Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ennek mi értelme lenne?
Akkor nincs értelme beszélgetni, ha szerinted az összest egyformának kell tekinteni.
Ennek a szofisztikai csavarásnak csak akkor lenne értelme, ha én, teszem azt, leszaroztam volna valamelyiket, de ilyet nem tettem és nem is fogok, mivel az összes ismert av képvisel akkora nívót, hogy nem ebbe a kategóriába tartozik.
Amúgy meg pontosan az lenne a lényeg, hogy a különbségekrõl beszéljünk, arról, hogy melyik miben jobb vagy rosszabb, mint a többi.
Hogy érted, hogy azonos bánásmódot képvisel?
Ha arra gondoltál, hogy azonos bánásmódit igényel, akkor természetesen nem értek egyet, hiszen nagyon különbözõek a programok, nem egyformán kell kezelni õket és nem egyformán kell figyelni a tevékenységükre és riasztásaikra.

Egyiket sem nézem le és nem is írtam ilyet. Az, hogy vannak jobb és rosszabb av-k is, teljesen nyilvánvaló és evidens.
Ha egyforma jó lenne mindegyik, akkor könnyû lenne választani, mert csak a külcsínnel kéne foglalkozni.
<#vigyor4>
gergely1991
Akkor félrenézted mert nem erre gondoltam(vagy már fáradtan fogalmaztam):
jav: Minden vírusirtó azonos bánásmódot képvisel, ezért egyiket se szabad lenézni még ha tényként közlöd akkor SE !

Minden vírusirtót egyenlõként kell nézni és nincs kiemelés vagy lenézés.Sokan nem szeretik az ilyet hogy ez rossz a másik a jó (mert más nem úgy gondolja).Jobb lenne ha ilyet inkább nem is írnánk csak vitát válthat aminek akár befejezése nincs.Vírusdefiníció frissítése segíthet de nem elegendõt.Inkább tisztában kell lenni a fenyegetésre és ügyelni arra hogy ezeket kikerüljük...

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

megnézem
Elvileg minden vírusirtó azonos, csak ahogy mondod más bánásmódot képvisel, inkább a szakemberek tevékenységétõl függ, hogy milyen gyorsan teszik fel az új vírusdefiníciókat.

Gaberking:
Az av-comparatives.org elég megközelítõ, én próbáltam a legújabb trójaiakat és a VT analízis szerint az F-Secure legtöbbször detektált. Valamennyire tükrözi a valóságot.
Többször jó betekinteni a Prevx oldalra, mert a jobb oldalán a Prevx Malware Center-ben a Threats missed by other vendors megmutatja a jelenlegi statisztikát, ami elég igaznak tûnik.
gergely1991
Minden vírusirtó azonos bánásmódot képvisel ezért egyiket se szabad lenézni még ha tényként közlöd akkor SE !<#ejnye1>

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Hasonló válaszra számítottam és magam is így gondoltam. Egyébként az én gépemre kell. A hozzáértéssel szerintem nem lesz gond...<#nevetes1>
A második lehetõség, viszont a kezelésük nagyobb hozzáértést kíván, ezért nem mindegy, kinek a gépére köll.
Bocsánat, hogy véletlenül nem nyomtam meg a válasz erre gombot.

Én nem nyomom offba, mivel másra is tartozik.

De, ha csuklóból így leszólod az f-secure-t és lekezelõen kezelsz engem a válaszomért, akkor azt bizonyítod.

Semmivel sem megbízhatóbb av az avira, mint az f-secure és ezt nem az bizonyítja, hogy itt hányan használják vagy sem a finn cuccot.
Tudom, hogy régóta használod az avirat, évek óta olvasom ezt a fórumot is, teljesen mindegy, mikor regisztráltam.
Senki sem bántotta az avirat, pusztán azt az egyszerû tényt írtam le, hogy IS verzióban akárki jobban jár az F-Secure-ral.
Újoncnak, kezdõnek pedig különösen azt ajánlanám a kettõ közül, mivel kisebb hozzáértést vár el az f-secure és a nyújtott teljesítménye stabilabb és megbízhatóbb. Ettõl még az avira, mint antivírus, az egyik legjobb, viszont, ismétlem, komplett csomagról beszélünk, abban sok más cég terméke jobb, és nem azért, mert én azt mondom, hanem azért, mert ez egyszerûen tény.

Nem, nem tanultam semmit.
<#hamm>
az av-comparatives.org oldal szerint a 2010-es év terméke az F-Secure IS. Mennyire lehet hinni ennek az oldalnak, ennek a tesztnek?
Hello!
A norton internet security 2011 vagy az Avira free + Comodo Firewall biztosítja a jobb védelmet?
gergely1991
mondjuk az avast free😊

R3TR0
Hello!

Free virusirtokbol az Avira a lgjobb?

