Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

bmate0007
ez így viszont szerintem már sok lesz neki 😊

bmate0007
szóval a WinPatrol-t érdemesebb letölteni, mint a BOCleant? és a Plus versön mivel tud többet?

zvaragabor
Hát ha minimális gépigényû védelem kell, akkor egy tûzfal (pl Comodo), egy antivírus (pl AVG Free), Spyware Blaster, DropMyRights (utóbbi kettõt csak egyszer kell beállítanod, és jóformán soha többet nem kell velük foglalkoznod. Annyit csak, hogy a Spyware Blastert kb hetente egyszer manuálisan frissíted), Mozilla Firefox böngészõ, hozzá AdBlock Plus, és NoScript kiegészítõk.

Chaos Anno Domini

bmate0007
Szóval Comodo Firewall Pro, Spybot-Search&Destroy, AVG Antivirus Free, WinPatrol. Ezeknek a kombinációja egész jól véd. De ha egyszerûbben akarod megoldani akkor marad a tûzfal, és csak a Spyware Terminatort teszed fel. Abban van vírusvédelem, igaz nem olyan jó, mint az AVG de mégis csak vírusvédelem.

Én ezekez hülye vok ... A lényeg h ingyenes legyen és jól védjen 😄

Freedom ,Velocity , Power

zvaragabor
"hanem figyeli a rendszert és hogyha veszélyt talál figyelmeztet"

Mert ez szerinted nem védelem? 😊

Pontosan, gyanús viselkedéseket figyel, és riaszt, ha valamit buherál valami a gépen.

Chaos Anno Domini

bmate0007
Én olxasmit is hallottam, hogy a WinPatrol nem is igazából véd, hanem figyeli a rendszert és hogyha veszélyt talál figyelmeztet. Ezt máshogy nem nagyon tudtam megfogalmazni. Én nem nagyon használok mívelt szavakat. xD

zvaragabor
Hozzá kell tenni, hogy az avastnak nagyobb a rendszerigénye, nem biztos, hogy sprintelni fog vele a laptop, de ha jól fog menni, akkor csak jó.

BOClean nem csak spyware-ek ellen véd, hanem mindenféle malware ellen (lásd hivatalos oldalon írottak).

Winpatrol szintén nem csak spyware, hanem malware-ek ellen is véd. Winpatrol lényegében a BoClean ellentetteje, ennek proaktív a védelme, azaz adatbázis nélkül, a rosszindulatúnak vélt program viselkedésébõl próbál következtetni annak káros mivoltára(de imádok mívelt szavakat használni xD), míg a BOClean reaktív védelemmel rendelkezik, csak adatbázissal dolgozik, így új, ismeretlen dolgok ellen nem véd.

Chaos Anno Domini

bmate0007
Okés.
Tûzfal: Egyértelmûen Comodo Firewall Pro
Kémprogram-irtó:Vagy Spyware Terminator vagy Spybot- Search&Destroy
Antivírus:Vagy AVG Antivirus Free vagy Avast! Home Edition

(Kis kiegészítõk a kémprogram-védelemhez: Comodo BOClean, WinPatrol.

Holnap veszem meg életem elsö Notebook-ját <#vigyor3> És kéne rá egy erõs (ingyenes) "védelmi vonal" , ami nem naon lassitja a gépet . Mien progikat ajánlotok <#conf>

Freedom ,Velocity , Power

hogy kell leszedni?😊
klikk
magyarosítást nem tudok
magyarosítást+carckot keresek counter spy-hoz tudna valaki segíteni?
bmate0007
a nod mellé ajánl valaki valamilyen antispyware-t? Comodo BOClean, Spybot, SpywareGuard...ilyenek?

bmate0007
A próbaverzióbol hátralévõ napok száma:...

