Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Malwarebyte's Antimalware (free)
Hitman Pro
Kaspersky Virus Removal Tool
Emsisoft: MalAware
Microsoft Safety Scanner
Ha valamelyiket már futtattad a napokban, akkor is futtasd le még egyszer, mert egy pár nap elteltével bõvült a vírusadatbázisuk és akkor lehet megtalálják a kártevõt.
Mint speciálisként (ha a fentiek mégsem találnak semmit sem) ajánlom csak a Kaspersky-tõl a Kaspersky Rescue Disc 10-et, ez azért jó mert Windows nélkül ellenõrzi le a gépet, mivel vannak olyan kártevõk, amelyek Windows alatt nehezen detektálhatók. Ez a Kaspersky Rescue Disc 10 egy bootolható *.iso cucc (kiírod CD-re vagy pendriverre, az általam megadott oldalon le van írva hogy hogyan kell eljárni pendriver esetében).
ATi HD4850,Intel Core 2 Duo CPU,4 GB RAM
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Amúgy a malwarebytesal már átnéztem de semmi eredmény, nincs vírus a gépemen, mccafeevel is megnéztem, eset smarttal is, semmi. ezek a reklámok továbbra is ott vannak, minden böngészõben megjelenik, szinte majdnem minden weboldalon jön ilyen reklám, a frissen telepített Opera browserben is, tuti nem böngészõt fertõzi. csak kell legyen rá valami megoldás...
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Akkor ezek szerint valami adware lehet a gépeden.Malwarebytes Antimalware futtatása ajánlott!
Mi lehet ez és hogy lehetne eltüntetni?

http://www.kaspersky.com/internet-security?reseller=google_bshun_kis&gclid=CJih4JjIyLICFY-6zAodlikAww
-de, a minimális Hardverigényt, eddig még; Korrektnek tartottam.
Kapcsold ki az automatikus indítást(érdemes utána újraindítani a gépet).
Majd ezt követõen telepítsd fel a pendrive-ra a kaspersky rescue disk-et(maga a termék és a telepítéshez szükséges eszközöket itt találod meg).Gondoskodj hogy USB-rõl bootoljon be(post képernyõnél általában a boot menühöz rendelt gombbal vagy a bios-ban tudsz).....
a KAV/KIS ellenõrét is tengernyi "szemétséggel" szivatják!
-nézzünk most példaképp, egy Linuxos esetet (az ostoba Strucc-Politikájukból):
"Mégis maradtak nyomok a Flamer után" -lásd:Vírus_Híradó_-2012.szept.20.
-idézve a cikkbõl:
"A forrásként szolgáló 64-bites Debian szerver egy európai cég tulajdonában állt és egy másik európai országban kihelyezve üzemeltették - amíg ki nem derült, hogy a gép feltörés áldozatává vált. Az izraeli és USA kiberkémek által Irán és Szudán ellen bevetett kiszolgálót a célra alkalmas LAMPP felszereltsége
(Linux operációs rendszer, Apache webszerver, MySQL / InnoDB adatbázis és PHP5 / Python programnyelvek) miatt választhatták a támadók - akik addig inkább a Windows és Red Hat platformokat kedvelték a C&C vezérlés feladatkörében.
A feltört géprõl kapott ..."
Telepítsd, majd frissítsd az adatbázisát és mehet a Teljes vizsgálat végrehajtása.
Olyan problémám akadt, hogy beszûrõdött valami vírus az AVG tûzfalamon, és elég érdekes dolgot csinál. A pendrive-okat támadja, akkor vettem észre, mikor egy üres pendrive-ra raktam mappákat, majd kivettem, és mikor visszaraktam a pendrive-ot, akkor nem csak a mappák voltak rajta, hanem volt rajta egy sony.exe file, és az összes mappám rejtetté változott, viszont létrehozott nekik parancsikonokat, amik nevébe orosz írások keletkeztek. Íme egy kép róla:
Az a baj, hogy minden pendrive-nál ezt csinálja, és hiába kerestem vírust az AVG-vel, semmit sem találtam. Valaki találkozott már hasonló problémával?
az a gondom, hogy egy távoli asztalrol folyton kijelentkezik ag ép, gondolom be van állitva hogy x ideig lehet csak használni. vannak ilyen programok, amik megakadályozzák, hogy leáljon a gép, mert monjduk le fagy, vagy hasonló. nos, ilyet keresek. lefagynak a háttérbe, és még vigan hasnálhatnám a "gépet", mert még nincs kijelenkezve. van ilyen?😊
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊

