Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Doomista
Azzal tisztába vagyok már sok sok éve, de akkor se látok 170k-t.

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

memoria használat
Doomista
Hol látsz "170 000 k"-t ?

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

firefox nektek mennyit eszik nem sok az a 170 000 k ? 😄
Doomista
Nem egészen. Még nem. Türelem.

Doomista
MailGuard-ot nem használom de azért felraktam és kilõttem ezt a komponens részét, viszont ha nem raktam volna fel akkor nyilván 1 megával kevesebb lenne, kb ennyi nálam a helyzet...

gergely1991

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

KranaZoli
Összehasonlításképp:

Avira Premium Security Suite

(Csak tûzfal és backup nincs telepítve)

AVG 2011

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Doomista
Igen, az Avira-ban nincsenek ilyenek, nyilván valamelyik antivírusban van valamely általad felhozott Babi Néni-ség, de egyik se tökéletes, az egyiknek jobb a detektáló képessége, a másik kevés RAM-ot eszik és így tovább (ebbe ne menjünk bele, sokszor le volt írva) ezért kell saját magad eldöntened hogy mit használsz és nem cikkekre, tesztekre hallgatni, max más élõlényre de csak ha tapasztalt emberrõl van szó...Szóval egyszerûen fogod az antivírust, feltelepíted-beállítod-kitanulod a használatát, hogy ebbe segít e valaki vagy önmagad, lehetõleg mind a kettõ a jó szempont, (már ha van mit kitanulni a programon), figyeled több téren és ha beválik, akkor minek is váltani? Ez itt a kérdés...

Amire van válasz...

Unalomból...ez egy ok ami sok emberen eluralkodott itt, én még tartom magam de nehezen, ez már egy átok vagy valami fertõzõ új vírusos betegség, nem tudni. <#wink><#vigyor>
Szóval láthatod saját agyaddal is, hogy az antivírusoknak van még mit fejlõdniük, de nem adnak ki hetente új verziót ami tartalmazna ilyen téren lévõ frissítést, szerintem nem is probléma de megsúgom Avirával ez az egy bajom, hogy nem ad ki évente újabb verziót, ami tartalmaz pár újítást, finomságot, nyálcsorgató érzést keltõ dolgokat, túlélhetõ sorscsapás ez is.<#gonosz2><#gonosz2>

KranaZoli
<#worship>

Azt nem értem, ha 1x minden vírusnyalogatóban van kivétel mappa és process a real-time védelem alól, akkor már miért nem lehet olyat beállítani, ha xy alkalmazás fut, akkor pl. ne kezdjen bele idõzített víruskeresésbe; frissítés letöltésbe, sötöbö. 😞

Az idõzítésben az a bibi, ha akkor nincs bekapcsolva a gép, akkor a legtöbb nyalogató az elsõ adandó alkalmat kihasználva rögtön elkezdi a frissítést és egyéb idõzített eseményeket, ha az kimaradt.

Ez így okés is, de intelligens(ebb) lenne, ha akkor is csak akkor, ha egyéb beállított feltétel épp nem fut-e a gépen. Pl.: egy alkalmazás. Aztán most az tök mind1, hogy ez videó lejátszó; játék; ... EXE azt csókolom.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

Doomista
Magyarul az aláírásomban 😄

Megfelelõ beállítások elvén azt értem, hogy az antivírus nem az alap beállításnak megfelelõen fut, hanem kézi, azaz manuális eljárással van beállítva, így növelhetõ több komponens védelmi szintje. Ha érdekel, itt letudod tölteni hozzá a rendes beállítást vagy itt is meg tudod nézni...persze ha valami nem tetszik azt nem úgy állítod be.

Frissítést meg nem lehet úgy beállítani, hogy filmnézés és játék közben ne frissítsen, azaz nap/óra/percre pontosan állíthatod be mikor nézzen utána frissítésnek, és azt töltse le.

