Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak a Kaspersky hívõk nem halnak meg. <#nevetes1><#nevetes1>
Gyorsan cselekedtem és lájkoltam fécbúkon meg letöltöttem a 2011-es verziót (nem telepítem). <#vigyor1><#vigyor1>
kakimakifsz
"Visszaszámlálás a Kaspersky 2012 termékek megjelenéséig"

2012 világvége....
Fákjú Kászperszki!

. .Yo soy el más fuerte! Voy a matar a todos mis enemigos! Sin piedad! .

Világvége. <#nevetes1><#nevetes1>
kakimakifsz
Már én is tök izgatott vagyok, pedig nem tudom mi a fsz fog történni<#ticking><#zavart1>

Kár hogy 1 nap, 9 óra és 15 perc után valamikortól már nem lesz ez a jó banner. :-(
slime001
Avast free ftw! *troll*

AVIRA - \"More than security.\"

Na végre egy fasza banner. XD
Narxis
Nálam még mindig a Norton a námbör 1. De a Kaspersky annyira sokrétû védelmet kínál(sandbox, proactive, system watchdog, anti-banner(Chrome-é nem tökéletes) stb.) felhasználóbarát automatikus módon, hogy minden új verzióját kipróbálom. Az se utolsó, hogy támogatja a Chrome-ot, beépül az url advisor és a virtual keyboard. Ez egy piros pont nekik mert jelenleg elég kevés AV támogatja, ez az egyetlen hátrány Norton 2011-nél számomra, mert az csak a letöltött fájlokat ellenõrzi, de nem blokkolja a káros honlapokat úgy mint Firefox-ban vagy IE-ben, szerencsére a 2012-es verzióban már a Chrome is teljesen támogatva lesz.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

gergely1991
Végül is ez egy független antivírus topik majd ha többi biztonsági cég is ilyen jelleggel fogja megjeleníteni(visszaszámlálás) saját termékét akkor azokat is így közzéteszem.Hogy megmaradjon egyenlõség a többi av felhasználó számára is😊
Ez amolyan figyelemmel kísérés, hogy mikor is jelenik meg.Visszaszámlálós szkriptet meg nem tudok írni😞

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Milyen nagy reklámja lett itt a topikban is a Kaspersky 2012-nek. Majd lehet kipróbálom, csak lássam milyen újdonságok lesznek benne. Feltettem az ESS beta verziót és úgy néz ki maradok ennél, mivel egész szeptemberig ingyenesen mûködik. Letöröltem az MSE-t, mert most kemény internetezésrõl lenne szó, bár ma is olyan dolgokat töltöttem le, amit az ESS nem detektált, csak nem futtattam õket, hogy ne fertõzze be a rendszert.
És akkor Doomista biztatására, hogy csak õsszel lesz NIS 2012, addig maradok az ESS 5 betanál. Ja hátha lenne 90 napos abból is.
gergely1991
elvileg lehet(de sosem próbáltam) 😞

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

kakimakifsz
Windows 7, vagy XP (nem leg😊 telepíthetõ USB-rõl, vagy //mobilharddiskrõl (2x USB 2.0)//?

gergely1991
Ez Természetes mivel a syslinux-t választottad ki erre a célja itt pedig leírtam hogy mit is csinál.Amúgy ha belenéztél akkor látod hogy hogy egy syslinux.cfg fájlt hozz létre(a isolinux.cfg átnevezi majd átmásolja a usb eszközre).A tartalma pedig teljesen megegyezik😊

Az unetbootin-win-549.exe a BitDefender esetében is mûködött, de persze az Universal USB Installer mintha jobb lenne. Ilyenformán akkor a Windowst is így fel lehetne telepíteni pendriverrõl.

#37451: csak akkor kell megtegye, ha nem Kaspersky, AVG, Norton vagy DrWeb használ.
gergely1991
a mostani alaplapok/biosok már támogatják a usb-s bootolást...

gergely1991
Elõtte egy programmal kell bootolhatóvá tenni ha ez kész, akkor biosban be kell állítani a pendrive elsõdlegesként vagy a boot menünél kiválasztani usb-rõl való bootolást.

Elég lesz a 4 GB (elég lenne egy 512 MB is), inkább töltsd le a Kaspersky Rescue Disc. Különbség van közöttük, mint ahogy van az antivírusok között is.

