41135
bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• Narxis
    Tényleg vannak ilyen debilek vagy valaki szórakozik? :D Kommenteket olvassátok. :P
  • kl24h
    Egy srófra jár a víruskutatók esze
    Malware Research Group: Flash Test 18/10/2011
  • zsoltioregon
    tanúsítványok végett lett szar...
  • zsoltioregon
    nálam ilyen akkor volt amikor elment a belső óra és újra be kellett állítani.
  • kl24h
    VB100 Results Summary (December 2010 - August 2011)
    McAfee 2012
  • kl24h
    Lehet az is, hogy mielőtt újratelepítetted volna az XP-t, mivel mondta a barátod, hogy lassú, már a vírus a gépben volt és egy olyan speciális vírusa volt, ami újratelepítéssel is megmarad (hiába volt meg a C formázása).
    Újratelepítés esetében nem módosulhat a host fájl olyan irányba, hogy egyes weboldalakat blokkoljon. Azt csak egy aktív vírus okozta vagy valamilyen fertőzött program feltelepítésével, ami esetleg a barátod használt.
    Meg kell jegyezni, hogy semmilyen programot nem kell feltelepíteni a vírusvédelmi szoftver előtt.
    Ez lenne a sorrend: alaplap CD-ről feltenni a programokat, videokártya CD-ről is, utána az antivírus szoftvert és csak ezek után beállítani az internet kapcsolatot és ha megy, akkor a legelső az antivírus frissítése...... ezek után jöhetnek a többi programok telepítése.

Ha nem sikeről a lent felsoroltakkal kitisztítani a gépet (Malwarebytes, stb.), akkor a Rescue CD (vagy más néven helyreállító lemez) módszer lesz a megoldás (lásd a Biztonsági segédprogramok legördülő menüben, én a Kaspersky Rescue Disc-et ajánlom).
  • gergely1991
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1182155842&no=38491]#38491[/URL]
    Persze kihagytam azt hogy a host fájl módosítása után újra kell indítani a gépet.
  • Ariane
    Fontos!! Csak a Hosts fájl tartalmát, a #127.0.0.1 localhost alattit töröld, NE a teljes Hosts fájlt!
  • Ariane
    Szia!

Szedd le a Vipre-Rescue-t. Minden le van írva az oldalon, hogy hogyan kell letölteni/futtatni...stb.
    A Hosts fájlban a #127.0.0.1 localhost alatt törölj ki mindent, csak ez legyen az egyetlen bejegyzés. Kép róla. A törlés előtt a Hosts fájl/ Tulajdonságoknál (ha írásvédett) akkor vedd ki a pipát előle, majd újraindítás. Ezek után töröld, majd szintén újraindítás. Nézd meg, hogy valóban ki lettek-e törölve. Utána futtasd a fentebb belinkelt Vipre_Rescut.
    Vizsgáld át a gépet még a Malwarebytes-el-is.

• gergely1991
    Ha látod azokat akkor persze nem rontasz el benne semmit csak ha nincsenek benne azok a weboldalak akkor nem csinálsz benne semmit se.
    "
    Annak ellenére, hogy formatáltam mindent az xp telepítése előtt?"
    Ha jól értettem még programokat futtattál(amiket egy vírus megfertőzhetett) itt azért gyanús valami.Próbáld meg azért még egyszer felmenni mondjuk az avira weboldalára.Vagy esetleg AVG vagy a NOD32 weboldalára.Ha kell, a másik böngészővel is.
  • Narxis
    Te meg frissítsd már a programjaidat!!!
  • mx5 kevin
    Az hogy blokkolja a vírus gyakorlatilag minden vírusirtó frissítését a legkisebb baj,visszavan fertőzve a gép folyton van futtatva a vírusos program. Megkell találni a forrását és minden jelszavat ha már teljesen tiszta a gép lecserélni. Rakj fel egy sandboxie nevű programot majd jobb klikk run sandboxed opcióval futtasd benne a telepítőket az összeset majd menj a C meghajtóra sandbox mappa és ott látod mit hova telepítenek a programok. Rakj fel mellé még egy zemana antiloggert ez figyelmeztet minden gyanús eseményre billentyű leütés figyelés képernyőfigyelés vágolapfigyelés ha ezek megjelennek azt a programot ami ezeket mutatja az kémprogram lehet rakj fel egy security task managert és nézd meg rajta a futó folyamatokat.A tűzfal logokat is érdemes lenne átnézni. A gépet nézd át többféle vírusírtóval a kisebb gyanús fájlokat dobd fel vírustotallra erre a keresőben keress rá.Ki tudja mi van még azon a gépen ezen kívül lehet hogy már maga az oprendszer alapból fertőzött.Amúgy magát a vírusos program telepitőjét kell eltávolítani mert ha már telepítve van nagy valószinűséggel a vírusírtó a vírusnak csak egy részét távolítja el.
  • bekescsaba
    Megpróbálom.

