41140
bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• donbig
    Nem jó, hogy így van, de igaz - már ami a gyanakvást illeti.
  • Narxis
    Maga az internetre kapcsolódás nem egy komoly dolog, elhagytuk már azt a kort amikor még ez jelentős előnyt adott, a mai vírusok ennél fejlettebbek illetve nem is csak ez a lényeg hanem, hogy a felhasználók többsége vagy hanyag, naiv vagy nem tudja értelmezni amit a vírusirtó kérdez. A vírusirtó meg nem tud mindenre automatikusan jól reagálni. Vagy egy legális programot tilt le vagy egy vírust nem vesz észre.

Amíg nem lesz mesterséges intelligencia addig csakis az ember maga tudja a rendszerét 100%-osan megvédeni a vírusoktól. Ehhez nem kell különösebb tudás, inkább megfontoltság, türelem kérdése.
  • kl24h
    Pl. azok, akik ahogy említetted csak bekapcsolni/lezárni tudják a gépet, azoknak pont ideális a Norton, mert csak szépen végzi a munkáját, csak épp annyit jelez a felhasználónak, hogy esetleg indítsa újra a gépet, hogy a fertőzést tudja törölni. Hasonló a helyzet az AIS esetében is, viszont a KIS esetében van olyan eset, hogy amikor egy program akar az internetre kapcsolódni, akkor megkérdi a felhasználót, hogy mit tegyen.
    Amiket itt fent leírtam, ezek mint standard beállításon vannak, de még ezeken lehet állítani. A KIS esetében nem foglalkoztam különösebb állításokkal.
  • Narxis
    Én nem védeni akarom a Nortont mert nem fizetnek érte, hogy azt tegyem, de az ilyen CHIP/PC World teszteknél a fene se tudja, hogy mit csinálnak. Elküldik-e pl. még a teszt publikálása előtt a mintákat a cégeknek, milyen beállításokkal milyen rendszeren milyen verzióval dolgoztak. Inkább av-test.org

De én változatlanul tartom a véleményem, hogy a vírusirtó hamis biztonságérzetet adhat olyan embereknek akik tényleg csak bekapcsolni tudják a gépet. Miért vannak olyan emberek akik bármilyen vírusirtóval vírusmentesek maradnak? Vagy vírusirtó nélkül is? Az általános gyanakvást kéne átmentenie mindenkinek a való életből a kibertérbe.
  • donbig
    "Ha már a legjobb védelemről akarunk beszélni, akkor a KIS adna a legjobbat."
    MSE nemrég került le egy cimbora gépéről egy ransomware miatt - formázással.
  • kl24h
    Az MSE-t nem említettem, mert az nem ad teljes védelmet (antivírus + Tűzfal + ...). Egyik ismerősöm Norton-t használ már egy jó pár éve, de még gondok nem voltak fertőzés szempontjából, de az MSE-vel sok gond van. Az MSE esetében az is fontos, hogy Windows XP vagy Windows Vista vagy Windows 7 esetleg 8-as rendszerre van telepítve.
    Ha már a legjobb védelemről akarunk beszélni, akkor a KIS adna a legjobbat.
  • donbig
    Kaspersky Rescue CD futott le tegnap ( nem először) egy 4 éve meglévő .exe-t látott trójainak. Malwarebytes, Emsisoft EK, Bitdefender sem észlelte. Első indulatomban töröltem, fel kellet volna dobni a VT-ra, azért kiváncsi lennék...
  • donbig
    Még a Nortonhoz:
    "A Symantec az elmúlt években folyamatosan csökkentette programja gépigényét, de itt az ideje, hogy a védelmi képességeire koncetráljanak."
    Nem magamtól idéztem.
    Ebben a Chip tesztben főleg rootkitek és már meglévő kártevők felismerésében és eltávolításában szerepelt gyengén. MSE-nél gyengébb eredményt elérni ebben a tekintetben nem túl hízelgő.
    Az azonban kétségtelen, hogy a legkevésbé fogta a gépet.
  • kl24h
    Én csak mint védelem szempontjából írtam, hogy NIS vagy KIS. Mint géphasználat/terhelés most jelenleg a NIS 2013 használom, a KIS 2013 nem telepítettem fel még, de a régebbi verziók jobban terhelték a gépet, mint a NIS. Mintha valamivel jobb lenne a NIS helyett az AIS 7 (Avast Internet Security 7 verzió), mert valamivel gyorsabb a gép mint NIS 2013-al.
  • Blum
    Ez a NIS jo otlet volt. AVG fogta a gepet rendesen,de ezzel semmi gondom nincs. Kosz a tanacsot!
  • gergely1991
  • Apocalipto
    +1

Néha rámjön hogy kipróbálgassam a többi víruskergetőt, de végül mindig visszatérek az avasthoz, mert mi a francnak ennél komolyabb..ingyen van, nem kell crackel szenvedni, be meg úgyse jön semmi mert pro vagyok.
  • Puhos
    THX!
  • kl24h
    Nekem mindig is gyanúsak az ilyen újonnan megjelent antivírus szoftverek, ezért csak a régiekben bízok, amelyek már nagyon régóta megjelentek: Nod, Norton, Kaspersky, Avast, stb.

