Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Minden úgy van beáálítva , mint nálad . Letöltöttem én is amit nem rég feltöltöttél Avira beállításáról képeket . Annyi , hogy én nem automatán töröltetem a vírusokat , elõtte mutassa meg mit akar törölni , végén még a Winfost is letörli nekem . <#hehe>

Doomista
Akkor azért nem jelez, érthetõ.

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Minden fullos a programban , mióta feltelepítettem . Már nem lehet szigórúbb védelemre állítani . De nekem csak Premium van a gépen , az nem tud spamet szûrni .

Doomista
Persze....be lehet állítani, hogy az extra tárhelyre ne reagáljon, vagy lejjebb venni a webguardban a védelmet.

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Doomista
Én biztos nem.

Nálam nem jelez az Avira .

L7wy
Amúgy nem szólna valaki Aviráéknak h lehet-e fordítani az õ engedélyükkel? Akkor én megcsinálnám a fordítást...

http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.

Doomista
Csak SPAM URL-ként jeleníti meg az extra.hu tárhelyet...szóltam nekik 2 alkalommal is, hogy tiszta az oldal, de nem értették meg. De szerintem rossz helyre szóltam, majd másik e-mail címükre is beküldöm.

Doomista
Megvót az már ezer éve.

L7wy
Erre tudtommal a firmware-t kell flashelni egy olyanra ami teljes hozzáférést ad.

http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.

L7wy
Nagyon kezd idegesíteni ez a MSE XD mindenki áradozik róla, pedig egy tök alap antivírus...

Doomista
Hát ez baromság, hogy több hamis oldalat fog meg az IE8 mint az FF...rohatt sok spam meg virusos, rogues oldalt nyitok fel nap mint nap FF-fel, és IE-vel, és valszeg az FF fogja õket mint a szemetet, az IE meg ott kotródik önmagában, mint ha be lenne drogozva valami H1N1 heroinnal...

Polonic
Nem tudom mi a probléma az ie-vel.
A 7-es óta védett módban fut, ez igencsak megnöveli a biztonságát.
És volt egy cikk, miszerint az ie8 fogja meg a hamis oldalak legtöbbjét, 81%-ot, míg FF 3.5 20% körül, a többi meg még kevesebbet.

Doomista
Nálam az a gáz, hogy a router megakadályozza, hogy a felhasználók kapcsolódjanak hozzám torrenten, viszont a routerem olyan, hogy nem tudok belépni a menüjébe, hogy szabadra engedjem a portot...mivel valami olyasmim van, hogy minden hónapban megváltozik a név+pass...valami tonline omg féleség, nem szarozok vele...letölteni meg feltölteni tudok.

L7wy
Akkor pl utorrentben is, és a router konfigjában is bekapcsolod az universal plug and play-t, így a progi és a router tud kommunikálni, és kiengedi automatikusan azt a portot amit kér utorrent.

Narxis
<#eljen>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Doomista
Akkor már inkább Avira free.

kifli
na a multkor kérdeztem hogy notira mit ajánlotok ingyenes-re. Most találtam egy ilyet:
Microsoft security essentials
Doomista
Használj Trilliant. Jó program.

Narxis
Ja, asszem támogatja.

L7wy
UPnP??? Ha van benne, használd ki...

Narxis
Egyetértek, de ugye a routert úgy érted, hogy ha van akkor használja benne a tûzfalat? Én örülnék ha nem kéne routert használom, ritkán, de hajlamos bekavarni az internetkapcsolatomba, némelyeknél meg portot kell nyitni a torrentnek. Én meg már az ilyenekhez csak felületesen értek, lusta vagyok utána nézni. Igaz nekem nem volt problémám a torrenttel, aktív vagyok uTorrent szerint pedig nem állítottam semmit.

MSN-el meg úgy vagyok, hogy Fájlátvitelnél be kell állítani a vírusirtót és akkor nincs probléma. G Data-nál csak be kell pipálni az MSN védelmet és kész(Trilliant is támogatja). Norton meg telepítésnél állítja be automatikusan.

ESET-nél kell kézzel, meg még egy pár vírusirtónál.

Narxis
a-squared csak picit több memóriát használ mint az átlag a nagy adatbázis miatt. Elvileg itt jöhetne képbe a cloud technológia, nem tudom, hogy az 5-ös verzióba bevezetik-e.

Doomista
Azért, mert különbséget tudok tenni jó és rossz között.

Legutóbb a messengerhez én is célzottan kerestem minden féle kütyüt.Aztán amikor megláttam a letöltött fájlokat,akkor fel rémlett,hogy nem ezeket szoktam én a víruslaborba küldözgetni?

gergely1991
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szerintem a win is egy biztonsági lyuk de mindegy😄

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

lck
Mert Te a többit betartod ( gondolom ).
bertino
hát én majdnem detto.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Doomista
Ne egyél semmit, ne igyál semmit elõtte, és nem fogsz hányni. Ennyire logikus 😄 Nálam az MSN egy alapnál alapabb dolog...a nap 24 órájában online vagyok rajta. És még semmi msn vírusom nem volt évek óta.

lck
Jó - mindenki használjon MSN-t !
Én személy szerint akkor is hányok tõle. És egy biztonsági lyuknak tekintem.
Doomista
"- Nem használ MSN-t."

