Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szia!
Az elsõ bejegyzésemben hivatkozott 2 információból:
http://www.cig.canon-europe.com/ph/OPA/aig/J0LgbByCoJEolgYR7T03ks3kskXL010009183kskXLH3UrCIDg.jpg
http://www.cig.canon-europe.com/ph/OPA/aig/2nshMKxnKrCq0cac1o03ks3kskXL010010193kskXLH3UrCIDg.jpg
én is arra következtettem, hogy fertõzés jele, ha a 3 fájl több helyen is megtalálható a lemezemen.
Csak az bizonytalanított el,hogy az összes fájlt az összes helyen megvizsgáltam a VirusTotal-al és csak az msmsgs.exe fájlnál volt egy találat, az is a COMODO-n.

Üdvözlettel: gy?jt?

gergely1991
ált.ban a msmsgs.exe fájl c:\program files\messenger mappában van ha ez a win vagy a system32-ben akkor töröld és ha nem bírod törölni akkor regisztrációs adatbázisból meg töröltetned kell hogy ne induljon el újra és a restartnál pedig törölheted

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

gergely1991
Ok,download soon <#idiota>

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Ha megkeresed és több smss.exe, msmsgs.exe, autochk.exe van a gépeden, akkor lehet vírus próbléma. Ha smss.exe, msmsgs.exe, autochk.exe a megfelelõ helyen vannak, akkor nem lehet gond.
Ha keresed smss.exe, autochk.exe(kivéve a msmsgs.exe) nevû fájlokat, lehet 2 db. találsz, mert megvan még a C:\WINDOWS\system32\dllcache\ mappába.
Szerintem téves frissítést tettek fel Comodo-ék.
Ez megtõrtént más antivírussal is.
Elnézést!
"Ha így van, hol lehet lefuttatni?" A mondat hibás!
Helyesen: Ha így van, hol lehet letiltani?

Szervusztok!
A COMODO Internet Security Free program valósidejû vizsgálata több alkalommal fertõzött fájlként jelzi a következõket: smss.exe; msmsgs.exe; autochk.exe.
A fenti fájlok az alábbi helyen találhatók:
http://www.cig.canon-europe.com/ph/OPA/aig/oDomXYSEJ47sCNBM3603ks3kskXL010006153kskXLH3UrCIDg.jpg
http://www.cig.canon-europe.com/ph/OPA/aig/KmJkZwRDwqmJmawSCU03ks3kskXL010007163kskXLH3UrCIDg.jpg
http://www.cig.canon-europe.com/ph/OPA/aig/49uDfLV3po0L1iXx0503ks3kskXL010008173kskXLH3UrCIDg.jpg

Két fájlról az alábbi információt találtam:
http://www.cig.canon-europe.com/ph/OPA/aig/J0LgbByCoJEolgYR7T03ks3kskXL010009183kskXLH3UrCIDg.jpg
http://www.cig.canon-europe.com/ph/OPA/aig/2nshMKxnKrCq0cac1o03ks3kskXL010010193kskXLH3UrCIDg.jpg
Az információkból nem világos, milyen veszélyt jelentenek a fenti fájlok különösen annak fényében, hogy a VirusTotal-on lefuttatva õket 2 fájlnál 0 hibatalálat volt (autochk.exe ; smss.exe) 1 fájlnál pedig 1 hiba volt.
Az autochk.exe parancsfájl-ról valahol az olvastam, hogy teljesen felesleges minden bootolásnál lefuttatni. Ha így van, hol lehet lefuttatni?

Te garantálod, hogy nem lesz próbléma?
A VT listájában szerepel a második helyen.
Antiy Labs (Antiy-AVL) http://www.virustotal.com/sobre.html
Gondolom errõl lenne szó, ha nem készitettek egy útánzatot.

Narxis
Szervusz!