Most hogy hogyan fogod bootolni USB-rõl, jó kérdés..., alaplaptól függ.
Vagy beállítod, hogy az 1-es Boot Device a Removable Disc legyen, vagy lehet van lehetõséged felnyitni a Boot Menut (nálam az F8) és akkor ki tudod választani az pendrivert, de persze a gépet mielõtt bekapcsolnád a pendrivert be kell tenni.
kakimakifsz
azaz. valami ilyesmire gondoltam.
könyvtári (nyilvános) géprõl letölthetõ egy ilyen progi. csak 4 Gb-os a pendriveom, remélem annyi elég lesz. XP-hez melyik a legjobb? (vagy hülye kérdés)
Jah és gondolom bootolásnál Del és USB-rõl bootolás, vagy full automata (megy a gép bedugom a pendriveot és helyrejön automatikusan?)

Amúgy kösz a válaszokat!

geci ESET a Kresz gyakorlóprogram crackjét is vírusnak ismeri fel😊
Most csinálom a C jogsit😊 de szerencsére van már jó ingyen online progi.

Nem is kell újratelepítsd a rendszert, ha befertõzött, akkor erre találták ki a Rescue CD/USB cuccokat, lásd Biztonsági Segédprogramok-nál. Ezekkkel a módszerekkel, csak nagyon ritkán és különleges esetben kell újratelepíteni a rendszert, ezért egy rendszer még 10 évig is mehet és persze ha ügyes vagy (mint karbantartás szempontjából). A fertõzések már nem okoznak nagy gondot.

A #37446 hozzászólásodra válaszolva, ezekkel a Helyreállító CD/USB cuccokkal nem kell sokat kínlódni és amit kitöröl, az véglegesen ki van törölve, kivéve csak akkor kerülhetnek vissza, ha még van valami vírus, amit esetleg nem detektál és mikor beindítod a gépet, az újból létrehozza/letölti a kitörölt vírusokat.
kakimakifsz
Ja igen volna kérdés😊
XP-re vagy 7-re kellene egy olyan DVD amirõl ha bootolok akkor rendszervisszaállítani tudjak.
Ne ordítsatok le ha a telepítõrõl lehet, nem emlékszem rá.
Nem vagyok az a 3 havonta format C: típus. utálom az újrattelepítgetésket.
jóéjszakát!

kakimakifsz
Rá se merek újra keresni😊.
Youtube videót letöltõ tag-et kerestem MF-hez. Amúgy Operát használok.
Meg is találtam😊 ESET vadul jelzett, bontottam a kapcsolatot de késõ volt.
Most 1,5 órás kínlódáson vagyok túl. Egy MS "antivirus" vagy mi a franc települt a gépre. induláskor egybõl blokkolja a rendszer visszaállítást (XP-m van) a total commandert, procexp-t.
A másik az Asamppo Firewall😊 ugyen letöltettem a demót. semmi értelme operának engedély hogy kapcsolatot létesítsen. meg rengeteg kérdést tesz fel.
Unistalláltam😊 mikor lejárt a licensz. na nem kellett volna😊 mire rájöttem, hogy a maradványai miatt nem lehet megnyitni egy weblapo egyik böngészõvel sem... ez csak azután jelentkezett, hogy valami egyéb fasz vírust beszoptam az egy orosz memoriacsekkeolos bootelõtti program kicsinálta, de mondom visszaállítom a rendszert. Az AF-t is visszajött, de hibásan és blokkolta a netet.
Valami adatforgalom volt 100 byte/sec szal érdekes.
Utálom a vírusírókat!
Most ilyen hülye kérdést nem teszek fel, hogy meliky a jó😊
Mindenki másra esküszik
egyet tudok Norton XP SOHATÖBBÉ!!!!!!!!!!
Eset tûzfalas cucc ami kipróbáltam, az tetszett is.

Ez a komment nem kérdés volt😊 csak panaszkodok😊

Narxis
Lol, de. 😄 Ez jó ötlet volt. 😄

gergely1991
így nem tetszik(lásd fönt)?😊

Narxis
Nálam most fent van a 374(a) és elég jól szuperál. Engem jobban zavartak a bugok, még csak pár napja van fent, kell pár hét mire kitesztelem, de meglátjuk, hogy ez is bugos-e. 1-2 bug egyébként köthetõ géplassításhoz. Pl. amikor le kellett korlátozni korábbi verzióknál, hogy 8MB-nál nagyobb zip/rar-t ne vizsgáljon(mert géplassítást okozott, felzabálta az összes RAM-ot), illetve volt olyan bug ami egyeseknél most is magas cpu használatot okoz, de állítólag az orvosolható ha kikapcsolják az automatikus rootkit keresést.

