Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ESETleg NOD32? ...vagy ...Panda?
<#vigyor>

Doomista
A Vipre nem több éves program.

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Na még ilyen sem volt nálam. Békésen olvasgatom a belföldi friss híreket, amikor egy pillanatra beugrik a kék képernyõ és benne egy rakás betû, de mire a szemem érzékelte volna a változást már újraindult a laptopom. Utána a Windows azt dobta fel, hogy súlyos rendszer-hiba után állt helyre az operációs rendszer és küldjem el a hibaüzenetet a microsoftnak. Szép mi?
Itt van alább a kép az Esemény-napló bejegyzésérõl, hátha ebbõl valaki ki tud olvasni valami okosságot.
Kép1 és Kép2

Most,hogy a Vipre már óránként frissít?<#nyes><#vigyor><#nyes>

Doomista
http://biztonsagportal.hu/regi-virusok-uraljak-a-magyar-pc-ket.html

A VirusBuster 2010. februári vírus toplistája:

Backdoor.IRCBot.AAWX (65.42%)
Backdoor.Bandok.GT (5.46%)
Trojan.Oficla.XM (4.85%)
Trojan.DR.Fregee.BD (3.63%)
Trojan.FraudPack.YEC (3.37%)
JS.Chir.B (2.38%)
Trojan.Buzus.AWEC (1.28%)
Worm.Rbot.MCG (1.02%)
Worm.SdBot.GAP (0.99%)
Trojan.Buzus.AZVU (0.67%)

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

...és vajhon meljik az ...? <#vigyor2>

Pano
Nah, meguntam a tesztelgetést. Visszatérek ahhoz a programhoz, állandóra, akivel éveket töltöttem el teljes bizalomban.

Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit

Szólni kellene Panonak, hogy írja át a fejlécet kicsit. Emígyen: 'Antivírus & Antispyware & Szmájli totyik'
<#nyes><#vigyor>

nandorb
<#hehe>

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

<#hehe>

Jim Morrison
<#hehe>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

<#hehe><#eplus2><#hehe>

Narxis
<#hehe>

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Doomista
a kúrva életbe

Narxis
"Üdv mindenkinek! Az Electroworld honlapja már tiszta. Egy trójai ült be a html és php kódok indexeibe. Ellenõriztük tiszta minden oldal."

Doomista

<#wave><#vigyor0>

Pano
Persze, hogy tudom.. csak muszáj volt lecsapnom a labdát.

Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit

<#nyes><#nyes><#nyes><#nyes><#nyes>

De gondolom egyébként tudod mit jelent.
(Release Candidate)= Kibocsájtásra jelölt

Pano
Rocket Condom?

L7wy
Megjelent avirából az RC!!!

http://www.zeitgeistmovie.com/ - NAGYON JÓ FILM!!! mindenkinek ajánlom letölteni, a hivatalos oldalról (alul van a downloads) és torrenten letölthető.

Jó döntést hoztál.<#eljen>
A CIS (komplett telepítéssel) bõven elég. Az AV modulja felismerésben meg már nagyjából ott van a Kaspersky/Avira/ ESET/Norton ... mellett. A tûzfalát meg gondolom nem kell bemutatni.
Gyorsan fejlõdnek és fejlesztenek sárkányéknál.

Szervusztok Arkon #29936; Narxis #29937; sznorbi2 #29938!

Köszönöm mindhármótoknak a válaszüzenetet. Az elõérzetem megegyezett a véleményetekkel, de "kissé" túlbiztosítottam magam(ami- mint üzenetetekbõl kiderült - nem volt bölcs dolog).
Eredetileg a komplett CIS Free volt a gépemre telepítve (4 védelmi modult aktiváltam, közöttük a vírusellenõrzést is).
A KVA 2010 telepítésénél már gyanús volt, hogy néhány vírusvédelem "útban" volt neki (Clam Win Free, Windows Defender).
Amikor korábban a Combo-t telepítettem, azt nem zavarta egyetlen - már telepített - vírusvédelem sem (ezek a programok persze nem valósidõben mûködnek).
Nagyon hasznos volt a tanácsotok. A KAV 2010-et leszedem és elraktározom nehezebb idõkre.
A komplett CIS valósidõben futtatva megoldja a gép védelmét

Üdvözlettel: gy?jt?

sznorbi2
Arkon maximálisan jól leírta neked a lényeget(ezt mindenképpen tartsd szem elõtt) és már Narxis is tartalmas hozzászólást írt neked, tehát én már csak annyit fûznék hozzá, hogy a lényeg, csak és kizárólag 1 AV legyen a gépen(Arkon leírásában is benne van) és mindegy, hogy Comodo vagy Kaspersky, bár a ruszkik talán kicsit tapasztaltabbak AV terén!
A Windows Defenderre is meg van a válasz. <#eljen>
Más!

Itt a februári virustoplista

Antivirus - To protect and to serve

Narxis
Szervusz gyûjtõ!

Bõven elég a Comodo antivirusa, ne telepíts fel mást mellé, nem is ajánlott, mert hibákhoz vezethet.

A Windows védelménél ha jól sejtem a beépített Windows Defender-re gondolsz, azt nem kell kikapcsolni, telepítésnél ha Comodo nem kapcsolta ki akkor semmi baj nem lesz vele.

Hali gyûjtõ!