Szerintem nem kell komolyan venni.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Szervusztok!
A Security Task Manager az alábbi vizsgálati eredményt jelezte:
http://www.cig.canon-europe.com/ph/OPA/aig/30pmbaxnKrCq0cac1o03ks3kskXL010101803kskXLH3UrCIDg.jpg
A piros mezõben jelzett fájlokat lefuttattam a VirusTotal-on.
Egyetlen egy fertõzést sem jelzett. Komolyan lehet venni a Security Task Manager programot?

Narxis
<#hehe>

Pano
Használjátok ezt és nem lesz gondotok. Ennyi.

Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit

gergely1991
Doomista-val egyet kell értenem itt és itt már más linkeket használ.Tipikus Malwarebytes fan(nagyon reklámozza) -.-

Krystalx
"Átlag internetezés mellett sok vírusirtó nyújt megfelelõ védelmet, Avira is tökéletes annak aki nem teljesen ismeretlen a PC világában."

pontosan<#email> átlag internetezés + ismeret
és itt a pont ! 😊

A tudással nő a kételkedés is...

Láthatod, hogy én Avirat reklámozok és közben NIS-t használok.
Van amelyik antivírus a csomagállományokat is ellenõrzi (lásd Avira, stb.) és akkor nincs telepítés, mert az antivírus detektálja.
Krystalx
érdekes h ami kicsit érdekesebb a #30935 hsz-em, arra senki nem reagál ,de amit hülyeségbõl linkeltem a pasiról /mert pont azon az oldalon írták/ az kapósabb téma lett...örülök h az jött le h én elhiszek minden szart.uhh 😊<#taps><#kuss>

Internet Securityk-rõl meg írtam h ,amelyik nem lassítja ,annak nem elég erõs a felismerõ képessége SZÁMOMRA . ismerem Avirát 😊 és már írtam korábban h nem tartom rossznak ,de nekem nem elég és kész.
de ha úgy érzed ,akkor töröld a G-data-t és tedd fel Avira-t. mindenkinek más a jó. PEACE

Narxis
Jah, én csak a szitu miatt röhögtem rajta. Átlag internetezés mellett sok vírusirtó nyújt megfelelõ védelmet, Avira is tökéletes annak aki nem teljesen ismeretlen a PC világában. De ahogy a videón is látszott ideje lenne a szignatúra mellett az új technológiákat is beépíteni, én többek között ezért hagytam el G Datat, nem tom milyen lesz a 2011-es új viselkedésblokkolója, de kétlem, hogy önmagában felér egy Comodo Defense+ -szal vagy más, komolyabb HIPS-el. Mindig lesz olyan, hogy valamit nem ismer fel és mivel pénzügyi dolgokat is intézek a gépemen így nekem nem elég az ilyen védelem, sõt nem is érzem biztonságosnak, de ez én vagyok.

Eugene Kaspersky-vel értek egyet, több szintû védelem kell mert a napi 30-40ezer új kártevõvel nem lehet felvenni a versenyt csak adatbázis alapján.

"...minden IS lassítja kicsit a rendszert..."
Hát saját tapasztalatom szerint az antivírusok közül (nem Internet Security-rõl beszélve), az Avira Premium Security Suite fogja a legkevésbé a rendszert és közben Internet Security is.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
"Nem minden igaz, amit írnak!" másképp fogalmazva "Sok hazugságot írnak!"
RBJ
mert csak probálgatom az av t a comodo mellett.

Linux Mint 13 Cinnamon

Doomista
Nagyon egyszerû a dolog, pont olyan linkeket rakott be, amin lévõ állományokat pont nem detektálja. Tudni illik, ugyebár õ is errõl a nyitott e-mail útján terjedõ helyen szedi be ezeket, na most én minden nap szintén letöltök mindent, Avirával ellenõrzöm, és igen, van hogy 8 db-t nem ismer fel, de várjunk csak...van mikor jó ha 1-t meghagy, vagy megint várjunk csak, van hogy felét detektálja. Most akkor mi van? Semmi, ilyen egy antivírus. Nem ismerhet fel minden vírust azonnal. Olyan mint az ember, vannak jó, és rossz napjai. Ez esetben pont rosszkor "tesztelte" le az Avirát, és vicces ez is, amit most mondani fogok, de ez sok ember esetében agymosásnak számít, azaz elhiszik amit látnak, így máris jó pár ember fogja mondani, hogy ezért az Avira egy szar, mert alig fogta meg valamelyiket...De ezt bizonyára te is tudod, persze röhögni tényleg jó volt ezen, szép fail a fickóra, a tesztjei meg nem érnek semmit, én meg nem lehordásnak írtam, csak vélemény 😊

