Pro Cycling Manager

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

helló emberek!

2006-os pcmel kezdtem, annó asszem még petero megfejtéseinek köszönhetem, hogy el tudtam indítani a játékot. 2007-et kihagytam, mert nem jött össze az elindítása, a 2008asnak sikerült, és hatalmas örülés van emiatt!

Egybõl karierr, "nagyfábavágó fejsze" - Astana!

Örömmel vettem tudomásul, hogy most már lehet a tréninget tervezni, így nem kell napról napra változtatni a training effortot. Tetszik a vízhordó szerep felélesztése meg a géldolog is.

Tirrén-adriai verseny után vagyok, szinte minden szakaszt lejátszok, így élvezetes:) (csak néha akad:( )

Célok? Szerintetek...? Tour, Vuelta gyõzelem fõleg...Össze is állítottam a csapataimat jó elõre, tehát:

Giro: Klöden, Brejkovic, Horner, Hasselbacher, Gusev, Muravyev, Joachim, Kemps, Rust (fõnök, segítõ1, segítõ2, sprinter, szökõ1,vízhordó, töltelék, sprintfelvezetõ, szökõ2)

Tour: Contador(f), Klöden(s1), Leipheimer(s2), Vaitkus(spr), Ivanov(sz1), Muravyev(vh), Gusev(talajtempós), Kemps(spr-felv), Iglinskiy(sz2)

Vuelta: Leipheimer, Contador, Colom, Bazayev, Paulinho, Ivanov, Mizurov, Iglinskiy, Luis Rubiera) - a szokásos szerepekkel.

Nagy verseny sok nem volt még számomra, a szezon elején Colom a leaderem, Horner is indul keményebb versenyeken.

Tour of California: 3 sz.gyõzelem Kempssel, összetettben talán vhol a 5-6. hely körül vkivel

Sajnos utána nem nagyon jöttek ki a versenyek, a nagy menõimet nem fárasztom még. Colom 9. lett a Párizs-Nizzán,Ivanov itt megnyerte a hegyitrikót, Horner 10. a Tirrénen.

Folytköv.
Na senki nem válaszol a kérdésemre???????
Köszi szépen!!
Írjatok már pár szót, hogy milyen gépen játszotok ti...és hogy akad-e vagy sem! Mert akkor lehet veszek RAM-ot ha ezért akad! Szerintetek mitõl akad az én gépem?
Intel Celeron 3300, GeForce 8600GTS, 1giga 667 MHz RAM,=> a RAm lehet csak ak baj?
Légyszi segítsetek, nehogy feleslegesen vegyek 2giga ramot azt úgysem lesz jó! Köszike!
Azért a Lampre se kis csapat...

Én mindig mini csapattal kezdek, mert abban tényleg van igazi kihívás, eljutni a top tourba, és végül olyan csapatot összehozni, amivel a nagy körversenyeken is eredményes lehetsz.

A CM2-ben a Flanders-sel voltam, a CM3-ban aSelle Italiaval, aztán a CM4-tõl kezdve mindig a Wiesenhof-fal, de a PCM2007-ben és 2008-ban márnincsenek benne, így ezekben a Drapac Porsche-val kezdtem.

Most a Health Net-tel vagyok, de ha megüresedik egy Top csapat manageri állása, akkor azért rárabolok. Sajnos eddig még nagy csapattól senkit sem rúgtak ki, 4 év alatt, szerintem erre nem igen van esély.

