Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Egyszerûen. Kiválasztod a menübõl a magyar változtot és azt töltöd le majd telepíted.
Windows Defender letöltése

Az EREDET Könyve; idézetek: „Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.” „Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

Nagyon.
slime001
Mennyire megbízható ez az oldal? http://www.av-comparatives.org/
2005 óta az Avira itt minden teszten jobban teljesít mint a Nod32 vagy Kaspersky!

AVIRA - \"More than security.\"

Windows Defendert, hogy kell magyarra átállítani?
Neptunia szar.... Avast! egyszer nekem is ilyenre riasztott. Semmi se volt.
Amúgy meg tök ingyenes és tökéletes megoldás a My Lockbox.
Yoda001
én felnyomtam a rart úgy ahogy van, crack-el együtt..

http://9gag.com/gag/5135249

A rapidos linkben a Folder Guard Professional Edition van.Teljesen tiszta a VirusTotal szerint.Nem értem,hogy akkor Yoda001 mit analizált.A mellékelt cracket viszont nem ellenõrizte senki rajtam kívül és ez viszont elszomorító.:Link.

slime001
Gondolom a crackre ugrott rá! Nem hinném hogy vírus lenne (érdekes Kaspersky, Nod32, Avira nem jelzett). Szerintem nyugodtan telepítheted. Amúgy ez is megbízható forrásból van!😛

Ez az ára,ha nem megbízható forrásból szerzed be a hozzávalókat.Javaslom a hivatalos weboldalt:Link.VirusTotal:Link.

Yoda001
visszatérve rá, ezek után nem tudom, hogy feltelepítsem-e, ötlet? :\

Ezek a fájlok most június hónapban tüntek fel.Visual C+ nyelven irták õket.Általában MSN-en kapják meg az emberkék és nem is ajánlatos piszkálgatni mert az ördög nem alszik.Fórumok visszajelzései szerint lehet hogy virus.A youtube.i58.us cimre a McAfee Site Advisoron ketten jelezték,hogy valószínüleg virus.Maga az oldal nincs tiltólistán.Egy megvizsgált másik hasonló fájl VirusTotal analízise:Link.Ennél két virusírtó heurisztikája jelölte meg,TR/Dropper.Gen néven.Futtatása után ez az ablak jött fel:Ha netán valóban virus,akkor most ráfáztam,de nagyon,mert a keresõk nem biztos hogy megtalálják.Egyébként a tüzfal jelezte,hogy a netre is ki akar kimenni.

slime001
Mondhatni furcsa, hogy MSN-en angolul kapsz egy linket és ne lenne benne valami kártevõ! Így hirtelen ezt találtam a Sunbelt honlapján. Én ajánlom, hogy bárki is megnézze ez a videót!😊

High risks are typically installed without user interaction through security exploits, and can severely compromise system security. Such risks may open illicit network connections, use polymorphic tactics to self-mutate, disable security software, modify system files, and install additional malware. These risks may also collect and transmit personally identifiable information (PII) without your consent and severely degrade the performance and stability of your computer.

Tipus:MS-DOS alkalmazás.VirusTotal:Link.Próbáltam futtatni,de nem történt semmi.Szerintem téves riasztás a módosult Win32/Injector.AU trójai megjelölés.

Pianista
kidobta ezt a nod:

Fertõzés részletei:

Weboldal:
http://youtube.i58.us/watchv/=LYe7HNZ3V.youtube.com

Fertõzés:
módosult Win32/Injector.AU trójai

Leírás:
Az ESET NOD32 Antivirus blokkolta a weboldalhoz való hozzáférést.

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

Na ezt a linket most kaptam MSN partneremtõl. Nagyon nem tetszik nekem. Én nem merek rákattintani. Vállalkozó szellemû fórumozó társaimnak.
sweet (L) http://youtube.i58.us/watchv/=LYe7HNZ3V.youtube.com
#4117: Nekem már volt 3 vírusírtó is egyszerre a gépemen. Kaptam is kékhalált😄
#4125: A Spyware Terminator úgy a legjobb, ahogy én vagyok a dalai láma. Ha ki van kapcsolva az aktív védelem akkor jó, de amúgy....
#4126: Fasza. Nekem egyedül a VCatch okozott ilyen gondot, de 5 kémprogramírtó 2 hónap alatt simán elintézte.
#4133: Sok az IQfighter felhasználó. Amikor a cikkemet írtam akkor csináltam egy kis felmérést, hogy kinek milyen védelme van.(Tényleg le írom az eredményét!) Valós megtörtént beszélgetés:
-Van antispywared?
-Az mi a hányás?
#4145: Gyönyörû WMP ikon.
#4135: My Lockbox. Én ezt használom, nekem bevált.
#4152: Szép ablak.
bmate0007
Kicsit se látszik, hogy egy b*szott nagy fake az egész program..<#guluszem1>
LCK személyes gratulációm az ismerõsödnek.<#idiota>

Ugyan ez volt nálam is.A szokásos hamis biztonsági riasztás,a rendszer fertõzött és töltsd le és futtasd utána vedd is meg,mert csak akkor töröl is.És mégis naprakészen frissített virusirtó mellet,akár jól védett rendszereken is bosszúságot okozhatnak a megondolatlan letöltések,fájl futtatások.Itt éppen az XP Antivirus riogatott engemet.

