41142
bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• Rotyoka
    Aki ad nekem Norton 360-hoz licence kulcsot (mondjuk 1 évre :) ) azt még az a megtiszteltetés is éri, hogy a szgépemet is megveheti 90.000Ft-ért :D
  • KaBuTo666
  • gyűjtő
    #38466: #38465
    Azt hiszem, hogy a kémprogram ellenőrzések lefuttatása után kapott negatív eredmények elfogadhatóak számomra.
    Köszönöm a bejegyzéseiteket.

• gergely1991
    "akár egy rendszerfájl is gyanús lehet, ha a Windows rendszerében több könyvtárban is települ"
    Gyakran eltérő helyen(pl.:C:\Dokuments and settings\%profilname%\temp\ elérési útvonalon találjuk például a explorer.exe vagy svchost.exe néven) vagy elírt fájlnévvel(például a C:\Windows\system32 elérési útvonalon egy ssvchost.exe fájlt) találjuk a hamisított "rendszerállományokat".
    A vírusfejlesztők ezeket a "hamisítványokat" szeretik a gép indulásakor automatikusan lefuttatni mint a indítópulton mint a regisztrációs adatbázison keresztül.
  • kl24h
    Nem kell csodálkozni, hogy 3 helyen van meg, mert nemcsak ez hanem még sok más programocska is 3 helyen van meg.
  • gyűjtő
    Szia Arkon!
    Köszönöm a tippet.
    A Spyware Scan nem talált hibát.
    Én inkább azon töprengtem, (az eredeti bejegyzésemben is írtam):
    "A dispex.dll fájl 3 helyen is megtalálható a merevlemezemen:
    C:\Windows\ServicePackFiles\i386
    C:\Windows\system32
    C:\Windows\dllcache "
    Valahol olvstam arról, hogy akár egy rendszerfájl is gyanús lehet, ha a Windows rendszerében több könyvtárban is települ.
  • Arkon
    Hali!

Ez, alapvetően a dispex.dll a Windows Visual Basic programhoz tartozó egyik folyamat és (többek között)tartalmazza a COM interfészek által használt Visual Basic szkripteket is. De nem kizárt, hogy esetleg lehet kártevő is ilyen néven.
    Ezért egy Spyware Scant nem árt lefuttatni. Biztos ami biztos alapon. Ha ez is talál, akkor az kártevő lesz. (Szerintem)
  • gyűjtő
    Szia Narxis!
    Köszönöm a válaszüzenetet. Az csak most villant be, hogy az IObit korábbi - 1-2 hónappal ezelőtti - futtatásánál a korábbi üzenetemben részletezett probléma nem jelentkezett.
    Próbaképpen talán megéri, hogy az IObit programot újratelepítsem. Hátha abban van a "csont".
  • Narxis
    Szervusz!

Google szerint Microsoft Windows rendszerfájl. Többi kérdésre sajnos nem tudom a választ.
  • gyűjtő
    Szervusztok!
    Az IObit Malware Fighter Free programot próbálom lefuttatni a gépemen Teljes ellenőrzés módban.
    A programfutás "elakad" egy dispex.dll fájlnál. Nem áll le a program, de az ellenőrzési folyamat elakad. A dispex.dll fájl 3 helyen is megtalálható a merevlemezemen:
    C:\Windows\ServicePackFiles\i386
    C:\Windows\system32
    C:\Windows\dllcache
    Kártevő ellenőrzésen lefuttattam a dll fájlt, de nem jelzett problémát.
    Van valami ötletetek, mi lehet a gond? Egyáltalán milyen folyamathoz tartozik ez a dll fájl?
    Miért települt 3 helyen?
  • KaBuTo666
    Mostanában kezdenek eltűnni a logók...hol maradt el a kreativitásotok? :D
  • Arkon
    Én kedvezményezett vagyok (itt is) ezért nekem már volt.
  • R3TR0
    Mennyire lett jo az uj free Avira?
  • kl24h
    Avira 2012 (tegnap még nem volt!)

Magyar botnet
  • KaBuTo666
    Tiszta.
  • KaBuTo666
    Egy kicsit le vagy maradva, kolléga! :D
  • Madmano
    Szasztok.Kicsit BF3-as téma,de megkérdezlek benneteket,mint a víruskergetéshez értő embereket.A BETA-hoz kell a böngészőbe egy olyan plug-int felrakni,hogy"battlelog-web-plugins-0.80.0-retail-ob.exe".Ezt főlnyomtam a Vírustotal-ra és a Comodo jelzett rá.Érdemes vele foglalkozni?
  • Arkon
    Doom!

