Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Doomista
Atya úr isten mi Windows frissítés jött ki ma, elõször el se hittem mikor megláttam hogy összesen hány darab :-(

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Pedig teljesen biztos vagyok benne. Hiába van egy rakat éves promóm az AVG-hez (múlt héten lehetett kérni) úgy döntöttem ,hogy mégsem cserélem le a jó öreg és bevált ESS-t. Ki is töröltem az összes ilyen e-mailemet, hogy még a kísértés lehetõsége se legyen meg, hogy aztán egy rossz pillanatomban rosszul döntsek.

Ne légy olyan biztos benne!
<#pias>
Narxis
há jah, én se értem, de úgy látszik van akinek ez kell

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

NOD észrevette volna. <#wave><#hehe>

RBJ
nem értem ezeket az antivirnyák programokat minek beleintegrálni karbantartó dolgokat.
még a backup ot megértem de a többit azt nem.

Linux Mint 13 Cinnamon

Nem futó folyamat volt és lehet, hogy nem is akkor került be a gépbe, mikor az AVG volt fenn, mert közben még letöröltem az AVG és feltettem azután.
Az, hogy nem vette észre scannoláskor, az már egy dolog. Fel akartam csatolni a VT, de ez a MSE kitörölte végleg (mert Clean adtam neki és más antivírusoknál karanténba helyezi ezzel az opcióval).
Doomista
Ezt nem néztem ki belõled, hogy egy Adwaret benyalsz! Most csalódtam benned és az AVG-ben! 😄

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

Mondd el részletesebben, nem értem mit akarsz mondani.
Doomista
Ezt nem néztem ki belõled! Most csalódtam!

Narxis

Csak feltettem egy tesztre a Microsoft Security Essentials és talált egy ki programot, amit az AVG IS nem vett észre, pedig már 2010.09.26-kor íródott be a gépbe.
Adware:Win32/My247eShopper
file:C:\WINDOWS\System32\eshopperuninstall.exe
regkey:HKLM\Software\microsoft\windows\currentversion\uninstall\eShopper
uninstall:HKLM\SOFTWARE\MICROSOFT\WINDOWS\CURRENTVERSION\UNINSTALL\eShopper
Doomista
Akkor azok a Microsoft munkatársai lesznek.

RBJ
Máshol meg áradoznak az eMeSE rõl.<#zavart1>

Linux Mint 13 Cinnamon

Doomista
Doomista
Jó, jó, vállalom az elsõ választ.

Semmi jó.

Vírus felismerés szempontjából kérdem. hogy mi a véleményetek róla.
Ki használta/használja a Microsoft Security Essentials-t?
Mi a véleményetek róla? mert a Microsoft-nak nagy reklámja van róla, fõleg, hogy ingyenes is.
Ez a trójai már vagy két hónapja járt a gépemben és csak úgy érdekességbõl most felküldtem analízisre, hogy lássam milyen váltózás történt az antivírusok frissítéseiben.
Érdekese, hogy egyesek (pl. egyik nagy cég antivírusa: Kaspersky) még most sem detektálják, pedig már kb. 2 hónap telt el azóta.
Narxis
Aszondják sokkal gyorsabb lett. Hogy ez mit takar azt nem tom... Amikor én használtam(végleges verzió megjelenése után nem sokkal) akkor még iszonyat lassan törölte az inaktív(!!!) kártevõket, tehát pl. ha ráeresztettem egy malware csomagra. A scan se volt valami gyors...

lck
"Azt vágjátok, hogy nemsokára megjelenik a Microsoft Security Essentials 2.0?"
Ha mappamegnyitáskor továbbra is sorban végigellenõrizgeti a benne lévõ exéket akkor részemrõl továbbra is OFF.
Narxis
hujujujuj elõcsaltam az Avira vadállatot xD<#vigyor2><#pias><#pias>

Hogy ne legyen off a hozzászólásom: érdekes malware

Narxis
Holnap pedig Kedd lesz, tudjuk.

gergelyovics: Pano már megunta, hogy az offokkal foglalkozzon. 😄 lol

Azt vágjátok, hogy nemsokára megjelenik a Microsoft Security Essentials 2.0?

KranaZoli
Bõven elég!!! Jól írod. 😊
Notira, Internet-ezni, e-mail-ezni untig elég...

Ja, és ami még most per pillanat AVG felé vitte el a döntésem. Tetszik, hogy elég hamar jött program frissítés is, nem csak vírusdef. adatbázis.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

KranaZoli
Hi!

Azért tettem fel a Free AVG 2011-et, mert Nekem nincs szükségem pl. tûzfalra. Minek?! Kell egy normális OS. Az XP-t ha tudod felejtsd el. Annyi rajta a biztonsági lyuk, hogy már nincs értelme feltenni. Vista SP2; ill. amin elfut az XP ott el kell futnia a Seven-ek. Bõven! Csak nem kell. pl. Ultimate-et felrakni. Elegendõ egy Professional, de még alatt is. x86; vagy x64 RAM mérettõl függõen. Seven a legbiztonságosabb MS OS. Túzfala Vista óta jó, azóta teljesen felesleges feltenni más tûzfal terméket.

AVG pl. blokkolta a pár HSZ-el ezelõtti mittoménmilyen epic codec-et. Többi simán lehúzza az EXE és futtatni is engedi. Kipróbáltam Avast-al; Avira-val; MSE-vel. Tök mind1, hogy ha nem csinál mást csak módosít pár db. regedit kulcsot, Nekem azt se tegye. 😊 Igaz!!! Te töltöd le. De Nekem szimpatikusabb, hogy AVG blokkolta.

