Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ajánlom lefuttatni a következõket:
Malwarebyte's Antimalware (free)
Hitman Pro
Kaspersky Virus Removal Tool
Emsisoft: MalAware
Microsoft Safety Scanner

Ha valamelyiket már futtattad a napokban, akkor is futtasd le még egyszer, mert egy pár nap elteltével bõvült a vírusadatbázisuk és akkor lehet megtalálják a kártevõt.
Mint speciálisként (ha a fentiek mégsem találnak semmit sem) ajánlom csak a Kaspersky-tõl a Kaspersky Rescue Disc 10-et, ez azért jó mert Windows nélkül ellenõrzi le a gépet, mivel vannak olyan kártevõk, amelyek Windows alatt nehezen detektálhatók. Ez a Kaspersky Rescue Disc 10 egy bootolható *.iso cucc (kiírod CD-re vagy pendriverre, az általam megadott oldalon le van írva hogy hogyan kell eljárni pendriver esetében).
kifli
egy igencsak gyenge notira, aminek van 1gb ram-ja milyen vírusvédelmet jevasoltok? 😊
Diezel
Továbbra sem tudom megoldani ezt a rejtélyt, ráadásul a host file-al nem tudom mit kell kezdenem, amugy felfedeztem még 1 érdekes problémát. Néhány weboldalon a flash gombok nem mûködnek, de csak az asztali gépemen, ahol ez a "reklám vírus" is van, van 1 flash alapú website amit nagyon meg szeretnék nézni, de a CONTINUE feliraton nem tudom áthámozni magam, másik gépeken viszont a weblap jól mûködik... letilthatja valami a flasht?

ATi HD4850,Intel Core 2 Duo CPU,4 GB RAM

gergely1991
Amit a c:\windows\system32\drivers\etc mappában leled.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Diezel
Host file? mire gondolsz?
Amúgy a malwarebytesal már átnéztem de semmi eredmény, nincs vírus a gépemen, mccafeevel is megnéztem, eset smarttal is, semmi. ezek a reklámok továbbra is ott vannak, minden böngészõben megjelenik, szinte majdnem minden weboldalon jön ilyen reklám, a frissen telepített Opera browserben is, tuti nem böngészõt fertõzi. csak kell legyen rá valami megoldás...

gergely1991

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Narxis
host fájlt nézd meg

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

gergely1991
Ideiglenesen kapcsold ki a flash-t.
Akkor ezek szerint valami adware lehet a gépeden.Malwarebytes Antimalware futtatása ajánlott!

nandorb
Adblock plus addon...

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Diezel
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! Még mindig nem jutottam semmire ezekkel a böngészõben megjelenõ reklámokkal, bármilyen oldalon, bármilyen böngészõ alatt ott vannak, és egy-két oldal elég használhatatlan miattuk, mert némelyik ilyen undorító reklámon nincs bezár gomb. Átnéztem sokféle víruskeresõvel, anti spyware-el de mindegyik tisztának találta a gépem.
Mi lehet ez és hogy lehetne eltüntetni?

-ezt a 2013-as kiadását, sajna, eddig még nem ellenõriztem:
http://www.kaspersky.com/internet-security?reseller=google_bshun_kis&gclid=CJih4JjIyLICFY-6zAodlikAww

-de, a minimális Hardverigényt, eddig még; Korrektnek tartottam.

gergely1991
Viszont a KIS erõs gépekre való!!!!!

gergely1991
Szia!
Kapcsold ki az automatikus indítást(érdemes utána újraindítani a gépet).
Majd ezt követõen telepítsd fel a pendrive-ra a kaspersky rescue disk-et(maga a termék és a telepítéshez szükséges eszközöket itt találod meg).Gondoskodj hogy USB-rõl bootoljon be(post képernyõnél általában a boot menühöz rendelt gombbal vagy a bios-ban tudsz).....

Melletted voksolnék még akkor is ha, jól tudom, hogy még
a KAV/KIS ellenõrét is tengernyi "szemétséggel" szivatják!

