Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

gergely1991
esetleg a tûzfal riasztaná amúgy nem hiszem....

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Ide is felteszem a kérdésemet:

Van egy olyan kérdésem,hogy honnan lehet megtudni,hogy valaki behatolt a gépemre,és matat a fájlok között? Virusirtó fennt van:ESET SC,és az Anti-Mailwarebytes is.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Igen,mert karanténban voltak a fájlok

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

gergely1991
bocs én meg a hszem:)
Kicsit átgondoltam ezt az egészet és nem hiszem hogy könnyebb lenne úgy betölteni(mountolni) hogy a program ne fusson le(ilyen esetben azt hiszem kicsit babrálni kell a regisztrációs adatbázisban).Ha a nod blokkolná akkor valószínû hogy utána már nem férhetsz hozzá és nem tudod a virustotalra feltölteni sem :)

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Már letöröltem

Igen,ugy volt.Az autorun.inf,és setup exe került a karanténba

gergely1991
biztos amikor be mountoltad a képfájlt akkor a benne lévõ autorun.inf fájl indítani akarta a programot....tudtommal nem támogatja az peer-to-peer-t

Hogy lehet az,hogy torrenten leszedtem egy játékot,és mikor be akarom illeszteni az .iso képfájlt,akkor az ESET SC trójait jelez,de a torrent közben meg nem jelzett semmit se.Ezek szerint p2p ellen nem véd?

Wreck86
Ok! Értem akkor az essentials meg win7 tûzfal nem elég. Helyette Eset smart security? Azt használom az asztali pc-n.

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Kemény 24 szavazat :D De csak mert abból 20x én szavaztam! :DD
Narxis
Jaja, NIS 4ever!

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

JoeFromHun
"Csont tiszta WIN" = ClesnInstall...satu-gyalu a full vinyó.
Noh de mind1... kiderítem .. majd írok ide ha jutok valamire.
De egyelõre nem foglalkozok vele.
A saját gépemen úgy is marad a NIS2011 :)mert mindent ver.

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

Ez a 2 óra 25 perc tényleg nagyon sokat ér, több százan fognak még szavazni.
Futtass le egy vírusellenõrzést, mert lehet, hogy "trükkölve" van a Registry-ben az avast, tehát valami bejegyzés van, ami nem engedi az avast-ot elindulni (ajánlom betekinteni az Eseménynaplóba, ott lehet kapsz részletesebb információt errõl a problémáról).
Lehet aktív vírus is.

"Csont tiszta Win" ezt azért megkérdõjelezem.

Én több gépre tettem avast-ot, de mindenkinél tökéletesen ment, csak a fent felsorolt esetekben lehet gond.
Lehet, hogy még más esetben is megtörténhet, de én nem találkoztam más problémával, csak a fent említettekkel, ami miatt volt gond.
gergely1991
mivel január 14.-e éjfélig van addig még várok-.-

Ma járt le a szavazás...nem látom az eredményt.
JoeFromHun
Sziasztok!

Nem tudom ,hogy esetleg már más is talákozott olyan problémával,hogy:
-Fõleg kicsit régebbi gép (3-4év)
-Csont tiszta Win
-És amikor megjelenik a tálcán az óra mellet az avast ikonja akkor onna nem tovább.
-Ha leveszem az avast-ot akkor megy tovább szépen.
-Ha más vírusírtót teszek akkor sincs probléma (nod,avg,avira)

Nem tudom lehet nem rossz az új avast én nem azt mondom.. de nekem ez az 5-ös kicsit régebbi gépeken produkál érdekes dolgokat.
Van esetleg ötlet mitõl lehet ilyesmi?
Kár,hogy az ingyenesek közül az avastnak van állandó védelme ingyenessége ellenére.

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

Eddig a Microsoft által kiadott Windows tûzfallal soha nem voltam megelégedve, nem láttam a Windows 7 tûzfalát, ezért a Win7 tûzfalról nem mondok véleményt, de az XP tûzfalak gyengék voltak.
Az antivírusok IS tûzfalaik szerintem sokkal jobbak.

A Microsoft kiadott egy jó antivírust, az MSE, elég jó a detektálása, de jobb lenne ha õk is követnék az antivírusokat, tehát nem legyenek olyan könnyen kijátszhatók, mert eddig az MSE1 esetén és a Windows XP tûzfallal is egy trójai ki tudott játszani.
De tényleg tudomásul kellene venni, hogy egy alap vírusirtó,plusz beépített tûzfal, plusz rendszergazdai jogosultsággal használt rendszer egyenlõ kampec.

gergely1991
háát essentials nem annyira jó:/

Mert az általam lefolytatott garázda tesztek szerint az adott antivírus, mely nem tartalmat sandbox,hips és egyébb úri huncutságokat,az általa nem detektált tíz trójai letöltõböl, a windows hét tûzfala kilencnek korlátlan hálózati hozzáférést biztosít.Aztán megint két kattintással nyírtam ki a rendszert.