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

Shaggy: jól beválaszottál a csapatból...csc...azokkal az a baj, hogy mindent nagy versenyt meg kell nyerni...én ezért válaszottam egy viszonyleg középcsapatot a Lamprét! Jó kis csapat...Gironál járok, 8.szakaszon, vezet Cunego összetetben, Napolitano meg a sprint összetettet...és ezenkívûl az elvárások még, van vlaanderen-et meg kellett volna nyernem, Touron szakaszt nyerni, meg még szeptemberben van két egynapos verseny azokat megnyerni...eddig egy X-em van de a szponzorok elégedettek, good a szint...
tour of australia-n semmi különös, f.schleck 7.helyen végzett(2 db 2. és 3. hely sprintben)
paris-nice versenyre nem voilt igazi emberen azt hagytam...
tirreno-adriatico-n arvesen nyert összetettben(2db 1. 1 db 2. és 3. hely)
milan-san remo 1-5 hely volt a vezetõség elvárása, hát sajna arvesen csak 7. lett, szal ez nem sikerült...
majd az egynapos macskaköves versenyeken cancellara alkotott, van vlaanderen-en 4.hely, gent-wevelgem és paris-roubaix-n 3.hely, szerencsére a paris-roubaix-t megnyerte o'grady ezzel a vezetõségi feladat teljesítve...
ardenekki egynaposokon f.schleck-re építettem, maastricht-valkenburg és liege-bastogne-liege versenyt is nyerte, a fleche wallone-on pedig 2. lett és elvitte a hónap sportolója címet...
itt járok, jön a romandia körverseny meg a giro d'italia
maradék feladatok: megnyerni a tour-t(sastre), vuelta-t(a.schleck) és a giro di lombardia-t(kroon), de ezek még messze vannak...
pro tour-ban vezetek, de az eredmények ellenére a vezetõség elégedetlen(poor)...
arra gyanakszok h azért mert többnaposokon nincs jó eredményem, de ha tutira tudja a megoldást akk írjon;)
jól halacc
holidayrõl visszatérve kezdtem egyet a csc-vel a pénzügyi és a kitûzött célok megvalósíthatósága miatt, most járok milan-san remo-nál
majd ha már naon megy, és kellõ tapasztalat lesz akk emelem a szintet extreme-re majd gyengébb csapatra:)
Kicsit vissza PCM-hez...

Az 5. szezonomban sikerült eljutnom május végéig.

5. szponzori feladatom eddigre mind megvolt, 4 teljesítve közülük.

- TOP 10 a Tour of Californián. Lövkvist a 3. helyen végzett.
- TOP 10 Laugulia (vagy mi...). Haussler 7. lett.
- TOP 5 Nokere-Koerse, megint Haussler, ezúttal 3. lett.
- TOP 10 Tour de Finistere, ez nem sikerült, Haussler csak 14. lett.
- Climber jersey 1 napra Vuelta Asturias, ezt Sabido-val sikerült teljesítenem, úgy mint 2 szezonnal korábban. Az elsõ szakasz egyetlen hegyi hajráját vittem el, ráadásul nem is támadtak, mentem elõl a relayben felfele a hegyre, aztán ennyi.

Volt még egy csillagos versenyem, a Tour of Belgium, itt konkrét feladatom nem volt. Két sprintet megnyert Murphy, sajnos összetettben a 2. szakaszon, ahol a macskakövek vannak, gyakorlatilag elvérzett az egész csapatom.

Jelenleg (június kezdõdik) 2. vagyok a kontinentális tour-on, 500 ponttal lemaradva az FDJ-tõl, sajnos õk túl erõsek. De a 2. helyet megcélzom, fel akarok jutni végre a TOP tourba.

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

és ezt te honnan veszed ennyire biztosan te adtad be neki a doppingot vagy mi????
nyilván, ez kenyéren és vizen nem megy, csak van aki nem bukik le, mert ügyesebb, van aki meg lebukik...
az elmúlt 10 év gyõztesei kivétel nélkül buktak...
szívem szerint én is Valverdének örültem volna, de ha vki megérdemli akk az aki támad alpe d'huez-en és végig teker egyedül 14 km-t...
de a dopping eredményre én is kiváncsi leszek
Sastre...ne legyen kétségetek, hogy doppingolt!!
Milyen érdekes, hogy hirtelen megtanult idõfutamot menni...Eddig mindig 10perceket kapott az elsõtõl most meg 2-õt! Gyanús ez nekem...
jaja.
Bár én egy Valverde gyõzelemnek jobban örültem volna.
van igazság, Carlos SASTRE nyerte a Tour-t:D
A legelsõ kérdésedre a válasz, hogy a pénzedet fejleszd...
A többire válaszoltál magadnak.

jah + még én a scoutot úgy szoktam csinálni h nézem a 23 év alatttiak versenyeit és pl 1 országosokra akkor gyorsan rámegyek és ha megtalálom az emberkét akkor majd igyekszek leszerzõdni vele! csak általában 1 másik csapatot választanaka jobbak és ha szponzorálom akkor biztos h hozzám fog leszerzõdni ha kap tõlem normális ajánlaot? elõre is köszi :)
kérnék tanácsokat 1. h ha hosszabítani akarok emberekkel akkor mit fejlesszek!
2. Júliusban amikor lehet tenni ajánlatokat embereknek akkor úgy érdemes adni ajánlatot h amit az emberke szeretne ,vagy még rádobni kis pénzt h biztos hozzám jöjjön
(Gerolsteinerrel nyomom)
Csapatidõfutamot hogyan kell menni normálisan??? Mert szarrá vernek ott...
Köszönöm a válaszokat...
Semmit, csak furcsa, mert így nem is lehet csapatvezetõként játszani. Persze szintén ez csak saját vélemény. Mindenki úgy játszik ahogy neki jólesik és élvezetes ! Szóval hajrá !
Csak fura, hogy ilyen gyorsan játszol a játékkal! Így szerintem nem is lehet élvezni! Ezsaját vélemény!!
Mit röhögsz ezen?