bmate0007
mostmár nekem is😄

zvaragabor
azt tisztázzuk, hogy nincsen olyan, hogy legjobb antivírus. 100%-os vírusirtó nem létezik. És semmivel nem lehet errõl megbizonyosodni, és kokrét képet kapni. Sok VirusBulletin díjat kapott a nod, de hidd el a díjak száma egyenes arányban áll a hibák számával. Mindegyiknek vannak hibái. Amit az egyik nem talál meg, azt a másik igen, és ugyan így fordítva. Az más dolog, hogy a nod elég felkapott lett, mert tényleg jó, élmezõnyben fut. Habár mostanában én egyre több olyan esetet hallok, hogy a nod nem talált meg ezt és azt, amit utánna feltettek, az meg egybõl leszedte, és elég sok ilyet hallok. Ennek ellenére a nod32 az egyik legszimpatikusabb termék számomra.

Chaos Anno Domini

bmate0007
télleg nagyon hajt a Panda

bmate0007
hmmm...1 érdekesség. kipróbáltam, egész jó.
Panda MalwareRadar

bmate0007
neked meg kösz, hogy keresgélsz<#buck>

bmate0007
igen, de hát nézzünk szembe a tényekkel. a Panda Antivirus 2007 a világ legfejlettebb antivírusa, viszont a Nod32 a leghatékonyabb, és a legjobb. (sajnos 😞 mert a Pandához jobban vonzódom. húzott már ki veszélyes helyzetekbõl, amíg a nod le se tojta az egészet, szóval jókis progi(mármint a Panda)

zvaragabor
"Panda 1 siker/ 3 kudarc/ 48 nem indult"
Ezigen panda hozza a formáját. 😄

Chaos Anno Domini

Hát ha a nod nem vírusvédelem akkor micsoda?<#hehe> sztem mindegyiknek van scannerje, de tök felesleges ez sztem,mer ha vírusfertõzésre gyanakszol akkor hogy nézed meg h télleg van e? <#vigyor> de keresgélek hátha..
bmate0007
jó duma, de most tényleg! nem tudsz olyat? azért vírusvédelem is kell a gépre v nem? (mondjuk egyesek azt mondják, hogy nem kell feltétlenül)

nod 32 fixel ingyen van <#vigyor> #159 minek az neked? a noddal sem muszáj scannelni
bmate0007
tudja vki a #159-re a választ?

bmate0007
hát én se. még akkor se ha ingyen adják. (na jó talán akkor)

énse, mégis azt használom 😛😛
XDDDD
bmate0007
a francba! a nod a legjobb! pedig ki nem állhatom

nem olvastam végig 😄
VirusBuletin 100 gyözelmek és kudarcok az 52 dijból,néhány ismertebb antivirusnál:
Avira AntiVir 10 siker/ 1 kudarc/ 41 nem indult
Softwin Bitdefender 14 siker/ 6 kudarc/ 32 nem indult
CA eTrust 30 siker/12 kudarc/ 10 nem indult
Doctor Web 25 siker/20 kudarc/ 7 nem indult
Eset Nod32 44 siker/ 3 kudarc/ 5 nem indult
F-Secure 26 siker/13 kudarc/ 13 nem indult
Gdata AntiVirusKit 13 siker/10 kudarc/ 29 nem indult
Grisoft AVG 17 siker/22 kudarc/ 13 nem indult
Kaspersky Anti-Virus 38 siker/14 kudarc/ 0 nem indult
Norman 37 siker/13 kudarc/ 2 nem indult
Panda 1 siker/ 3 kudarc/ 48 nem indult
Sophos 38 siker/12 kudarc/ 2 nem indult
Symantec 38 siker/ 6 kudarc/ 8 nem indult
Trend Micro 16 siker/ 8 kudarc/ 28 nem indult
VirusBuster 19 siker/16 kudarc/ 17 nem indult

bmate0007
de, de mind1. azért ezek jók. kösz

höhö
zvaragabor
nem azt mondtad hogy toptenreviews ne legyen?