Met
Mindegy mit teszel fel neki, az emberi tudatlanság ellen nincs védelem.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Nem.Élesben szoktam.Miután kiszórakoztam magamat biztonsági mentésbõl visszatöltöm a rendszert.Egyébként közben befutott a Nod 3164-es adatbázis frissitése és dobálja fel a riasztási ablakot,hogy kártevõ a rendszerindítási fájlokban,memóriában,stb.Win32 Trojan Downloader.Zlob.BZQ trojai.Jobb késõn,mint soha.

zvaragabor
Pont most keresgéltem kártevõket google groups-szal, rögtön jött is egy egy kodek formájában. Avira heurisztikája jelölte meg. virustotal

Chaos Anno Domini

lck
A szívembõl beszéltél 😊

Egyébként épp ma délelõtt hívott egy kedves ismerõsöm, hogy most mi legyen mert, az általam feltelepített és szerintem korrekt védelemmel ellátott gépére felrakta az XP Antivírus 2008 nevû programot és most elég furcsán viselkedik a rendszere. Hogy a fent nevezett programot miért telepített fel, arra igazán kielégítõ választ nem tudott adni. ( Valami ablakban írták neki, hogy most aztán telepíteni köll mert fertõzött a gép. )
Na most, éppenséggel nem NOD hanem Avast van a gépén. Hozzáteszem hogy nekem egyikkel sincs semmi bajom és nem volt vírus a gépemen egyikkel sem.

De akkor mondjátok már meg: MIT RAKJAK FEL NEKIK ?
( Vagy indítsak tanfolyamot ? )
slime001
Nekem akkor kell csalódnom amikor Kaspersky-vel / Avirával néznék meg egy oldalt vagy csak töltenék le egy fájlt és belebassza az arcomba az ablakot, hogy vírus! (false)

zvaragabor
A trójait gondolom biztonságos környezetben indítottad el.

Chaos Anno Domini

Igen akkor egy MP3 fájlt fog látni.Ismert fájltipusok kiterjesztésének mutatásávalIgen most én játszottam el képzeletbeli,szegény,amatõr egység sugarú user-t,aki azt hitte mert használ virusirtót védve van mindentõl.Csak aztán kiderült hogy csalódnia kellett.

zvaragabor
Ha egység sugarú userrõl van szó, akkor jó eséllel nincs megjelenítve a fájlok kiterjesztése, és nem is fog IT security témájú blogokat olvasni. Képzeletbeli egység sugarú user(a teszter) voltaképpen te voltál? 😊 Amúgy pofás megfogalmazás lett.

Chaos Anno Domini

A MIRT(Malware Incident Reporting and Termination Squad)által VirusTotal-ra feltöltött virusos állományok 56-57%-át az Avira,Kaspersky virusirtók jelölték meg fertõzöttnek.A Nod 46%-t ismerte fel az analízis során.Az LCK által találóan egység sugarú usernek nevezett felhasználók,akik gondolkodás nélkül megnyitja,letölti,futtat mindent amihez csak hozzájut,fertõzik le magukat nagy valószínûséggel.Legtöbbnél,Nod virusirtó van fent a gépen.A virusirtónak a dolga lenne kivédeni,a felhasználó hülyeségeit.Õk lehet,hogy jobban járnának,ha más virusirtót használnának.Olyat pl.ami nem enged letölteni egy Zlob trojait,pláne nem hagyja hogy a felhasználó futtassa is.Nagyon mulatságos látvány a Nod ikonja mellett villogó sárga háromszög és az ötpercenkét felbukkanó figyelmeztetõ ablakok.Nem beszélve az eltéritett böngészõ kezdõlaprol,toolbar telepitésrõl.Ezeket talán nem lett volna szabad engednie a gépre felkerülni.Ez klasszikus virusfertõzés volt,egy ártalmatlannak tûnõ mp3 fájl futattásával.Registry módositás,Program Files mappába település,dll fájlok a C:\WINDOWS\system32 mappában,stb.Körülbelül a futtatás utáni 10 másodpercben a háttérben elintézte a rendszert,szigorúan beállított Eset Smart Security-el.

slime001
Igen még mindig a macskás van. Sokszor új kódot kell kérni mert nem lehet eldönteni, hogy most macska vagy kutya van a képen. Sokszor inkább olyan kutyámajmot látok!