Én semmiféle lassulást nem tapasztalok. Semmilyen lassulást, se használat közben, se boot közben. btw: AVG PC Tune Up alkalmazás is elég okos jószág. Okosság is van hozzá a NET-en. 😉

Én most mindenképp olyan vírusnyalogatót akartam, aminek a legfrissebb a motorja, és gyors az on-access scanner-e és tûzfal nélkülit. Ha még Router-t is használsz, akkor meg pláne tök felesleges XYZ túzfalat felpakolni a gépre.

Nem tudom milyen a noti. Nekem egy HP nc6320-as van. 1GB RAM és már több éves ez is. Amit Én használok rajta: Seven x86 Professional; AVG Free 2011; ill. 3rd party alkalmazások, hogy relatíve rendben legyen a cuccos: CCleaner; Wise Disk és Wise regisrty cleaner FREE(!) ill. most már az AVG PC Tune Up-ot is.

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

lck
Nekem ez a tapasztalatom amit írtam. Öt éves 1 magos AMD processzor + 2 Giga RAM-om van. Ez alapján nem lehet gond, de még egyszer mondom más fórumon panaszkodtak, persze azt nem tudom hogy az milyen szétkutyult rendszer volt.
Szia!

Köszi a kimerítõ választ. Szerinted egy átlagos erõsségû, 4 éves laptopra amin WinXP/SP3 van fel merjem tenni?
Nem az én gépem és nem szeretném hallgatni utána a nejem barátnõjének a siránkozását, ha mégsem lenne jó vagy nehezen lenne kezelhetõ a program vagy hasonlók.

(Az AVG IS-t tenném fel egyébként, ha feltenném)

lck
Nálam is AV van IS helyett. Az IS sem fogja túlzottan a gépet de AV még kevésbé. Szerintem Krana Zolinak is ezért van AV fenn. A saját tapasztalataim szerint a rendszer az általam kipróbált valamennyi vírusirtónál gyorsabb ezzel. Prohardver fórumon szidják hogy mennyire fogja a gépet, de én semmi ilyet nem tapasztaltam. Mondjuk szûz Winre tettem fel. Igaz 10-14 folyamatot is futtat, de mindezt kb. 20-22 Mega RAM-on. Én is azt szeretem ha egy AV csak 1-2 folyamatot futtat, de ha semmi hátránya nincs ennek akkor végül is mindegy. Eddig teljesen korrekt benne minden. Annyi negatív tapasztalatom van, hogy a Windows boot-idõ megnövekedett egy 5-10 másodperccel. De hát csak nem kell olyan gyakran újraindítani.
Doomista

Köszi a válaszokat.
Mi miatt döntöttél az Anti-Virus mellett és nem az IS mellett?

KranaZoli
1.) passz, mert néha csak úgy unalmamban rányomok a frissítés gombra. 😊

2.) NOD; ESS-t használtam cirka pár napig a régi 4-es verziókat.

Szerintem semmiben nem fogja jobban a gépet, mint Avast; Avira; MSE de szerintem korrektebb és megbízhatóbb cuccos mint az elõzõek. Összedobták ezt az AVG-sek elég faszányosan. 😊

Sok folyamatot futtat, ezekrõl korábban tettem is be screen-t, de ebbõl nem érezni semmit.

Szia!

Naponta milyen sûrûn frissít?
Érzésed szerint mennyire fogja a gépet például a NOD32/ESS-hez képest?

KranaZoli

F34R
Meglehet olykor csak nehogy BSOD legyen a vége <#idiota>

Sucked Security++

Narxis
Majd megizzasztom én Avirát....

F34R
Öh ennyire megviselt hogy nem izzasztották meg Avira-t 😛 ?

Sucked Security++

Doomista
Több mint 1 órája gondolkodom azon hogy mit írjak válaszul (ilyen még nem volt velem), az a gond, hogy vagy 20 válaszom lenne, de végül rájöttem melyik a legütõsebb és le is írtam.

Szóval csak benne van a Norton szó. Szuper!!!!!
Nálam is egyetlen egyszer jelent meg ilyen kék ablak, miutan vagy 10 percig ne használtam a gépet, tehát a monitor ki volt kapcsolva a Power Options-nál és mikor megmozdítottam az egeret, a szép háttér mellett egy kék ablak jelent meg.
Ez a probléma is csak egyszer volt, aztán többet nem jelent meg.
Doomista
Újrarakni?😄 Norton Ghost a barátom volt és az is ;D

Na fene. Ilyen hamar újra raktad a rendszert?<#hehe><#vigyor>

Doomista
Elírta a bolondsága, ez van 😄

gergely1991
töröld manuálisan(ha kell lõdd ki a process-ekbõl)

Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)

Doomista
Itt vagyok, és persze ott is. Este a rémálmodban is ott leszek te kis te. <#idiota><#vigyor>

KranaZoli
De az BSOD-jában legalább el lehet olvasni a hibát okozó SYS fájl nevét. Gúgli talál egy raklap ilyen problémát. Ez szerintem nem kártevõ, hanem Windows hiba. Ha jól nézem talán XP. <#ijedt>

Ahogy vesszük.
Nálam ESS mellett tényleg csak vicc volt.
AVIRA sajna nem fogta a 10.10.10.kártevõt és így Doom-nak annyi. <#eplus2><#hehe>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Legalább egy ideig csendben lesz.

KranaZoli
Ezek a BSOD-ok csak vmi viccek?! <#csodalk>

Doomista
<#pias><#pias><#pias><#pias><#pias><#integet2>
Jaj! Nálam is beköszöntött. :-( Kép. <#eplus2><#vigyor><#gonosz2>

Narxis
ték