KranaZoli
Notin még(!) Nekem is van.

KranaZoli
Doomista

Ez mit jelent a szignódban?!

"Elsõ a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelõ beállítással - más semmi."

Azért kérdem, mert Avira-t fogom visszapakolni. Mit értesz a megfelelõ beállítások alatt?! Én azt csináltam ezelõtt, hogy Unwanted kategóriából bepipáltam mindent (ezt mindig így teszem, amelyikben van ilyen opció); kivételek közé betettem azokat a mappákat ill. fájlokat, amiket nem akarok, hogy pl. az on-access scanner vizsgáljon (játék mappák és document and settings-ben a mentéseik, stb...). Mit javasolsz?!

Azt nem néztem, hogy lehet-e a frissítést úgy konfigolni, hogy bizonyos idõszakban ne frissítsen a háttérben (pl.: filmnézés; játék), amikor nem tudom, hogy mitõl lassul be a gép. 😊

<#worship>

amit linkeltem kép az 32 bites !
Doomista
Barátom, te nagyon el vagy puhulva, szunnyadva, lustulva 😄
De értesz engem...pl: "Avira-nál meg bejött a képbe a 3 havonta történõ újraaktiválás." - ezért váltottad le...😄 Tudok egy javaslatot, hogy ne legyen ezzel problémád. Megoldás.

És szeretnék szólni, hogy az Avira hivatalos oldala új dizájnnal él.

Nemcsak neked mondtam, hanem mindenkinek.
Doomista
Elhiszem hogy elmondtad fél éve, de azóta sok agysejtem pusztult el, így sok mindenre nem emlékszem már pl arra se, hogy te ki a rákom vagy 😄D

Tehát, az az igazi mérés, ezt még megmondtam ezelõtt egy fél éve kb., hogy bekapcsolod a gépet antivírus nélkül és megnézed mennyit használ a RAM-ból és azután feltelepíted az antivírust és akkor is megnézed. Ez az igazi mérés.
Én ezeket mértem:
Avira 80-100, AVG 250-300, NIS 2010 120-150, Vipre AP 50-70, és a többire nem emlékszem.
KranaZoli
Önmagában az a tény, hogy vmi xy MegaByte csak egy dolog. Attól mert vmi több MB-ot igényel nem biztos, hogy pl. lassabb a mûködése.

Ami inkább csalódás, hogy a 64bit-es AVG-nek 1/3-a 32 bit-es. Ez túl sok process. És Nekem az lett a benyomásom, hogy adnak egy free verziót, amiben megpróbálnak eladni egy PC Tune Up és egyéb AVG alkalmazásokat. 😞

Ettõl még lehet jó, de csalódtam benne. Ja, és amit írtam, hogy vírusellenõrzés elõtt több percig csak optimalizál. Persze lehet, hogy ezt csak 1x teszi, de Nekem az is épp elég volt. 😊

Doomista
Furkót így se veri, az 2 MB körül zabált :-)

Doomista

Doomista
Ez a mondat vagy hibás és csak én vettem észre, vagy hibás és észrevette más is, csak este van.

így is szar a gépem😄
Narxis

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

Hát ez pusztán csak egyszerû matematikai alapmûvelet kérdése.
100 MB - 20 MB az = 80 MB. A 20 MB az ott van, csak másképpen. <#eplus2>

Inkább írd úgy, hogy az Avira 80MB - 100MB körül zabál.
Doomista
Mert az antivírusprogram így lett megírva ? :-)
Avira olyan 20 MB körül zabál.

Doomista
Nálad jobb a helyzet 😄

KranaZoli
Úgy látom ez mindenhol 12-13 folyamat. <#kerdes>

Narxis
CPU time-ot muti már

KranaZoli
Nem az, bõven elfér a 4GB-ban ennyi, de fingom sincs, hogy miért futtat ennyi process-t?! Ahány alkalmazás az AVG-n belül, annyi process és ami elkeserítõ, hogy 64bit-esnek van titulálva. Ebbõl 5db 32 bit-es alkalmazás. "Fasza!"

