Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Stomu Yamastha

Motto: \"...Minden állításom egyben hazugság is. Ergo: ...,amikor hazudok akkor mondok igazat. De ha hazudok, akkor azzal hogyan mondhatok igazat, ha az egyben hazugság...?\"

alb.exe, nem alg.exe 😊

Krystalx
sry ezt benéztem... most látom h az alb

A tudással nő a kételkedés is...

Krystalx
az alg.exe ha a c:\windows\System32-ben van ,akkor a win xp beépített tûzfalának egy komponense...
nincs véletlenül bekapcsolva az xp tûzfal is ? lehet h bekavar a kerio-nak.

A tudással nő a kételkedés is...

Narxis
Nem azon vitázunk. 😄

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Narxis
Igen, én is. Azt az alb.exe-t töltse fel virustotalra.

gergely1991
Biztosan támadás indítanak ellened ami épp megakadályozz😊

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

gergely1991
Én nem, a másik segítségkérõrõl beszéltem vagyis véleményt kértem, az elözõ hsz-be leírtam hogy melyikrõl...A képnél nem teljesen látni az elérési út vonalat..Lehet hogy narxis-nak van igaza...

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

simon7012
A tûzfalam blokkol egy támadást állandóan az IP:169.254.119.242 címrõl.nem tudjátok mi lehet ez?

Nem látok,nem hallok,nem beszélek csak a véreteket akarom!

Gregory1991
NARXIS

most akkor az én téves vagy nem téves riasztásomon "vitáztok", mármint hogy az-e vagy sem?
gergely1991
huuhh félre ne értsd de én a #24461-es hsz-re gondoltam 😄

Narxis
Csak kíváncsi vagyok...elég nagy az esélye, hogy kártevõ, de akkor is tudni akartam mely termékek detektálják.

Elsõ körben ezzel próbálkoznék: Link

gergely1991
Talán ezt úgy is kilehetne deríteni hogy:Fájl megkeresése, fájl kijelölése>helyi menü(jobb gomb lenyomása)>tulajdonságok>"Verzió" fülön ha a gyártó az akkor frissítés része lehet....

Narxis
Töltsd fel virustotalra azt a fájlt.

http://www.virustotal.com/hu/

Narxis
Téves riasztás, csak a registryben akar átállítani egy értéket. Nem vírus, ne foglalkozz vele.

gergely1991
Nem hinném hogy az XP-része.(xp-d van?)

utánanéztem, van ahol azt olvastam róla, hogy nem gáz ez a dolog, mármint más is be kapta, nem kell aggódni miatta, a Prohardveren azt írták false positive....

mi az a false positive? éves riasztás? tehát semmi esetre se töröljem, mivel ez egy nem fertõzött fájl, csak "gyanú" a programnak?
Narxis
Ignoráld, frissen telepített Windows-nál is jelez ilyet, nem vírus, beállítási "veszélyre" figyelmeztet.

Fülüke
Üdvözlet!

Van nekem egy nagy problémám. Valami rámászott a gépemre, állandóan ezt írja ki: c:\windows\system32\alb.exe
A kerio personal tûzfalam állandóan érzékeli:

És az avastom is, amivel állandóan letörlöm, de kb 5 másodperc múlva beriaszt megint. Ezt az üzenetet is nagy nehezen tudtam leírni, mert szinte képtelenség mást csinálni ez miatt.
Valaki tudna esetleg segíteni, hogy mivel tudnám eltávolítani?<#help><#help><#help>

De k*rvajó géped van istenem....

gergely1991
Ha jobban meg nézed/kielemzed a #24417-nél lévõ mondatot akkor rá lehetne következtetni hogy ez egy magán vélemény nem buzdít arra hogy ezt használd.Mindenki kiválaszt egyet ha tetszik használja.Ennyi az egész.Nincs 100%-os védelem meg nem is lesz.Ezek is épphogy biztosítanak valamit,de nem a teljes biztonságot....

hali. Frissen telepített Win7-en a Malwarebytes 1.41 hibát észlelt, lefutattam egy scant, reméltem hogy vmi alkalmazásban vagy programban talált hibát, de sajnos nem..ezt dobta ki:
[/l]

eszerint cseszhetem az egészet, vírust kaptam vhogy, fertõzött volt vmim, és csinálhatom elõrõl az egészet, vagy téves? találkozott már vki ezzel?

