Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Narxis
Kaspersky

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Sziasztok,

Tudna valaki egy jó vírusirtó progit ajánlani?
Eddig Avast-t használtam, de a hócipõm tele van vele, hogy állandóan mindent karanténba tesz 😞

RETROB0Y
Én TP használok és nagyon jó

Narxis
Nem! Eszedbe se jusson!

Erre a TrustPort Total Protection-ra nem érdemes váltani a KIS-rõl?Csak úgy eszembe jutott.....

Pár év és a legtöbb antivírus pár kivétellel a jobb felsõ sarokban fog landolni közel a 100%hoz...
Bocsi, akkor köszönöm, kl24h 😊

Érdekes, hogy mostanában a Vírus Híradó-nál 3-as szintû a vírmérsékletet mutatnak.

Anti-Phishing Tests (av-comparatives.org): October 2011

Látom Sophos-ék is betették az oldalukra az ernyõt, csak sokkal szebb színekkel, nem olyan szimplán mint Avira-ék.

Slayer256 (#38610): Az MSE azt jelenti, hogy Microsoft Security Essentials 2 használok, nagyon tetszik az ikonja is az óra mellett. Ha ráviszed az egeret az MSE képre, akkor megjelenik a felhasználó neve, ami nálam kl24h.
Én inni?Ugyan már.Hogy képzelsz ilyet?<#eplus2>

Köszi! 😊

gergely1991
Nem kell,akár törölheted,csak helyet foglalnak.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Köszönöm Gergely1991 és MSE!

Csak a firefox-nál fordult elõ. De most úgy néz ki jó minden. 😊

Az Avira Free-t visszatettem(mostmár az újabb program verziót, mert régebbi volt nekem), lefuttattam azzal is egy keresést, és most olyanokat talált h "A0029661.exe", "A0029660.exe", "A0029627.ini", "A0029426.sys"(ezekbõl az A00-al kezdõdõekbõl talált 26 db-ot). Ezek a "C:\System Volume Information\_restore{6F08DEC4-C5F2-4B42-BEDD-12FAD57F3563}\RP149\A0029661.exe" és hasonló helyeken vannak(csak a "_restore" utáni számsorok változnak).

Ezeket be lehet tenni karanténba, vagy kellenek a rendszer mûködéséhez és hagyjam õket?

Ittál? Mert ebben az állapotban sok olyan dolgot mûvel az ember, amit józanul nem...pl én egyszer két antivírust raktam fel, és mikor reggel felkeltem - szokásosan bekapcsoltam a PCmet, összeakadtak mint az állat...persze hogy én voltam a ludas hisz egy hányadék folt tátongott a gépház mellet mint valami másik dimenzióba való átjárókapu.
Basszus.Megkavart az,hogy két fül van azon az ablakon.A Kizárások,meg a Megbízható alkalmazások.ÁÁÁÁÁÁÁÁ,na legurítok még egyet,aztán lépek.Itt egy neked is.<#pias><#pias>Kösz a segítséget.<#integet2>

Narxis
jaja<#hamm><#pias>

Azért csak megértjük egymást!<#law><#pias>

Narxis
lol az teljesen más, ne foglalkozz vele. 😄

Nem jó.Hülye vagyok.Nem a Kizárások közé rakta,hanem a Megbízható alkalmazások közé.És oda azzal a kitétellel,hogy csak a netes forgalmát nem vizsgálja.Minden mást igen.

Narxis
Nem hiszem, hogy magától rakta be. :S Vagy nem tom.

Értelek én.De akkor miért rakta bele mindhárom KIS a tudtom nélkül a Kizárásokba?Igaz,ahogy írtam a netes forgalmát nem vizsgálta a fájlnak.A többi pipa nem volt benn.

Narxis
Ez egy rendszerfolyamat. Felesleges és kockázatos is kizárni.

Azt mondod?Igazából valami módon a KIS rakta oda.De egy kizárás volt a 2010-esnél,meg a 2011-nél is.És ennél is.De Nem emlékszem,a svchost volt-e azoknál is.

