Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ez hogy errõl arról jobbat olvasok, nem tetszik nekem. 😄
Szerintem te magad döntsd el, mint hogy majd 10 ember szaván.
Meg hát figyelj, van valakinek 10 külön név rege, bejön ide naponként beír ezt azt a xxx antivírusról aztán majd hinni fogsz neki? Fórumon bármi megtörténhet, gondolkozz el ezen. <#ejnye1><#nyes><#nyes><#nezze>
Ezekkel tisztában is vagyok, csak szeretném a legnagyobb biztonságot adó védelmet használni.
Az eddigi tapasztalataim alapján, az Aira PSS volt a legszimpatikusabb csak elbizonytalanodtam, a hatékonyságát illetõen és ezért cseréltem le a Comodo IS -ra. Magamat ismerve, ha a következõ pár napban jobbakat olvasok az Aviráról, akkor azt fogom használni. Igazából nekem mindegy, hogy milyen security-t használok, csak "maximálisan" védve legyen a gépem. Tudom, sok múlik a felhaználón is... <#papakacsint>
Egy nagyon fontos dolgot jegyezz meg...nincs olyan antivírus, hogy legjobb, és olyan sincs hogy legjobb védelem. Csak olyan van, ami a felhasználónak a legjobb. Még valami...mi csak lehetõséget adunk, de neked kell bírálnod azt hogy mi neked a legjobb, legkényelmesebb antivírus aminek a védelme és egyéb fontosságú szempontjai megfelelõek számodra. De szerintem hogy ha már ennyit felpakoltál, lassan sikerül választanod...amúgy nem biztos hogy jót tesz a rendszernek ha 2 naponta pakolsz fel egy antivírust, remélem legalább használsz egy karbantartó programot, vagy rendesen törlöd a maradványait, már ha van mit. :-)
Sziasztok!

Mostanában állandóan variáltam, hogy milyen védelem legyen a gépemen.
A Kaspersky IS 2011 alatt gyakoriak voltak a kék képernyõk, az Fsecure IS érezhetõen fogta a gépet, az Avira PSS jó volt (csak a hozzászólások alapján nem gondoltam a legjobbnak a védelmét). Ezek után...
Feltelepítettem a Comodo Internet Security Premium -ot. Az elsõ benyomásaim nagyon jók...
Egy pár napig biztosan maradni fog! 😄D

KranaZoli
Ezek, ezek mik ezek?! <#alien><#nemtudom><#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Kérnék róla egy-két képet.
A Nodnak egy szimuláció. A fájl ártalmatlan. Futtatás után naplózza a amit éppen csinálsz.Link.

Narxis
Semmi probléma nincs vele.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

KranaZoli
Hi!

Több éve szerintem, hogy nem használtam NOD-ot. <#zavart1> Mivel melóhelyre jár PC-World és abban meg ott a kód (jó tudom, itt is a topic-jában) hát feltettem az x64-es legfrissebb verziót. <#alien> McAfee VirusScan Enterprise 8.7i helyett tettem fel. Csak a sima vírusnyalogató (NOD) nem az ESS-t; mert se a Spam szûrõre; se tûzfalra nincs szükségem.

Itt elég negatív hsz-eket írtatok a NOD-ról. Miért?!

Nekem amivel nem volt gondom és csak víruskergetõ az a McAfee volt, ami helyett most próbaképp feltettem. MSE-nek ugyebár a real-time ellenõrzõje idegtépõ; Avast-al meg annyi problémám volt, legalábbis az utóbbi verziók (mióta frissült - asszem 3x); hogy bizonyos virtuális környezetben indulni akaró alkalmazásoknál nem engedte elindulni az alkalmazásokat. 1xerûen kiírta, hogy XY alkalmazás hibát észlelt és leállt. Ezt csak az Avast-al tapasztaltam. De azzal is csak az újabb frissítésûvel.

Szóval! Nem ESS; hanem NOD(!) mi a probléma vele?!

