Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát nem tudom....Azután,hogy történt ez,lefuttattam egy teljes keresést,meg a többit.De nem talált a KIS semmit.Mondjuk,tegnap 1100000fájlt ellenõrizött,most csak 870ezret.Nem tudom miért.Lehet,pár nappal ezelõtt leszedtem a Steam-ot a Filmmakerrel,Team Fortress2-vel együtt.

Köszönöm én is az elemzést. <#worship>

Narxis
Köszönjük az elemzést!<#worship>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Common.js:VirusTotal.
mrmi.co.kr/:VirusTotal:Link.

Nálam már a noscript blokkolta...még az antivírus sem kellett.
Hogy tiszta maradt-e a géped, azt nem tudom megmondani, mert én ennyire nem értek a Kasprsky-hez. Majd valaki biztosan tudja olvasni a logot.
Nálam a Chrome blokkolta az oldalt azonnal. Óvatosságból Sandboxie-ban futtatva persze. <#vigyor>Kép.

Üdv.Ma a Zalman.com-on futottam bele egy fenti programba,ami fel akart kerülni a gépre....Mikor a fenti oldalt töltötte a Firefox,kiabált a KIS,hogy valami nem ok.Mint a naplójából késõbb kiderült,akkor háromszor próbálta a Firefox letõlteni az a common akármi nevû valamit,amit trójaiként detektált a KIS.Nekem a KIS Webes keresõje úgy van beállítva,hogy a gázos letöltéseket blokkolja.Szóval.Elküldöm a napló képeit is.Nyugtasson meg,hogy jól látom a helyzetet:a fenti oldal egyik összetevõje lehetséges,hogy vírusos.Ennek a böngészõ általi letöltését a KIS megtagadta,nem engedte.Tehát a gép még mindig TISZTA,nem kell ezzel foglalkoznom tovább.Így van???Napló bejegyzés.

Komplett ingyenes IS csomag.

Comodo Internet Security

gergely1991
ingyenesek
Avast,avira,avg,comodo,ingyenesek,pc tools
tûzfalakból:zonealarm,comodo,pc tools

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

kifli
ingyenes tûzfalak közt mi az ajánlott?

Illetve valami real time protection-el rendelkezõ ingyenes vírusírtót is keresnék.
-ez sem rossz:
"a Shamoon jól illik az utóbbi idõk új generációs vírusainak sorába, amit a Stuxnet nyitott meg, majd a Flame és a Duqu folytatott."

-lásd:
http://index.hu/tech/2012/08/17/olajcegeket_tamado_virus_bukkant_fel/
-bõvebben még az újabbakról:
http://www.virushirado.hu/

Yoda001

http://9gag.com/gag/5135249

Azért, hogy ha az ilyen trójaiak letörölnének egyet (vagy kettõt vagy hármat) akkor még mindig maradjon elég tartalékom addig, amíg pótolom a hiányt és újabbakat fel nem teszek.<#vigyor><#wave>

gergely1991
Minek 5? Csak belassítja a géped.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Na ezért van nálam öt különbözõ antivírus feltelepítve. Ennyi mindet csak nem tudja letörölni ez a trójai. <#vigyor><#hehe>

gergely1991

Hali!

Használ valaki AVG Antivirus Free-t? Mennyire fogja a gépet? Egy elég karcsú konfigos, 7 éves laposra kellene valami irtó.
Avast, MSE a tudása,(Avira a magyar nyelev hiánya miatt) kiesik alapból. Errõl az AVG-rõl nem írnak rosszakat de sosem használtam még eddig így fogalmam sincs mit tud.

Yoda001
köszönjük szépen, egy Avira helyett õ mennyire "hatásos"/megfelelõ? 😊

http://9gag.com/gag/5135249

JoeFromHun

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

A "jó magyar hagyományokat" folytatva a megpályázott és elnyert pénz szépen eltûnt valahová. (Itt is)
VirusBuster 2011.11.23.

gergely1991
Mi a fene folyik itt? Mikor a Vipre magyar támogatása, mikor a magyar vírusvédelmi termék szûnik meg.