Narxis
Eleve nem is kellett volna, hogy bent legyen, ne rakd vissza. Felesleges.

Üdv.Annyi történt,hogy a KIS-ben a Beállításoknál az utolsó oszlopban a "Fenyegetések és kizárások"pont alatt a Kizárásoknál volt nekem az svchost.exe.Na,ezt én ügyesen kitöröltem.Utána próbáltam visszavarázsolni,de nem sikerült.A "sima"svchost.exe-t sikerült beraknom oda,de amikor a KIS rakta be magának,akkor valahogy máshogy jelölte,írta.Voltak abban a bejegyzésben%jelek,meg még ki tudja mi.A kérdésem:hogy tudom ezt visszarakni?Egyáltalán:az,hogy az svchost a kizárások között van,volt,az rendben van?Próbáltam visszarakni a beállításokat.Azon belül a Biztonságos Zóna-t.De nem rakta be.Szóval a lényeg:hogy tudom visszarakni ezt?Vagy ahogy elöszõr berakta magának a KIS,berakja majd megint?Vagy szükség van a fenti fájlra a kizárások között egyáltalán?Ahogy néztem,a netes forgalmát nem vizsgálta a KIS.

gergely1991
Kaspersky Virus Removal,MalwareBytes Free,Kaspersky Rescue CD(USB-re),HitmanPro

Mindegyik böngészõ ugyanúgy viselkedik?

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Ja elfelejtettem mondani, hogy nincs internet az illetõ gépjén, azért választottam a Free verziókat. Max csak pendriver van/lesz bedugva.
Ezelõtt egy pár napja telepítettem fel valakinek a gépjére az Avira Free 2012 és most azon gondolkodom, hogy melyiket telepítsem helyébe, mert annyira sok a vakriasztása van. Másképpen ez egyrészt jó, mert akkor nagyobb védelmet nyújt <#pias>.

Az Avast 6 free-vel az volt a gondom, hogy sok biztonságos programot is elkülönített környezetben akarna futtatni, viszont az illetõ ehhez nem sokat ért, ezért azt is letöröltem.

Azt hiszem az AVG Free fogom feltenni neki.
Az régebben volt, hogy a Norton lassította a gépet, de már rég (2010-2012 verzióktól) megváltoztatták, ezért gyengébb gépeken is jól megy.
Az egy dolog, hogy mennyit használ a RAM-ból és az más, hogy mennyire lassítja a gépet.
Sziasztok!

Olyan gondjaim vannak a géppel(legalábbis amit észrevettem), h a firefox-al ha rámegyek egy weboldalra a "wonderfulsearchsystem.com"-ot tölti állandóan. Bármilyen oldalt szeretnék is megnyitni.

A másik gond az úgy kezdõdött h az Avira hirtelen kikapcsolt és frissíteni akart. Azon lepõdtem meg h ezt a windows tûzfal-nál engedélyezni kellett. Nos azóta nem jó az Avira sem, ha víruskeresést szeretnék elindítani, akkor elkezdi megnyitogatni a víruskeresést addig, amíg csak tudja.. nálam már 70-nél tartott. A vírusító így nem fut le, meg kiírja h elértem a max 4 egyidõben történõ vírusírtási folyamatot. Az Avirát uninstalláltam, a mappáját("C:\Program Files\Avira\AntiVir Desktop") meg nem tudtam letörölni mert, van benne egy 568kb-os szó szerint névtelen fájl, (tehát üres a cím mezõ, csak a méretét írja ki a gép, meg a kiterjesztése is csak szimplán "fájl"). Ezzel a fájllal semmit sem tudok tenni. Törölni sem. Azt írja ki h a "fájl nem törölhetõ: a forresfájlt vagy -lemezt nem lehet olvasni.

Csökkentett módban lefuttattam a a ComboFix-et, HijackThis-t, spybot search & destroy-t.

Nem tudom hogyan szedhetnél le ezt/ezeket a vírusokat/kémprogramokat, ahogy azt sem, h most akkor visszatelepítsem-e az Avira-t.

Tudnátok segíteni? Köszönöm.

nandorb
a regebbi idoszakra,eddig mindig KIS-t hasznaltam es elegge jol tette a dolgat panasz nemvolt ra.

