Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Pianista
lenne egy kis kérdésem pistával kapcsolatban: találtam neten egy ipfilter.dat(torrent ip szûrõ) automatizáló scriptet, és megcsináltam mindent amit kell, de a feladatütemezõben sehogysem tudom visszahozni... ha újra megcsinálom akkor azt írja hogy már van olyan feladat... ez most mi a rák?? hogy tudom megtalálni??

Leszek ideges, simogatlak meg fejszével! Az emberiség megérett a teljes resetre.

L7wy
"a merevlemezt és/vagy memóriát."
Csak a memória a lényeg, ha merevlemezre le is mentõdik, semmi gond...akar valamit tenni semmi gond, addig amíg a memóriához nincs hozzáférése, ha memóriába jut, onnan kezdõdik el futása, onnantól kezdve kezdhet el cirkuszt csinálni...

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Ugye milyen Gergõs volt ez a hozzászólás? 😄

http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.

Pano
Ezt mondom én is 😞

Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit

Pano
Oké, ebben van igazad. Lehet, hogy már a saját megszokásom, hogy azonnal kapok riasztást, nem pedig akkor már amikor lementem a cuccot teljes egészébe. De erre a legjobb példa, a Css fájlokat nem ellenõrzi, és abba is szoktak beépíteni vagy exploitot vagy trojant.
Ez a webvédelem dilemma abban az esetben tökéletes lenne, ha minden fájlt csekkolna (vagy legalább egy smart extension lehetõség lenne). Nem csak a jól megszokott klasszikus kiterjesztések. Tudjuk, hogy már azokon felül is vannak kártevõk, nem is egy.
Maga a detektálás akkor is "érdekes", ahhoz képest, hogy mekkora adatbázisal rendelkezik elvileg és az elmondás szerint mennyit tesznek bele naponta.
Amúgy én a VIPRE-be azt röhögöm, hogy a NOD32-t cseszegetik a túlzott marketing és reklámszöveg alapján, holott õk se jobbak... sõt, majdnem ugyan az a szitu.

Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit

Narxis
Evvan, én most az elmúlt 2 hétben kipróbáltam pár vírusirtót kíváncsiságból meg kijött pár új verzió is(pl. AVG 9), amíg meg nem érkezik G Tatához a programfrissítés addig ezeket próbálgatom.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
Jah, lehet vele gizdázni, hogy "jajj már meg se nyitotta a honlapot". <#smile>

Én most végigpörgettem ezt az oldalt:Link.A Counterspy két riasztást adott.A Nod 32 meg hetet.Nagyon negatív.

Doomista
Egyszerû erre a válasz.
Kimondottan lámáknak fejlesztették ki a webvédelmet, nem nekünk, mint "isteneknek".

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Narxis
De most szerinted nem mindegy hogy ha van benne és kikapcsolhatja vagy ha eleve be se építik?<#buck>

Én csak megmagyaráztam, hogy miért nincs a Vipre-ben, nem lesz attól jobb vírusirtó ha most hirtelen a 4-es Vipre-be webvédelmet raknak, Comodo-ba sincs.

Doomista
Ezért van a legtöbb antivírusban az a lehetõség, hogy a webvédelem inaktivitása. És meg is van oldva a probléma...és az ilyen biztonsági szoftver a jó szoftver. A felhasználó döntheti el, hogy a program mi ként védjen. Szóval ezek után nincs is értelme annak, amit írtál.

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Narxis
A webvédelemhez fûznék hozzá pár dolgot. A webszûrés tényleg nem szükséges, mert ahhoz, hogy egy kártevõ csinálni tudjon valamit, el kell érnie a merevlemezt és/vagy memóriát. Ilyenkor pedig már minden vírusirtó riaszt ha felismeri valamilyen módon(heurisztika, szignatúra, viselkedés analizáló, cloud, stb.). Ha pedig így se ismeri fel akkor tök mindegy, hogy van webvédelem vagy nincs, ellenben tényleg lehet erõforrást megtakarítani és nem kell olyan hibáktól tartani, hogy lassul a böngészés. Ami ellen érdemes fellépnie a vírusirtóknak az a social engineering, ilyen pl. a phising oldalak. Ahol a gépeddel semmit nem csinálnak hanem téged vesznek rá, hogy add meg az adataidat. De ez ellen is véd már szinte mindegyik böngészõ, kisebb-nagyobb hatékonysággal. G Data pl. egy olyan céggel kötött szerzõdést amelyik kifejezetten phising oldalak gyûjtésére, ellenõrzésére szakosodott, mint ahogy az új AVG a spamok ellen is valamilyen külsõs céggel dolgozik aminek ez a specialitása.

Pano
Vipre: Nagy adatbázis ide vagy oda, kib***ott sok mindent nem ismer fel. Más antivireknél ha ismeretlen minták között bogarásztam is azok sokkal több mindent megfogtak, mint ez. Általában 15-ból 5-6-ot, a Vipre meg kb 1-2-t. Szinte minden mintát és variánst vígan töltögettem lefelé. Web védelme mondhatni nincs.
Úgy könnyû gyorsnak maradni, hogy csak a meghatározott kiterjesztéseket ellenõrzöm, még weben keresztül is. Mindegy.. lényeg a lényeg, ennek rohadtul nem így kéne mûködnie.

