41135
bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• gergely1991
    Nem egészen.
    kivétel, ez is kivétel
  • KranaZoli #34742
    Összehasonlításképp:

Avira Premium Security Suite

(Csak tűzfal és backup nincs telepítve)

AVG 2011

• Doomista
    Igen, az Avira-ban nincsenek ilyenek, nyilván valamelyik antivírusban van valamely általad felhozott Babi Néni-ség, de egyik se tökéletes, az egyiknek jobb a detektáló képessége, a másik kevés RAM-ot eszik és így tovább (ebbe ne menjünk bele, sokszor le volt írva) ezért kell saját magad eldöntened hogy mit használsz és nem cikkekre, tesztekre hallgatni, max más élőlényre de csak ha tapasztalt emberről van szó...Szóval egyszerűen fogod az antivírust, feltelepíted-beállítod-kitanulod a használatát, hogy ebbe segít e valaki vagy önmagad, lehetőleg mind a kettő a jó szempont, (már ha van mit kitanulni a programon), figyeled több téren és ha beválik, akkor minek is váltani? Ez itt a kérdés...

Amire van válasz...

Unalomból...ez egy ok ami sok emberen eluralkodott itt, én még tartom magam de nehezen, ez már egy átok vagy valami fertőző új vírusos betegség, nem tudni.
    Szóval láthatod saját agyaddal is, hogy az antivírusoknak van még mit fejlődniük, de nem adnak ki hetente új verziót ami tartalmazna ilyen téren lévő frissítést, szerintem nem is probléma de megsúgom Avirával ez az egy bajom, hogy nem ad ki évente újabb verziót, ami tartalmaz pár újítást, finomságot, nyálcsorgató érzést keltő dolgokat, túlélhető sorscsapás ez is.
  • KranaZoli #34740

Azt nem értem, ha 1x minden vírusnyalogatóban van kivétel mappa és process a real-time védelem alól, akkor már miért nem lehet olyat beállítani, ha xy alkalmazás fut, akkor pl. ne kezdjen bele időzített víruskeresésbe; frissítés letöltésbe, sötöbö. :(

Az időzítésben az a bibi, ha akkor nincs bekapcsolva a gép, akkor a legtöbb nyalogató az első adandó alkalmat kihasználva rögtön elkezdi a frissítést és egyéb időzített eseményeket, ha az kimaradt.

Ez így okés is, de intelligens(ebb) lenne, ha akkor is csak akkor, ha egyéb beállított feltétel épp nem fut-e a gépen. Pl.: egy alkalmazás. Aztán most az tök mind1, hogy ez videó lejátszó; játék; ... EXE azt csókolom.
  • Doomista
    Magyarul az aláírásomban :D

Megfelelő beállítások elvén azt értem, hogy az antivírus nem az alap beállításnak megfelelően fut, hanem kézi, azaz manuális eljárással van beállítva, így növelhető több komponens védelmi szintje. Ha érdekel, itt letudod tölteni hozzá a rendes beállítást vagy itt is meg tudod nézni...persze ha valami nem tetszik azt nem úgy állítod be.

Frissítést meg nem lehet úgy beállítani, hogy filmnézés és játék közben ne frissítsen, azaz nap/óra/percre pontosan állíthatod be mikor nézzen utána frissítésnek, és azt töltse le.
  • KranaZoli #34738
    Notin még(!) Nekem is van.
  • KranaZoli #34737
    Doomista

Ez mit jelent a szignódban?!

"Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi."

Azért kérdem, mert Avira-t fogom visszapakolni. Mit értesz a megfelelő beállítások alatt?! Én azt csináltam ezelőtt, hogy Unwanted kategóriából bepipáltam mindent (ezt mindig így teszem, amelyikben van ilyen opció); kivételek közé betettem azokat a mappákat ill. fájlokat, amiket nem akarok, hogy pl. az on-access scanner vizsgáljon (játék mappák és document and settings-ben a mentéseik, stb...). Mit javasolsz?!

Azt nem néztem, hogy lehet-e a frissítést úgy konfigolni, hogy bizonyos időszakban ne frissítsen a háttérben (pl.: filmnézés; játék), amikor nem tudom, hogy mitől lassul be a gép. :)

• F1re
    amit linkeltem kép az 32 bites !
  • Doomista
    Barátom, te nagyon el vagy puhulva, szunnyadva, lustulva :D
    De értesz engem...pl: "Avira-nál meg bejött a képbe a 3 havonta történő újraaktiválás." - ezért váltottad le...:D Tudok egy javaslatot, hogy ne legyen ezzel problémád. Megoldás.

