Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Karanténba se rakja.Olyat ir ki hogy karanténkiszolgáló nem fut.Az RPC kommunikáció hibás

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Látom az Avast "Javítás" mûveletet ad, ki kell próbálni és ha nem sikerûl neki, akkor a Karantén, ahogy leírtam.
Hmmm.virustotalon csak az Avast,meg a g-data jelezte a hibát,szóval lehet nem is virus

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Ez egy backdoor virus,vagy mi,nem lehet javitani valamivel?

Inkább karanténba kell helyezni és ha jól megy majd a rendszer, akkor egy idõ után a karanténból is törölheted.
Ezzel mit kezdjek? Lehet törölni?

gergely1991
Ez egy kép, szóval nincs benne css(stílus/stíluslap)kód.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

L7wy
<off>
Nem lehetne azt megcsinálni, hogy azok az antivírusikonok az oldal aljára kerüljenek? Gondolom css-el van megoldva, akkor lehetne így:
background-image:url("ikonos_kép.jpg"),url("hatter2.jpg");
background-position:0px bottom, 0px 0px;
background-repeat: repeat-x, no-repeat;
vagy ha a havas kép egy textúra, akkor a no-repeat helyett lehet repeat
</off>

http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.

Narxis
<#sir>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Jaj ne kezd már te is...manapság már alap a 6 magos proci, 3gb vga, 16gb ram és az ssd, csak neked van commodore 64 számítógéped.
Szia!
Jó ötlet!
Megpróbálom. Köszönöm a segítséget.

Üdvözlettel: gy?jt?

Szia!
Lehet, hogy igazad van. Amikor a képernyõképet készítettem, a karantén üres volt. Csak a jobb-klikk opcióit szerettem volna bemutatni. Ezért nem volt aktív néhány opció.
Legközelebb megpróbálom a "Visszaállítás" opció helyett a "Kicsomagolás" opciót használni.
Köszönöm a segítséget.

gergely1991
Ha a karanténban egy fájlnál nem jelenik meg a helyreállítás, akkor egyik oka lehet az, hogy például a karanténban tárolt fájl elérési útvonalát nem látja(vagyis a karantén mappájából valószínûleg törölve lett,és nem a magából a program nyilvántartásából.
Csinálni kell egy "felesleges" fájlt és át kell tenni a karanténba.Utána ellenõrizni kell hogy visszalehet-e hozni.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Ha ez így lenne,nem fárasztanám magamat képmentések készítésével,mert már nem lennének a gépemen.

Narxis
BitDefender még még ez is... durván le lehet terhelve a géped. 😄

Ebben az esetben visszamennék az idõben:Kép.

Narxis
Fontos fájlokat is törölhet ami késõbb zavart okozhat a programok mûködésében!

Nem értem a problémádat.Nálam ez a fránya Bitdefender a háttérben óránként futtatott automatikus kereséskor,alapbeállításokkal véglegesen törölt néhány program elemet(nem karanténozott mert biztosak nagyon magukban).Oszt akkor mi van.

A "Visszaállítás" a Kicsomagolás opció lenne, de ahogy látom nálad mintha nem lenne aktív.
Elnézést!
A linkeket megpróbálom bevarázsolni!
http://img1.indafoto.hu/8/1/104061_9ab33b0ea61bf6155af3e599d105416d/14500857_d299671d463b9ce5c31e2c996c58dab6_l.jpg
http://img2.indafoto.hu/8/1/104061_9ab33b0ea61bf6155af3e599d105416d/14500859_5f3b9f9fb358940cb604488f74b95828_m.jpg

Szia!
Az általad leírtak szerint kellene mûködni a dolognak. Én is arra számítottam.
Csak azt nem értem, hogy az alábbi képernyõ képeken megjelenõ opciók miért nem egyeznek?
avast Free súgóban megadott opciók
A karanténban jobb klikk eredménye
Amikor a karanténban egy fájlra jobb klikkel kattintottam, az utóbbi képen látható opciókat ajánlotta. A Visszaállítás hiányzik.
Lehet, hogy a programot újra kellene telepíteni? Úgy emlékszem, van valahol egy segédprogram, amellyel a legtisztábban el lehet távolítani az avast.

