41135
bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• QPR
    Letöltöttem egy filmet wmv-ben egy torrentről és mikor el akarom indítani, akkor a media player kéri hogy letöltsön egy kodecet hozzá, ami egy exe fájl. Mikor OK-ra kattintok, hogy futtatás, az Avira trójait jelez. Tényleg az lehet és a film csak átverés lehet? Vagy ?
  • Doomista
  • Doomista
    Click
    Click2
    Click3 (angol tudás kellene)
  • Arkon
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ESETleg NOD32? ...vagy ...Panda?
  • Doomista
    A Vipre nem több éves program.
  • Arkon
    Na még ilyen sem volt nálam. Békésen olvasgatom a belföldi friss híreket, amikor egy pillanatra beugrik a kék képernyő és benne egy rakás betű, de mire a szemem érzékelte volna a változást már újraindult a laptopom. Utána a Windows azt dobta fel, hogy súlyos rendszer-hiba után állt helyre az operációs rendszer és küldjem el a hibaüzenetet a microsoftnak. Szép mi?
    Itt van alább a kép az Esemény-napló bejegyzéséről, hátha ebből valaki ki tud olvasni valami okosságot.
    Kép1 és Kép2
  • Charun
    Most,hogy a Vipre már óránként frissít?
  • Doomista
    http://biztonsagportal.hu/regi-virusok-uraljak-a-magyar-pc-ket.html

A VirusBuster 2010. februári vírus toplistája:

Backdoor.IRCBot.AAWX (65.42%)
    Backdoor.Bandok.GT (5.46%)
    Trojan.Oficla.XM (4.85%)
    Trojan.DR.Fregee.BD (3.63%)
    Trojan.FraudPack.YEC (3.37%)
    JS.Chir.B (2.38%)
    Trojan.Buzus.AWEC (1.28%)
    Worm.Rbot.MCG (1.02%)
    Worm.SdBot.GAP (0.99%)
    Trojan.Buzus.AZVU (0.67%)
  • Arkon
    ...és vajhon meljik az ...?
  • Pano
    Nah, meguntam a tesztelgetést. Visszatérek ahhoz a programhoz, állandóra, akivel éveket töltöttem el teljes bizalomban.
  • Arkon
    Szólni kellene Panonak, hogy írja át a fejlécet kicsit. Emígyen: 'Antivírus & Antispyware & Szmájli totyik'
  • nandorb
  • Möbiusz
  • Jim Morrison
  • Arkon
  • Narxis
  • Doomista
    a kúrva életbe
  • Narxis
    "Üdv mindenkinek! Az Electroworld honlapja már tiszta. Egy trójai ült be a html és php kódok indexeibe. Ellenőriztük tiszta minden oldal."
  • Doomista
    http://buhera.blog.hu/2010/03/18/fertoz_az_electroworld

http://biztonsagportal.hu/szamitogepes-bunozes-megduplazodtak-a-karok.html

• Arkon
  • Pano
    Persze, hogy tudom.. csak muszáj volt lecsapnom a labdát.
  • Arkon

De gondolom egyébként tudod mit jelent.
    (Release Candidate)= Kibocsájtásra jelölt
  • Pano
    Rocket Condom?
  • L7wy
    Megjelent avirából az RC!!!
  • Arkon
    Jó döntést hoztál.
    A CIS (komplett telepítéssel) bőven elég. Az AV modulja felismerésben meg már nagyjából ott van a Kaspersky/Avira/ ESET/Norton ... mellett. A tűzfalát meg gondolom nem kell bemutatni.
    Gyorsan fejlődnek és fejlesztenek sárkányéknál.
  • gyűjtő
    Szervusztok Arkon #29936; Narxis #29937; sznorbi2 #29938!