Chaos Anno Domini

bmate0007
köcce

bmate0007
hogyan lehet vírusirtó, ill. spyware-irtó-teszteket keresni? már próbáltam a gugliban is, de aznem talált semmit. nem tudna vki néhny oldalt adni? (toptenrewiews és av-comparatives ne legyen)

bmate0007
Igen. Azt leszedtem és azt dobta ki ami a #168-asban van.

zvaragabor
Te látsz fórumot az PCcleanerre oldalon?

Chaos Anno Domini

zvaragabor
free-av.com oldalán a Download menüben a listán a Licence-t töltötted le? Mert elvilesg azzal kapsz új lejárati határidõt.

Chaos Anno Domini

lck
Avirából lehet hogy más verziód van. Nekem ez van: Avira AntiVir PersonalEdition Classic
Innen szedtem:
http://www.free-av.com/down/windows/antivir_workstation_win7u_en_h.exe
Nem szedtem hozzá semmilyen licensz fájlt, csak simán feltelepítettem.

A PCcleanerrel azért óvatos legyél. Egy májusi teszten a heurisztikus felismerése 53 programból csak 43. lett. ( Persze tudom hogy az ilyen tesztek nem mindíg korrektek de azért mégis.) Sajnos nem sikerült felraknom hogy kipróbáljam, mert a telepítés elején valami Runtime Library Errort dob.
bmate0007
oké, az avast-ot vettem, de az aviránál akkor valami gáz van. nálad azért nem idõkorlátos, mert letöltötted és hozzáadtad a fájlt a rendszerleíró-adatbázishoz?(a license-fájlról beszélek)mert ha igen akkor nálam ezért idõkorlátos a #168-asban is ez van.

lck
Az Avira ingyenes verziója nem idõkorlátos ! Kb fél évente kiadnak új verziót ami frissûl is és ugyanúgy használható korlátlanul tovább.
( Aviránál egy reklámablakot kell elviselni amikor a vírus adatbázisát frissíti.)

Az Avast ingyenes verziója szintén NEM idõkorlátos, egy jó évig fut, de akkor a honlapjukon újra ingyen igényelhetsz új kódot egy újabb évre.
bmate0007
Ki is másoltam ide amit tudni kell róla: (Angolul tudók elõnyben!)

All-in-one Protection
Immunizes your system against viruses, spyware, adware, malware, trojans and all other cyber threats.
Active-X protection and History sweeping are also included.
PCclear also provides a secure Registry Cleaning environments.

Powerful Detection and Protection
PCclear has proven expertise in protecting against viruses, Internet worms, spywares, adwares and other malicious programs.

The latest Patterns with Database
Top quality pattern database with daily update.

Artistic preventive detection
The smart algorithm adopted to PCclear can detects and eliminates the potential cyber threats before it reveals to worms.
PCclear looks through all your files and notifies you of all the threats through the use of its extensive and continually updated pattern database.

Live updates
PCclear updates antivirus/antispyware patterns more than once every day.
Urgent updates for deflecting new threats are available shortly after they are detected.

Easy installation and configuration
Easy to install and to use. Just 1 minute to install.

History Sweeping
cleans the history of online/offline activities and protects privacy. Users can save storage space and improves the performance of computer.

bmate0007
én mostmár csak ezt fogom használni, mert nagyon megkedveltem.

bmate0007
Találtam 1 nagyon király vírus-ill. kémprogram-irtót. Olyan, mint a Spyware Terminator, csak jobb. Ingyenes, véd a spyware-ek, vírusok ellen. És van még csomó más funkciója. Érdemes kipróbálni. Íme a honlap:

PCclearPlus with Antivirus

bmate0007
+ van még egy problémám:

Ez mi lehet? Akkor történt, amikor megpróbáltam hozzáadni 1 fájlt a regisztrációs adatbázishoz.(Az Avira license-fájlját.)

bmate0007
okés, kösz mindenkinek. szerintem az lesz a legjobb, ha mindegyiket kipróbálom. am. én a SpywareBlaster-rel nem vagyok annyira megelégedve.
Az Aviránál + az a baj, hogy az ingyenes verzioója is idõkorlátos.(+ az Avast! is)