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Hát norton-t sem láttál 2004 óta...

Norton Internet Security 3PC; Malwarebytes\' Anti-Malware (Lifetime) & Norton Antivirus 2012; Microsoft Security Essentilas 2.1 + Agnitum Outpost Firewall PRO 7.5

Mester... mire alapozod ?😄

Norton Internet Security 3PC; Malwarebytes\' Anti-Malware (Lifetime) & Norton Antivirus 2012; Microsoft Security Essentilas 2.1 + Agnitum Outpost Firewall PRO 7.5

Hivatalos Avira Facebook promoció volt, és annak keretében kaptam az Avirától.

Mondjuk a KIS gépigénye is "legendás"......

lck
"Norton reggebben nagyon belassitotta a gepet" - régebben igen, most meg már nem.
Egyébként mindegyik jó választás.
nandorb
KIS mindenkeppen. Nagyon jo belehet allitani a tuzfalat, es szerintem jobban jarsz vele. Norton reggebben nagyon belassitotta a gepet,nemhinnem hogy ez megvaltozzott volna. Igy marad a KIS. Amit mar regota jol vegzi a dolgat. Ami meg nagy + nalam a reklamblokkoloja.

Egy,nem két reakciót kaptam a tegnapi kérdésemre.KIS vagy NIS????Segítsetek már.Alig 30napom van dönteni.<#wave>

nandorb
LOL,ez jo szar amugy,de te tudod.

RETROB0Y
Hali!
Honnan van ilyen sokáig tartó kódod?

BD-rõl váltottam Avirára 😊

Remélem ez már beválik 😄

zöldeshányás
nem hiszek az ilyen élettartam fasságokban, van egy 10gb-os vinyóm 10 éve orrba-szájba van nyúzva és semmi baja.Meg a mostanit is figyeli a hdsentinel és csak szól ha gáz van.2. az oké hogy tiszta a rendszer de maga a bootlogo kevesebb ideig van a képernyõn.Ez a furcsa.De mind1.Mûködik rendesen, ramomat nem zabálja.Ez a lényeg. 😊

\"fingjál bele a rencerbe\"

gergely1991
Mondjuk a formatálással nemcsak az esetleges vírust irthattad ki hanem az összes "szemetet" is kitörölted ezáltal (a kevésbé elfoglalt területen) hamarabb megtalálja a szükséges fájlokat a Winchesteredben így gyorsan tud elindulni.De a folyamatos telepítéssel akár a HDDnek a élettartalmát is lecsökkentheted illetve ha azon a meghajtón voltak fontos dokumentumaid akkor azok is eltûnhetnek(mondjuk egy erre specializálódott programmal lehet még esély azok helyreállítására).

zöldeshányás
format c megvolt

Memóból már nem eszik olyan sokat de a töltõképernyó pistát maradt, a vicces pedig az hogy sokkal hamarabb betölt ezzel a képernyõvel a rencer.Igen érdekes. 😄

\"fingjál bele a rencerbe\"

A KIS mellett a Windows Defender-nek futni fölösleges,igaz?Most matattam kicsit a Vezérlõpultban.Ott olvasom,hogy a KIS mellett az is fut és "ez lelassíthatja a gépet".Hmm?<#miaz>

L7wy
Futtass le malwarebytes-t, Hitman pro-t, meg pl Asquared free-t, ezek után nagy valószínûséggel tiszta a géped. Ezek után bootolj a Windows telepítõ dvdjérõl, majd ezt megcsinálod.

http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.

Narxis
Hát nem is a rendszerbõl kell indítani... 😄

gergely1991
"Format C"
Jah,de a OS annyira nem hülye hogy ezzel letörölje magát.😄
Mondjuk Xp boot telepítõvel a javítókonzolon: diskpart parancs(ha vistában is lakozik akkor pedig ott)

Narxis
Format C

😄 Am. megpróbálkozhatsz egy Malwarebytes kereséssel, de ha úgyis újra akartad rakni a Win-t akkor mind1. 😄