436
Informatikai állások keresése, bemutatása stb.
  • MeTaL
    1. Nem megyek programozónak. 2. Én nem tanultam eddig SEMMIT az érettségire. 3. Nem volt pénzem külön matektanárra, hogy folyamatosan korrepetáljom, mert 5 év alatt eléggé sok matektanárom volt. 4. Nem megyek egyetemre. :) 5. Menni fog az OKJ-s suliban a matek, mert lesz miért tanulnom. 6. Bocs hogy igy számozgatok,de grizzly felidegesített a baromságával :) Szóval kell egy kis idő mire lenyugszom :)
    Ja, és egyébként én is beismerem hogy nem tanultam semmit eddig sem, de ez nem azt jelenti hogy nem is tanulok majd a későbbiekben. Bár a fene tudja. A lényeg hogy azért nem lett katasztrófa eddig az érettségim, és az ember annak tanul legtöbbször,ami szeretne lenni, ami érdekli. Engem a hálózatok érdekelnek elsősorban, és azt is szeretném és fogom tanulni...
  • autoszimulator
    Hát igen, azt írtam is :D Énis lusta vagyok, de ha van valami, azt valahogy, kézzel lábbal de megoldom :D Mert nem szeretem a matekot, de programozni attól még "tudok", fogok tudni, stb :PP
  • CattiBrie
    Háát..
    El tudok képzelni olyan embert, aki segg hülye a matekhoz, de jól programozik... na jó ez tényleg meredek :D
    Inkább legyen úgy, hogy lusta megtanulni a matekot, mert nem kedveli, de mégis van logikája.. az meg több mint elég a programozáshoz. :)
  • grizzly21
    sajnálom hogy flame lett belőle, nem ez volt a célom ugyhogy hagyjuk is abba. hogyha neked az informatika = vörd , ekszel, páverpojnt (titkárnő rulez), akkor valoban semmi köze a matek érettséginek hozzá..
  • grizzly21
    angolbol és németből is középfokum van, de nem lényeges, mert ha egyikből se lenne akkor se számitana ahhoz hogy milyen informatikus vagyok...a matek ellenben hozzátartozik:(
  • grizzly21
    most te is kiröhögöd szegény metalt? nem tul nehéz a mostani matek érettségi ja.

//gondolom az a vicces, hogy ugy gondolod a tavalyi osztálytársaim most érettségiztek matekból, hát nem, a mostanit arra irtam hogy a mostani (értsd 3 évvel ezelőttől mostanáig) középszint nem tul nehéz
  • CattiBrie
    Nem nagyon értem, mi köze az informatikusi pályára való jelentkeznésnek ahhoz, hogy milyen matek érettségit írt valaki.
  • autoszimulator
    Jó ez oké, hogy mindenki másban jó, én pl beismerem, hogy a törit vagy a magyart, vagy bármely magolós tárgyat nem tanulom, és sohasem tanultam.. (igaz érettségim jó lett, de az a színvonalat tükrözi csak). Na most mivel tudom, hogy én nem ülök le seggelni, nem is megyek bölcsésznek pl. Tehát itt nem azzal van a gond, hogy Neked nem megy a matek, hanem az, hogy ha valakinek tényleg nem megy, nem látja át az összefüggéseket [itt nem a lustaságról beszélek, az más!!!, ha ez a gondod, akkor nem szóltam], akkor bizony nem kellene infósnak, azon belül főleg programozónak mennie, hisz a programbeli megoldások jó része matekra és logikára épül sajnos.. Nem is beszélve az egyetemi tárgyakról, analízis, lineáris algebra, stb.
  • CattiBrie
    :DDDD

Mostani???