A karanténban meg kell legyenek azok a programok és ahogy a súgó is leírja úgy kell mûködjön. Lehet mûködik a jobb click opcióval is, tehát jobb click az adott programra a Karantén listában. Most én nem használok Avast, ezért csak emlékeim szerint írom le.
Megjelenik a Visszaállítás opció, vagy megjelenik, de nem aktív? Ha megjelenik, de nem aktív, akkor egyszer ki kell jelölni az adott fájlt/fájlokat.
Szervusztok!
Az avast! Free Antivirus 6 programot használom vírusvédelemre.
A program valós idõben fut, de néha lefuttatom teljes rendszervizsgálat céljából. Legutóbb karanténba helyezett néhány programelemet, amelyek közül néhány számomra téves riasztásnak tûnt. A Virus Total ellenõrzés után valóban kiderült, hogy tiszták a fájlok.
Ezt követõen vissza akartam tenni ezeket az elemeket az eredeti helyükre, de legnagyobb megdöbbenésemre a Visszaállítás opciót nem találtam a felajánlottak között.
A program súgója felsorolja a Visszaállítás opciót.
Mi lehet a probléma?

Nagy változások történtek: Spyware Terminator 2012 de már nem ingyen!
Ami még ingyen van: System Protect és a Web Security Guard

Norton: For a limited time only, Save Up to 40% on our top protection and get a free update to version 6.0 when it's released in 2012.
gergely1991
Ahhoz hogy kényelmesen futtasd ahhoz pl.:exe,com,vbs,bat formátumnak kell lennie tömörített állományok pedig nem.Szóval no para.😄
lásd még #39115

Elnézést a #39114 hozzászólásról lenne szó.
Az Avast-nak van egy nagyon szuper jó ellenõrzõ része a boot idejû keresés. Ez azt jelenti, hogy az Üdvözlõképernyõ elõtt leellenõrzi a gépet, ekkor minden fájlhoz hozzá tud férni. De azért és is ajánlom a #39105 javasoltakat.

Köszönöm! Átadom az infót haveromnak, aki telepítette a gépem 1-hete.Én nem értek ilyen szinten a géphez. Pár napig ment, aztán úgy belassult.Firefox mindig összeomlik. 5.-bekapcsolás után talán jó. Olyan is van, hogy az egér kattintását több másodperces fáziskéséssel követi az oldal. Van amikor nem reagál az egér kattintásra, nem lehet kikapcsolni, ki húzom a konektorból, akkor leáll, máskor meg magától áll le többször.

Nem fertõzõdik meg a géped! Mikor még lehetett letölteni a software-key.net oldalról, mindig a legveszélyesebb programocskákat töltöttem le és küldtem fel analízisre, de soha nem fertõzõdött meg a gépen. Csak akkor fertõzõdött meg, ha futtattam. Még akkor sem fertõzõdhet meg, ha felnyitod egy Nézõke (Viewer) programmal, pl. a Total Commander-ben az F3 gomb.
Most azzal az autorun.inf dologgal, amit gergely1991 leírt, úgy tényleg megfertõzõdhet a gép, csak azzal egy gond van, éspedig az, hogy amíg nincs meg az autorun.inf fájl, addig nincs futtatás. Ilyen letöltéssel, meg kicsomagolással, nem íródik autorun.inf! Ha valamilyen tisztának tûnõ programot telepítsz, az létrehozhatja az autorun.inf fájlt egy adott programnak.

A #39105-ban megemlített dolog egyáltalán nem fura, mert a telepítés közben a telepítõ még letölthet programocskákat az internetrõl, amelyek lehetnek vírusosak. Láthatod, hogy az Avira által detektált programok egyáltalán nem szerepeltek abban a csomagban (ha jól emlékszem, mert már töröltem).
Narxis
Kedves Gyula!

Érdemes lenne egy Hijack This logot bemásolni ide illetve az ingyenes Malwarebytes-al és Hitman Pro-val lefuttatni egy vizsgálatot. A szükséges programokat itt találja:
HijackThis
Malwarebytes
Hitman Pro

Segítséget kérek, aki tud. Avast vírusírtó teljes rendszervizsgálatot végzett. Fertõzött fájl.0 De az eredménynél azt írta ki:Néhány fájlt nem lehetett átvizsgálni. Hiba:Kihagyja a makró vírus kódokat! Ez mit jelent? A gépem nagyon lassú, gondol egyet magától kikapcsol. Mindig kiírja: A rendszer súlyos hiba után állt helyre. De ugyanúgy lassú.