Itt van végre. Tolhatod fel a gépedre az Avira IS 2012-őt.
  • BoneDragon
    Hol van belőle a nod? Kíváncsi lettem volna. Mondjuk már ezeknek sem tudok hinni, akárhány tesztet nézek, mindig más a nyertes. :)
  • KaBuTo666
    De hát mi az már hogy az ad-ware a best! :D
    Ez már sértő!
  • Narxis
    Durva.
  • nandorb
    erre mit mondatok?
  • gergely1991
    2 valósidejű-védelemnél rendszerlassulást vagy teljes rendszerösszeomlást okozhat,olyan vírusirtót persze használhatsz mellé ami nem rendelkezik valós-védelemmel.
    Például a malwarebytes antimalware free(nincs valós védelme) mappáját felveszed a kivételként nod32-ben így könnyen előfordul hogy ha a malwarebytes olyan vírust talál meg ami a nod32 is ismerné akkor nem lenne "zűrzavar". :)
  • gyűjtő
    Szia NARXIS!
    Köszönöm a segítséget.
    Az Unlocker program telepítésénél valóban felajánlott egy toolbar-t (ami a telepítő fájl mellé lehetett csomagolva), de nem telepítettem le.
    Az Uniblue programmal kapcsolatos tanácsod megfogadom és lecserélem.
  • BoneDragon
    Igen, prémium lenne. :)
  • kl24h
    Csak VIPRE Antivirus Premium, más semmi.
  • Narxis
    Az a Counterspy nevű termékük, az bele van integrálva a Viprébe, de asszem külön is letölthető, felesleges.
  • BoneDragon
    Mellé akartam mert nagyon reklámozzák a spyware védelmét. :)
  • Narxis
    ESET Smart Security 5

Amúgy meg ne használj 2 antivírust egyszerre. Vipre-t gondolom nem mellé akartál hanem helyette. :p
  • Narxis
    De tudom.:)
  • BoneDragon
    Sziasztok.
    Van lehetőséges választani 4 program közül:
    Outpost pro security
    Vipre antivirus + antispyware
    Eset smart security
    Panda global protection.

Ezek közül melyiket ajánljátok? Most Nodot használok, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. Esetleg Nod mellé egy Vipre? Köszi a válaszokat.:)
  • gergely1991
    Sose tudhatod:)
  • Narxis
    De ezt nem írták át!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • gergely1991
    Szia:)
    Ilyet találtam most hirtelen.
    Más vírusirtó nem jelezte(akkor nem hinném hogy fertőzött a fájl)?
    Esetleg még ajánlanám az anubisra való feltöltést a kockáztatás előtt(fent a "Hasznos dolgok" legördülő listán)
    Erre a célra az ingyenes ccleanert szokták még javasolni.

Narxis: Manapság az ártatlan programokat is átírhatják vagy annak álcázzák (pl.: VLC player).
  • Narxis
    Szervusz!
    Egyik sem veszélyes, csak valamilyen toolbar van melléjük csomagolva. Bár ettől függetlenül Uniblue szoftvereket akkor se használnék. Inkább IObit, Auslogics vagy TuneUp Utilities.
  • gyűjtő
    Szervusztok!
    A NOD32 Online Scanner Apps programja az alábbi fájlokat dobta ki hibaként:
    1./ Uniblue RegistryBooster.exe (programtelepítő fájl).
    2./ Unlocker 1.9.1.exe (programtelepítő fájl).
    A VírusTotal lefuttatása után az alábbi kártevőket nevezte meg a NOD32:
    1. ponthoz: Win32/Packed.RBCrypt.A.Gen
    2. ponthoz: Win32/Adware.ADON
    Valóban veszélyes fertőzések? Vírusok vagy kémprogramok?
  • SzirmosSzisza
    Oh, nekem még 4es van, köszi, frissítem.
  • KaBuTo666
    De ott nem volt gond, mert mi megoldottuk. :DD
    Itt viszont már gond van a probléma megoldásával... :DDDD
  • L7wy
    Anánlom figyelmedbe a 42. oldalon megtalálod a választ.
  • kl24h
    Ez jó kérdés... hasonló kérdést tudnék feltenni pl. a Virus Bulletin esetében, hogy hol van a Panda.