Puhos: KIS vagy NIS + Malwarebyte's Antimalware free
  • gergely1991
    "We regret to announce that
    for financial reasons we need
    to stop our services
    on Dec 31st, 2012.
    Thank you for your past support.
    Coranti K.K."
  • Puhos
  • KaBuTo666
  • Puhos
    Hali!

NIS, KIS plusz Malwarebytes (ebből a free is megteszi.)
  • FGB
    Sziasztok,
    mivel hamarosan lejár a licenszem (AVG 2012 IS és SUPERAntiSpyware) így el kell gondolkodnom a váltáson. Az AVG 2013 IS-ről elég vegyeseket olvasok, sokan nem ajánlják, a Malwarebytes ingyenes verziót hétvégén feltettem és rögtön talált 2 fertőzött fájlt így nem igazán tudom maradjon-e az AVG és SAS páros.
    A Comodo IS-ről jókat írogattak, de azt nem ismerem nem tudom mennyire megbízható.
    Mit ajánlanátok internet security és spy/malware-re?
  • gergely1991
    Google frissítéssel álcáz a Boda trójai(Támadni akar a Kasperskyre)
  • z1980
    Szia! Több fórumon is elhangzik, hogy talán ez a legjobb ingyenes védelem kombináció. Viszont nagyon dicsérik még a Bitdefender AV free+Comodo Firewall free párost, úgy gondolom nem minden alap nélkül.
  • Tetsuo
    Jelenleg a Comodo ingyenes tuzfala a Avast ingyenes virusirtojaval hol all? Jo kombo vagy vannak jobbak?
  • Tetsuo
    OK, mar bealitottam. :) Csak elsore furcsa volt az uj felulet.
  • Tetsuo
    Az uj Comodo-val mi van?! Mindent atenged es nem lehet semmit beallitani? Eddig nagyon ugy tunik... Talan kulon setup fajl van hozza vhol?
  • Jakuza001
    Es milyen veletlen hogy tegnapi. :D
  • Narxis
    Ha ilyen részletesen kifejtve sok linkkel, teszttel stb.-vel alátámasztva akkor igen. Csak azért linkeltem mert szépen összeszedett védőbeszéd. :D
  • KaBuTo666
    A te véleményed sajnos nem számít. :D
  • Jakuza001
    Ha postolok egyet en is oda, nevtelenul es mast irok le az is szamit ? :D
  • Narxis
    Norton vitához
  • KaBuTo666
    Ez 1 éve volt. :D
    Nem kell ahhoz a forráskód hogy olyan vírust írjanak amit egy ideig ne tudjon felismerni a norton...Nem egyszer küldtem be aviranak olyan vírusokat amiket 2-3 napig nem ismertek fel a legnagyobb antivírusok, ez eddig is így volt és így is marad.
  • Puhos
  • Narxis
    Szerintem nem az a profi aki pakolgatja fel a jobbnál-jobb védelmi programokat hanem aki a "szarabbak" mellett vagy védelmi program nélkül is vírusmentes marad.
  • Jakuza001
    A norton vedelme eleg gyer, ezt eddig is mindenki tudta, csak a fanok vannak nagyon oda erte.
  • gergely1991
    És ahhoz mit szólsz hogy a norton egyik termékének a forráskódja kikerült?
  • KaBuTo666
    "Kedves cikkíró! Ha már idézel egy hivatalos közleményből, akkor ne úgy tedd, hogy kiragadod belőle az utolsó három mondatot és ezzel teljesen új jelentést adsz az egésznek. Ugyanis a közlemény pont arról szól, hogy a Symantec megoldása reputáció-alapú védelmet és viselkedéselemzőt is tartalmaz, pont a NY Times-hoz hasonló esetek kivédésére. Csak adatbázis alapú védelmet használni már nem elegendő.
    Szó nincs benne arról, hogy a Symantec terméke engedte volna be a kártevőket!!!

A cikk konklúziója - és így az egész írás értelmetlen és félrevezető. Javasolnék egy törlést, vagy helyesbítést."
  • L7wy
    Editors choice
  • gergely1991
    Arról nem tehetek...Ilyet én is tudnék csinálni úgy marketingből.
  • z1980
    A Symantec szerint vírusirtójuk nem képes védeni a kártevőktől

Ennyit a PC Mag tesztjeiről!
  • Narxis
    Sajnos a tapasztalataid nem objektívek. :(
  • gergely1991
    Ezért hallgatok a tapasztalataimra mint sablonos tesztekre.