VAgy melyik a lgjobb választás az ingyenesek közül?

gergely1991
"de hiába az antivírus, ha az emberi ész nem fog össze vele, mégis inkább megpróbáljuk az újonc segítség kérõknek jobb, minõségibb antivírust ajánlani, mint hogy teszt alanyoknak használjuk õket."

milyen igaz😊
ráadásul egyesek, nincsenek tisztábban a fenyegetésekkel az õket érintõ veszélyekkel,ezért is jobb ha nem is a legjobb de egy megbízhatóbb védelmi terméket ajánlani

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ezt kinek írtad? 😄 Ne felejtsd el használni a "válasz erre" gombot, kedves újonc tag.

ad1: nem tudsz minõsíteni, mert nem mutattam semmit a tudásomból ebben a topikban (legalábbis az óta biztos nem ketyegettem a tudásommal, mióta regisztráltál), és nem is fogok.

ad2: Félreértetted, mivel nem a sértettség szólt belõlem, én a véleményemet írtam le, amit ugye szabad mert a fórum erre is szakosodott, de elõször is a fórum fogalmával legyél tisztában! Viszont te megsértõdtél az én, rád vetett hozzászólásommal...lehet nyers voltam, de ebben az esetben igaz. (itt a hozzáértõk közül nem ajánlaná senki neki az f-securet, amíg van norton, avira, kaspersky, avast, stb. de persze ezt se tudod, mostanáig) Mivel tényleg nem vagy tisztában a dolgokkal, le írom külön hogy azért írtam azt, hogy inkább Avirát használjon az F-Secure helyett, mert egy nem hozzáértõ ember (ez esetben Gaberking) jobban jár az Avirával, de akár írhatom most azt is, hogy inkább Norton, mint F-secure. Ez is csak egy elv, és sok elv játszik szerepet itt, mindenkinek van elve itt, nem egyszer fordult elõ hogy egy ember antivírust keresett, aztán 4 hszben 4 más antivírus neve volt leírva. Egyszóval ezzel nem azt akartam mondani, hogy majd az F-Securevel befog nyalni valamit, de hiába az antivírus, ha az emberi ész nem fog össze vele, mégis inkább megpróbáljuk az újonc segítség kérõknek jobb, minõségibb antivírust ajánlani, mint hogy teszt alanyoknak használjuk õket. Az hiszem most megint tanultál pár új dolgot.
:-)
IS-ben, erre vonatkozott ugyanis a kérdés.
Pont ezzel a kommenteddel bizonyítottad, hogy ad 1: nem vagy hozzáértõ, ad 2: a sértettség szól belõled.
Köszönöm szépen a tanácsokat! Kipróbálom az avira + comodo párost!
<#taps><#taps><#taps><#taps><#taps>
F-secure Avira helyett? Ebben nincs igazad, maradj egyenlõre az olvasom a hozzáértõk kommentjét féle módban, köszönjük.
Narxis
Attól függ mennyire érted a Comodo riasztásait. Ha profi vagy akkor mehet az 1. ha nem vagy azt akarod, hogy csendben de hatékonyan védjen a vírusirtód akkor 2.

Btw. megjelent a Norton 360 v5

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Szerintem az elsõ opció.

kl24h
Az APSS nem túl jó választás, akkor sokkal inkább az általad említett másik három.
Nálam nem ez az erõsorrend.
Miért jobb egy teljes csomag?
Jobb egy teljes csomag, ha neked megfelelõ az F-Secure IS, akkor az is jó.

Én ezeket ajánlanám:

1. Avira Premium Security Suite
2. Norton Internet Security 2011
3. Kaspersky Internet Security 2011
4. F-Secure Internet Security

közben egy kicsi ideiglenes ranglistát is állítottam fel.
Szerintetek melyik az "erõsebb" védelem?

1; Avira free + Comodo Firewall
2; F-secure IS 2011

???
Nem foglalkoztam vele, nem tudom ha valamit lehetne állítani rajta, de sok biztonságos program kapcsolódását az internetre a felhasználó kell engedélyezze. Nézz be a beállításokba, hátha lehet valamit állítani.
R3TR0
Mennyire gázos a tüzfal?

Kell vmit állitani rajta?

Jó a detektálása meg a tûzfalát megszokod.
R3TR0
FASSSZA NEKEM IS MGJÖTT A F-secure kód!

Rakom is fel!!!

Fél évig nincs gond a virusirtoval XD XD fassssza

Ha kell vkinek van egy fölös kódom

Ezt már rég láttam, csak nem szóltam.
Van.
gergely1991
Nincs még egy FB fiókod? <#idiota>

Mit ajánlotok állandó virusirtónak illetve néha teljes gép átvizsgáláshoz?

Tisztelt Felhasználó!