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Krystalx
igen , be lehet állítani h melyik motort használja...de ha riaszt akkor mindig jelzi h melyik motor ismerte fel.
a képen úgy látom h a sima AV-t tetted fel. szándékosan ? csak mert említettem a promot ,de az az IS-hez volt.

OFF
én sem tartozom a tv nézõk közé. szintén okádok tõle. /talán mert személyes tapasztalatom miatt tudom mi van a háttérben/
néha a Life Network és hasonló adókat nézem. ami a valós életrõl szól, csak sajnos az igazán hasznos dolgokat néha nagyon nehéz vagy nem lehet megvalósítani.
lehet h a külsõm néha megtévesztõ. mert szeretem a jó cuccokat stb.<#kacsint>

gergely1991
jobb lesz ha nem csak a feladatkezelõben néz majd körül hanem a regdatabase-ba is😄

Narxis
Elmondja a videó elején, hogy Avira az egyik legjobb antivírus és biztos nem enged majd be semmit vagy majd csak 1-2 apró dolgot, aztán elkezdi betölteni a malware linkeket és Avira nem riaszt az elsõ 7-8 linkre és ekkor szól a csávó, hogy wtf. Még ellenõrzi is, hogy minden be van-e kapcsolva.

Én jót mosolyogtam rajta, na!

Doomista
Ez is, bocsi.

Hol mikor min lepõdött meg ? Elszállt a hang, nem hallok semmit! Ez van! Nem kellet volna max hangerõn hallgatnom a zenéket! Szóval?

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Krystalx
nem...ez egy portable verzio volt megint 😄
én egy régebbi 3-mas verziót használok /a hivatalos oldalról/ és semmi gondom nem volt vele.kicsi és még telepíteni sem kellett.de több helyen is szóba jött h a veszélyes PDF-ek miatt már a foxit sem biztonságos. csak a legújabb verzió. aminél az zavar h már telepítõs lett. nem tudom miért nem volt jó a korábbi, az nem épült bele annyira rendszerbe.mégis tökéletesen mûködik. 😞
ezt a portable-t csak kivibõl teszteltem...

RBJ
nem korhoz kötöm inkább úgy mondom , hogy van az embernek felnõtt fejjel komolyabb gondja az életben mint hülye itt-ott repülõ ufo val foglalkozni.
Figyeljünk csak a saját életünkre , életterünkre lássunk , gondolkodjunk, és jöjjünk rá , hogy milyen elemek akarják felépíteni a világkormányt.
nyugodt legyél nem eszek mocskot és nem szedek rá másik gyógyszer mocskot.
nagyon félre ismersz. ha valakinek nagyon hányingere van ettõl a globalista, egyenlõsdis világból nyugodt lehetsz az én vagyok.
nem nézek mónikás joshi. tv vagy 3 éve nem nézek mert rosszul vagyok attól celebmocsoktól ami ömlik belõle.
lehet pont te eszed ezeket a média lekvárt ami jön tv bõl rádióból.
a szavazásról meg ne is beszéljünk.
a birka nyáj pont azt tette amit elvártak tõle.
uff én beszéltem. bocsi az off.ért
na most nézem a gtata ba ki lehet kapcsolni az egyik keresõmotort.

