Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Motto: \"...Minden állításom egyben hazugság is. Ergo: ...,amikor hazudok akkor mondok igazat. De ha hazudok, akkor azzal hogyan mondhatok igazat, ha az egyben hazugság...?\"
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Hello.
A gépem egyfolytában vírust jelent (trójai), amit sajnos csak a karanténba tud elhelyezni... :S
Viszont ezt a fájlt jelöli meg mindig forrásként:
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
Nem merem letörölni ... hogyan tudnám megtisztítani?
Amúgy NOD32 van a gépemen, de az nem tud vele mit kezdeni. :S
Köszi elõre is.
CHELSEA FOOTBALL CLUB
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

Nem mintha akarnék valamit a pandával. csak nosztalgia az elso antivirus védelmem mikor elõször géphez ultem a panda volt.
Linux Mint 13 Cinnamon
Hát akkor unlocker programot próbáld meg...ezeket a file missingeket le kellene szedni a hijackthisnek, mert erre is van kitalálva.
Tessék.Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Motto: \"...Minden állításom egyben hazugság is. Ergo: ...,amikor hazudok akkor mondok igazat. De ha hazudok, akkor azzal hogyan mondhatok igazat, ha az egyben hazugság...?\"
Nem tudod törölni ezeket a bejegyzéseket.
Szabad tudni, mi az a 2 bejegyzés, amit törölni óhajtasz ?
Nekem 2+ éve ment a Windowsom, míg újra raktam, e 2 év alatt sok program töltögetés, meg sok munka folyamán egy két kisebb hiba felmerült, na meg néha jó frissen kezdeni 😄 Megfelelõ védelem + karbantartás esetén a windows el él akármeddig. Na meg fõleg, hogy most már a Win7 a nyerõ, az meg sokkal stabilabb rendszer mint az utódjai...
Na meg erre is való a rendszer lementés...norton ghost,returnil,acronis true image...és 10 év alatt se kell újrarakni a windowst...
De meg ez milyen?
Másik fórumból tallózva, az elõbb olvastam:
Bármelyik védelmi összeállításnál (!!!) be lehet szedni komoly trójaikat, de le lehet õket szedni, emelett még évente legalább egyszer jó ha partícionál is az ember, sajnos.
Három éve az eredeti Windows megy nálam és eddig még egyszer sem kellett újra raknom.
Újraindítottad a rendszert a fixálás után ?
Azt szeretném kérdezni, hogy a Hijackthis-el csinálok egy keresést, és a keresés végén van két bejegyzés amit szeretnék fixálni. Ki is jelölöm a két programot, de hiába fixálom az újabb keresés alkalmával ismét ott van mind a kettõ. A futó folyamatok között nincsenek, illetve a gépen sincs egyik sem. Miért van ez? Hogy tudom megoldani a fixálást?
Remélem érthetõ voltam, köszönöm a segítséget!
Elõször a normál rendszert kell kitisztítani, aztán a pendrivek egyszerûek, jobb klikk az ikonjukra és ugyan úgy rálehet engedni az antivírus szoftvereket, vagy a programban kiválasztani a pendrive meghajtót. De ezt még úgy is meg lehet oldani, hogy kimenti az illetõ a fontos adatokat...mert ugye nyilván word dokumentumokkal van teli meg egyébbel, amiket nem hiszem hogy megfertõzne egy vírus ebben az esetben, és akkor rá nyomni egy formázást...persze vannak olyan vírusok, amik megfertõzik a word dokumentumokat, mint például a Dizan.D vagy az Antiprod, de általában e-mail útján kaphatjuk meg õket, na meg pendriven még kevesebb az esély erre...
Aztán futtassad le csökkentett módba az Avastot és a Malwarebytest.
Hijackthis programot letöltöd, csinálsz scant, a log fájl
ide feltöltöd, átnézem, és törlöd azaz fixeled ami nem oda való. Eléggé jó az Avast+Malwarebytes combó...de õk is hibázhatnak...egy Avira AntiVirt meg superantispywaret+asquaredet még lehet le kellene futtatnod.

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Volna egy probléma (nem a saját gépem, nõvéremé😄)
Van neki egy hat éves laptopja, és a munkahelyén fel szokott menni a hálózatra. Valamelyik nap felhívott, hogy az Avast egy Rootkit-gen -t talált a gépén. Mostmár nemcsak a gépe fertõzött,hanem az összes pendriveja.
OP rendszer Windows XP Sp 2, egy winchestere(C😊 van, három pendrive(E:,F😊.
Eddig Rootkit-gen:
Windows\system32\x file
windows\config\contentIE5\PE9ZVC2N\osvesf<1>1>.gif
windows\config\contentIE5\X5DCG7D0\xqts<1>1>.gif
Agent-AFGW:
E:RECYCLER\S-1-5-21-1482476501-1644491937-682003330-1013\spoolsv.exe
BV:Autorun-s
F:\autorun.inf
és még sok millió.
Malwarebytes, Avast van fenn neki, a pendrivekat nem merem bedugni az én gépembe.
Elõre is nagyon szépen köszönöm. Remélem megoldható format C: nélkül, fontos adatok vannak a gépen (orvosi).
<#integet2>#integet2><#pias>#pias>

ez most olyan mintha józan lennél 😄
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
itt felesleges, 5 óra alatt megvolt rá a zsé.
egyszerûbb így.
namind1, törölve vannak és kész, majd gyakrabban futtatom a keresõket.
Nem fertõznek azok a fájlok. Nem hajtanak végre kártékony mûveletek. Ezeket nevezzük szemétnek. Nem kell aggódni ezeket miatt...bár érdekelne, hogy szedted össze, ha elvileg nem is töltöttél le semmi fertõzõ fájlt >?>, vagy nem gyûjtesz vírusokat...Bár azt se tudom, Avira van e fent még, és lefuttattad e, szal csak te tudod...én a saját helyzetemmel tisztában vagyok.