Jó lenne, ha javítottak volna a gép lassításáról a 2012-ben.
Narxis
2 nap múlva megjelenik a Kaspersky 2012-es termékcsalád.

Kövesd a visszaszámlálást a facebookon!

Ha megjelenik akkor óriási bulit csapunk.<#pias><#pias>

gergely1991
de nem ám-.-
OFF END

Narxis
Ajaj, súlyos offolási kihágások történtek. Gergely nem lesz boldog.

Narxis
Mert jól összerakták.

Miért?
gergely1991
Íme egy újabb linux rescue live cd:
Alternate Operating System Scanner

Narxis
2012-es Kaspersky alázni fog mindent és mindenkit.

gergely1991
Inkább a AV híve vagyok...bár amúgy ez elégé "beta" verzió....

Hogyhogy az ESET AntiVirus 5.0.65.0 betát használod a PCTools Firewall Plus 6.0 -al? Nem lenne jobb az ESET Smart Security 5 beta, egy helyen minden? Vagy szerinted jobb a PCTools Firewall Plus 6.0 az ESET tûzfalánál?
Késõ van már...😄
gergely1991
Benne van a cikkben : "digitális hangyákat"
:-)

De hogy pontosan milyen fajta hangyák, azt már nem tudtuk meg...

:-(
Ha a következõ mappákban szerepel és 17.2 KB (17664 bytes) a mérete, akkor nem vírus:
C:\WINDOWS\$NtServicePackUninstall$\watchdog.sys
C:\WINDOWS\ServicePackFiles\i386\watchdog.sys
C:\WINDOWS\system32\watchdog.sys

Ha más mappákban is szerepel és a mérete is más, akkor vírus lehet.

Hamar valósággá vált a token alapú feltörés (2011. június 01.)
Szerintem meg nem googleztél. <#ejnye1>

Szeretnélek a jó útra terelni, ezért megosztok egy információt.:
- Ez a fájl nem vírus/nem vírusos. Windows fájl. <#hawaii>

Google továbbra is sok hasznos segítséget nyújt, és mivel ez már nem e topik hatáskörébe tartozik, nézz meg a Windows (xp,vista,7) topikba. (Rendszeredtõl függõen) <#pias><#wave>
zaki
watchdog.sys nevû dologgal találkozoztt már valaki?
pár hete vhogy megfertõzõdött a gépem vele.
hiba jelensége: tök váratlanul lefagy a gép, kurzort mozgatni tudom kis ideig, aztán kékhalál pár perc múlva.
2-3 hét alatt már vagy 5-6 alkamollal eljátszotta ezt.
havalaki tudna segíteni nagyon megköszönném.
googlet olvasgattam, de sokkal okosabb nem lettem.

Hacker az anyósülésen

JoeFromHun: azért a PcTools-tól még vannak jobbak is és ingyenesek, mint pl. AVG Free, Avast Free, Avira Free, Spyware Terminator, Panda Cloud.
Szia!

Korlátlan ideig használható mivel szabad felhasználású program. Itt megnézheted az összehasonlítást a fizetõs változataival.

gergely1991
azt hiszem még tovább is...

JoeFromHun
Sziasztok!

Kérdezni szeretném,hogy a PCTools Antivirus Free az meddig megy ha felteszem egy gépre. 1 év ugyanúgy mint az Avast?
Köszi elõre is!

---
Joe

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

Narxis
Még nem volt gond, de lehet ha sokáig úgy használtad volna akkor lett volna gond!!!!!

Mikor ideiglenesen feltelepítettem én kikapcsoltam a Windows Tûzfalat, de ha nem kapcsoltam volna ki, akkor is OK volt minden, sõt ha felhúztam az Avastnál a védelmet maximálisra (van 3 lehetõség), akkor sem volt gond.
Narxis
Az lehetetlen, nem tudnak megférni egymás mellett.

Érdekes, hogy az Avast IS nem kapcsolja ki a Windows Tûzfalat telepítéskor, míg a NIS, KIS, APSS, ESS, stb. kikapcsolják. Úgy látszik úgy van megírva, hogy férjenek meg egymás mellett.