Yoda001
örülök én, csak még nem láttam rapidéknál ilyet 😉 amúgy az a macskakeresõs vagymilyen tényleg eléggé sz@r.. legalábbis legutobb még olyan volt

slime001
Megtudhatom, hogy te milyen antivirus szoftvert használsz?

slime001
Örülj neki, hogy nem kell a hülye kódot irogatnod. Rontja a szemet!

Yoda001
thx, rapidshare szöveg:
"It’s Happy Hour!

Download your file without security questions. Have Fun!"
lol 😄

slime001

Ez egy erõteljes számítógépbiztonsági program! Ha megosztod a számítógépedet másokkal, arra tudod használni Folder Guardot, hogy megakadályozza, hogy más felhasználó kinyissa személyes aktáidat, vagy teljesen el tudod rejteni a fájljaidat ,és jelszóval levédheted!Szintén megvédi a rendszerállományokat a módosítástól vagy a rombolástól!

http://rapidshare.com/files/110312003/Folder_Guard_Professional_7.92.rar

vez.pult / mappa beáll. /nézet / ismert fájltip.kiterjeszt. elrejtése :pipa ki
Yoda001
nem tudtok valami programot, ami "lezárja" az adott filet, mappát? file név alatt értek egy txt-t, mappát nem kell magyarázni.. szóval hogy még "külsõ látogatók" se tudjanak vele semmit csinálni, se letörölni, se belenézni, a legjobb egy olyan lenne amibe jelszót kell beírni, viszont azt meg nemszabad elfelejteni... szal meg se jegyezze olyan szinten, hogy utána lehessen nézni, lehet rossz topic, dehát ezvan 😄

Pianista
hol tudom beállítani hogy az adott fájl kiterjesztését is lássam??

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

slime001
Mellesleg sok ész kell ahhoz, hogy az ember egy mp3.exe nevû fájlt megnyisson. Arról nem tehet a vírusirtó, hogy a gép kezelõje egy barom!
"A biztonság leggyengébb láncszeme az emberi tényezõ!"

slime001
Nem, de ez most teljesen lényegtelen! A VirusTotalos kép se tõlem van! Mielõtt nagy bajom lesz feltûntetem a forrást! Antivirus Blog

Gondolom az imént leírt szöveget nem te fogalmaztad meg, de hogy ne offoljak grat az ESS-nek <#vigyor>
slime001
Úgy érzem itt az ideje megvédeni az ESS becsületét!

Kifejezetten egy banki adatokat, név-jelszó párost lopó kémprogramról van szó, a visszafejtett kódban tucatnyi weboldal és pénzintézeti hivatkozás található, bennük az elmaradhatatlan e-gold és a PayPal is szerepel.A Win32/Spy.Agent.NFS kártevõ elsõ VirusTotalos elemzése április 10-én történt, és jól látható, egyedül a NOD32-nek sikerült azt felismernie. Ritka az ilyen látvány, sok esetben ugyanis az egyes résztvevõk érzékeny, de sok hamis riasztást adó heurisztikája bejelez, ez most - valószínûleg az exe tömörítés hiányában - nem történt meg.

Doomista
haha!

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

zvaragabor
bmate gondolom azok között gondolkodott, amiknek valós idejû védelme is van.

Chaos Anno Domini

slime001
Ingyenesek közt a Terminator a legjobb? Nem szeretek ilyen szavakkal dobálódzni, hogy legjobb, de akkor már inkább Spyware Doctor Starter vagy A-squared a Terminator helyett!