Linux Mint 13 Cinnamon

Narxis
és ez?

mondjuk ez csak a csávó meglepettsége miatt érdekes. 😄

gergely1991
Remélem igazad lesz mert annak nincs aláírása de az eredetinek pedig van:/
Mikor letöltésnél átírányított a letöltõ portálra az AV beriasztott XD

Krystalx
ez hülyeség.nem kortól függ ,ez nem egy mese...😊
de örülj neki h te így látod. legalább nyugodtan alhatsz, és eheted azt a sok "egészséges" ételt ,amiben már szándékosan benne vannak a kedves kis "mérgek". aztán a mesterséges betegségekre szedheted a szintén méreg szereket stb. gépek vagy emberek vírusai. egyforma. mind szándékos. és mindegyikre van ellenszer, de nekik így éri meg<#miaz>

azzal a bizonyos istennel, csak a butákat lehet befolyásolni és elhitetni h bizony minden jó ahogy van. érdekes gondolkodása lehet h pont azokat bünteti a legjobban ,akik nem érdemelnék meg, mert még egy morzsaszem miatt is hálát mondanak. (elnyomott országok)

Doomista
Volt már.

Gyerek meg jó lenne, ha nem rakna be olyan linkeket, amin már megszûnt a letölthetõ állomány.

Narxis

Doomista
Hát igen...sajnos ez az egy gond van az Aviránál, hogy mellette teljesen unalmas a napjai az embernek...Egyszerûen olyan mint ha nem is lenne a rendszeren, de hát mégis csak véd valamit 99,999%-osan.

gergely1991
Hivatalosról töltötted le?

Doomista
Ahogy nyanydorb fogalmazná..."szarról" nem akarunk hallani ;D
Még vista/7-re sincs kompatibilizálva.

Az meg false természetesen.
<#alien2>

RBJ
na örömmel jelentem , hogy semmit nem talált a gtata az avira után.
szegény doomista már lassan fel kell , hogy kösse az állát mert folyamatosan csak leesik neki.<#crazya>

Linux Mint 13 Cinnamon

Krystalx
ti hallottatok már errõl az AV-rõl ?
AVL brand-new mini anti-virus product.
most láttam VT-n egy elemzésnél. nem tudom mennyire hiteles. false-nak tûnik a jelzése

Doomista
<#wow2><#wow2>

RBJ
én is hittem legénykoromban ilyenekben de felnõtt korban ki foglalkozik vele.
senki. ha annyira érdekelnék is akármilyen életformát akkor már rég tettek volna az ellen , hogy a hülye ember kiirtsa magát lassan.
Már csak a jó Istenben hihetünk , hogy lassan jó útra tér az emberiség és elpusztul ez a globalista , pénzéhes, liberális, világpolgár elven alapuló rendszer. <#alien>

Linux Mint 13 Cinnamon

Doomista
<#wow2>

Krystalx
én hiszek pár természetfelettinek látszó dologban, de az idõutazásban nem igazán. abban viszont igen ,h sok bolygó van ,ami nem ismert átlag ember számára és az ott élõ "lények" sokkal fejlettebbek és õk képesek akár a Földre is ellátogatni.
és az is egyértelmû h számtalan eltitkolt dolog van, amire az emberiség is képes (lenne) ,de a NASA eltitkolja...

RBJ

próba cseresznye.<#zavart1>
de hol kell a kócsot beadni. ? nem találok license menüt.

Linux Mint 13 Cinnamon

Doomista
Igen

10/F

Pano
Igen

55/F

Lenovo IdeaPad G580AH: Intel Core i5 3.2Ghz, 8GB DDR3 1600 MHz, Geforce GT 635M 2GB, 120GB Kingston V300 SSD, Genuine Windows 8 Pro 64bit

Pano
Létezni fog 30 év múlva az idõutazás?

25/F

Krystalx
Letartóztatták az idõutazó férfit hát ez komoly
durva h eltûnt 😊)
mi itt ilyen "primitív" rendszerekkel foglalkozunk, mások meg idõutazók ! 😄

MeoH
Jo tanacs, a tuzfalat lodd ki. Neha nagyon megfogja a gepet, netet. Amugy varom a velemenyed rola par nap mulva 😊

fuck mmo's..i.,