Annak ellenére, hogy formatáltam mindent az xp telepítése előtt?
  • gergely1991
    A válasz egyszerű: Egy kártevő beleírhatott a host fájlba.
    win+r billentyűkombináció %windir%\system32\drivers\etc(vagy keresd meg az intézőben/Total Commanderben : C:\windows\system32\drivers\etc
    van ott egy host fájl amivel notepad-tal(fogd és vidd módban tudod megnyitni) vagy átírod host.txt fájl-ra(ha az "ismert fájltípusok kiterjesztéseinek elrejtése" kivan jelölve a Windows intéző(win+e bill. kombinció)>eszközök>mappa beállításai>nézet fülön).
    Ahol látod a "127.0.0.1 localhost" részt, az utánitól törlöd a többit(úgyis észre fogod venni hogy a avira.com avast.com címeket találsz ott)
  • nandorb
    Mas bongeszo?
  • bekescsaba
    Sziasztok!

A segítségeteket kérném az alábbi problémámban.

Barátom megkért, hogy nézzek rá a gépére, mert lassú. Mondta, hogy 3 éve fut rajta az XP.

Úgy gondoltam, hogy egy Xp újratelepítése lehet segít, de ártani biztos nem fog. Meg is tettem, feltöltöttem a programokat, a gép driverlemezét használva fellöktem mindent rá, telepítettem a modemet. Volt net, a gép is gyorsabb lett, boldog volt mindenki.

Ekkor fel akartam tenni az AVG freet. Felmegyek a cég honlalpjára, azaz csak mennék, mert kiírja, hogy a kiszolgáló nem található. Biztos gond van a cseh srácoknál, akkor jöjjön a Nod. Ott sem található a kiszolgáló. Ezt követően végig jártam az általam ismert nagyobb virusírtó forgalmazókat (avast, Panda, KAspersky, Viper) de sehova sem engedet fel, hiba üzenet: a kiszolgáló nem található, jelzem, közben a you tubról hallgattam zenét, és le is töltöttem közben egy újabb everest analizáló progit.

Ilyennel még nem talákoztam, de nem adtam fel, felmásoltam az usbmről az AVG 2011 freet, majd telepít. Elindul a telepítő, majd megszakad, mivel nem észlel internetkapcsolatot, holott eközben Chris Rea teli torokból üvölti a You tubon a "Hihgway to Hell"-t. Proxy azonosítást kért, ami fogalmam sincsen, hogy mit jelent.

Találtam a neten egy régebbi AVAST (4.1),- azt le tudtam tölteni, mivel nem a gyártó honlapjáról való -, telepítettem, de a frissítését nem engedte, mivel kiírta, hogy az AVAST biztonsági rendszere blokkolja a saját, Avast honlapjáról való frissítést.

NA mi lehet a gond?

Miden oldalt meg tudtam látogatni a neten, kivéve azokat, amik vírusírtással foglalkoznak.

Segítségeteket előre is köszönöm.

• lck
    Alacsony erőforrás igény - Avastra éppenséggel mostanában nem a legjellemzőbb - sajnos. Kis gépeknél nagyon érezni.
    Akkor inkább Avira free, vagy ha a gép állandó neten van akkor inkább Panda Cloud.
  • gergely1991
    például:Avast,avira(finomság a "Hasznos dolgok:)" legördülő menüben).
  • kifli
    netbook-ra mit éri meg felrakni?

alacsony erőforrás igényű kellene :)
  • gergely1991
    Esetleg még cseréld le a vírusirtód.:/

Ez nem azután történt hogy törölted azokat a "hibás registry" bejegyzéseket?
    Ha igen akkor egy rendszer-visszaállítás segíthet.
  • gergely1991
    Egy újabb trójai ad utat a támadónak
    Ddos-ra specializálódik a Morto féreg
    Blogon keresztül kommunikál a Android trójai
    LOL/FAIL
  • Atkatáska
    Ezt miért írhatja a gép?
    The application failed to ionitialize properly (0xc0000017) click on ok to terminate the application
  • Atkatáska
    Kérnék még egy segitséget AVG-t használóktól. Lefuttattam egy PC analyzert, talált 1075db rendszerleíró adatbázis hibát, registry bejegyzést.

Ezek törlése célszerű? volt már régebben gond registry törlésből egyéb programoknál. Vagy az AVG jól szelektálja ezeket és nyugodtan törölhetem őket?
  • KaBuTo666
    Az tetszett, hogy szól ha nincs felrakva valamelyik windows 7 frissítés, és még állítani is lehet a szintet.
  • Narxis
    Futtass le egy Malwarebytes Free-t és egy Hitman Pro-t.
  • Atkatáska
    Üdv mindenki!