Narxis
Ikarus elég jó arányban elkapja az exploitokat, tapasztalataim szerint, de ott van a Zone Alarm Extreme Security 2010 a Kaspersky motorjával és a virtuális térben futtatott böngészõkkel.

Normális vírusírtót?Na persze:VirusTotal.A nod narancsárga ablakban figyelmeztet egy valószínûleg módosult Win 32/Statik kéretlen alkalmzásra.Kikapcsolva a letöltött fájlt ismételten átvizsgálva nem jelez rá.Sanboxban futtatva megint a virusvédelem nincs képben:Virustotal1,VirusTotal2.

Narxis
Vagy használjunk normális vírusirtót és akkor semmi baj nincs az Adobe Reader-el. Nálam a NoScript miatt amúgy se mennek semmire se.

Doomista
Nyilván már mindenki észrevette, hogy milyen kurva sok Exploit akarja kihasználni az Adobe Reader szoftver sebezhetõségeit...Minden nap nem egy helyen lehet látni, hogy ez az exploit az Adobe Reader programra éhezik...szal használjatok Foxit Readert, mert ugyan olyan jó, de biztonságosabb...és szerintem gyorsabb is...legalábbis nálam gyorsabban betölti a pdf fájlokat a böngészõben.

Doomista

bertino
😄

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Doomista
Szép. Avira blokkolja.

Na de ez az oldal sem semmi.Négy biztonsági sebezthetõséget használ ki.A trojanokat meg négy antivirus ismeri fel:Wepawet.

Ezt már fogta az avast és az ff is blokkolta.

Doomista
Requested URL: http://d.hhdwx.com/xx/x87.css
Information Is the TR/Dldr.Small.fgtw Trojan

Dekódolás után ezt lett belõle:Link.

WOT-jelzett rá avast szerint tiszta.

Narxis

Doomista
Ne következtess, hanem tudjad !

Narxis
Te csak ne következtess.<#pias><#integet2><#pias><#integet2><#pias><#integet2>

gergely1991

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Nem lehet az rossz:Link.

Doomista
Csak szeretném elmondani, hogy e hétvégén a ti egészségetekre is ezzel koccintok. Egs mindenkinek! <#pias><#integet2><#pias>

Doomista

gergely1991
Azzal tisztában vagyok hogy a rendszer automatikusan hozza létre a pontokat.Leírom részletesen mire is gondoltam:
Van ugyebár a friss rendszer de itt elég ritka mentések jönnek létre arról nem is beszélve hogy mondjuk már a 4-5 bekapcsolásnál jelentkezik a probléma.És mivan akkor ha rendszer pont elõtte nem csinált mentési pontot(vagy törli hogy szabad területe legyen a frisshez).Vagy az user kikapcsolja a figyelést.Ekkor már ugrott ez a lehetõség..

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Ellenõrzési pontokat automatikusan is létre hoz a rendszer.Nem kell semmilyen módosítást végezni hozzá.
A Hosts fájlal történõ blokkolás mára elavult technika.Meg vannak a fejlett módszerek,hogy a kártevõ blokkolja az összes antivírus cég oldalát,köztök az on line keresõk mûködését is.
Ijeenkor fel töltünk az illetõnek mondjuk egy Kaspersky Virus Removal toolt.Nem igényel telepítést és az feltöltö oldalt valószínüleg el tudja érni az illetõ:Link.

gergely1991
Ha elégé frissen lett telepítve a rendszer akkor nem sok mentési pontja lehet....

Rendszer visszaállítás.

Norton Antivirust használok és az lenne vele a problémám hogy amikor frissíteni szeretném a check for updates pontig eljut de utána a többit skippeli. Mi a teendõ ilyenkor? elõre is kösz a segítséget.
gergely1991
Online keresõk:
Eset
Panda
És vírusvédelem nélkül meddig használtad a a géped?

Doomista
Ebbõl sem értek semmit...

bertino
én ujrapakolnám a rendszert.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Narxis
Érdekes statisztika arról, hogy milyen gyorsan tüntetik el a fertõzéseket a honlapjukról a gazdáik: Link

Nekem is hasonló tapasztalataim vannak.

Penec
most lett újrarakva a gép és nincs fent virusirtó, és igy elég nehézkes, bármiféle scannt futattni mivel nem enged letölteni egyet sem

gergely1991
Akkor futtass egy scant.Tudtommal van olyan vírus ami blokkolja az ilyesmi oldalakat...

Penec
megvolt, nem az a baj

Narxis
Majd azt is érinti, minél többen használják annál hamarabb válik a kártevõk célpontjává.

gergely1991
pl:.Ellenõrizd a host fájl-t.
Windows\system32\driver\etc\host

gergely1991
Én jelenleg egyiket se...<#crazya>
Amúgy mivel ez csak egy JavaScript így elég lesz csak a beállításánál letiltani a JavaScript futtatását...

Penec
Mit lehet tenni akkor hogyha minden oldalt megnyit a gépem kivéve
microsoft.com ot meg minden más virusirtós oldalt pl www.eset.com

Doomista
Me too.