-nézzünk most példaképp, egy Linuxos esetet (az ostoba Strucc-Politikájukból):
"Mégis maradtak nyomok a Flamer után" -lásd:Vírus_Híradó_-2012.szept.20.

-idézve a cikkbõl:
"A forrásként szolgáló 64-bites Debian szerver egy európai cég tulajdonában állt és egy másik európai országban kihelyezve üzemeltették - amíg ki nem derült, hogy a gép feltörés áldozatává vált. Az izraeli és USA kiberkémek által Irán és Szudán ellen bevetett kiszolgálót a célra alkalmas LAMPP felszereltsége
(Linux operációs rendszer, Apache webszerver, MySQL / InnoDB adatbázis és PHP5 / Python programnyelvek) miatt választhatták a támadók - akik addig inkább a Windows és Red Hat platformokat kedvelték a C&C vezérlés feladatkörében.
A feltört géprõl kapott ..."

Vagyis te magyarázod el.
Narxis
Majd elmagyarázzuk neki.

"Szerintem ha Te KIS-rõl akarsz váltani, akkor mindegy hogy melyikre váltasz, mert lefelé fogsz váltani. Értem ez alatt, hogy minden képpen gyengébb védelmed lesz ha a KIS után bármelyiket is teszed fel." <<<<< Ebben te 100%-ra biztos vagy? Én nem hinném.
Malwarebytes-Free
Telepítsd, majd frissítsd az adatbázisát és mehet a Teljes vizsgálat végrehajtása.

TruBy
Sziasztok!
Olyan problémám akadt, hogy beszûrõdött valami vírus az AVG tûzfalamon, és elég érdekes dolgot csinál. A pendrive-okat támadja, akkor vettem észre, mikor egy üres pendrive-ra raktam mappákat, majd kivettem, és mikor visszaraktam a pendrive-ot, akkor nem csak a mappák voltak rajta, hanem volt rajta egy sony.exe file, és az összes mappám rejtetté változott, viszont létrehozott nekik parancsikonokat, amik nevébe orosz írások keletkeztek. Íme egy kép róla:

Az a baj, hogy minden pendrive-nál ezt csinálja, és hiába kerestem vírust az AVG-vel, semmit sem találtam. Valaki találkozott már hasonló problémával?

akyyy
olyan vírust, programot, vagy valamit keresek, amivel a gép leállítása megakadályozható. vagyis a kijelentkezés.
az a gondom, hogy egy távoli asztalrol folyton kijelentkezik ag ép, gondolom be van állitva hogy x ideig lehet csak használni. vannak ilyen programok, amik megakadályozzák, hogy leáljon a gép, mert monjduk le fagy, vagy hasonló. nos, ilyet keresek. lefagynak a háttérbe, és még vigan hasnálhatnám a "gépet", mert még nincs kijelenkezve. van ilyen?😊

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Vitatkozni azt lehet az avast!-ton de attól még marad olyan amilyen.
Viszont továbbra is tartom, hogy az AVAST! a közép kategória AV-k versenyzõje. Talán azon belül a jobbak között van, de a közép mezõnyben. Tudni kell a helyén kezelni a dolgokat.
Kaspersky, Norton, Avira, BitDefender, ... NOD és még sorolhatnám a listát, messze megelõzi. Attól, hogy belepakoltak sok szolgáltatás modult, még nem lesz/lett jobb.

<#eljen>
Narxis
Arra gondolsz amikor rendszerfájlokat jelölt vírusnak? Azt órákon belül javították, vakriasztásai meg mindegyiknek vannak, az viszont igaz, hogy a Kaspersky-nek kevesebb...