Egyszerû, nagyobb versenyeken több pontot kapsz, kisebb versenyeken kevesebbet :) Az összetett végeredmény meg sok pontot hoz a konyhára :))

Két hét alatt 4 szezon :)))))))))
Amúgy a szakaszokon az elsõ három befutó (ha többnapos), míg egynapokon általában 10-20 versenyzõt pontoznak, mondom versenyfüggõ...

Nyerd meg a versenyeket (de mindenképp TOP 10), akkor nem fogsz hátul kullogni.

CTT versenyeken csak CTT csapatok és versenyzõik kapnak pontot, kontinentálisak nem (és ez fordítva is igaz).
Pontozást lésd a kézikönyvben, most nem tudom kinézni, minden versenyen más...

Nem tudja valaki h a CTT versenyeken miért kapok pontot mert eléggé hátul vagyok. Azt tudom h jár pont a dobogókért de így alig jön pont a többi csapat meg 1-2 hét alatt összeszed vagy 50 pontot?
Én csak a csillagos versenyeket játszom le, az nekem éppen elég. Én azt szeretem egy manager játékban, amikor a fiatal tehetségekbõl lesznek a top sztárok, és a helyükre újabb fiatal tehetségek lépnek.
Ehhez le kell tolni, 10-15 szezont.

Így is minden szezonban letolok kb. 20-30 3d versenyt, úgy, hogy kontinentális csapat vagyok.
Ha Pro tour csapat leszek, akkor nyilván a 3 nagy körverseny alap, plusz a csillagosok, az már kijöhet 80 szakszra is, majd ott belassulok.

Vata: de te hogyan játszol a játékkal???
Miért haladsz ilyen nagyon gyorsan??? már a 4.éved fejezted be?? Te szinte mindent simulálsz?? Én csak tényleg a nagyon jelentéktelen versenyeket simulálom le! Én még csak elsõ év április közepén járok! Én a sík szakaszt is 3D-ben játszom, hátha nyerek sprintben! :))
Lapre jó kis csapat!
köszi a segítséget
A scoutra:

A scout report képernyõn fel vannak sorolva azok, akiket talált.Ilyenkor ha valamelyiket monitorozod, akkor egy idõ után felfedi a képességeit, szép lassan. Ekkor már láthatod mire képes (a tehetségét, tehát, hogy hova fog fejlõdni, azt nem).

A potenciálja, hogy future great, vagy promising, az attól függ, hogy mennyire pontos értékelés, hogy milyen jó a scout... Nyilván a mythical a legjobb.

A gél arra jó, hogy ha jól idõzíted, akkor amíg villog, addig sokkal lassabban fogy a sárga és piros csík, azaz tovább tudsz támadni, vagy többet meg tudsz az erõdbõl spórolni.

Kis tervezést igényel, tudnod kell elõre, mikor akarsz támadni, vagy mikor számítasz az ellenfelek részérõl támadásra, és kb. az elõtt 3 km-el kell használni. Sprintereknek is hasznos sprint elõtt. Én a felvezetõ embereimnek is be szoktam tolni vonatozáskor.

A Lampre amúgy jó csapat, Ballan megnyerheti bármelyik macskaköves, vagy dombos classic versenyt március április tájékán, ha jól idõzíted a formáját, Cunego pedig mindenképpen esélyes hegyes és dombos szakaszon is a Touron. Figyelj oda az edzéstervére és a fáradságára, és nem lesz gond. Napolitano tényleg jó sprinter, õ is nyerhet szakaszt könnyedén.
Persze lesz konkurencia rendesen :)

Befejeztem a 4. szezont a Health Net-tel.
Felemásra sikerült.
Ott hagytam abba legutóbb, hogy wild card kéne a TDF-re. Nos nem kaptam meg. Ezen kívül nem sikerült megnyernem a Tour de Wallonie versenyt sem, és az 5. feladatat sem (Giro Venetio megnyerése).

Végül 4. lettem a Continental Tour-on, kb. 250 ponttal lemaradva a feljutásról.