Viszont továbbra is tartom, hogy az AVAST! a közép kategória AV-k versenyzõje. Talán azon belül a jobbak között van, de a közép mezõnyben. Tudni kell a helyén kezelni a dolgokat.
Kaspersky, Norton, Avira, BitDefender, ... NOD és még sorolhatnám a listát, messze megelõzi. Attól, hogy belepakoltak sok szolgáltatás modult, még nem lesz/lett jobb.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Ezzel azért erõsen vitatkoznék...
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
Avast IS mint komplett védelemért nem érdemes pénzt kiadni. Tûzfala nem egy nagy durranás és az AV része meg néhány (szerintem felesleges) szolgáltatástól eltekintve ugyan az mint a Free avast!-é. A Free verzió (szódával) elmegy, de erõsen csak középszerû védelem. Viszont cserébe ingyenes.
A Comodo IS is ingyenes és én többre tartom, mint az AVAST! IS-t.
Köszönöm az információkat.
Üdvözlettel: gy?jt?
Az Avast-al kapcsolatosan, ha utánanézel, akkor kapsz mûködõ kulcsot, amivel aktiválhatod az Avast Internet Security csomagot.
A Privatfirewall-t nem ismerem.
Nemrég telepítettem a Malwarebytes Pro verziót, de az nem tetszett benne, hogy a Windows Security Center (Windows Biztonsági Központ) nem detektálta az antivírust. Még voltak olyan számomra nem tetszõ dolgok (a valós idejû védelmével), ami miatt letöröltem.
Az általad megadott védelmi programk valóban komplex megoldást kíbálnak a gép védelmére.
Kotábbi 2 bejegyzésemben (#39766: #39776) elfelejtettem megemlíteni, hogy jelenleg avast Free Antivírust használok, és mielõtt válasz üzenetedet elolvastam volna, feltettem egy Privatfirewall 7 freeware tûzfalat.
Az avast ezidáig jól mûködött és nem szeretnék megválni tõle.
A privát tûzfal nem jelezte, hogy zavarnák egymást.
Ugyanakkor ezidáig nem tapasztaltam azt a jelenséget, hogy meghatározhatatlan idõszakonként a korábban mûködõ Malwarebytes valósidejû védelme 5-10 percenként jelzett IP cím támadást(Kína, Uhrajna stb.)
Nem tudom pontosan, hogyan lehet a Privatfirewall programot behangolni az IP támadás elhárítására. Az angol nyelvû Help számomra kissé bonyolult.
Magyarul KIS - Beállítások -> Általános beállítások -> Interaktív védelem -> Mûvelet automatikus kiválasztása elõl a pipadobozban kivenni a pipát
Azért jól tetted, hogy lefuttattad a Malwarebytes-t, mert megtörténhet, hogy egy két dolog futhat háttérben (persze nem a reklám miatt mondom), mert az ESET sem tökéletes. Még ott lenne a Kaspersky Virus Removal Tool, amit még lefuttathatsz.
Alaplap:ROG STRIX X470-F GAMING, Proci:AMD Ryzen 2700X Memória:16Gb 3400-as Gskill Videókártya: Saphire Vega 56.
ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11
A segítségeteket szeretném kérni, hogy látott e már valaki ilyet, és hogy tud e rá megoldást? Ezek a reklámok a bal sarokban minden böngészõben megjelennek, nem csak a Firefox alatt, és víruskeresõvel nem tudtam megtalálni (Malwarebytessal és ESET Smart-al próbáltam)

AVG Internet Security 2013
McAfee 2013
Norton (2013)
Az én esetemben a NIS (2013)

Korábbi ( #39766 ) bejegyzésemhez csatlakozva; ismertek - e olyan - lehetõleg ingyenes - védelmi programot, amelyik a Malwarebytes Anti - Malware Pro program valósidejû rosszindulatú, behatolni próbáló kapcsolat IP címeit blokkolja?
A korábban még mûködõ (jelenleg "halott" malware pro programom ) nagyon jól ellátta ezt a védelmet.
Figyelmeztetlek, hogy nem minden esetben megy ez az összekombinálás vagy az is lehet, hogy régebben ment, de közben frissítik õket és akkor már nem fognak elférni egymás mellett.
Ha pendriveod van,arra is jo,elinditod es berakod a pendrivet akkor letakaritja..