Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

zvaragabor
Nállam ez megy:
Avira Antivir Personal Edition Premium(legálisan), Comodo Firewall pro, WinPatrol Free, SpywareBlaster, DropMyRights,
Firefoxhoz: AdBlock Plus, NoScript.

Valamint AVG Anti-Spyware-t futtatok kb 2-3 hetente.

Semmi fertõzés, néha 1-1 jelentéktelen akármi, de az azonnal lekerül.

Chaos Anno Domini

lck
#163-ra, #162 - továbbra is a válasz. Mondom: letilt jópár dolgot aztán kilép. Nem futtat semmit a háttérben. ( De attól még nagyon hasznos )

Igazából - ha valaki ésszel netezik annak nem kell valós idejû spyware védelem - szerintem. Egy normális víusirtó önmagában is sokat ér. ( pl.: NOD Avira Kaspersky Avast ) + néha egy-egy ellenörzés: pl: AVG Antispyware, Ad-Aware, Panda Totalscan.

De ha mégis - nagyon akarsz valós védelmet akkor: Boclean vagy Spystopper Pro. Ezek nem eszik a gépet mégis elegendõen hatékonyak. ( tapasztalataim szerint )

Per pillanat nálam ez a védelem:
Look'n'stop tûzfal + NOD32 + Boclean. Tökéletesen védenek - asszem.
( Lehet hogy ennek ellenére a jövõ héten tök mások lesznek a gépemen - mert a védelmek tesztelése szórakoztat. )

A fórum témájánál maradva, ha ingyenesben gondolkodom akkor:
Avira+Boclean+Comodo tûzfal.

Ha zavar az Avira reklámablaka és Nem zavar az Avast kicsit nagyobb gépigénye, akkor:
Avast+Boclean+Comodo tûzfal.
Te mit ajánlassz - csak védelemre?

Reklám-Kémmodul eltávolítók

Hatékony kém/reklámmodul blokkoló.

A SpywareBlaster az egyik leghatékonyabb eszköz, amely megakadályozza, azt hogy az Interneten keresztül ártó kémmodulok, trójaiak kerüljenek fel számítógépünkre...

Figyeli a böngészõnket is, és ha kell, megakadályozza azt, hogy a cookie-n keresztül beférkõzzön bármilyen kém vagy reklámmodul.

A program adatbázisa folyamatosan frissíthetõ, hogy kellõ védelmet nyújtson számunkra.

A SpywareBlaster segít minket abban, hogy egy teljesen tiszta és védelem alatt álló számítógépünk legyen.

A program elõnye közé sorolhatjuk azt is, hogy indítás után a háttérbe vonul, és úgy figyeli az internetrõl bejövõ kártevõket.

lck
A SpywareBlaster nem tipikus valósidejû védelem. Bizonyos veszélyes oldalakat és cookie-kat letilt, és azzal befejezi a tevékenységét. Tehát mellette még egyéb - valósidejû spyware védelem nyugodtan futtatható.
aszizoli
Ellenõrzésre bármit (többet is) használhatsz. A lényeg, hogy a valósidejû védelmet csak egy progi biztosítsa.

Az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mert pazarolják a föld energiaforrásait. Fogadjunk, most is be van kapcsolva a numlock-od, pedig nem is használod a keypadot!

bmate0007
és tud valaki olyan progit mondani, ami olyan, mint a SpyStopper, csak vírusvédelem. szal scannelni nem tud, csak véd.elõre is kösz.

bmate0007
Szerintetek spyware-védelemre jó a SpyStopper Pro és a Spybot-S&D pártosítás? (Úgy van megoldva, hogy a Spybotnál nincsen védelem, csak a SpyStoppernél. Szal a Spybotot csak ellenõrzésre használom. Szóval jó ez így?)

bmate0007
kösz. és ha ezt a .rar fájlt letöltöttük, utána mit csináljak vele?

bmate0007
És valaki tudna nekem priviben valamilyen okosságot küldeni a SpyStopper Pro-hoz?
Nagyon megköszönném.

bmate0007
BitDefenderrõl mi a véleményetek?

bmate0007
ok

zvaragabor
ja

Chaos Anno Domini

bmate0007
szóval az a lényeg, hogy 2 spyware-irtó ne fusson egyszerre?

bmate0007
ok

zvaragabor
Passz. Életemben egyszer használtam a S&D-t ellenõrzésre, végig sem ment a scan, kilõttem, SnD uninstall, nem jött be egyáltalán a program.

Nem tudom hogy a tea timer mellett milyen modulok futnak még állandóan, amik gubancot okozhatnak. Én teljesen kikapcsolnám, csakis ellenõrzésre használnám a spybotot.

Chaos Anno Domini

bmate0007
szal úgy állítsan be, hogy ne legyen TeaTimer? mert sztem a Terminatornak jobb a védeleme. szerinted?

zvaragabor
Nem. Rezidens védelme csak az egyiknek fusson.

Chaos Anno Domini

bmate0007
Spyware Terminator + Spybot futhat együtt?

bmate0007
ja, de télleg tudja!<#buck> nem baj. 😊

bmate0007
rookit-irtásra nem használható.csak ezeket tudja:
a-Squared free

zvaragabor
ráadásul most elcsíptem Avirával egy rootkitet, azt nem ismerte föl.