És szeretnék szólni, hogy az Avira hivatalos oldala új dizájnnal él.
  • kl24h
    Nemcsak neked mondtam, hanem mindenkinek.
  • Doomista
    Elhiszem hogy elmondtad fél éve, de azóta sok agysejtem pusztult el, így sok mindenre nem emlékszem már pl arra se, hogy te ki a rákom vagy :DD
  • kl24h
    Tehát, az az igazi mérés, ezt még megmondtam ezelőtt egy fél éve kb., hogy bekapcsolod a gépet antivírus nélkül és megnézed mennyit használ a RAM-ból és azután feltelepíted az antivírust és akkor is megnézed. Ez az igazi mérés.
    Én ezeket mértem:
    Avira 80-100, AVG 250-300, NIS 2010 120-150, Vipre AP 50-70, és a többire nem emlékszem.
  • KranaZoli #34731
    Önmagában az a tény, hogy vmi xy MegaByte csak egy dolog. Attól mert vmi több MB-ot igényel nem biztos, hogy pl. lassabb a működése.

Ami inkább csalódás, hogy a 64bit-es AVG-nek 1/3-a 32 bit-es. Ez túl sok process. És Nekem az lett a benyomásom, hogy adnak egy free verziót, amiben megpróbálnak eladni egy PC Tune Up és egyéb AVG alkalmazásokat. :(

Ettől még lehet jó, de csalódtam benne. Ja, és amit írtam, hogy vírusellenőrzés előtt több percig csak optimalizál. Persze lehet, hogy ezt csak 1x teszi, de Nekem az is épp elég volt. :)
  • Doomista
    Furkót így se veri, az 2 MB körül zabált :-)
  • Doomista
    Nincs ilyen botnet
  • Doomista
    Ez a mondat vagy hibás és csak én vettem észre, vagy hibás és észrevette más is, csak este van.
  • F1re
    így is szar a gépem:D
  • Narxis
  • Arkon
    Hát ez pusztán csak egyszerű matematikai alapművelet kérdése.
    100 MB - 20 MB az = 80 MB. A 20 MB az ott van, csak másképpen.
  • kl24h
    Inkább írd úgy, hogy az Avira 80MB - 100MB körül zabál.
  • Doomista
    Mert az antivírusprogram így lett megírva ? :-)
    Avira olyan 20 MB körül zabál.
  • Doomista
    Nálad jobb a helyzet :D
  • KranaZoli #34721
    Úgy látom ez mindenhol 12-13 folyamat.
  • F1re
  • Narxis
    CPU time-ot muti már
  • KranaZoli #34718
    Nem az, bőven elfér a 4GB-ban ennyi, de fingom sincs, hogy miért futtat ennyi process-t?! Ahány alkalmazás az AVG-n belül, annyi process és ami elkeserítő, hogy 64bit-esnek van titulálva. Ebből 5db 32 bit-es alkalmazás. "Fasza!"
  • Doomista
    Mint ahogy Horti Gábor mondta:

Szörnyű, szörnyű-szörnyű!!
  • KranaZoli #34716
    Dobjál már egy screen-t plz! System és User folyamatok és alap AVG mellett. Nálam dettó ugyanilyen x86-on és x64-en is. Arról nem is beszélve, hogy mire a teljes vírus keresést beindítja, mert optimalizál az elején, percek kérdése. :(
  • Arkon

LOL
  • KranaZoli #34714
    Ez a defaults beállítás. Rémisztően sok process fut szerintem. És szépen látszik, hogy a natív 64 bit-esben mennyi x86-os alkalmazás.
  • lck
    Nálam 7 folyamat 20 Mega - belefér.
  • kl24h
    Ha csodálkozni akarsz, hogy milyen kevés erőforrást használ az antivírus, akkor tegyél VIPRE Antivirus Premium-ot.
  • gergely1991
    Nem értem miért fut a parancssoros keresőeszköz:S
    Nehogy azt mondjátok hogy annak is futnia kell:D
  • kl24h
    Ez a legjobb védelmi rendszer, már kezdettől fogva véd, mert saját maga az operációs rendszer. Tehát Security + OS... Csak vicceltem, akik nem jártasak a fórumban, ne vegyék komolyan.
  • KranaZoli #34709

Asszem Nálam se lesz hosszú életű, ilyen erőforrás igénnyel.

Dettó ugyanez x86 és x64 esetén is. Megy vissza az Avira.
  • Doomista
    Én úgy döntöttem, hogy nem váltom le az Avirát. AVG-re se, hiába kezdődik ez is 'A'- betűvel.
  • kl24h
    Ha jól tudom, akkor én kezdtem meg az AVG-t, tehát én tettem fel leghamarabb, de a 9-es verziót.
  • Arkon
    Innen.

LOOOOOOOL
  • gergely1991
    LOL
  • RETROB0Y
    AVG Antivirus 2011(nen a FREE) 64 bites verzioja honnan szerezhető be?