Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Aki ad nekem Norton 360-hoz licence kulcsot (mondjuk 1 évre 😊 ) azt még az a megtiszteltetés is éri, hogy a szgépemet is megveheti 90.000Ft-ért 😄

#38466: #38465
Azt hiszem, hogy a kémprogram ellenõrzések lefuttatása után kapott negatív eredmények elfogadhatóak számomra.
Köszönöm a bejegyzéseiteket.

Üdvözlettel: gy?jt?

gergely1991
"akár egy rendszerfájl is gyanús lehet, ha a Windows rendszerében több könyvtárban is települ"
Gyakran eltérõ helyen(pl.:C:\Dokuments and settings\%profilname%\temp\ elérési útvonalon találjuk például a explorer.exe vagy svchost.exe néven) vagy elírt fájlnévvel(például a C:\Windows\system32 elérési útvonalon egy ssvchost.exe fájlt) találjuk a hamisított "rendszerállományokat".
A vírusfejlesztõk ezeket a "hamisítványokat" szeretik a gép indulásakor automatikusan lefuttatni mint a indítópulton mint a regisztrációs adatbázison keresztül.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Nem kell csodálkozni, hogy 3 helyen van meg, mert nemcsak ez hanem még sok más programocska is 3 helyen van meg.
Szia Arkon!
Köszönöm a tippet.
A Spyware Scan nem talált hibát.
Én inkább azon töprengtem, (az eredeti bejegyzésemben is írtam):
"A dispex.dll fájl 3 helyen is megtalálható a merevlemezemen:
C:\Windows\ServicePackFiles\i386
C:\Windows\system32
C:\Windows\dllcache "
Valahol olvstam arról, hogy akár egy rendszerfájl is gyanús lehet, ha a Windows rendszerében több könyvtárban is települ.

Hali!

Ez, alapvetõen a dispex.dll a Windows Visual Basic programhoz tartozó egyik folyamat és (többek között)tartalmazza a COM interfészek által használt Visual Basic szkripteket is. De nem kizárt, hogy esetleg lehet kártevõ is ilyen néven.
Ezért egy Spyware Scant nem árt lefuttatni. Biztos ami biztos alapon. Ha ez is talál, akkor az kártevõ lesz. (Szerintem)

Szia Narxis!
Köszönöm a válaszüzenetet. Az csak most villant be, hogy az IObit korábbi - 1-2 hónappal ezelõtti - futtatásánál a korábbi üzenetemben részletezett probléma nem jelentkezett.
Próbaképpen talán megéri, hogy az IObit programot újratelepítsem. Hátha abban van a "csont".

Narxis
Szervusz!

Google szerint Microsoft Windows rendszerfájl. Többi kérdésre sajnos nem tudom a választ.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Szervusztok!
Az IObit Malware Fighter Free programot próbálom lefuttatni a gépemen Teljes ellenõrzés módban.
A programfutás "elakad" egy dispex.dll fájlnál. Nem áll le a program, de az ellenõrzési folyamat elakad. A dispex.dll fájl 3 helyen is megtalálható a merevlemezemen:
C:\Windows\ServicePackFiles\i386
C:\Windows\system32
C:\Windows\dllcache
Kártevõ ellenõrzésen lefuttattam a dll fájlt, de nem jelzett problémát.
Van valami ötletetek, mi lehet a gond? Egyáltalán milyen folyamathoz tartozik ez a dll fájl?
Miért települt 3 helyen?

Mostanában kezdenek eltûnni a logók...hol maradt el a kreativitásotok? 😄
Én kedvezményezett vagyok (itt is) ezért nekem már volt.<#vigyor>

R3TR0
Mennyire lett jo az uj free Avira?

Avira 2012 (tegnap még nem volt!)

Magyar botnet
Tiszta.
Egy kicsit le vagy maradva, kolléga! 😄 <#wave><#pias><#pias>
Szasztok.Kicsit BF3-as téma,de megkérdezlek benneteket,mint a víruskergetéshez értõ embereket.A BETA-hoz kell a böngészõbe egy olyan plug-int felrakni,hogy"battlelog-web-plugins-0.80.0-retail-ob.exe".Ezt fõlnyomtam a Vírustotal-ra és a Comodo jelzett rá.Érdemes vele foglalkozni?

Doom!

Itt van végre. Tolhatod fel a gépedre az Avira IS 2012-õt.<#pias>

BoneDragon
Hol van belõle a nod? Kíváncsi lettem volna. Mondjuk már ezeknek sem tudok hinni, akárhány tesztet nézek, mindig más a nyertes. 😊

De hát mi az már hogy az ad-ware a best! 😄
Ez már sértõ!
Narxis
Durva.

nandorb

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

gergely1991
2 valósidejû-védelemnél rendszerlassulást vagy teljes rendszerösszeomlást okozhat,olyan vírusirtót persze használhatsz mellé ami nem rendelkezik valós-védelemmel.
Például a malwarebytes antimalware free(nincs valós védelme) mappáját felveszed a kivételként nod32-ben így könnyen elõfordul hogy ha a malwarebytes olyan vírust talál meg ami a nod32 is ismerné akkor nem lenne "zûrzavar". 😊

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Szia NARXIS!
Köszönöm a segítséget.
Az Unlocker program telepítésénél valóban felajánlott egy toolbar-t (ami a telepítõ fájl mellé lehetett csomagolva), de nem telepítettem le.
Az Uniblue programmal kapcsolatos tanácsod megfogadom és lecserélem.