Köszönöm mindhármótoknak a válaszüzenetet. Az előérzetem megegyezett a véleményetekkel, de "kissé" túlbiztosítottam magam(ami- mint üzenetetekből kiderült - nem volt bölcs dolog).
    Eredetileg a komplett CIS Free volt a gépemre telepítve (4 védelmi modult aktiváltam, közöttük a vírusellenőrzést is).
    A KVA 2010 telepítésénél már gyanús volt, hogy néhány vírusvédelem "útban" volt neki (Clam Win Free, Windows Defender).
    Amikor korábban a Combo-t telepítettem, azt nem zavarta egyetlen - már telepített - vírusvédelem sem (ezek a programok persze nem valósidőben működnek).
    Nagyon hasznos volt a tanácsotok. A KAV 2010-et leszedem és elraktározom nehezebb időkre.
    A komplett CIS valósidőben futtatva megoldja a gép védelmét
  • sznorbi2
    Arkon maximálisan jól leírta neked a lényeget(ezt mindenképpen tartsd szem előtt) és már Narxis is tartalmas hozzászólást írt neked, tehát én már csak annyit fűznék hozzá, hogy a lényeg, csak és kizárólag 1 AV legyen a gépen(Arkon leírásában is benne van) és mindegy, hogy Comodo vagy Kaspersky, bár a ruszkik talán kicsit tapasztaltabbak AV terén!
    A Windows Defenderre is meg van a válasz.
    Más!

Itt a februári virustoplista
  • Narxis
    Szervusz gyűjtő!

Bőven elég a Comodo antivirusa, ne telepíts fel mást mellé, nem is ajánlott, mert hibákhoz vezethet.

A Windows védelménél ha jól sejtem a beépített Windows Defender-re gondolsz, azt nem kell kikapcsolni, telepítésnél ha Comodo nem kapcsolta ki akkor semmi baj nem lesz vele.
  • Arkon
    Hali gyűjtő!

Bocs, hogy beleszólok de ... kénytelen vagyok felhívni valamire a figyelmedet - és csupán a segítség szándékával -, amíg még nem lesz késő.
    A komplett CIS van telepítve Nálad? Mert ha igen akkor nem szerencsés két AV-t feltenni egyazon gépre és még ráadásul mindkettőnek megy a rezidens védelme is. Főképpen nem, ha ebből az egyik a Kaspersky amelyik egyébként is elég rigolyás tud lenni. (és nem csak az ilyesmikre!!!)
    Eddig ha nem volt ütközés a két rezidens védelem között, azt csak a szerencsédnek tudd be egyedül és ne a két AV-nak. Majd lesz és akkor készülhetsz egy szép kövér rendszer-összeomlásra.
    Ha majd mindkettő ráugrik ugyan arra, és eljő a lefagyások kora akkor jusson eszedbe majd az a pár mondat amit most mondtam. (azaz írtam)
  • gyűjtő
    Szervusz sznorbi2!

A Comodo Internet Security Free 4 mellett telepítettem a Kaspersky Anti-Virus 2010 programot.
    A két program valósidejű védelemmel működik. Tekintettel arra, hogy mindkét program vadászik a vírusokra, le kell-e tiltani a Comodo antivirus védelmét?
    Vagy nem zavarják egymást?
    Jelenleg együtt fut a kettő, de nem érzékelek ütközéseket. Az más dolog, hogy egy kissé lassíthatja a rendszert.
    Még egy kérdés; alternatív vírusellenőrző program mellett ki kell kapcsolni a Windows vírusvédelmét?
  • Arkon
  • Doomista
    warning
  • sznorbi2
    Nem én valójában egy analfabéta hülyegyerek vagyok!
    Platinásan aranyos lett!
  • Jim Morrison
    volt amikor avirat meg kavot hasznaltam, most meg avirat (+ essentials xD), csak a regi gep mostmar nagyon kesz van... mult heten frissitettem a viirusiirtot, 4xxx napja lejart a verzioszama :D
  • gergely1991
    Te pedig nem érted a válaszomat XD
  • Doomista
    Gyerekek, nem akarok bunkó lenni, de ha egyszer ez egy szakmai kérdés volt, érthető, akkor válaszolni kell a kérdésre a megfelelő válasszal, azaz nem körül kell írni/beszélni a kérdést, hanem a rendes, normális választ megadni rá, mert a kérdésre ugyan kaptam választ, de nem a kérdésre való választ.

Nem kell válaszolnod, igazam van.
  • Jim Morrison
    A helyzet az, hogy ave.exe t atiirtam ave.exe1 re es mar nem is tudok egyaltalan .exet futtatni :/
  • Doomista
    Te sem értetted a kérdésemet, úgy látszik :DDD
  • gergely1991
    Másképpen mind2 aranyhelyezett lett ennyi...
  • Doomista
    De hallod, értetted a kérdésemet ? :D