Antivirus & Antispyware (Vírusvédelem)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
MRG Effitas Project 38 – MRG Effitas Real World Enterprise Security Exploit Prevention Test February 2014
Valakinek esetleg valami ötlet, hogy mi lehet ez?
Köszi elõre is a helpet.
Kép
az avastom egyfolytában zaklat egy utorrent favicon.ico miatt.mi lehet ez?
Az van, hogy a MBAM blokkol egy-egy IP címet torrentezés közben. Nálam is ez van ha torrentezésnél bekapcsolom. Nincs semmi tennivalód, vírus nem kerül a gépedre, egyszerûen mûködik az alkalmazás webvédelme, ennyi.
Az Avast megint egy olyan védelmi szoftver, hogy a régebbi "gyengébb" gépekre is fel lehet tenni, mert nem használja erõsen. Én kb. úgy állapítottam meg, hogy olyan egy szinten vannak mint géphasználat (igaz én az Outpost Security Suite Free-ve teszteltem).
Mint védelem inkább az Avastot használtam és eléggé meg voltam elégedve. Az Oupost esetében nem volt sok alkalmam tesztelni, ezért nem tudok vélemény mondani. Egy hibája volt az Outpost-nak, hogy biztonságos fájlt detektált vírusnak, de mivel a Free verzió csak a 7.11 számú, lehet ezért, mert a Pro verzió már a 8.xx körül van és az már nem jelezte vírusnak (virustotal-ra felcsatoltam azt a fájlt és onnan tudom)
Felvan téve a Malwarebytes program,azon belül védelem engedélyezve, vagy van mikor nincs.
És mikor ha magyar,ha külföldi torrent oldalról,töltök le mindig ILYEN
jelez ki,kisebb idõközönként,csak más sorszámokal.
De nem csak ennél az esetnél,hanem csak úgy simán is megjelenik,ha megnyitok valamit a gépen.
Mi lehet a probléma? mert eddig ezt nem csinálta. És ez a amit mutat ez vírus? és felmegy a gépre is?.
Válaszokat elõre is köszönöm.
A linkeltet én se ismerem.
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Az lenne a legrosszabb dolog, ha még feltennél egy másik vírusirtót az Outpost mellé. Csak így érheted el, hogy le fog lassulni a géped vagy ha valamelyik nem kompatibilis, akkor kékhalált fogsz látni vagy egyszerûen egy adott pontnál leblokkol a Windows még az Üdvözlõképernyõ elõtt vagy akkor vagy utána.
Én azt ajánlom, hogy az Outpost-ot hagyd magára. Jól fog védni egyedül is.
Azt a kis programocskát, amit linkeltél, nem ismerem.
Az Outpost Security Suite Pro, mennyire kompatibilis más vírusirtókkal? Pl.: Avast8/9/Nod32/Kaspersky?
Ez a kis programocska ismerõs valakinek? <#fejvakaras>#fejvakaras>
G Data Internet Securiti 2014.( már tud magyarul )
Felhasználónév: March4628
Jelszó: T163IH
Érvényes:2014.03.20
De közben sikerült megoldanom, mint kiderült vírusos volt a gép és a vírusirtóm nem volt elég jó. Lecseréltem és az újjal szépen le lett irtva.
Vannak olyan oldalak, hogy ez történik, de nagyon ritka.
Néhány napja, amikor belépek egy általam gyakran látogatott oldalra, elõször mindig átirányít egy random másik helyre.
Legtöbbször valami fogadó oldalra, és ez van akkor is, ha a fórumra lépek.
Mit lehet ezzel kezdeni?
Az oldalt mindig Firefoxon nézem, ahogy eddig is és a gépen Security Essentials van.
Megtudtam, hogy ennek nincs semmi köze az oldalhoz, de csak kizárólag itt csinálja.
Hogyan lehet ettõl megszabadulni?