Már nagyon rég nem teszteltem az Avast-ot, ezért mint detektálás meg védelem nem sokat tudok hozzászólni, de valamikor még 2008-ban mikor volt a 4-es verzió azt hiszem, akkor az ingyenessel kaptam el két olyan *.dll fájlt amit ezek a híres antivírusok nem detektáltak (NIS 2006, Kaspersky, NOD 32). Az igaz, hogy annak idején tapasztaltam, hogy általánosan nem nyújt akkora védelmet mint a NIS vagy Kaspersky IS. Hogy most mi a helyzet, nem teszteltem.
Narxis
"Szerintem ha Te KIS-rõl akarsz váltani, akkor mindegy hogy melyikre váltasz, mert lefelé fogsz váltani."

Ezzel azért erõsen vitatkoznék...

Értem!Köszönöm a válaszod!

nandorb
Avast sose volt vmi. jo se regen se most... Olyan NOD kategoria rengeteg problema van vele... Joparszor volt mar neki rossz adatbazisa amit par napig nem javitottak stb...

Értem!Eddig akkor úgy tünik maradok KIS-nél mert elég meggyõzõ amit mondasz te is.Csak tényleg azt gondoltam hogy az Avast IS talán már nem olyan mint amikor én 4 éve használtam a virusirtóját...de ügy tünik a véleményetekbõl hogy nem fejlõdött védelem szinten sokat.Köszi a válaszod!

Szerintem ha Te KIS-rõl akarsz váltani, akkor mindegy hogy melyikre váltasz, mert lefelé fogsz váltani. Értem ez alatt, hogy minden képpen gyengébb védelmed lesz ha a KIS után bármelyiket is teszed fel.
Avast IS mint komplett védelemért nem érdemes pénzt kiadni. Tûzfala nem egy nagy durranás és az AV része meg néhány (szerintem felesleges) szolgáltatástól eltekintve ugyan az mint a Free avast!-é. A Free verzió (szódával) elmegy, de erõsen csak középszerû védelem. Viszont cserébe ingyenes.
A Comodo IS is ingyenes és én többre tartom, mint az AVAST! IS-t.

Köszönöm hogy válaszoltál!Avastot utóljára kb 4 éve használtam,mint virusirtót(azt hiszem akkoriban még nem volt Internet Security verziója)de akkor nem tetszett...most gondoltam hogy sokat fejlõdött ezért kérdezem..de ezek szerint nem valami jó ahogy mondod.Azért köszi!

nandorb
Nem erdemes KIS-rol valtani, az AVast-al tobb a problema... Nem vmi. megbizhato vedelem...

Sziasztok!Egy gyors véleményre lennék kiváncsi tõletek.Az Avast IS 7 milyen virusirtó?Mennyire megbizható,mennyire erõforrás igényes?Tudom gugliban is lehetne utánna olvasgatni de én mégis csak tõletek várnék véleményt,mert itt rengeteget foglalkoztok a védelemmel!KIS 2012-rõl váltanék...ha lehet.Érdemes egyálltalán?A válaszotokat elõre is köszönöm!

Szia!
Köszönöm az információkat.

Üdvözlettel: gy?jt?

Csak azt írtam oda, hogy megjelentek a 2013-as verziók.
Az Avast-al kapcsolatosan, ha utánanézel, akkor kapsz mûködõ kulcsot, amivel aktiválhatod az Avast Internet Security csomagot.
A Privatfirewall-t nem ismerem.
Nemrég telepítettem a Malwarebytes Pro verziót, de az nem tetszett benne, hogy a Windows Security Center (Windows Biztonsági Központ) nem detektálta az antivírust. Még voltak olyan számomra nem tetszõ dolgok (a valós idejû védelmével), ami miatt letöröltem.
Szia!
Az általad megadott védelmi programk valóban komplex megoldást kíbálnak a gép védelmére.
Kotábbi 2 bejegyzésemben (#39766: #39776) elfelejtettem megemlíteni, hogy jelenleg avast Free Antivírust használok, és mielõtt válasz üzenetedet elolvastam volna, feltettem egy Privatfirewall 7 freeware tûzfalat.
Az avast ezidáig jól mûködött és nem szeretnék megválni tõle.
A privát tûzfal nem jelezte, hogy zavarnák egymást.
Ugyanakkor ezidáig nem tapasztaltam azt a jelenséget, hogy meghatározhatatlan idõszakonként a korábban mûködõ Malwarebytes valósidejû védelme 5-10 percenként jelzett IP cím támadást(Kína, Uhrajna stb.)
Nem tudom pontosan, hogyan lehet a Privatfirewall programot behangolni az IP támadás elhárítására. Az angol nyelvû Help számomra kissé bonyolult.