A Win7-em 64bites Ultimate, "nem eredeti"...persze joggal lehet írni, hogy na ott a baj, hogy fertõzött volt a fájlt, de megvizsgáltam mielõtt feltelepítettem volna, nem talált semmit....
Köszönöm ez válasz. Az igazi válasz!

<#eljen>

Pano
Nézd, igazából a "legjobb vírusirtó" vagy a "melyik a jobb" örök filozófiai kérdés marad.
Elõbb fogod matematikailag levezetni a bizonyítást az univerzumban fellelhetõ vízkészlet gyakoriságáról, mint ebben teljes állást foglalni.
Nagyban függ a netezési szokásaidtól, hogy melyik termék adja a számodra megfelelõvédelmet.
Lehet, hogy olyanok a szokásaid a net használatba, hogy amiket általában beszívnak az emberek, vagy összetalálkoznak velük, azokkal te soha nem fogsz.
Szóval a kulcsszó az empirikus tapasztalat alapján döntés.

Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit

Pano
Apropó jut eszembe, a Vipre 4.0-ba be fog kerülni a sunbelt tûzfal (kerio) is.

Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit

Igen az jó volt.
De a 2010-es sem foglalja annyira a gépet. Ugyan olyan jónak tûnik mint a 2007...A 2008tól rossz volt, de ez jó(2010).

Pano
Mert nem rossz.

Hah, az vicces lenne, nortonból az elsõ értelmes verzió 2007-ben jött ki. Ami már nem fogta le a gépet mint az állat.

Sweet old times..

Mikor kezdték el szidni a Nortont? 2007-óta?

Doomista
Õ is rájött, hogy mi a legjobb neki 😄

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

gergely1991
Egy csomó fake antivirus van...(csak elég átnézned néhány hsz-t ebbe a topikban)

gergely1991
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Csak már annyira fejembe tömködtétek hogy már egye fene kipróbálom.Meg amúgy oka volt a váltásnak, csak megadtátok a löketet(kell egy kis változatosság).Majd lassan váltani fogok(bizonytalan idõ múlva)
ja és nem csak neked szólt a #24424. Várjunk csak apocalipto úgy tudom hogy te nem is avirát használsz.....

Narxis
G Data-ból is van magyar, de annak nem találtam meg a magyar telepítõjét. seven m kft.-tõl lehet megvenni.

betyarr
akkor használj a-squared-et.az tu magyarul is és jobb a találati aránya az aviráénál is és kettõ darab antivirus motorraldolgozik. LINK

avira premium über alles!

Hát pedig igen csak régi motoros, na léptem meccset nézni. <#pias>

simon7012
Jobb is megvezetnek....<#vigyor2>

Én meg nem hallottam a Furkó antivirus-ról...

Persze, én meg olyat ahol a Furkó Antivirus. ( <- megjegyzem ez tud magyarul)

simon7012
Hajrá Panda maci!<#mf1><#mf1><#mf1><#mf1>

Csak ez hiteles teszt, a többi meg nem nagyon, nézd meg a biztonsági programokat gyártó cégek honlapját, és láthatod hogy mirõl beszélek. Mindenhol ezzel reklámozzák magukat + VB 100%-s eredményekkel . <#kacsint>

Tudok olyan oldalt ahol a Bitdefender a legjobb a listán...

Ahány oldal annyi teszt a vírusirtókról.

Sajnálom, de én inkább magyar felületû írtót használnék...

Számomra jelenleg az: AVIRA <#eljen><#taps><#eljen>
AV-Comparatives /Proactive-retrospective TEST/ November

Nortonnal még rendszer nem omlott össze vagy adott kék halált, de ESET termékekkel sajnos már igen.
Akkor szerintem tegyél fel egy olyant, amit még senki sem használ itt (sajnos csak angolul van) és akkor nincs mit szidjanak.
betyarr
azért szigyjákennyire a Nortont,mert anorton pfúúúúúúújj,az avira jóóóóóóóóóóóóóóóó.kaspersky pfúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúújj,az avira jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó <#pias><#taps><#nyes>

A Nortont szidják (pedig azt használok) és a Kaspersky-nek az Update-elése meg fúrcsa. Nem Frissítette az adatbázisát (a 30napos verzió), olykor azt írta (ha még emlékszem), hogy nemtudott végig futni, pedig 100%os a net.

Miért szidjákennyire a Nortont?

betyarr
jobban is teszed,csak összezavarna az a sok magyar írás...<#bohoc>