5 feladatból 1 sikerült. A szponzorok így is maximálisan elégedettek voltak velem, és a pénzkeretem 3,7-rõl 4,2 millára növekedett, és a fizetési sapkám is 130 ezer körülire.
Távozók a csapattól: Sevilla és McGee, mindkettõ visszavonult.

Érkezõk: Lövkvist, Kiryenka, Hesjedal, Haussler.
További erõs emberek: Sutherland, Voigt (már 40 éves... :) ), Zabriskie, Bodrogi, Efimkin, Fran Perez, Vandevelde.

Az 5. szezon feladatai nagyon-nagyon jók, tulképpen mind teljesíthetõ.
3 TOP 10-es feladatom van, köztük a kedvencem, a Californiai körverseny (Vandevelde versenye lehet, de Lövkvistet is indítom), a Laigulia (Hausslernek ideális), van egy TOP 5-öm, a Nokere-Koerse verseny, ami egy jó sprinterrel (John Murphy) akár nyerhetõ is, valamint a Vuelta Asturian kell hegyi trikót szereznem egy napra. Ezt egyszer már megcsináltam, nem nehéz feladat, az elsõ szakaszon el kell vinni az elsõ hegyet, úgyhogy azt fogom támadni több emberrel is, kõ keményen.

Egyértelmû célom most már a feljutás a TOP Tour-ba...

Hali! Meg lett a játék nekem naon tetszik. Karrierben most kezdtem a Milrammal. Célok Szakaszgyõzelem Giron és a Touron ugyanezeken befejezni a verseny a sprinterrel és megnyerni a Classic Hamburgot na meg értelmes helyezés a Cya TOp Tourban.

Az a gél szerintem arra jó hogy amíg használod nem vesztesz semmit az energiádból
Lenne egy kérdésem:Honnan tudhatom meg h mikor a scout egy versenyzõt talál az mennyire jó?
Itt az új játék, itt meg nagy a pangás!!!
Mi van veletek??
Kérdés: mire jó az a gél?????(a csíikok felett van)
Mert én nem igen vettem észre semmit...
Amúgy a Lampre csapatával vagyok...
célok: touron szakaszt nyerni(napolitanoval lehetséges)
meg egynapos versenyeket nyerni...
Cunego, és Ballan a favoritom! Ballan év elején villog! Cunego meg gondolom touron fog, mert még alig versenyzett...
Legutóbb ott hagytam abba, hogy Vandevelde 3. 27. mp hátránnyal. Nos végül 5. lett, az uccsó szakaszon elbántak vele. Így a feladatot (megnyerni a Tour of Californiát) nem sikerült teljesíteni.

A következõ feladatom a Vuelta Pais Vascon a TOP10-ben végezni.
Ehhez azonban elõbb kellett egy wild card. Mivel 4. helyen álltam a Continental Touron, megkaptam a szabadkártyát.

A kapitányom a versenyen Jens Voigt volt. Nem okozott csalódást.
Két szakaszgyõzelmet arattam, egyet vele, akkor 37 mp.-el szólóban ért célba, és átvette az összetettben a vezetést (3. szakasz volt), majd a 4. szakaszon is nyerhetett volna, de a neki sokat segítõ, az összetettben szintén 10-ben lévõ Collier-nek átengedte a gyõzelmet.
Efimkin ezen a szakaszon 4. lett.

Az utolsó idõfutamra 1 perces elõnnyel érkezett Voigt. Thopmas Dekker vlt a fõ ellenfél, aki végül meg is nyerte az idõfutamot, de 2, azaz kettõ másodpercet Voigt meg tudott tartani az összetettben, és megnyerte a Pro Topur versenyt.
A szponzori feladatot így bõven túlteljesítettük. Collier 6. lett ráadásul, tehát duplán teljesítettük túl.

A következõ feladatom TOP10 a FLeche Wallonie versenyen lett volna, de oda nem kaptam szabadkártyát. Ez tehát bukó.

Mostani feladatom: szabadkártya szerzése a Tour de France-ra, és ott szakaszgyõzelem. Ha bejutok a versenyre, akkor a szakaszgyõzelem mindenképpen meg lesz, mert Zabriskie-vel, vagy a csapattal az idõfutamot mindenképpen meg fogom nyerni (erre gyúrok: Zabriskie, Voigt, Bordrogi, McGee, Veelers mind idõfutam menõk).