Ezzel én is kötözködnénk !

lck
Tudom - én nem használok semmi ilyesmit.
A múltkor Win7-re tettem fel valakinek - még hozzátöltögetett vagy 300 mega szart. Röhely.
gergely1991
"- Nem használ MSN-t."
Miért mi a baj vele?<#szomoru1> Ha a rajta érkezõ spammekre gondolsz akkor azokat illik kívül hagyni.....

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

L7wy
Mármint szerintem msn a legelterjedtebb, nincs mit tenni azt kell használnia, nem marad más...

lck
Jó, MSN-t húzzuk ki - biztos azért van mert öreg vagyok. ( Meg jópár ismerõsöm azon keresztül kapottba valamit. )
A tûzfalhoz azért továbbra is ragaszkodom.
A biztonsági mentés pedig feltételez egy bizonyos "aggódást" a rendszer épségéért.
L7wy
OK, nem használ msn-t (WLM-t), mit használjon akkor helyette?

Pano
"- Nem használ MSN-t."

Ezt a részt nem értem: miért ne használhatnék MSN-t? Az õsidõk óta használom, amikor még mindenki ICQ-s volt és soha nem kaptam be róla vírust. Ott is oda kell figyelni és kész.

Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit

Ezekkel kötözködnék.

- Nem használ MSN-t.
- Használ tûzfalat ( routert ).
- Gondoskodik a rendszere biztonsági mentésérõl. ( pl.: ghost )
lck
A "normális" felhasználó kritériumai - szerintem:

- Nem Internet Explorerrel böngészik.
- Nem használ MSN-t.
- Fájlmûveletekhez Total Commander-t használ. ( Ezét tisztába van a Windows mappák helyével, felépítésével, funkcióival. A fájlkiterjesztésekkel.)
- Nem kattintgat rá ismeretlen felugró üzenetekre.
- Nem nyit meg ellenõrzés nélkül ismeretlen exe-ket.
- Frissíti a Windows-sát a Live Update-n keresztül.
- Frissíti a vírusirtója adatbázisát.
- Használ tûzfalat ( routert ).
- Gondoskodik a rendszere biztonsági mentésérõl. ( pl.: ghost )

Fentiek betartása mellett a vírusbeszedés esélye minimális.
Nekem 10 év alatt nem sikerült.
L7wy
Eddig ahogy észrevettem, Avira, G-data és a-squared az ami mindig toppon van detektálásban. Ezek közül Avira a leggyorsabb, legkevesebb memóriát zabáló, ezért használom...

Narxis
Milyen teszteken? Mert ha av-comparatives VÉGeredményeit nézzük akkor nem viszont ha valakinek csak a detektálás számít akkor igen.<#vigyor2>

Más:

http://www.sg.hu/cikkek/70107/ausztralia_virus_fenyegeti_az_aramellatast

Ezek vajon milyen vírusirtót használhattak? Mivel a hírben a Symantec nyilatkozik, elképzelhetõnek tartom, hogy Nortont.<#eplus2>

L7wy
Avira a teszteken elsõként szerepel, egyáltalán nem fogja a gépet, gyorsan vizsgál, gyors a reakcióideje.

lck
- Normális felhasználó mellett gyakorlatilag mindegyikkel azonos százaléknyi az esély arra hogy ne legyen vírusos a gép.
- Láma felhasználó mellet gyakorlatilag mindegyikkel azonos százaléknyi az esély arra hogy vírusos legyen a gép.

A különbség valójában elenyészõ. A többi csak maszlag duma.
ez a mai beugratós kérdés ?😄

ne viccelj..

Avira v. Avast a jobb? És miért?

| GIGABYTE GA-MA790X-DS4 | AMD Phenom 9850 x4 Processor ~2.5GHz | Gigabyte Radeon HD4850 | 4X2047Mb Dual Channel DDR2 1066MHz Kingmax | SAMSUNG SP1614N 500GB |

Doomista
Persze. Be lehet mindent állítani az Avira programban. Avira beállítások letöltése

RBJ
akkor valamit állítottál rajta? hogy automatikusan töröljon.?

Linux Mint 13 Cinnamon

Doomista
Akkor még nem...de nálam nem így van...végigmegy, és automatikusan töröl mindent.

RBJ
doomista mint avira szakértõ.
mikor az az avira talál valamit fellök egy ablakot jó pár választási lehetöõséggel alapból az acces denide vagy mi van az nálam alapból józan parasztésszel kód megtagadva vagy mi.
ekkor még nem törli nem?

Linux Mint 13 Cinnamon