Ma jelentkezett először egy elég durva probléma AVG-al védett XP-s gépemen,amivel eddig semmi gond nem volt.

-A gép néha gondol egyet és kikapcsolja a tűzfalat saját maga
    -Az internet megszűnik, pedig connectednek jelzi : böngésző,torrent leáll.
    -Ha kijelentkezek a felhasználóból az internetprobléma megjelenése után, hogy hátha visszaáll, a gép jelszót kér a felhasználóhoz újra bejelentkezéshez, mikor én soha nem adtam meg hozzá. Ha jelszó nélkül megnyomom hogy OK, akkor simán kikapcsol a gép.
    -Ha CTRL-ALT-DELETE-t nyomok internetprobléma jelentkezése után,hogy megnézzem a futó programokat, kékhalál következik be és kikapcsol a gép.

Segítséget szeretnék kérni a fórumozóktól hogy hogy lehetséges ez? Annyira nem vagyok tájékozatlan a témában, nem indítok el minden létező exe-t, odafigyelek milyen oldalakat nézek böngészőben, mit töltök le. Startup-ban nem találtam semmi idegen nevű programot, a futó folyamatok között sem. A kérdésem, hogy mi lehet ez? egy futó program okozhat ekkora változást? vagy valamiféle támadás miatt van ez?.

Ami érdekes, két gépünk van internettel, routerrel összekötve és mindkettőn felütötte a fejét a probléma.

AVG vírusirtó nem talált semmit. Valakinek van ötlete hogy kezdjek bele hogy megszüntessem a problémát?
  • kl24h
    Ne féljetek, verziót frissítsetek! (2011. október 12.)
    A megszokottnál kevesebb javítás jött a Microsoft-tól (2011. október 13.)
    Szeptemberi vírus-helyzetkép és statisztika a Kaspersky cégtől
  • nandorb
    Mivan? Nemlatom mit irsz, jaj bocs tenyleg nemlatni:)
  • KaBuTo666
    :-ooooooo
  • kl24h
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1182155842&no=38320]#38320[/URL]
  • goodspeed
    BitDefender Internet Security 2012
  • Rotyoka
    Mivan? Szerinted van akinek ez nem éri meg? :D
  • Narxis
    :DADASASDA:SDASDA:DADAD
  • Rotyoka
    Aki ad nekem Norton 360-hoz licence kulcsot (mondjuk 1 évre :) ) azt még az a megtiszteltetés is éri, hogy a szgépemet is megveheti 90.000Ft-ért :D
  • KaBuTo666
  • gyűjtő
    #38466: #38465
    Azt hiszem, hogy a kémprogram ellenőrzések lefuttatása után kapott negatív eredmények elfogadhatóak számomra.
    Köszönöm a bejegyzéseiteket.

• gergely1991
    "akár egy rendszerfájl is gyanús lehet, ha a Windows rendszerében több könyvtárban is települ"
    Gyakran eltérő helyen(pl.:C:\Dokuments and settings\%profilname%\temp\ elérési útvonalon találjuk például a explorer.exe vagy svchost.exe néven) vagy elírt fájlnévvel(például a C:\Windows\system32 elérési útvonalon egy ssvchost.exe fájlt) találjuk a hamisított "rendszerállományokat".
    A vírusfejlesztők ezeket a "hamisítványokat" szeretik a gép indulásakor automatikusan lefuttatni mint a indítópulton mint a regisztrációs adatbázison keresztül.
  • kl24h
    Nem kell csodálkozni, hogy 3 helyen van meg, mert nemcsak ez hanem még sok más programocska is 3 helyen van meg.
  • gyűjtő
    Szia Arkon!
    Köszönöm a tippet.
    A Spyware Scan nem talált hibát.
    Én inkább azon töprengtem, (az eredeti bejegyzésemben is írtam):
    "A dispex.dll fájl 3 helyen is megtalálható a merevlemezemen:
    C:\Windows\ServicePackFiles\i386
    C:\Windows\system32
    C:\Windows\dllcache "
    Valahol olvstam arról, hogy akár egy rendszerfájl is gyanús lehet, ha a Windows rendszerében több könyvtárban is települ.
  • Arkon
    Hali!

Ez, alapvetően a dispex.dll a Windows Visual Basic programhoz tartozó egyik folyamat és (többek között)tartalmazza a COM interfészek által használt Visual Basic szkripteket is. De nem kizárt, hogy esetleg lehet kártevő is ilyen néven.
    Ezért egy Spyware Scant nem árt lefuttatni. Biztos ami biztos alapon. Ha ez is talál, akkor az kártevő lesz. (Szerintem)