Bocs, hogy beleszólok de ... kénytelen vagyok felhívni valamire a figyelmedet - és csupán a segítség szándékával -, amíg még nem lesz késõ.
A komplett CIS van telepítve Nálad? Mert ha igen akkor nem szerencsés két AV-t feltenni egyazon gépre és még ráadásul mindkettõnek megy a rezidens védelme is. Fõképpen nem, ha ebbõl az egyik a Kaspersky amelyik egyébként is elég rigolyás tud lenni. (és nem csak az ilyesmikre!!!)
Eddig ha nem volt ütközés a két rezidens védelem között, azt csak a szerencsédnek tudd be egyedül és ne a két AV-nak. Majd lesz és akkor készülhetsz egy szép kövér rendszer-összeomlásra. <#nyes>
Ha majd mindkettõ ráugrik ugyan arra, és eljõ a lefagyások kora akkor jusson eszedbe majd az a pár mondat amit most mondtam. (azaz írtam)
<#vigyor>

Szervusz sznorbi2!

A Comodo Internet Security Free 4 mellett telepítettem a Kaspersky Anti-Virus 2010 programot.
A két program valósidejû védelemmel mûködik. Tekintettel arra, hogy mindkét program vadászik a vírusokra, le kell-e tiltani a Comodo antivirus védelmét?
Vagy nem zavarják egymást?
Jelenleg együtt fut a kettõ, de nem érzékelek ütközéseket. Az más dolog, hogy egy kissé lassíthatja a rendszert.
Még egy kérdés; alternatív vírusellenõrzõ program mellett ki kell kapcsolni a Windows vírusvédelmét?

<#eljen><#wave><#pias><#integet2>

Doomista

sznorbi2
Nem én valójában egy analfabéta hülyegyerek vagyok!
Platinásan aranyos lett! <#hehe><#hehe><#hehe>

Jim Morrison
volt amikor avirat meg kavot hasznaltam, most meg avirat (+ essentials xD), csak a regi gep mostmar nagyon kesz van... mult heten frissitettem a viirusiirtot, 4xxx napja lejart a verzioszama 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

gergely1991
Te pedig nem érted a válaszomat XD

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Doomista
Gyerekek, nem akarok bunkó lenni, de ha egyszer ez egy szakmai kérdés volt, érthetõ, akkor válaszolni kell a kérdésre a megfelelõ válasszal, azaz nem körül kell írni/beszélni a kérdést, hanem a rendes, normális választ megadni rá, mert a kérdésre ugyan kaptam választ, de nem a kérdésre való választ.

Nem kell válaszolnod, igazam van.

Jim Morrison
A helyzet az, hogy ave.exe t atiirtam ave.exe1 re es mar nem is tudok egyaltalan .exet futtatni :/

Doomista
Te sem értetted a kérdésemet, úgy látszik 😄DD

gergely1991
Másképpen mind2 aranyhelyezett lett ennyi...

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Doomista
De hallod, értetted a kérdésemet ? 😄

sznorbi2
Nekem az Outpost sokat pofázott és nem foglalkoztam a pofázása letiltásával viszont a szabályokat néha mintha magától túlszabályozta volna, de különösebb gondot addig nem okozott amíg használtam.
A Comodo-val rövidebb ideig párosodott a KAV, de ott kevesebbet pattogott az értesítése alapból, sõt.
Az Outpost-ban(Pro verzió) kicsit könnyebben eligazodtam mint a Comodo-ban.
Tehát nálam mind a kettõ közönségdíjas lett! <#nyes>

Doomista
Kettõ közül neked melyik nyeri el jobban a méltó elsõ arany vagy platina helyezést ?

gergely1991
futtatás>cmd>taskkill -f -im ave.exe
Próbáld meg😄

#29914: Az unlocker nem a attribútum kényszerû módosítására alkalmazható?:S
#29916: Ha idegesít akkor tiltsd le hogy ne tájékoztasson han blokolja le(ha egyáltalán létezik😄)
#29908 : Szerintem ez a alaplapodba fog ez kerülni😄

sznorbi2
Eddig nekem is jó párosítás volt a KAV és valamilyen remek tûzfal( Comodo, Outpost). <#eljen>

Hibamentesen mûködik kav + comodo egyszerre?
Jim Morrison
3nap

RBJ
micsoda harcokat ûznek egyesek a rettenetes vírusokkal. hogy én nem kínlódok semmivel évek óta az is érdekes. kav + comodo vagy avira és semmi gondom.

Linux Mint 13 Cinnamon

Doomista

Szervusztok sznorbi2(#29904); NARXIS (#29903)!

Ami az IP címek támadását illeti, azt hiszem nincs értelme hadakozni. Egyetértek veled.
Ami a Comodo-t illeti,így minden rendben. A lényeg a vírusfelismerés!
Köszönöm az üzeneteket.

nandorb
hat,hallod meg ilyen sophos anti malware remove tools-t is vegig futattam... es vegen mar internet sem volt.

Ekkor mar kifogytam a javito otletekbol... elment IDE-kabelert a haverhoz es a tesom ide dvd-olvasojaval ujra basztam a wint

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Hali!

Próbáld meg a folyamatot a ctrl+alt+del billentyûkkel leállítani.
Vagy az Unlocker programmal.

Doomista
lol, nekem az elõbb bejött egy fake bejelentkezõ weblap csevegõ programokra...ez az oldal adathalász tevékenységet folytat.

Narxis
a-squared free-vel, malwarebytes free-vel csinálhatnál egy teljes vizsgálatot.