DjDano
Beírom a Google-ba:gmail.Az második találat ez:mail.google.com/
Erre katt.Bejön az oldal.Címmezõ copy paste,aztán be a VT URL ellenõrzõ sorába.Utána jön be ez,amit utoljára küldtem linket.

https://www.virustotal.com/url/59b100963a21ef2745dfdd8ac4498027ce668eb3aa744ccbaa7a3671e2803932/analysis/1344346282/
Nekem valamiért azt írja fölül,hogy "normalized url" és utána ezt:https://accounts.google.com/ServiceLogin?service=mail amivel gondja van annak az egynek....

gergely1991
Igen, pontosan arról.

Már mirõl?A VT-os találatról?

gergely1991
Nem hinném.
Tudnál arról, egy linket adni?😄

Sziasztok.Még egy dologgal kapcsolatban Hozzátok fordulok.Néha,(fõleg ha ilyen jelszó megadást kérõ oldalról van szó),megnézetem a VT url elemzõjével az adott oldalt.Ma is így történt ez a gmail oldalán.Ugye,rákeresek a gmail-ra a Google-n,kiadja ezt az oldalt:mail.google.com/
Ezt többször nézettem a VT-al,tiszta.Mikor a fenti linkre kattintok,bejutok ide:https://accounts.google.com/ServiceLogin?service=mail&passive=true&rm=false&continue=http://mail.google.com/mail/&scc=1<mpl=default<mplcache=2
Ez a beléptetõ oldal.Nah,mikor ezt megnézettem a VT-al,akkor lestem nagyot,mert valami MX akármi,azt írja rá,hogy pishing oldal.Akkor kezdjek aggódni?

gergely1991
"Hát, sajna nekem más volt a tapasztalatom : Teljesen naprakész Windows-on is ugyanúgy blokkolta a mappabeállításokat (ugye legfõképp sem rejtett, sem rendszerfájlok nem láthatóak), lassította az explorer-t, stb."
Nem minden kártevõ vadászik a biztonsági résre,csak az user ügyetlenségére. Ha már rég kikapcsoltad volna az automatikus indítást már rég nem kínlódnál rajta,viszont nálam nincsenek ilyenek mert túlzottan óvatos vagyok e téren.

Minden vírusirtónak vannak beállítási lehetõségei ahelyett, hogy az egész védelmi rendszert leállítanád inkább nézd át mivel tudod a terhelést csökkenteni,ha nem oldódik meg a dolog akkor vagy a vírusirtód vagy a géped rossz.

"Amit egyébként még mindig nem tudtam felfogni, hogy hogy képes az az autorun.inf egymaga fertõzni, amikor számomra - amikor szövegszerkesztõvel megnyitottam - érthetetlen karaktersorok voltak benne. Mégha a Windows számára értelmezhetõnek tûnõ INF-es parancsok lennének, úgy érteném - de ennek a kinézete teljesen fura."

Van olyan módszer is a pendriver befertõzésére, hogy az autorun.inf nem egy olyan *.txt típusú fájl, amiben benne vannak ezek a parancsok, hanem maga a vírus, tehát *.exe kiterjesztése át van nevezve *.inf-re.
Amikor felnyitottad szövegszerkesztõvel, a kezdetén nem MZ vagy MZP betûkkel kezdõdött? Megnézheted, hogy minden *.exe fájlt felnyitva szövegszerkesztõvel (ne próbálj nagy méretût, kb. 1 MB-ig, hogy gyorsabban felnyissa) MZ vagy MZP betûkkel kezdõdik, utána meg olvashatatlan karakterek, még elvétve egy-két olvasható karakter.
Ugye viccelsz! A védelem címén szó szerint 2×-ére lassult a gépem. Amit 1 napban szeretnék megcsinálni, van, hogy 3 napot kell tököljek... cserébe amiért biztonságban szeretném tudni az adataimat. Ahhoz, hogy offline elfogadható sebeséggel tudjak dolgozni, már inkább lekapcsolom õket, akkor legalább nem számít, bár ugye lekapcsolni teljesen semelyiket sem tudom.
Hát, sajna nekem más volt a tapasztalatom : Teljesen naprakész Windows-on is ugyanúgy blokkolta a mappabeállításokat (ugye legfõképp sem rejtett, sem rendszerfájlok nem láthatóak), lassította az explorer-t, stb.
És sok esetben amikor találkoztam vele, jött vele egy exe kiterjesztésû is (ugyanolyan hülye nevû mint az a jw- vel kezdõdõ szintén hülye nevû fájl, ami rendszerint az USB-stickeken nem is létezõ RECYCLER-be dugja magát.