Chaos Anno Domini

zvaragabor
Kipróbáltam a free-t, nem tûnik nagyon rossznak, bár nekem csak 2 tracking cookie-t talált, meg egy rakás fals pozitívat.

Chaos Anno Domini

bmate0007
találtam 1 érdekességet: a-Squared Anti-Malware. állati jó progi. olyan pontosan scannel, mint az AVG Anti-Spyware. természetesen van belõle free változat is. érdemes kipróbálni.

bmate0007
köszönöm<#worship><#worship><#worship>

zvaragabor
CounterSpy, SpySweeper, Spyware Doctor, AVG Anti-Spyware. Ezek mind fizetõsek, mind fogyasztanak, de ezek a legjobbak. Feltörni mindent fel lehet, kérdés hogy melyiket könnyebben, melyiket nehezebben, illetve hogy melyik törés a stabilabb, és melyik közkézen forgó serial-t veszik észre hamar az update szerverek. Okosság ha kell, szerintem Doomistához fordulj, õ tud biztos ebben segíteni, én nem látogatok crack oldalakat.

Ingyenes...S&D, Terminátor, más rezidens védelemmel rendelkezõ free antispy nem ugrik be. Egyébként nállam nem is szokott futni állandó jelleggel egy sem, csak néha(1-2 hetente) lefuttatom ami van(ad-aware 2007, avg antispy, terminator)

Chaos Anno Domini

zvaragabor
bmate0007
aha! de sztem inkább kéne valami megbízhatóbb progi. tudnál valamit ajánlani? (feltételek:ingyenes, vagy olyan aminek fel lehet törni a serial-ját 😊 , ne spyware terminator.)

nemtmom mindenesetre maradok a nodnál....
spidey91
Comodo AntiVirus Beta 2.0

ez a kémprogramok ellen is véd? vagy sak a virusok ellen?

Gépem ati X1900 4200

zvaragabor
Én így fogalmaznék:
A Spybot S&D a gépen található fájlokat elemzi bizonyos szoftverek után keresve.

Chaos Anno Domini

bmate0007
az igaz, hogy a Spybot-S&D nem a gépen találjató fájlokat elemzi, hanem bizonyos szoftvereket keres?

bmate0007
miért? nemtudsz magyarul? 😊

zvaragabor
Megnézed, hogy mit engedélyezel, avagy tiltasz. Ha csak úgy a semmi közepébõl elõugrik valami, akkor alaposan gondold meg, hogy az mi lehet. Ártalmatlan, vagy kártékony. ha újonnan települt program akar kimenni, akkor azon látod, hogy az annak a programnak a folyamata, tehát engedélyezheted. Vadidegen nevû fájlok, folyamatok szintén adhatnak okot aggodalomra.

Chaos Anno Domini

Jó de ha engedélyezek olyanokat amit azt se tudom micsoda akkor marha jó lesz....
bmate0007
az nem baj. hogyha megtanulja a szabályaidat, már nem fog kérdezni.

Hát nemtudom.... nekem a comodo azért nem teccet mert rengeteget kérdezett és az õrületbe kergetett vele :S
bmate0007
Nekem most úgy van összeállítva a számítógép biztonsága, hogy:

Tûzfal: Comodo Firewall Pro

Antispyware: Spyware Terminator

Antivirus: AVG Antivirus Free

(Direkt ingyenes szoftverekbõl állítottam, össze, mert sztem az ingyenes progik is lehetnek olyan jók, mint a fizetõsek.)

spidey91
Nem Trial kéne valaki tud ebben segíteni google hiába..... Privibe esetleg?

Gépem ati X1900 4200

bmate0007
Itt:Prevx
Ez egy trial változat!

JoeFromHun
A PrevX engem is érdekelne... 😊 Hol is van?

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

bmate0007
!FIGYELEM! Ez nagyon fontos! A Tenebril SpyCatcher Express 2007-et ne töltse le senki, mert ismeretlen oknál fogva deaktiválja a tûzfalat és az Internetet!

bmate0007
leszedtem, csak nem bírtam telepíteni, mert a Windows Installer nincs megfelelõen telepíve. 😞

aszizoli
Ha leszedted a tegnapi változatot, akkor a "readme.txt" fájlban, megtalálod a hozzá használható serialt is.

Az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mert pazarolják a föld energiaforrásait. Fogadjunk, most is be van kapcsolva a numlock-od, pedig nem is használod a keypadot!

bmate0007
priviben tud valaki serialt küldeni hozzá?

shareware) A legújabb védelmi programcsomag a piacon. Vírusok ellen, kémprogramoknál, betöréseknél egyaránt használható. A tálcán megjelenik egy pont, ami zöld, ha tiszta a gépünk, sárga, ha adatokra nem kifejezetten veszélyes beolakodót tartalmaz, piros, ha veszélyes vírus van rajta. "
bmate0007
asszem vírusra és spyware-re is jó

lck
Helló!

David Coulthard ! THX a Prevx-ért !
Feltettem - nagyon szinpatikus.
Tud valaki konkrétabbat a hatékonyságáról ? ( vírusra és spyware is jó ? )
Nekem úgy rémlik hogy régebben hallottam hogy nagyon jó cucc, csak nem lehetett 15 napon túl használni (ingyen).