5. vagyok most a kontinentális túron, sajnos necces a wild card, mert sok a francia csapat, akik akkor is megkapják, ha mögöttem állnak. Most május eleje van, van 1 hónapom kb. hogy elõrébb lépjek.

Nekem a Paris-Niza 3.szakaszánál mindig kilép!!!! ( PCM exe hibával)!!!
Miért van ez?? Valami ötlet?????
A hegyeknél is ugyanaz van kb 20 km-el a vége elõtt már nem lehet frissíteni
Vigyázz ha hátramegy az embered vízért nem garantált hogy felér mindenkihez.
Hello, nem kell minden emberrel visszamenni, hátraküldesz egy embert vízért és az felviszi a többinek is (persze ha egy mezõnyben vannak).Szökésnél is lehet vizet felszedni. Hegyeknél nem tartok még, most nézegetem a játékot, és leragattam a pályakerékpárnál :P
NA mivan, alig írunk ide be...
Akkor én írok! Vagyis kérdések is lennének! Mire jó az a gél?? A 3-szög a csíkok felett!! Vagy, minden ember csak egyszer tud visszamenni a kocsihoz inni??? De nekem néha 3-szor is tud!! néha emg nézem és már nem tud 2.szor sem! Vagy a vége elött bizonyos km-el már nem lehet inni?? De maga iszik a fószer...bár még hegyeknél nem járok de ott nem lesz hátrány ez a módszer??? Mert tavaly amikor kevés energia volt ittam aztán újra támyadás...most én nem tudom irányítani, hogy mikor igyon...aki jár már a hegyeknél írjon már valami okosságot...:))
inkább töltsdd le 08-at sokkal jobb azzal nem lesz ilyen baj
Sziasztok! most szereztem meg a 2007-es játékot, feltelepítettem majd mikor elindítanám bármelyik versenyt mindig kilép...szerintetek mi lehet a baj?
A zöld csík a frissítõt mutatja szal van még erõd tekerni.
A sárga csíkod ha van akkor tudsz menni a mezõnnyel ha nincs akkor leszakadsz.
A piros csíkkal tudsz támadni, viszont ha sárga nincs akkor se tudsz támadni.
Egyébként nálam is elõfordul hogy néha kidob valami 3D errort ír ki. nem tom mitõl van kibírom:)
nyerjél vele sok versenyt. vagy hosszabítsdd meg a szerzõdését.
EMBEREK!!!!
Több kérdésem is lenne!
1, Mitõl lehet az, hogy kilépked a játékból?? Változó idöközönként!( elmegy a kép, elfehéredik a monitor, háttérben a zene szól és nem történik semmi! Miért lehet ez??
2, a gépem: Celeron 3,3-as, 1giga ram, 8600GTS videokari, vibyón sok hely van! Mitõl akad a játék ennyire?? Én csak 1024-ben tudok játszani, anti-analising maximum 1-en lehet, a többi beállítás( pálya minõsége, stb...majdnem minimumon van, a jobb oladli pipákból meg az utolsó kettõ van bekapcsolva) így élvezhetõen tudok játaszani!!
Mit tudnék csinálni, hogy jobban fusson a játék??
Vagy nektek is ennyire akad???????
Köszönöm a segítséget! Válaszoljatok!!
Annyit szeretnék kérdezni hogy a morált hogy tudom visszavinni mert minden top versenyzömnek leeset Elöre köszi is a választ ;)
Nekem néha kilép a játékból! Fehér képernyõ lesz és lefagy!
Nem tudjátok miért van ez??
Amúgy mire jó az a gél-es cucc??? Inni akárhányszor lehet csak hívni kell az autót!!!És mi micsoda? A zöld, sárga és a piros???
Köszi az infókat!
Egy hiba, hátha másnak is elõjön.
A Vuelta 9. szakasza a 2-es verziójú (V2_Espagna... stb) xml file hibás, mert a progi ott kiakad, nekem a 3. szezonban jött elõ.

Én úgy oldottam meg, hogy a helyére betettem egy másik, mûködõ szakasz xml file-ját.

Nem, csak a csillagos versenyeket játszom le, az éppen elég.
Ha jól felkészíted a versenyzõket, jó a moráljuk és nem fáradtak, valamint a stratégiád is jó, akkor lehet nyerni is szimulált versenyeket (nekem szoktak).

Minden versenyt 3d-ben tolsz?Én próbáltam sim-el de nem voltam megelégedve az eredményekel!
normál.

hajrá.
Nagyon jó kis csapat ez.
Mien nehézségi fokozaton tolod?