Örömmel vettük, hogy lájkolta a Facebook-on a Vírus Híradó oldalát. Ígéretünkhöz híven küldjük az F-Secure Internet Security 2011 használatához szükséges fél éves licenckulcsot, amellyel Ön 2011. július 31-ig jogosult használni az F-Secure Internet Security 2011-es változatát korlátozások nélkül.

A szoftver letölthetõ: http://www.2f.hu/files/fsecure/fsav/homeuser/fsavis_2011_build197_rtm.exe

Licenckulcs: EC28-64HF-KRD7-XXXX-XXXX

<#beka3><#beka3>
Narxis
Nem jönnek elõ, törlõdnek valószínûleg. Sok vírusirtó megkérdezi uninstall esetén, hogy törölje-e a karanténban lévõ elemeket.

Srácok az avg talált elég sok dolgot néhányat törölt néhányat karanténba tett, felszeretnék rakni egy másik virusirtot is de az avg-t letörölném, szóval ha letörlöm akkor az avg karanténjában lévõ cuccok elõjönnek vagy ilyenkor mi történik azokkal?

gergely1991

Sziasztok
Jelenleg a Kaspersky Internet Security 2011 -et használom. Windows7 64. Mióta a Kaspersky van a gépemen, elõ elõ fordul 1 - 1 kék képernyõ. Elõtte soha nem volt és pár napig a nod32 + comodo fal használata alatt sem jöttek a kék képernyõk. Viszont egy nap nod32 + comodo használat után 6 nyomkövetõ kukit talált a spybot search and destroy, miközben a kaspersky mellett egyet sem.
Valami hasonlóan erõs védelemre szeretném lecserélni a kasperskyt (a kék képernyõk miatt). Lehet fizetõs is, de ha ingyenesben van megfelelõ védelem, az jobb lenne.
Milyen antivirus + tûzfal kombinációt, vagy internet securityt javasoltok (erõs gép, átlagos használat)?
Narxis
avast! Antivirus 6.0.934 Beta

What's new
Main changes/improvements:
- AutoSandbox – suspicious programs will be optionally run sandboxed
- avast! WebRep – browser plugin for website reputation rating; a combination of data from our virus lab and community voting
- Script Shield now even in the Free AV
- Site Blocking now even in the Free AV
- SafeZone – a special virtualized area for sensitive transactions (e.g. secure online banking) (paid products only)
- Restore factory settings command (Settings -> Troubleshooting)
- Automatic actions in the boot-time scan
- New compression method in the installer makes the setup packages about 20% smaller.
- Script Shield now functional even with IE8/IE9 Protected Mode
- Sidebar gadget
- Improved stability/compatibility of the Behavior Shield
- Improvements in the avast! sandbox

Known issues
- Help files not updated yet
- Localizations incomplete yet
- SafeZone not yet accessible (Pro AV / IS only)
- WebRep only available for IE and Firefox (Chrome is coming soon)
- Firewall: per-application packet rules not yet accessible
- Firewall: uTorrent conflict not yet resolved

Son, I am disappoint.
gergely1991
F-Prot

Középen balról a 5. kék ikon, benne egy piros kis ponttal...az melyik antivírus?
R3TR0
Ashampoo Anti-Malware-t raktam fel egy gépre most és egész jópofa!

Mg nm hallottam róla de mivel ingyen volt gondoltam felrakom

Mennyire jó am?

Némelyik antivírusra van jó pár ikon ilyen dizájnos skinnelõs oldalakon. Jobban jársz azokkal, mint ahogy te körülvágod, ami meg is látszik a nem fehér résznél. Egy példa. Hajrá.
Narxis
Na ez már jobb banner, de lehetne némelyik logo élesebb gerg. :-)

Január 27-tõl újraindult az MRG Flash teszt

Narxis
Kaspersky forráskód torrenten

Ez még a 2008-ban ellopott kód, az újdonság, hogy most már bárki megnézheti. :-)

Csak egy nagyon rövid ideig tettem fel, aztán letöröltem.
Nagyon jó a detektálása, a tûzfala mindenbe beleszól, ami az internetre akar kapcsolódni.
Tedd fel és akkor meglátod.
R3TR0
Hi!

F-secure IS 2011-et használ vki?

Mennyire jó? Hatékony? Bonyolult?

Ez pl. egy megfelelõ jelszó lenne: $_lH"@*+x5~( <#pias>

Ez szerintem az antivírusokra is vonatkozna, ott sem ajánlatos túl egyszerû jelszót adni. Igaz, hogy van olyan antivírus, hogy nincs lehetõség vagy nem építették be a jelszó opciót.

Más téma.

Látom, hogy az avast! Internet Security nem kapcsolja ki a Windows tûzfalat telepítéskor, úgylátszik szépen megférnek egymással. A többi meg kikapcsolja (ha jól emlékszem régebben a Comodo Internet Security free sem kapcsolta ki).