Narxis
Nincs mit. 😉

Köszi a segítséget!! 😊
dragon11
Tehát visszajutottunk oda, hogy ha kicsomagolom megfertõzõdhet a gépem..😊

Narxis
Vedd ki a pipát innen:

gergely1991
Csak annyit írok hogy: VirusTotal elemzést rá.

gergely1991
"Ahhoz, hogy megfertõzõdjön futtatnom kéne ?"
Vagy te futtatod a vírust, vagy egy a meghajtó gyökérkönyvtárban lévõ autorun.inf konfigurációs állomány(és a benne lévõ "open=" paramétere). Ha a kettõ közül valamelyik megtörténik,akkor egy regisztrációs adatbázis bejegyzés segítségével indulhat automatikusan, egy újraindítást követõen.Másként nem aktiválódik csak úgy.😊

Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Kaspersky Internet Security 2012ben, hogy lehet kiapcsolni azt az opciót vagy beállítani úgy, hogy NE automatikusan a kaspersky döntse el milyen programot enged ki internetre, hanem ÉN tudjam beállítani a program 1. internet hozzáférés "kérésekor"!!?

Pl: mint amilyen a Norton IS-nél van: ott az "automatikus programszabályozás" kikapcsolása volt.., itt van ilyen hasonló lehetõség??
dragon11
Egyébként fura, mert client telepítése közben is bejelzett az Avira heurisztikája, nézzétek: (állítólag FALS, szerintetek?)

dragon11
Tehát azt mondod, hogy attól hogy kicsomagolom még nem fertõzõdik meg a gépem..? Ahhoz, hogy megfertõzõdjön futtatnom kéne ?
Egyébként a legtöbb vírusírtó nem tudja kicsomagolni a dolgokat -azt vettem észre-.

Ha felküldöm a 2db exe-t Anubishoz a dll még mindig itt marad; bár azt meg VT biztos tudja kezelni..(?)

Ha nem futtatod a programot, akkor egyáltalán nem fertõzik meg a géped, sõt másolhatod ahova akarod. Ha tömörítve van csatolva, pl. a Virus Total esetében, akkor nem fogod tudni, melyik a fertõzött fájl (ha jól láttam 3 van belõle: 2 db *.exe és 1 db *.dll) és nem biztos hogy mindegyik detektálni fogja, mert egyes antivírusok nem csomagolják ki a csomagokat. Ha felküldöd analízisre az Anubis-hoz, akkor feltétlenül futtatható cuccokat kell felküldeni (*.exe, *.com, *.msi és még van egy pár), egyébként nem fog jelezni semmit, mert nem tudják futtatni.
dragon11
Épp ez az; Én nem akartam ezt megcsinálni, tartok ettõl.

S egyébként ha tömörítetten csatolom nagyon kicsi a valószínûsége, hogy megtalálja a feltételezhetõ vírust, viszont ha kicsomagolom megfertõzõdhet a gépem anélkül is, hogy futtattam volna a benne levõ fájlokat. Igaz ?

A "Hasznos dolgok"-nál találsz egy pár ellenõrzõt (Virus Total, Anubis elemzés, Comodo elemzés, stb.), amelyeknél lehet felcsatolni fájlt elemzésre. Meglátod milyen eredményeket kapsz és aztán eldõntöd, hogy tiszta-e vagy nem. Ajánlom kicsomagolni a pack.rar csomagot és csak egyenként felcsatolni a fertõztethetõ fájlokat (*.exe, *.dll, ), mert akkor külön megtudod melyik milyen.
Behajtom a 10 éves kis, nis licencét. <#vigyor1><#vigyor1>
ték.
Narxis
Akkor hajtsd be dragont. ;D

dragon11
ez jó😄

Én biztos nem vagyok bevizsgáló, mivel én behajtó vagyok.
Narxis
Mi vagyunk mi? Bevizsgálók? 😄

dragon11
Bevizsgálnátok Nekem ?😊

Figyelem, lehet hogy vírusos..(nem biztos!)

Link a letöltendõ fájlhoz (nem direkt link)