<#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Én csak kibõvítettem az általad leírtakat, hogy az illetõ jobban értse.<#pias>

Netes bosszúdrámát írt az Anonymous
Narxis
Szerintem sok a vakriasztása de próbáld ki...

gergely1991
én ezt már leírtam #36417 -.-

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

DarkSector
Igazatok volt tegnap, az online scanner talált 2 vírust.
egy Agent.Trojai-t, meg egy ilyet:

TrojanClicker.Delf.NFI

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

A comodo internet security tûzfal része kiváló, a vírusvédelmi része milyen?
Ez pont olyan key (nem promóciós) amit xxx ember használhat, jó a 9 és a 10es verziójú Avira P, SS-re még kb. 6 hónapig. (ilyen keyt még én se láttam) de az biztos hogy az oroszok tudnak valamit, örüljünk hogy léteznek és elbûvölnek minden évben valami jósággal. 😄
Narxis

igen, mostmár ok, viszont ugye ott van az a key file, amit vagy ezren használnak, mert letöltötték onnan. Nyilván ugyan azzal a seriallal és névvel. Hogy mûködik ez az aviránál? Simán használhatja egyidejûleg mindenki?
gergely1991
nézd majd meg az msconfigban milyen programok futnak..

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Kérem, kl urfi. A pen drive szó egybe van.
--( .: pendrive :. ) --
A pen driveren azért jön elõ, mert a te gépedben van a fertõzés, biztos olyan kártevõ, amit még kevés vírusellenõrzõ program ismeri.

Jól figyeld meg amit mondok: a te géped be van fertõzve, majd egyszer elkapod a kártevõt, ezért van az, hogy kitörlöd a pen driverrõl az autorun.inf és megint elõjön, mert a rendszeredben fut a trójai.

A géped befertõzõdhetett a pen drive által, vagy valamit beszedtél az internetrõl. Ahol még használtad azt a pen driver, azok a gépek is lehet be vannak fertõzve, mert nem hinném, hogy a trójai csak az autorun.inf másolna rá, még kell legyen egy rejtett mappa is, ahol van az *.exe. Ha nincs rejtett mappa, akkor maga az autorun.inf az *.exe.
Más gépeket csak úgy nem fertõzhet be a pen drive, ha ki van kapcsolva az USB autorun opció a Windows-ban azokon a gépeken.

Nem tudom mi van nálad de egyszerû letöltõ oldal ez is, regular downloadra rámész, beírod az ellenõrzõ kódot és a letöltésre mész.
azaz ezzel próbáltam:
http://cp77.byethost32.com/other/receive-legal-free-license-key-personal-for-avira
ott a 4es pontban van a kitöltõs rész
köszönöm, de ez nem lesz így jó 😄 szeretném én is saját magam kiszedni onnan a kulcsot, több gépre kell feltennem nemsokára
tényleg kösz
(a végén lehet valami gebasz, mert amint leokézom, átdob az avira oldalra,de ott csak a bevásárlókocsi van, nem a szokásos kulcs és progirész; plugin sem blokkolja az oldalt)
kösz, de nem sikerül sehogyan sem megszereznem a key-t
az oldalon van ugye a kitöltõs, ami után nem csinál semmit sajnos

közelebbit tudnál mondani errõl? mert szerintem jól csinálom, csak неправильно
DarkSector
kösz mindenkinek majd megpróbálkozom, de az én gépemen tutira semmi nincs mert át lett vizsgálva nem 1x a legújabb nod32-vel is meg más progikkal.

Viszont a pendrive-on mindig elõjön....:S

e6550, HD6670 1GB, 4GB "Minden játék annyit ér, amennyire a játékos tartja!" "Olyan ember nincs aki nem warezol, csak aki nem vallja be." "A warez-ra kifogás nincs, csak magyarázat!" "Nem mindegy!"

Dj Faustus
"Hitman Pro és/vagy Avert nevû többmotoros víruskeresõkkel."
A Hitman Pro esetén - bár weboldalukon több víruskeresõ motrot emlegetnek - keresés közben nem látszódik a több víruskeresõ motor. Aztán rájöttem a turpisságra, amikor az egyik huncut alkalmazást elkezdte feltölteni "Cloud vizsgálatra" (de odáig semmi jelét nem mutatta a több víruskeresõ motor múködésének)... Szóval nem gyõzött meg maradéktalanul.

