt meg ne mondja nekem senki, semmi, hogy azok az adatok, amik az újságban, sajtóban, neten megjelennek, hivatalosak, naprakészek, és fedik a valóságot...
Arra viszont tökéletes lehet, hogy elterelje a témát a film valós, nem pénzben mért értékérõl, és rávegye az embereket, hogy költsenek a shrek 3ra is...
A szomorú, hogy sokan be is ugranak az 1. 2 (valóban jó) rész után, és csak lesnek.
Én legalábbis csak lestem, hogy lehet/mertek ilyet egyáltalán kiadni, pláne ha visszatekintek az 1. 2re...
Kívánom hogy más ne azt érezze a film megnézése után, amit én.
Azért szerintem nem árt, ha a (plána a nagy)családosok elõször gyerekek nélkül nézik meg a filmet, és ha úgy ítélik meg, utánna befizetik a kölykö(ke)t is a moziba.
Esetleg olcsóbb megoldást keresnek a 3. shrek megnézésére.
Mondjuk 20 család vesz 1 DVD-t, hamajd 600-ért adják tecsóban...
:D:D
Persze a gyerekek sem hülyék, és bízva az 1. 2 rész emelkedõ tendenciájában, mindenáron szeretnék a 3. részt is, amit én és szerintem sokan nem ajánlanak/ajánlunk megnézésre...
Szerintem a legnagyobb baj a mozibevételekkel az, hogy egyre több mozirajongó szerez be házimozi berendezést és nagyfelbontású TV/DVD-ket. Szerintem egy filmet otthon sokkal jobban lehet élvezni nagyfelbontású képernyõn / projectoron mint moziban. Jobb képminõség, nem kell elmenni sehova, nem kell más telefonbeszélgetését hallgatni a film alatt és nem kell üdítõre/popcorn-ra kétszer annyit kifizetni mint a mozijegyedre (+ egy DVD kb 30-50%-al olcsóbb mint két mozijegy +popcorn+üdítû két embernek... két-három gyerekes családok mozi-számlájáról ne is beszéljünk)
Szerintem ideje lenne, ha a filmeknek a DVD eladási statisztikáit is megírnák az újságok, nem csak a mozi-bevételeket. Úgy jobb képet kapnánk arról, hogy igazán hogy is teljesít egy film.
Egyébként én a Pirates és a Spiderman 3 részét is láttam ebben az évben és szerintem minkettõ jobb volt az elõdjénél. A Shrekrõl még nem tudok véleményt mondani, de feleségem azt mondja, hogy nagyon jó volt az is.
Y
most a stúdiókról van szó, hogy siránkoznak. jogosan. az õ pénzük úszik.
"Ebbõl a három filmbõl egyik sem bukás, és egyik stúdió sem siránkozik."
olvass vissza szerintem a kommentekben. ha egy stúdió egy befektetésétõl 300 millió hasznot vár és csak 200 milliót realizál, az hatalmas, 100 milliós pofon.
"Valaki irta itt, hogy majdnem minden film nyereséges. WRONG! A filmek nagyrésze bukta, néhány jól szerepe"
a legtöbb film nyereséges. a kérdés, hogy 3 hét alatt vagy 5 év alatt termel nyereséget.
Jut eszembe: Nem tudjátok, mikor lesz az idei második utolsó Piramis (Omega, Rapülõk, stb., stb.) búcsúkoncert? Ez így mûxik...
<#wave>#wave>
\"Én szeretem Istent, csak a fanklubjával vannak gondjaim...\" \"God is black! Yes, she is!\"
Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.
Sajna errefelé tartanak az R-es akciófilmek, AvsP is ezért volt nézhetetlen.
Én ennek ellenére bízok a Die Hard 4-ben (tudom, idealista vagyok). "Yippee-ki-yay, motherfucker! helyett mostmár csak "Yippee-ki-yay!" van <#szomoru1>#szomoru1>
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
Lehet, hogy "brutálisat" csökkent az érdeklõdés a Karib 3-ra a 2 után, de egy 100M+os nyitány után ezt azért erõs állítani.
De világos, mirõl próbál szólni a cikk. Inkább nézzenek még filmet, s írjanak arról (Melquiades Estrada három temetését ajánlom, s remélem lesz hamarosan Vaskabátok is.)
Köszöntem.
megjegyzem, a die hard és a halálos fegyver viccelõdõs akciófilm, a keményet máshol keresd.
Így aztán nagyokat kacagok, mikor az újságírók leírják nagy harsányan, hogy x film 20 millióból készült és az elsõ hétvégén már 15-öt hozott, tehát nyereséges lesz...
Másrészt: minden stúdió a filmek teljes életciklusát nézi - az erõs mozi nagyon fontos, de sohasem tudjuk meg mekkora (és igen csak nagy) pénzek lesznek majd a WW DVD eladásokból, a VOD jogokból, a paid és free TV megjelenésekbõl...
\"...gyönyörû, fiatalos, matrózos...\"