Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogy biztos légy abban, hogy tiszta a géped, akkor a következõket kell lefuttatni:
Malwarebyte's Antimalware (free)
Hitman Pro
Kaspersky Virus Removal Tool
Emsisoft: MalAware
Microsoft Safety Scanner

Ha ezek nem találnak semmit, akkor 50 % hogy tiszta a géped <#pias>, még vársz egy hetet és újra lefuttatod õket, és akkor ha nem jeleznek semmit, akkor tuti tiszta a géped (ja jelezhetnek ilyen Tracking Cookie féle dolgokat *.txt fájlok, de ezek nem ártanak semmit, a lényeg, hogy ne jelezzenek ilyen *.exe, *.dll, *.scr, *.com kiterjesztésû fájlokat)
A rendszer visszaállítása egy régebbi idõpontra van mikor megoldja ezt a problémát, de tapasztalatom szerint, eddig amilyen vírusokkal volt dolgom, nem volt sikeres.
Formázás manapság nem biztos, hogy kitisztítja végleg a gépet, mert profi vírus esetében utána is gondok lehetnek. Ha csak olyan gyenge vírusokról van szó, akkor a formázás elegendõ.
<#taps>

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

allock
Most chrome-ra átállok.

#hhwnd

Szerintem használj másik böngészõt van választék!

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

allock
Csak remélni tudom.

#hhwnd

allock
Megnéztem a szokásos oldalaimat, böngésztem. A dolog pikantériája, hogy hirtelen csak felugrott egy ablak aztán kitakart mindent. Semmi letöltés idegen oldalakról, bár lehet böngészés közben töltõdött be valami nem kívánatos oldalról.

Mondjuk IE-t használtam.

#hhwnd

Ha leformáztad a vinyót az tuti nincs rajta.
lck: <#nevetes1>

lck
Azért kíváncsi lennék a történetre: hogyan lehet ilyet "benyalni" ? Csak hogy okuljunk.

Egyébként 100 %-os vírusirtó nincs. Vírusirtó: 30 %, User: 70 %. IGEN, ennyi múlik rajtad. / De lehet hogy: 10 - 90 /
allock
Üdv!

Benyaltam tegnap egy ransomware vírust, szép magyar írással meg rendõrségi logoval ami az egész ablakot kitölti és a szokásos összeg utalós ablakkal, hogy ha ennyit meg ennyit elutalsz akkor feloldják a gépet stb. A netet kilõttem, Safe Modeban elindítottam a wint, security essentialssal keresés, majd leírtott pár dolgot. Aztán visszaállítottam egy korábbi pontra a gépet biztonság kedvéért. Utánna megint víruskeresés, akkor nem talált már semmit. Aztán nem hagyott nyugodni, gondoltam jobb ha leformázom biztos ami biztos. Így is lett.

Kérdés, hogyan bizonyosodhatok meg róla, hogy biztos nem maradt rajta a gépen? A jövõben sem szeretném benyalni, szóval mi a tuti írtó mostanság? 😊
(Azt tudni kell, hogy 3partícióm van, ebbõl az elsõn van a win, a másik kettõn csak adatokat tárolok és csak a win-es partíció lett formázva)

#hhwnd

nandorb
Kaspersky Virus Remowalt szedd le,aztan nyomd neki le... Meg gyengebb gepen is tud scannelni,es takarit...

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Yoda001
simán okozhatta az mp4 problémát a vírus, illetve az sem véletlen hogy .exe lett a kiterjesztés, ajánlom a látható kiterjesztést bekapcsolni a windowson belül, ez jól jöhet amúgy is, pl. egy képnél

http://9gag.com/gag/5135249

Hello
egyik haverom gépe beszedett vmi vírust ehhez kérnék segítséget

Semmilyen antivírus nem volt a gépén, arra figyelt fel, hogy ha rákattint egy mappára abból egy 37KB-os mappa lesz, ha nézi a tulajdonságot ott is 37, de ha belemegy akkor a tartalom megvan.

Erre javasoltam hogy lökjünk rá egy vírusírtót, Avast 5 el próbálkoztam, mert nem mai géprõl van szó, talált is elég sokat karanténba raktuk..most azt reagálja hogy ha megnyitunk egy mappát az utána eltûnik. Ja és a karanténban mindegyik után ottvan a *.exe* akár mappa akár fájl, ezt csak az avast rajta rá vagy maga a vírus?

A lényeg hogy pár fájlt jó lenne megmenteni ha vanrá mód. Én vírusokkal még nem igazán futottam össze max 2x de akkor kapásból nyomtam neki a formatot. Van ötletetek?

+Ennél a srácnál volt az mp4 lejátszóm amit amikor visszakaptam meg volt kergülve..ezt bõvebben az MP4 topicban leírtam...
Okozhatta ezt a vírus? mindenesetre nyomatom itthon is a víruskeresést...

Mindig így kezdődik, aztán jön a futás meg a sikítás...

Köszönöm
For Windows 7 users - go to "Start" → "Settings" → "Control Panel". Under "Programs and Features" category, select "Uninstall a program". Now select "SweetIM for Messenger" from the list of currently installed programs. Click "Uninstall" and follow the instructions.
For Vista users - go to "Start" → "Settings" → "Control Panel". On your control panel, select "Programs and Features". Now select "SweetIM for Messenger" from the list of currently installed programs. Click "Uninstall" and follow the instructions.
For Windows XP users - go to "Start" → "Settings" → "Control Panel". On your control panel, select "Add or Remove Programs". Now select "SweetIM for Messenger" from the list of currently installed programs. Click "Remove" and follow the instructions.

SweetIM Uninstall

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

A lányom rátelepítette a gépemre a sweetIM nevû valamit, a chrome-ot nem lehet rendesen használni tõle.Valaki le tudná írni lépésenként , hogy lehet eltávolítani?Köszi.
gergely1991
Kézi frissítés se segít?
Akkor frissítsd így.