Az Avert már felépítésébõl ítélve egy több víruskeresõ motort használó alkalmazásra utalna (mármint maga az alkalmazás állományszerkezete), csak sajnos Windows XP alatt "Az alkalmazás inicializálása nem megfelelõ (0xc000135). Az alkalmazás befejezéséhez kattintson az OK gombra" hibaüzenet fogadott. Kár, pedig reménykedtem benne.

Továbbra is várok hasonló megoldásokat. Gondoltam már olyasmire is, hogy az állományokról készítek egy MD5/SHA ellenörzõösszeget és az ellenörzõösszeget elküldöm online állományellenörzõ-szolgáltatásoknak (Virustotal, jotti.org,...).

Vagy futtasd az eset online scannerét. Dugd be a penndrive-ot is és úgy kerestess vele. Kiválasztható a meghajtó.
Vagy még egy megoldás ami így elsõ olvasatra nem tûnik rossznak. Itt a linkje, olvasd át. Link.

gergely1991
mivel ezt a saját gépeden aktiválódott vírus csinálja ezért nézd át a géped mondjuk a malwarebytes-antimalware szoftverrel.
Az autorun nem hiszem hogy tudna fertõzni de az általa elindított kártevõ pedig igen😊

DarkSector
Srácok mivan akkor ha a pendrive-on mindig elõjön az autorun.inf virus vagy mi, de a gépeket nem fertõzi meg, és ha kitörlöm egy idõ után megint elõjön a pendrive-on????

Létezik hogy nem terjed pendrive-ról tovább de ott sem lehet eltávolítani?

Narxis
Egy ember csinálja és teljesen ingyenes. Jó az, hidd el. :p

RBJ
Kicsit furi nekem ez az avert . A honlapja mondhatni nulla. semmi info, kép a termékrõl stb stb.
Inkább Hitman pro

Linux Mint 13 Cinnamon

Narxis
Avert 2.1 épp most jelent meg.

7 víruskeresõ motor.

Narxis
Hitman Pro és/vagy Avert nevû többmotoros víruskeresõkkel.

Dj Faustus
Hogyan oldanátok meg, több tetszõleges adathordozón levõ állományok minél gyorsabb, minél több víruskeresõ motorral való átellenõrzését? A lényeg a sebességen van (több processzormag kihasználása, esetleg fürtözés), illetve a több víruskeresõ motron (több szem többet lát alapon).

Narxis
Comodo ha mindig érteni fogod a Comodo riasztásait. Avira ha nem vagy biztos az informatikai tudásodban. 😊

Teljesen más elvet vall a 2 cég, mindkettõ jó csak ellenkezõ oldalról közelítik meg az antivírus fejlesztést. Comodo abban hisz, hogy a teljes kontrollt a felhasználóra kell bízni, Avira pedig mindent automatizál mert szerintük a felhasználó nem feltétlen rendelkezik megfelelõ tudással a veszély elhárításához.

Kizárólag a védelem hatékonyságát nézve, melyik a jobb?
1; avira premium security suite
2, comodo internet security
Nem kérdés. BluePoint Security rulez.
gergely1991
Hát ez elégé failre sikerült <#nevetes1><#hehe><#hehe>

Narxis
MRG Flash Test 2/05/2011

RBJ
Az legyen az én bajom. <#zavart1>
Ahogy visszanéztem ezt a kócsot tavaly novemberben rakták fel azóta megyen.
Próba cseresznye. ha letiltják akkor is jó volt nézni milyen kulcsom volt.<#eplus2>

Linux Mint 13 Cinnamon

gergely1991
De akkor is 1-2 hónap alatt kideríthetik.Nehogy már, amit sokan használnak azt nem gyanús nekik?!

Addig is mehetne a Hasznos dolgok 😊 közé gergely úrfi turfi.
avira kulcs link please? 😊
RBJ
A találatot megerõsítsem a youtubon találtam.

Linux Mint 13 Cinnamon