Ha jól tudom, SE mellett nem lehet más vírusirtót használni, mert megbolondul tõle a gép (már próbáltam és rossz vége lett).
Viszont az SE-t nem tudom hogyan lehet ki kapcsolni.
Mit javasoltok, mit tegyek?
360AvFlt.sys >>>>> 360 Internet Security 2013
360AntiHacker.sys >>>>> Proactive Defense
360Box.sys >>>>> 360Box
360Camera.sys >>>>> Proactive Defense
360SelfProtection.sys >>>>> Self Protection Driver
BAPIDRV.SYS >>>>> Cloud Security
efimon.sys >>>>> Efimon Driver
hookport.sys >>>>> Hook Port Driver
qutmdrv.sys >>>>> Proactive Defense
qutmipc.sys >>>>> Proactive Defense
😄DD
Amugy Win7-et hasznalok meg van routerem is,defender bevan kapcsolva,ugyhogy nagy problema nem lehet. Amugy se vagyok egy tipikus default user,ezaltal virus magnes sem szoval igy en szemely szerint mar bizronsagban erzem magam 😊
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life
Én azt mondom, hogy mint vírusvédelem jó védelmed van, mondjuk a Windows Tûzfal elég mint Tûzfal, fõleg ha Windows 7 használsz, de ha be van kapcsolva a Windows Defender is, akkor ajánlott kikapcsolni, hogy még gyorsabb legyen a gép, mert a Windows Defender nem sokat ér mint Spyware védelem.
Ezenkívül még van a WebShield-je, ami szûri a fertõzött oldalakat és még...
Az azert teny,hogy a semminel boven tobbet er,meg akkoris ha vannak kisebb-nagyobb hianyossagai.
Blum: a registryvédelmét, azért még kellene csiszolják!!!
Avira Free-bol mar egy kicsit elegem volt,most ez marad egy ideig. Kosz a linket! <#worship>#worship>
A rendszergazda kell tudja (egyetemeknél/cégeknél/stb.), hogy az ilyen autorun funkciókat kapcsolja ki a Windows-ban és akkor a pendrivereken terjedõ vírusokat meg lehet szûrni.
Abban az esetben, aki megveszi az adott IS csomagot, akkor ha mégis befertõzõdik a gép, akkor az antivírus cég kitisztítja nekik (24/7).
A Tûzfalak inkább a hacker támadásoknak ajánlott... a te esetedben, Tûzfal szempontjából jól le van védve a géped, sõt még egyrészt Spyware/Trojan védelmed is van (Windows Defender<#pias>#pias>). Tiszta dolgokat nézegetsz/töltsz le/használsz, akkor tényleg nincs is értelme használj antivírust. Másképpen az antivírus még fogja is egy kissé a gépet.
Az egyik hozzászólásomban írtam, hogy milyen gépem van, hát mondjuk elmenne rajta a Kaspersky IS és azért nem is fogna meg annyira, de most inkább a teszteléssel foglalkozom antivírus szempontjából, hogy melyik antivírus használja a legkevésbé a gépet és hogy egy átlag felhasználónak melyik lenne a legjobb, mert akkor egy jó/gyors gép esetében nem is fog észrevevõdni a lassulás, fõleg játék, internetezés, videónézéskor.
Ahogy leírtad, a te esetedben én egyetértek veled, hogy nem kell antivírus, de arra is kell gondolni, hogy legtöbb felhasználó nem tudja megengedni, hogy megvegye a játékot/szoftvereket és akkor kell kockáztasson és akkor feltétlenül kell antivírus. Azok is kell használjanak antivírust, akiknek üzletük/cégük/gyáruk/intézményük van.
Én is használtam a gépet védelem nélkül és semmi sem került be, mert biztonságos oldalakat nézegettem.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!
allock:+1
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
#hhwnd
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Szóval ezeket a sz...szoftvereket azok használják akik mindenhova kattintanak?
Akkor ezek mégsem "olyanok"?