Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak azért írtam most ezt, mert páran kérdezték miért nem csinálok újabb cikkeket.
Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit
ESS a legszigorúbb beállítások mellett sem képes "belenézni" és levizsgálni a "System Volume Information" mappát?
Azt addig értem, hogy ez az ominózus mappa a Windows Rendszer-visszaállítás szolgáltatásának visszaállítási pontjait tartalmazza, ami ugye egy speciális könyvtár és az operációs rendszer maga úgymond "uralkodik" ezen a mappán. És azt is értem, hogy mert a rendszer alapból nem engedi ilyenkor hozzáférést a felülírásra, így nem is tudja törölni a vírusokat sem (elvileg) a futtatott antivírus.
Történet a mai napomról: - vírus gyanús volt a gép és az ESS védte.
Feltettem a KIS-t és meredtem bámultam a monitorra amíg futott a vizsgálat. Halál unalmas egy látvány mondanom sem kell, nem ajánlom senkinek.
Aztán amikor a Kaspersky eljutott ehhez a System Volume Information mappához - ami egyébként 21 darab vissza-állítási pontot taralmazott - akkor szépen elkezdte ebben is a vizsgálatot! Vajon õ miért tudta megtenni? Meg is találta a rejtõzködõt és el is távolította szépen.
Ui.: a redszer-visszaállítási pontokat csak azért nem töröltem az ESS vizsgálata elõtt, mert kíváncsi voltam, hogy a Kaspersky is átlép-e ezen?
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.
Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Egyedül talán a böngészõvédelem ami valamennyire lassítja a böngészést de nálam a KIS-el többet gondolkodott a böngészõ.
Antivirus - To protect and to serve
http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.
Az nem rossz, a Kaspersky mociját használja?
Na ha a Win-em bírja a gyûrõdést akkor lesz mit tesztelgetnem és használgatnom.
Eddig Avira, Panda, ZAEX a sorrend.
Persze jelen pillanatban az F-Secure igazán kellemes meglepetést szerzett eddig! <#eljen>#eljen>
Na a ZAEX-el mi a helyzet? Már csak azért is mert igen kevesen használják.
Az nagyon szép eredmény a heurisztikus techno-tól. <#eljen>#eljen>
Azt hiszem a KIS 8-at hagyott az F-Secure pedig 10-et.
Többiek?
Avira,ZAEX? <#conf>#conf>
Víruscsomag
Hajrá!
Egyébként az MSN virust a napokban én is benyaltam és ma szépen ki is törölte az F-Secure, igaz legalább 2-3 percbe telt amire eltávolította de sikerült neki, ja és nem csökkentett módban hanem normálban! <#taps>#taps>
Amúgy, akit érdekel itt vannak felsorolva az újdonságok (magyar)
EZER KÖSZÖNET!!!
Ezeket amiket Möbiusz ajánlott érdemes csökkentett módban futtatnod, úgy nagyobb az esély.
Más.
Általában ide szokott betelepülni ez az msn vírus: C:\Users\Felhasználó\AppData\Local\temp mappa.
Ilyenkor ezeknek az elnevezése egy szám pl.: 85 vagy 65
Aztán még lehet a c:\windows mappában is egy alkalmazás tõle.
Ennek az alkalmazásnak a neve wiwmbu.exe
Ha megtalálod ezeket a fájlokat akkor töröld ki!
Fontos amire figyelj! Ezt a wiwmbu.exe-ét csak ugy lehet törölni, ha ctrl+alt+del-el a folyamatoknál leállítod.
Nem tudom milyen víruskergetõd van telepítve de ezután, ha leállítottad ezt a folyamatot (ha van ilyen) akkor csökkentett módban futtasd le az antivírusodat. Elvileg a nod/avast/ és kaspersky amikrõl tudok azok leszedik már ez után.
Van ilyen, Unlocker. Ha megtalálod a folyamatot akkor a felugró ablakában ki is jelzi. Rákattintasz(kikékül) baloldalt alul Törlés fül majd utána a Feloldás. Ilyenkor ez a segédprogram leállítja a folamatot.
Remélem tudtam segíteni.
Sok sikert.
Keresgéltem a neten és találtam néhány dolgot. Hát az egyik bejön.
MSNfan-blog
A-Squared free
Malwarebytes AntiMalware
link
"Nem kell válaszolnod, igazam van."
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
Ez az aktuális
Remélem az is fel fogja ismerni.