A képzeletbeli egység sugarú user elhatározta,hogy zenét fog letölteni.Talált is egy jó oldalt,ahol ingyenes mp3 zeneszámokat lehet letölteni.Sajnos nem olvasta az egyik biztonságtechnikai cég blogján a figyelmeztetést,hogy veszélyes trójai letöltõ program lapul benne mp3-nak álcázva.A letöltött állományt nem vizsgálta meg a VirusTotal oldalán,ahol láthatta volna,hogy egy Win32.Zlob trojait készül éppen futtatni.VirusTotal.A letöltött állomány kiterjesztése sem tünt fel neki,Various_Artists-Track_03mp3.mp3.exe,igy kétszer kattintott a fájlon.Mivel az emlitett egység sugarú usernek telepitve volt a gépén az egyik neves antivirus gyártó security csomagja,meglepödve tapasztalta,hogy riasztási ablakot dobál fel neki.Az elsõ ijedség elmultával userünk kezd lenyugodni és abban a hitben van hogy ezt megúszta.Ekkor váratlanul megjelent a tálcán egy villogó sárga háromszög,benne egy felkiáltójelel és mindenféle figyelmeztetõ ablakok jelentek meg,hogy a számítógép fertõzött.Ráadásul magátol elindul az Internet Explorer és valami Security Toolbar 7.1 is van benne,és a kezdõlapot is megváltoztatta.Egyre több és több figyelmeztetõ ablak ugrik fel,csábitva userünket arra,hogy futtassa a felkinált eltávolítókat.Szegény meg is teszi,hiszen nem hallot még a csaló virus és kémprogramirtókról.Szerencsére az õ virusirtója is teszi a dolgát és blokkolja ezen programok nagy részének települését.Egység sugarú userunk most magába roskadva azon töpreng,hogy õ csak zenét akart letölteni,helyette trójait kapot.A virusirtója nem sokat segitett rajta,mert már megint valami ablak riogatja és fogalma nincs,hogyan szabaduljon meg tõlük.
Gyanus elemek a HijackThis logban:
C:\Program Files\NetProject\scit.exe
C:\Program Files\NetProject\scm.exe
C:\Program Files\NetProject\sbmntr.exe
C:\Program Files\NetProject\sbsm.exe
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://internetsearchservice.com/ie6.html
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Bar = http://internetsearchservice.com/ie6.html
O2 - BHO: 247880 helper - {6B5CFD66-1F55-4FC2-B5AF-36B66E7CFE6A} - C:\WINDOWS\system32\247880\247880.dll
O2 - BHO: (no name) - {99BA268B-4021-4739-9945-3C774217FE75} - C:\Program Files\NetProject\sbmdl.dll
O3 - Toolbar: Internet Service - {51D81DD5-55B7-497F-95DB-D356429BB54E} -C:\Program Files\NetProject\wamdl.dll
O4 - HKLM\..\Policies\Explorer\Run: C:\Program Files\NetProject\scit.exe
O4 - HKLM\..\Policies\Explorer\Run: C:\Program Files\NetProject\sbmntr.exe
O9 - Extra button: (no name) - {9034A523-D068-4BE8-A284-9DF278BE776E} - http://www.ietoolpro.com/redirect.php (file missing)
O9 - Extra 'Tools' menuitem: IE Anti-Spyware - {9034A523-D068-4BE8-A284-9DF278BE776E} - http://www.ietoolpro.com/redirect.php (file missing)
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{75797FD9-B0FE-4084-9A47-D9AD3F2513FF}: NameServer = 80.95.64.6 80.95.64.7
Blogbejegyzés:Link.

bmate0007
Spyware Terminator nemszar^^ Ingyenesek között a legjobb...<#eljen>
Szóval nem tudom miért fikázza itt mindenki. Ha nem tetszik, akkor nem kell használni. Ennyi. De van akinek ez bõven elég. És mellesleg mit találjon, amikor lehet, hogy nincs is semmi a gépeden?^^<#lama>

Pianista
csak gondoltam szólok hogy a magyar póstában ne bízzatok... elhagyták a jelentkezési lapomat... és ez komoly<#szomoru1>

Pianista
kössz végre nem kell 600x rámennem az allow gombra<#taps><#worship>

Köszönöm a válaszokat.
A BitDefender-t csak mint egy lehetséges alternatívát kérdeztem, ha mégis feltenném akkor nehogy magamnak okozzak feleslegesen problémát.
Nagyobb gondom az, hogy nincs egy hatékony és valós védelemmel is rendelkezõ antispyware az ingyenesek között, amit feltehetnék az avast! mellé. A Windows Defender és a Terminator nem a legjobbak szerintem. Inkább csak kérdeznek de nem találnak sosem semmit. Az a-squared free vagy az AVG Anti-Spyware Free sokkal jobbak, csak ezeknek sajnos nincs valós védelmük csak a fizetõs változataiknak.

Az EREDET Könyve; idézetek: &#8222;Áldott legyen az Ory. Az Ory hatalmas.&#8221; &#8222;Ne félj az Orytól és hidd az Ory igazságát.

Nem sikerült beimportálnom a file-t. Lemenettem, a NOD-nál import+file-t kiválaszt és nem sikerül.
Mi lehet a gond?

slime001
Igen, bekaphat valami spyware-t az ember Nod32 mellet, de ahhoz elég óvatlannak kell lenni! Én pedig nem fogom a gépem erõforrásait 6 különbözõ védelmi szoftverre pazarolni, amikor 1-el is normális védelmet lehet elérni!