Doomista
Mint ahogy Horti Gábor mondta:

Szörnyû, szörnyû-szörnyû!!

KranaZoli
Dobjál már egy screen-t plz! System és User folyamatok és alap AVG mellett. Nálam dettó ugyanilyen x86-on és x64-en is. Arról nem is beszélve, hogy mire a teljes vírus keresést beindítja, mert optimalizál az elején, percek kérdése. 😞

LOL

KranaZoli
Ez a defaults beállítás. Rémisztõen sok process fut szerintem. És szépen látszik, hogy a natív 64 bit-esben mennyi x86-os alkalmazás. <#wilting>

lck
Nálam 7 folyamat 20 Mega - belefér.
Ha csodálkozni akarsz, hogy milyen kevés erõforrást használ az antivírus, akkor tegyél VIPRE Antivirus Premium-ot.
gergely1991
Nem értem miért fut a parancssoros keresõeszköz:S
Nehogy azt mondjátok hogy annak is futnia kell😄

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Ez a legjobb védelmi rendszer, már kezdettõl fogva véd, mert saját maga az operációs rendszer. Tehát Security + OS... Csak vicceltem, akik nem jártasak a fórumban, ne vegyék komolyan.<#pias><#pias><#pias>
KranaZoli

Asszem Nálam se lesz hosszú életû, ilyen erõforrás igénnyel. <#wilting>

Dettó ugyanez x86 és x64 esetén is. Megy vissza az Avira.

Doomista
Én úgy döntöttem, hogy nem váltom le az Avirát. AVG-re se, hiába kezdõdik ez is 'A'- betûvel. <#hehe><#hehe>

Ha jól tudom, akkor én kezdtem meg az AVG-t, tehát én tettem fel leghamarabb, de a 9-es verziót.
Innen.

LOOOOOOOL

gergely1991
LOL

RETROB0Y
AVG Antivirus 2011(nen a FREE) 64 bites verzioja honnan szerezhetõ be?

KranaZoli
Fene se tudja, hogy ki alkotta meg a táblázatot. <#alien>

AVG-re "rákapás":

Én nem rákaptam. Évekig használtam a McAfee VirusScan Enterprise Edition 8.7i-t, mert melóhelyrõl ingyen volt, lenne még most is. Azonban annak is elég szépen van erõforrás igénye, ill. Seven alatt Nekem az On-Access Scanner állandóan leállt. 😞

Próbálgattam a NOD-ot, de annak meg lassúnak éreztem az on-access scanner-ét, ill. vagy törést kellett vadászgatni, vagy állandóan pöcsölni a név/jelszó páros vadászásával. 😞

Aztán kijött az MSE. Nem is volt vele sokáig semmi gondom. Sõt még most sem lenne, ha annál is nem ez lenne a gyenge láncszem. 😞 Letöltök vmi nagyobb fájlt a net-rõl és pl. Opera-t teljesen megfagyasztja, amíg vírusellenõrzést hajt végre rajta.

Ezek után sorban felraktam az Avast; Avira és AVG vírus nyalogatókat. Avast-ról azt olvastam, hogy annak a Spyware védelme gyenge. Avira-nál meg bejött a képbe a 3 havonta történõ újraaktiválás. AVG Free meg ad egy éves licensz fájlt és 64 bit-es natív verzió is van. De lehetne bármelyik akár MSE is, ha optimalizálnának rajta. Csak ahogy nézem nem nagyon fognak. Kihozták, ingyen van, lehet használni...

Narxis
Használd mindet! xD

Szia és köszi a gyors választ is.
Azért kérdeztem, mert itt a gyári oldalukon található összehasonlító táblázat szerint meg nincs benne. Ezek szerint mégis csak tartalmazza.