Amit egyébként még mindig nem tudtam felfogni, hogy hogy képes az az autorun.inf egymaga fertõzni, amikor számomra - amikor szövegszerkesztõve megnyitottam - érthetetlen karaktersorok voltak benne. Mégha a Windows számára értelmezhetõnek tûnõ INF-es parancsok lennének, úgy érteném - de ennek a kinézete teljesen fura. <#nemtudom>
gergely1991
"annak idején óvatlan, de most már legalább van AVG meg Norton, ami észleli."
Elég kikapcsolni az automatikus indítást és utána nyugodtan tehetsz ezt azt az usb-portba.
"Windows frissítés még korántsem oldaná meg a problémát."
Dehogynem, pl.a conficker-t szorítja vissza,a biztonsági frissítés feladata pedig a biztonsági rések befoltozása.

ITT van pár háttérkép. Figyelj, közben elindul a letöltése is az antivirusnak.
Narxis
Azonnal szerezz be egy ESET-et.

Bár az irónia az, hogy ESET-em nincs, de jól mutatna háttérképnek.
Narxis
Úgy ronda lesz.

Ah, na nem baj, gimpel majd kitágítom...
NE MOND! Hah, hihetetlen bosszúságot okozott ez nekem is, mondhatni több napot is elvett az életembõl, mert egyéb rendszerekrõl/USB-krõl csinált archívumba is ugye jött át az autorun... Pont máig bezárólag, egy 20 gigás archívumot kellett átvizsgáljak miatta - volt is mit tisztítani. Tudom, nagy részben így-is-úgy-is én voltam annak idején óvatlan, de most már legalább van AVG meg Norton, ami észleli.
Mellesleg csak futva olvastam át a cikket, de ahogy ott említette, hogy a Windows frissítésének elhanyagolása miatt fertõz annyira, szerintem a Windows frissítés még korántsem oldaná meg a problémát (fertõzés elõtt vagy után sem), ahogy én tapasztaltam.
Patkány egy vírus, szvsz. alatomosabb annál, mintsem elsõ rálátásra.

Legszívesebben a saját körmömmel kapnám szét a készítõje arcát... :\
Narxis
Nincs.

NARXIS: A kép, amit linkeltél, megvan valahol háttérkép-méretûben? (mondjuk 1024×768)
"Amúgy az egymagos processzorral ellátott gépek ideje nagyon rég lejárt."
Csak ebbõl még nem feltéve következik, hogy a két-három-négymagosak el is érhetõek a többség számára. Néhány év alatt meg csak nem tud ANNYIRA elavulni valami.
Mi pl. még mindig bõven 1 magos processzorú laptopo(ka)t használunk a családban. Futnak rajtuk rendesen a dolgok, az, hogy én meg marha lassan jutok (mármint virtuálisan) egyrõl a kettõre, az szvsz. az élet igazságtalan sorsverése, nem a gépemet hibáztatom érte. 😉
Narxis
Amíg av-comparatives teszten voltak addig a retrospective teszten kívül mindegyikben elsõk voltak. Egyszerûen nem érzik szükségét, hogy évente 6 teszten szerepeljenek. 😊

Igen, lefizetett tesztekre telik.
Narxis
Dennis Technology Labs-nál szoktak teszteket csináltatni, a PC Tools is az övék, az szokott av-comparatives teszteken részt venni. 😊

Szegény symantecnek sem telik rá.
Narxis
Lehet 2 az, nem biztos, hogy a Tren Micronál van HEUR nevû találat, van amikor Gen(General)-el jelzik.

gergely1991
Így elsõ ránézésre csak az egyik heurisztika.

#39667 Rendelkezik tanúsítvánnyal így megbízhatónak tûnik,a nagyok se reagáltak rá.