BoneDragon
Igen, prémium lenne. 😊

Csak VIPRE Antivirus Premium, más semmi.
Narxis
Az a Counterspy nevû termékük, az bele van integrálva a Viprébe, de asszem külön is letölthetõ, felesleges.

BoneDragon
Mellé akartam mert nagyon reklámozzák a spyware védelmét. 😊

Narxis
ESET Smart Security 5

Amúgy meg ne használj 2 antivírust egyszerre. Vipre-t gondolom nem mellé akartál hanem helyette. :p

Narxis
De tudom.😊

BoneDragon
Sziasztok.
Van lehetõséges választani 4 program közül:
Outpost pro security
Vipre antivirus + antispyware
Eset smart security
Panda global protection.

Ezek közül melyiket ajánljátok? Most Nodot használok, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. Esetleg Nod mellé egy Vipre? Köszi a válaszokat.😊

gergely1991
Sose tudhatod😊

Narxis
De ezt nem írták át!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

gergely1991
Szia😊
Ilyet találtam most hirtelen.
Más vírusirtó nem jelezte(akkor nem hinném hogy fertõzött a fájl)?
Esetleg még ajánlanám az anubisra való feltöltést a kockáztatás elõtt(fent a "Hasznos dolgok" legördülõ listán)
Erre a célra az ingyenes ccleanert szokták még javasolni.

Narxis: Manapság az ártatlan programokat is átírhatják vagy annak álcázzák (pl.: VLC player).

Narxis
Szervusz!
Egyik sem veszélyes, csak valamilyen toolbar van melléjük csomagolva. Bár ettõl függetlenül Uniblue szoftvereket akkor se használnék. Inkább IObit, Auslogics vagy TuneUp Utilities.

Szervusztok!
A NOD32 Online Scanner Apps programja az alábbi fájlokat dobta ki hibaként:
1./ Uniblue RegistryBooster.exe (programtelepítõ fájl).
2./ Unlocker 1.9.1.exe (programtelepítõ fájl).
A VírusTotal lefuttatása után az alábbi kártevõket nevezte meg a NOD32:
1. ponthoz: Win32/Packed.RBCrypt.A.Gen
2. ponthoz: Win32/Adware.ADON
Valóban veszélyes fertõzések? Vírusok vagy kémprogramok?

SzirmosSzisza
Oh, nekem még 4es van, köszi, frissítem.

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

De ott nem volt gond, mert mi megoldottuk. 😄D
Itt viszont már gond van a probléma megoldásával... 😄DDD
L7wy
Anánlom figyelmedbe a 42. oldalon megtalálod a választ.

http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.

Ez jó kérdés... hasonló kérdést tudnék feltenni pl. a Virus Bulletin esetében, hogy hol van a Panda.
SzirmosSzisza
ESET-ben, hogy lehet portot nyitni tûzfalon autó üzemmódban ?
Ha átkapcsolom ilyen tanuló fosra, akkor folyamatosan kérdezget, de csak így lehet megadni hozzá :/ 5let?

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

gergely1991
Én speciel a 4.2-ben pozitívan csalódtam. 😊
Nálam 30(fizikai)-70(virtuáris) MB memóriát eszik CPU terhelése épphogy eléri a 4-8%-ot ugyan de, viszont mikor frissítésre(vagy mikor indulásra) kerül a sor akkor rendesen megdolgoztatja a ventiket.

Át is kellett váltanom Eset Nod32 Linux Desktop-ra <#rinya>
Bár szépen dolgozik meg kell hagyni.

Comodo miért nincs benne?

Norton Internet Security 3PC; Malwarebytes\' Anti-Malware (Lifetime) & Norton Antivirus 2012; Microsoft Security Essentilas 2.1 + Agnitum Outpost Firewall PRO 7.5

Narxis
Grrrrr a Symantec mé nem advanced+??? Ennek nem örülök!

Pár ember nem fog örülni, hogy a Symantec nem advanced+. 😄
gergely1991
Azóta resetelve lett kérem,hogy mostantól figyeljenek jobban oda az értékelésre különben a funkció letiltásra kerül. Ezenkívül a témával kapcsolatban fórumozni.

XD
Gergely a teszt alany!
gergely1991
Sajnos kénytelen vagyok😞
Mivel látom hogy mindenki mindenkit dislike-ol ezért blokkolnom kellet.Most olvasom egyébként ha készen lesznek az debug-olással akkor az egész rendszerre egy reset-et fognak rá vágni. Egye fene engedélyezem továbbra is("tesztelési célból"). De ha azt látom hogy dislike-oltok (késõbb)csak úgy hszeket mert olyan vidámak vagytok.Akkor blokkolni fogom végérvényesen.