Narxis
<#wow1> mé nem tetszik neked a win 7 tûzfala? :D

Én lehet, hogy el vagyok maradva, de még nem láttam security eszenciálal elõre telepített laptopot.De ha valaki a windows 7 tûzfalával ajánlaná nekem,nyakon vágnám az biztos.

Hát igen, a problémák problémák után, ez mindig így is volt, egyik probléma megoldódott vagy meg sem oldódott és már megvolt az új probléma.
Bizony, a nõknél ilyen egyszerûen megy...
Igen, maradhat!
A win saját tûzfalával együtt jó páros lesznek.
Egy másik probléma fog elõjönni. <#hehe><#pias><#pias>

Betartom a diéta napokat!
Egyelõre úgy néz ki, hogy eltûnt a probléma, lehet az SP3 valamit átírt/kitörölt a rendszerben. De ez csak ideiglenes, mert a gépet 12:00 után állítottam meg és gondolom, hogy ezért nem jelent meg.

Te betartod a szabályokat, hogy nem iszol, stb.? Nem hiszem!<#nevetes2>
Wreck86
Sziasztok!
Vette megy laptopot win7 oprendszerrel. Alapból raktak rá microsoft sec.essentials (vagy vmi hasonló) progit mint vírusírtó.
Eddig eset smart securityt használtam,erre is rátegyem vagy jó az amit õk adtak?

Millerke &reg; BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

gergely1991
ja csak megnézi milyen ram kell megveszi oszt kicseréli viszlát...

Narxis
Jó, de ez egy ilyen nõi oldal, na.. :D

"Vidd szervizbe a számítógéped, és cseréltesd ki a memóriát"

Hihetetlen bonyolult dolog kicserélni a memóriát OTTHON, több év gyakorlat kell hozzá.
Narxis

Nem. Addig nem lazíthatsz, míg meg nem találod a probléma forrását. Csak vizet ihatsz!! Ez parancs!! <#pias><#pias> Vagy kokát, mert ez a szmájli kokát iszik. <#ejnye1><#ejnye1><#oooo><#oooo> <#bohoc>

Már tudom, hogyan tudnád megoldni a problémádat.
Meg kell kerüljön a probléma, egy hét leforgása alatt, meglátom holnap hogy fest, mert ma felfrissítettem SP3-ra a Windows XP, és ha holnap nem jelentkezik, akkor csak az SP3 törölt ki valamit, de nagy valószínûsége hogy holnap is ugyanez a probléma lesz.

Addig is megéri erre a problémára egy kicsit lazítani, tehát <#pias><#pias><#pias><#pias><#pias>, legalábbis nekem élvezetes lett, hogy hogyan szórakozik velem minden nap.<#nevetes2>
Ha behût minimum 1 láda sört, már most elindulok.
Narxis
Akkor elmész hozzá és segítesz neki mint egy jócserkész.

És ha nem több hét után se találod meg a probléma forrásának a legmélyebb gyökerét?
Csak az lesz, hogy felteszem a ThreatFire és ez megfogja, a múltkor is volt egy durva probléma és a ThreatFire megfogta.

Másképpen kíváncsi vagyok, hogy mi okozza. Mivel nem állandó a probléma (ninden nap csak egyszer jelentkezik, függetlenül, hogy hánszór indítom újra a gépet), ezért szerintem nem registry dolog, inkább *.exe vagy *.dll (esetleg *.com, stb.)
Gratulálok! Új kártevõt fedeztél fel! Megkapod azt a tiszteletet, hogy te nevezd el!
Narxis
Ez egy új mutáns kártevõ.

Ja az IOBits Security 360 is le volt futtatva.
Lefuttattam a következõket: Norton, Kaspersky, AVG, Malwarebytes, Vipre, HitmanPro, HijackThis, DrWebCureIt, Microsoft(Windows Malicious Software Removal Tool), EMSISOFT Emergency Kit, SysInspector
semmi gyanús.
Narxis
<#levele>

<#nemtudom> (omg mire megtaláltam ezt a szmájlit, eltelt pár perc...)
<#eljen>

#36044 ????
<#eljen>
L7wy
Avira<#eljen>

http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthetõ.