41135
bannerkesz.png

Megszűnt szolgáltatások:
Comodo elemzés
Valami nyavalya lezárta a gépem és kódot kér. :(

• kl24h
    Ki használta/használja a Microsoft Security Essentials-t?
    Mi a véleményetek róla? mert a Microsoft-nak nagy reklámja van róla, főleg, hogy ingyenes is.
  • kl24h
    Ez a trójai már vagy két hónapja járt a gépemben és csak úgy érdekességből most felküldtem analízisre, hogy lássam milyen váltózás történt az antivírusok frissítéseiben.
    Érdekese, hogy egyesek (pl. egyik nagy cég antivírusa: Kaspersky) még most sem detektálják, pedig már kb. 2 hónap telt el azóta.
  • kl24h
    2018.02.26!
  • Narxis
    Aszondják sokkal gyorsabb lett. Hogy ez mit takar azt nem tom... Amikor én használtam(végleges verzió megjelenése után nem sokkal) akkor még iszonyat lassan törölte az inaktív(!!!) kártevőket, tehát pl. ha ráeresztettem egy malware csomagra. A scan se volt valami gyors...
  • lck
    "Azt vágjátok, hogy nemsokára megjelenik a Microsoft Security Essentials 2.0?"
    Ha mappamegnyitáskor továbbra is sorban végigellenőrizgeti a benne lévő exéket akkor részemről továbbra is OFF.
  • Narxis
    hujujujuj előcsaltam az Avira vadállatot xD

Hogy ne legyen off a hozzászólásom: érdekes malware
  • Narxis
    Holnap pedig Kedd lesz, tudjuk.

gergelyovics: Pano már megunta, hogy az offokkal foglalkozzon. :D lol

Azt vágjátok, hogy nemsokára megjelenik a Microsoft Security Essentials 2.0?
  • KranaZoli #34990
    Bőven elég!!! Jól írod. :)
    Notira, Internet-ezni, e-mail-ezni untig elég...

Ja, és ami még most per pillanat AVG felé vitte el a döntésem. Tetszik, hogy elég hamar jött program frissítés is, nem csak vírusdef. adatbázis.
  • KranaZoli #34987
    Hi!

Azért tettem fel a Free AVG 2011-et, mert Nekem nincs szükségem pl. tűzfalra. Minek?! Kell egy normális OS. Az XP-t ha tudod felejtsd el. Annyi rajta a biztonsági lyuk, hogy már nincs értelme feltenni. Vista SP2; ill. amin elfut az XP ott el kell futnia a Seven-ek. Bőven! Csak nem kell. pl. Ultimate-et felrakni. Elegendő egy Professional, de még alatt is. x86; vagy x64 RAM mérettől függően. Seven a legbiztonságosabb MS OS. Túzfala Vista óta jó, azóta teljesen felesleges feltenni más tűzfal terméket.

AVG pl. blokkolta a pár HSZ-el ezelőtti mittoménmilyen epic codec-et. Többi simán lehúzza az EXE és futtatni is engedi. Kipróbáltam Avast-al; Avira-val; MSE-vel. Tök mind1, hogy ha nem csinál mást csak módosít pár db. regedit kulcsot, Nekem azt se tegye. :) Igaz!!! Te töltöd le. De Nekem szimpatikusabb, hogy AVG blokkolta.

Én semmiféle lassulást nem tapasztalok. Semmilyen lassulást, se használat közben, se boot közben. btw: AVG PC Tune Up alkalmazás is elég okos jószág. Okosság is van hozzá a NET-en. ;)

Én most mindenképp olyan vírusnyalogatót akartam, aminek a legfrissebb a motorja, és gyors az on-access scanner-e és tűzfal nélkülit. Ha még Router-t is használsz, akkor meg pláne tök felesleges XYZ túzfalat felpakolni a gépre.

Nem tudom milyen a noti. Nekem egy HP nc6320-as van. 1GB RAM és már több éves ez is. Amit Én használok rajta: Seven x86 Professional; AVG Free 2011; ill. 3rd party alkalmazások, hogy relatíve rendben legyen a cuccos: CCleaner; Wise Disk és Wise regisrty cleaner FREE(!) ill. most már az AVG PC Tune Up-ot is.
  • lck
    Nekem ez a tapasztalatom amit írtam. Öt éves 1 magos AMD processzor + 2 Giga RAM-om van. Ez alapján nem lehet gond, de még egyszer mondom más fórumon panaszkodtak, persze azt nem tudom hogy az milyen szétkutyult rendszer volt.
  • Arkon
    Szia!

Köszi a kimerítő választ. Szerinted egy átlagos erősségű, 4 éves laptopra amin WinXP/SP3 van fel merjem tenni?
    Nem az én gépem és nem szeretném hallgatni utána a nejem barátnőjének a siránkozását, ha mégsem lenne jó vagy nehezen lenne kezelhető a program vagy hasonlók.

(Az AVG IS-t tenném fel egyébként, ha feltenném)
  • lck
    Nálam is AV van IS helyett. Az IS sem fogja túlzottan a gépet de AV még kevésbé. Szerintem Krana Zolinak is ezért van AV fenn. A saját tapasztalataim szerint a rendszer az általam kipróbált valamennyi vírusirtónál gyorsabb ezzel. Prohardver fórumon szidják hogy mennyire fogja a gépet, de én semmi ilyet nem tapasztaltam. Mondjuk szűz Winre tettem fel. Igaz 10-14 folyamatot is futtat, de mindezt kb. 20-22 Mega RAM-on. Én is azt szeretem ha egy AV csak 1-2 folyamatot futtat, de ha semmi hátránya nincs ennek akkor végül is mindegy. Eddig teljesen korrekt benne minden. Annyi negatív tapasztalatom van, hogy a Windows boot-idő megnövekedett egy 5-10 másodperccel. De hát csak nem kell olyan gyakran újraindítani.
  • Doomista
    Hírek a nagyvilágból:

http://www.virushirado.hu/hirek_tart.php?id=1731
    Rekordbeallitasra keszul a Microsoft!!!!!
    81 biztonsagi res befoltozasara keszul az oracle
  • Arkon
    Köszi a válaszokat.
    Mi miatt döntöttél az Anti-Virus mellett és nem az IS mellett?
  • KranaZoli #34981
    1.) passz, mert néha csak úgy unalmamban rányomok a frissítés gombra. :)

2.) NOD; ESS-t használtam cirka pár napig a régi 4-es verziókat.

Szerintem semmiben nem fogja jobban a gépet, mint Avast; Avira; MSE de szerintem korrektebb és megbízhatóbb cuccos mint az előzőek. Összedobták ezt az AVG-sek elég faszányosan. :)

Sok folyamatot futtat, ezekről korábban tettem is be screen-t, de ebből nem érezni semmit.
  • Arkon
    Szia!

Naponta milyen sűrűn frissít?
    Érzésed szerint mennyire fogja a gépet például a NOD32/ESS-hez képest?
  • KranaZoli #34979
    AVG Anti-Virus 2011.1136.3181 (142MB)

AVG Anti-Virus 2011.1136.3181 64bit (162MB)

Nice!
  • F34R
    Meglehet olykor csak nehogy BSOD legyen a vége
  • Narxis
    Majd megizzasztom én Avirát....
  • F34R
    Öh ennyire megviselt hogy nem izzasztották meg Avira-t :P ?
  • Doomista
    Több mint 1 órája gondolkodom azon hogy mit írjak válaszul (ilyen még nem volt velem), az a gond, hogy vagy 20 válaszom lenne, de végül rájöttem melyik a legütősebb és le is írtam.
  • kl24h
    Szóval csak benne van a Norton szó. Szuper!!!!!
  • kl24h
    Nálam is egyetlen egyszer jelent meg ilyen kék ablak, miutan vagy 10 percig ne használtam a gépet, tehát a monitor ki volt kapcsolva a Power Options-nál és mikor megmozdítottam az egeret, a szép háttér mellett egy kék ablak jelent meg.
    Ez a probléma is csak egyszer volt, aztán többet nem jelent meg.
  • Doomista
    Újrarakni?:D Norton Ghost a barátom volt és az is ;D
  • Arkon
    Na fene. Ilyen hamar újra raktad a rendszert?
  • Doomista
    Elírta a bolondsága, ez van :D
  • gergely1991
    töröld manuálisan(ha kell lődd ki a process-ekből)
  • Doomista
    Itt vagyok, és persze ott is. Este a rémálmodban is ott leszek te kis te.
  • KranaZoli #34963
    De az BSOD-jában legalább el lehet olvasni a hibát okozó SYS fájl nevét. Gúgli talál egy raklap ilyen problémát. Ez szerintem nem kártevő, hanem Windows hiba. Ha jól nézem talán XP.
  • Arkon
    Ahogy vesszük.
    Nálam ESS mellett tényleg csak vicc volt.
    AVIRA sajna nem fogta a 10.10.10.kártevőt és így Doom-nak annyi.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Legalább egy ideig csendben lesz.
  • KranaZoli #34961
    Ezek a BSOD-ok csak vmi viccek?!
  • Doomista

Jaj! Nálam is beköszöntött. :-( Kép.
  • Narxis
    ték
  • Arkon
    Valóban.

Nálam be is köszönt percre pontosan. Kép.
  • RBJ
    most kaptam egy notit javításra. mondom lenyomom rajta az avira rescuedisk et.
    86 rosszindulatú lekvárt talált /hölgytulajdonos/
    kérdésem a következő az oké , hogy megtalálja de a beállításokba most nézem hogy át kell állítani az opciót mit csináljon találatkor és hiába állítom átt , hogy törölje keresés közbe akkor kifagy az egész.
  • Doomista
    + #34947.
  • Doomista
  • gergely1991
    Na feltettem a KIS 2011-et meglepődtem azon hogy nem terheli a gépet memóriát de azért ne igyunk előre a medve bőrére:)
    Továbbra is tesztelem....
  • Doomista
    Én igen, de Win7-tel nem kompatibilis.
  • kl24h
    Még nem láttam ezt a védelmi szoftvert: Vir iT explorer