lol
  • MeTaL
    nekem lehet hogy a matek nem megy, de lehet hogy te meg németül nem tudsz megtanulni. Ez lehet hogy rossz példa volt, de matek egy kicsit más történet, mint egyes tantárgyak.
  • MeTaL
    Értem, hogy mire érted azt, hogy "szar". De pl. én megtaláltam a kb. 8 éve látott régi barátaimat, akikkel együtt nőttem fel, ami nekem nagyon sokat számít. Szóval már megérte regisztrálni magam iwiwre, és rájuk keresni... Sikerült velük felvenni a kapcsolatot stb. Természetesen a hátránya is megvan... Épp úgy mint bármi másnak, pl. a mobiltelefonnak is. Könnyen eltudsz érni bárkit , DE drága. Jó a google video, mert gyorsabb mint a youtube-é, DE rossz, mert nem találom meg azt a videót, amit kerestem. Ez egy ilyen dolog... Rossz a dieseles autó mert hangosabb és füstől, DE jobb, mert kevesebbet fogyaszt. Mondják még példát ? :)
  • grizzly21
    mondom hogy nem sértegetés:)
    ez hihetetlen, de ti komolyan ugy gondoljátok hogy informatikusi pályára kell mennie annak aki nem tud megirni egy mostani középszintű matekérettségit? a volt osztálytársaim, akik most bölcsészek is megirták 80% felettire...
  • Sadist
    Igazad van, égessük máglyán azt, aki rossz hozzászólásra válaszol, vagy 3-nál több betűt elgépel egy hozzászólásban...
  • CattiBrie
    Ez csacsiság. Én tök hülye vagyok a matekhoz és most matek szakon vagyok. .)
    Négy évig felvételiztem, mire felvettek. Küzdöttem. De meg is becsülöm. Matek érettségim 3-as volt (a többi tárgy is ugyanilyen vagy rosszabb, kivéve az infót, az 5-ös lett). És? Most mégis bent vagyok egyetemen.
  • Sadist
    Főleg a myspacere meg iwiwre értem a szart, az egésznek gyakorlatilag semmi haszna, csak egy ilyen gerjesztett igény, hogy neked ilyenre szükséged van. Youtube annyira tényleg nem szar, bár szerintem Google Video szerintem jobb, meg normálisan bele lehet tekerni a vidókba, nem hülyül meg és játsza le 10x-es sebességgel, stb.
  • grizzly21
    mindenhol lehet érettségizni infóból,
    és azért az is sokat elárul, hogy alig találod meg hogy melyik hsz-re nyomod be a választ, na de mostmár tényleg abbahagytam, és mint mondtam nem sértegetés volt
  • CattiBrie
    Azért mert esetleg neked valami jól megy, még nem kéne sokszáz másik ember sértegetni.
  • MeTaL
    hát örülök neki hogy befejezetd a sértegetést... ebben az iskolában nem tehettem meg hogy informatikából érettségizzek... máskülönben meg tuti hogy nem vettek volna fel fősulira. A jövőbeli tervemben meg benne van hogy infóból is leérettségizzek majd... mindent a maga idejében.
  • grizzly21
    bocs, nem kötözködni akartam,hanem segiteni, de hogy igy válaszolsz az azt jelenti hogy érzékenyen érintett a kérdés..mindenesetre inkább most érintsen érzékenyen, és kapj észbe, mielőtt 10 év mulva is munkanélkül találod magad. részemről befejeztem
  • MeTaL
    te egy irtó nagy faszkalap vagy. ( remélem most nem kattintottam egyeb lejjebb )
  • grizzly21
    valami mentalitásbeli változás azért nem ártana, mert aki ezt a primitiv matek érettségit is elcseszi azzal már baj van..:S meg legalább infobol is érettségiztél volna, de igy hogy relative semmihez nem értesz, ez eléggé azt sugallja hogy nem érdekel semmi akkor meg nem fogsz uj dolgokat kitalálni, mert miért is érdekelne:(
  • grizzly21
    eggyel lejjebb kattintotttál:)
  • MeTaL
    De amúgy abban, hogy találjak ki valami újat, ebben tökéletesen igazad van .
  • MeTaL
    nem felvételiztem sehová a rossz a matek érettségim miatt :) meg nem informatika volt a választott tantárgyam hanem az angol. Infóból nem érettségiztem. Annyira nem tanultam sajnos olyan jól hogy felsóoktatásba jelentkezzek.
  • MeTaL
    " pl. a Youtube, Myspace, iwiw, meg a többi szar. "
    azért nem mondanám őket szarnak :) ne irigyekedj azokra akik ezeket kitalálták... megvan mindennek a maga hátránya és előnye...és ez esetekben végülis csak az előnyöket kell nézni.. :)
  • Sadist
    Maga a lejátszó csak csepp a tengerben, mögötte azért nem kis infrastruktúra van...

Szerinted melyik volt az első flashlejátszós videofeltöltő oldal?
  • grizzly21
    az a baj hogy ezek egyike sem volt új, mindegyik már létezett előtte valamilyen formában. Valamiért azonban ezek terjedtek el, és igazából a google is azért vette meg pl a youtube-ot mert hatalmas tömeg volt mögötte. Azt hiszed hogy egy ilyen kis ócska flash video lejátszót összerakni nagy dolog?
    Az iwiwnél már komolyabb technikáról van szó, de azt is a baromi nagy népszerüsége miatt vették meg a rózsaszínek olyan K sok pénzért
  • Sadist
    Találj ki valami újat, és szedd meg vele magad. Mint pl. a Youtube, Myspace, iwiw, meg a többi szar.

Vagy esetleg mehetsz külföldre valami multihoz programozónak potom fél millás fizetésért.
  • grizzly21
    hát jahh:)
  • CattiBrie
    "na igen, de aki tud társalgási szinten beszélni angolul, és szakmabeli az tudja a szakmai angolt is, te is ezt mondod nem?:)"
    Ez így igaz. :))

"mert amit idéztél "a szaktudás nem kell, csak az angol nyelv" abbol az következik, hogy a szaktudás az komolyabb a társalgási "normál" angolnál.:)"
    De azért mert valaki társalog angol nyelven az még nem azt jelenti, hogy tud programozni.
  • grizzly21
    és hova felvételiztél?
  • CattiBrie
    Ez jó, ezt még nem hallottam. Ez télleg vicces/gáz. Én sem nagyon szeretem, de azért az, hogy fájl, szerintem még elfogadható. :)
  • MeTaL
    nem lehet, biztos :D érettségizek jelenleg :)
  • grizzly21
    programozás, ha van hozzá agyad, de ha unatkozol ilyen időben, akkor lehet hogy nincs?
  • MeTaL
    ez elég tömör volt :)
  • autoszimulator
    csinájj céget
  • MeTaL
    elkéne menni biciklizni de rossz a fékem uncsi van
  • MeTaL
    én meg a kompakt diszket
  • MeTaL
    Szerintetek miben van mostanság üzlet, mibe éri meg befektetni ? Természetesen informatikán belül.
  • grizzly21
    én a "Fájl"-t szeretem