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Mi van akkor ha az Avast IS egész nap nem tud frissíteni.Azt irja ki hogy a csomag sérült.

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

<#eljen><#worship>
Azért még a végleges Windows 8-ig van egy kicsi. Manuálisan nem tudod kikapcsolni vagy Uninstall-ni a Windows Defender-t?
Igen,w7 alatt mindent kikapcsolnak automatikusan,w8 alatt nem ...

Én nem használok Windows 7, de tudom, hogy pl. a BitDefender Isnternet Security 2010 telepítõ mindig kikapcsolta a Windows Defender-t (ha telepítve volt) és a Windows Tûzfalat is Windows XP rendszeren. Lehetséges azért volt ilyen problémád, de szerintem fõleg a Windows Defender miatt, mert ha csak a Windows Tûzfal van, azt automatikusan kikapcsolják ezek az Internet Security szoftverek, viszont a Windows Defendert nem biztos.
Persze,mondjuk telepítés elõtt nem kapcsoltam ki a defendert se a tûzfalat , mivel W7 alatt se szoktam , lehet ez a baj?

lck
Még a 2010-es is.
Biztos tiszta a géped? Tiszta Windowst telepítettél?
Folyamatosan dobálta , hogy nincs a tûzfal rendesen konfigurálva , vagy nincs vírusirtó stb. , ugyan az avg-vel ...

Egyelõre maradok a Win7-nél, amire használom arra elég, a gyorsaságot meg az SSD garantálja. <#hawaii>
A NIS 1 éves licencem lassan lejár, 65 nap van hátra. <#szomoru1>
KIS 2012-es kulcs megfelelõ a 2013-as verzióra, vagy rosszul tudom? <#fejvakaras>
Narxis
<#eljen>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

JoeFromHun
A Nortonok mennek 8-on probléma nélkül...!

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

Bizony jó lenne mert a mai napig nem találtam egy darab vírusirtót ami teljesen jól mûködne ...

ÍGY VAN!
Ha nem fogják kompatibilissé tenni, akkor sokat fognak veszíteni. Szerintem a Windows 8 megjelenése után ki fognak adni egy frissített telepítõ verziót.
Nem.
Majd kompatibilis lesz, mikor megjelenik a Windows 8 (2012 október 26).
lck
Nem W8 kompatibilis 😞
Google Apps-n keresztül megy a céges levelezés, így mindegy honnan jelentkezem be, a feladó "én" kezdetû levelek egyformán várnak... 😊 Van amikor csend van pár napig, van amikor 30-50 is jön egy nap.

Elképzelni nem tudom, hogy csinálják...

www.smart-bus.hu

gergely1991
És ha másik gépen vagy ott nem kapsz ilyeneket?
Vagy a vírus irkálja arról a géprõl mikor bejelentkezel, vagy egy kicsit "érdekesebb" spam-et kapsz már.😄

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

gergely1991
hello!
Jobb gomb az Sajátgépen>tulajdonságok>speciális fül>teljesítmények nek nél beállítások>vizuális hatások fülön A Windows állítsa be a géphez be jelölni (ha meg volt elõtte is, akkor válasz egy másik rádiógombot az alábbi 3-ból, mindegy melyiket,aztán alkalmazás gomb aztán vissza "A Windows állítsa be a géphez" gombot jelöld ki és mentés).Ha így se akkor az egyénit kijelölöd, és az összest bepipálod(lent alul).

Vipre 2013
+ egy kis szórakoztató<#pias>: Azon fáradozunk, hogy ez a weblap a lehetõ legfrissebb legyen, ám ez szinte lehetetlen. Kérjük, az angol felületen keresse a legújabb információkat!
Üdv Urak!

Utóbbi idõben rengeteg spam érkezik a saját email címemrõl, feladóként "én" szerepel... iszonyat bosszantó! Mit lehet tenni ez ellen?

www.smart-bus.hu

#39822 vagy az is lehet, hogy nem vírus az oka, csak valami speciális beállítás (vagy vírus okozta hibás beállítás, de a vírus már nem létezik). Ezért még jó lefuttatni a Advanced System Care-t, hogy nézze át a registry-t is és még más dolgokat is.
JoeFromHun
Sziasztok...! Olyan jellegû problémám lenne,hogy hoztak hozzám egy gépet ami valószínûleg vírusos (a jelenség az,hogy az asztalon az ikonok körül kék mezõ látható olyan mint amikor nincs háttere az ikonnak)
AZ MSE semmit nem talál rajta!
Ha valakinek van ötlete azt szívesen venném!

Köszi elõre is!

----
Joe

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

Hali!

Köszi a linket, de mivel az angol nyelvtudásom eléggé gyenge mondanál errõl valamit egy kicsit bõvebben?

Tégy vele egy próbát:Link.

Sziasztok!
Letöltöttem az Emsisoft MalAware nevû programját és ezt a három bejegyzést találta zûrösnek:

Okozhatnak ezek a bejegyzések olyan gebaszt, mint a lenti képen?

A programokban semmiféle változtatás nem történt.

Diezel
Hali! Mûködik! 10000 köszönet! <#gonosz1>

ATi HD4850,Intel Core 2 Duo CPU,4 GB RAM

No adok neked néhány tippet:Az alapértelmezett Hosts fájl visszaállítása:Link.
HostsMan:Link.

Diezel
Hali!
Na a Hijack This-el találtam ilyet:

Ezek okozhatják a problémát? Amúgy nem tud a program hozzáférni a hosts filehoz, akármit csinálok, állandóan írásvédett marad...

ATi HD4850,Intel Core 2 Duo CPU,4 GB RAM