Ez nem inkább a vírusvédelemre vonatkozik, mert nekem úgy tûnik?
A Tûzfal részbe kel szétnézni, de mivel én nem használok Kaspersky-t, azért ajánlom, hogy tekints be itt a topikban fenn a Hasznos Dolgok😊 legördülõ menüben a Kaspersky Kézikönyv(HUN) könyvbe, ott megtalálod a beállítást.
KIS Fõablaka > Settings -> General settings -> Interactive protection -> Select action automatically -- elõl pipát kivenni

Magyarul KIS - Beállítások -> Általános beállítások -> Interaktív védelem -> Mûvelet automatikus kiválasztása elõl a pipadobozban kivenni a pipát

Ez a reklám eléggé ismerõs nekem, általában szoktak lenni ilyen reklámok egyes oldalakon, de persze ahány oldal kb. annyi féle reklám. Ebbõl a szempontból tisztának tûnik a géped.
Azért jól tetted, hogy lefuttattad a Malwarebytes-t, mert megtörténhet, hogy egy két dolog futhat háttérben (persze nem a reklám miatt mondom), mert az ESET sem tökéletes. Még ott lenne a Kaspersky Virus Removal Tool, amit még lefuttathatsz.
BaziJoe
Sziasztok felraktam a kaspersky 2013-at win 8 alá és valaki eltudná mondani hogy holtudom beálítani, hogy ha eggy alkalmazás ki akarmenni a hálon akkor rákérdezzen és ne õ döntsön?

Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.

<#idiota>

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Diezel
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hogy látott e már valaki ilyet, és hogy tud e rá megoldást? Ezek a reklámok a bal sarokban minden böngészõben megjelennek, nem csak a Firefox alatt, és víruskeresõvel nem tudtam megtalálni (Malwarebytessal és ESET Smart-al próbáltam)

A nem vásárolt user id és serial.
Szervusztok!

Korábbi ( #39766 ) bejegyzésemhez csatlakozva; ismertek - e olyan - lehetõleg ingyenes - védelmi programot, amelyik a Malwarebytes Anti - Malware Pro program valósidejû rosszindulatú, behatolni próbáló kapcsolat IP címeit blokkolja?
A korábban még mûködõ (jelenleg "halott" malware pro programom ) nagyon jól ellátta ezt a védelmet.

Olyan nem lehet, hogy használhatatlanná tegye a rendszert. Az más dolog, hogy egy másik antivírus mellé telepítetted, mert akkor tényleg lehet ilyen, de magára csak az Ad-Aware 10 ilyen nem csinálhat [supported Operating Systems Windows 7, Windows Vista (32 and 64-bit), Windows XP (SP2+,32-bit) >>>> lásd a hivatalos oldalt], mert az le volt tesztelve, mielõtt kiadták volna.
Figyelmeztetlek, hogy nem minden esetben megy ez az összekombinálás vagy az is lehet, hogy régebben ment, de közben frissítik õket és akkor már nem fognak elférni egymás mellett.
Köszi! Reklámblokkolóm van, a többit viszont megnézem.

nandorb
Reklam szuro fel, bongeszobe ha tobb felet hasznalsz akkor, pl. van ilyen program ami reklam blokalasra van(AdFender,Admuncher)Az utobbi fizzetos... Ha meg kapsz virust akkor Kaspersky Virus Remowal Tool-t leszeded aztan,cso...

Ha pendriveod van,arra is jo,elinditod es berakod a pendrivet akkor letakaritja..