436
Informatikai állások keresése, bemutatása stb.
-
#196 hát ez elég kemény igy első ránézésre, és még Te kérdezte hogy mi köze a mateknak az informatikához?:) -
#195 Jól mondtam (nem voltam benne teljesen biztos):
• algebra 4 félév
• analízis 5 félév
• elemi matek 4 félév
• geometria 4 félév
• num anal 2 félév
• valszám 1 félév
• véges matek 2 félév
A többi ilyen egyéb. -
#194 Könyvből megérteni az alapokat, azt kell hogy mondjam, nehéz.. Átlátni a típuskonverziókat, akkor aztán különböző elágazások használatát... Ezt általánosságban is emg lehet tanulni, majd a konkrét programnyelv specifikus tanulás ezután már könnyebb... Aztán amit csak a gyakorlat adhat: egyszerübb programkódok, gyorsabb munkamenet, és nagy programoknál a takarékoskodás a tárakkal, processzorral.. Erre mindre figyelni kell, főleg a felhasználói programok készítőinek. Mert annak senki sem örül, ha egy kis progi lefogja a fél számítógépet :P -
#193 5 félév..egyébként az is sok, sztem csak egy kalap alá veszik ott az azzal kapcsolatos dolgokat, mert 2 szokott lenni -
#192 5 év analizis? :OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
az 5 különböző vagy annyiszor vetted fel összesen az I és II-t? Mer 5 különböző.. hátő... :ß
Valszámot meg NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE is mondjátok :D -
#191 HÁT NEM! Én Turbo Pascal-la tanulok programozni, eléggé alapszinten ttudok még! -
#190 valóban nem, amit leírnak azt ki kell próbálni. és ha van ötleted azt is meg kell nézni hogy hogy müködik. elég sok önállö ötletet kell megvalositani, és gyakorolni hogy valaki az legyen, de egy könyv nagyon nagy segitség ebben -
#189 Nem tudom olvastál e ilyen könyvet sztem nem mert egy c vagy delphi vagy akármilyen könyvtől nem leszel programozó. -
MeTaL #188 Mi ez a csönd ? :( -
MeTaL #187 Na látjátok... :) -
#186 Nálunk 4 félév algebra, 5 félév analízis.. hát nem csoda, hogy utálom a matekot? :D
Valszámot csak a kövi évben veszem fel...
De az informatika érdekel.. :) -
#185 Ha valaki utálja a matekot, akkor info szakról nem nehéz elkergetni. Nálunk 3 félév diszkrét matek (lineáris algebra), 2 félév kalkulus (analízis), 1 félév sztochasztika (valszám és statisztika), ami szerintem rémálom annak, aki utálja a matekot. -
MeTaL #184 Egyébként tisztában vagyok vele, hogy a Youtube videoi kevésbé kulturáltak, mint a google-é, de most lehet hogy hülyeséget mondtam. Nem tudom mik vannak a google-n mert nem használom a video kereső részét. -
MeTaL #183 Azt is mondd hozzá, hogy valószinüleg több pénzt is kaszált ezért a Youtube ( bár ebben nem vagyok biztos,de azért megjelölném az igent ) -
#182 Helyes! -
#181 Az hogy kevesebb video van fönt, az pusztán amiatt van, hogy Youtubeot hypeolták jobban, és többen töltöttek fel oda videokat (meg több szemetet is). Én csak a technikai szempontokat néztem, amiben azért Google Video szerintem jobb. -
MeTaL #180 Igen... ugy értettem na :D | Amúgy most jut eszembe, hogy jövő nyáron mennem kell majd kötelező szakmai gyakorlatra. ( 1 hetet irnak elő minmum ) De én majd az egész nyarat rá szeretném szánni. -
#179 Egy? Egyet hálózatba? :))
Egy-kettő.. párat. :) -
MeTaL #178 Ja értem, következő nyáron előfordulhat, hogy ezt fogom csinálni amit mondtál... SŐT! 100%, mert akkor már fogok érteni valamicskét a hálózatokhoz is. -
MeTaL #177 Hát jah, nem rossz ötlet:) csak bekéne szereznem egy külön gépet. -
#176 Jajj nem most! :)
Majd a nyáron a következő nyáron. :)
De addig sem lazsálni otthon! :) -
MeTaL #175 A másik fele, hogy egész nyáron dolgozni fogok, részben hogy sulit is ki tudjam fizetni. -
#174 Hát azért mert nem fogsz, attól még autodidakta neki eshetsz otthon.
Gépek, összeszerel, hálózatfelépít, szoftveresen beállítgat, jogok adása. Linux telepítés, ugyanezek eljátszása... stb stb. :) -
MeTaL #173 De nem értek jelenleg még semmihez... hogy menjek el gyakorlatra, ha nem értek semmihez? -
#172 Halovány lila gőzöm nincs, hogy pont erre mik vannak. :)
Amit írtam korábban, elsősorban egyetem.
Ha ez nincs és nem is lesz, akkor én a helyedben iszonyatosan tanulnék, és ha tényleg érdekel nyáron valami gyakornoki állás, vagy valami ilyesmit keresnék. Kell a gyakorlat és a tapasztalat. -
MeTaL #171 Azt sem tudom, hogy egyáltalán fogok-e tanulni ebben a suliban linuxot is. -
MeTaL #170 http://www.itjobs.hu/portal_hu/_hirdetes.asp?posid=11251 -
MeTaL #169 Jól van, fátylat rá, de légyszíves legközelebb kedvesebben írd meg, hogy mekkora hülye vagyok. -
MeTaL #168 Még csak elképzeléseim vannak, még szakmám sincs, szeptemberben kezdem tanulni. ( Műszaki informatikai mérnökasszisztens + Cisco CCNA ).
Nem tudom pontosan milyen megnevezései vannak ezeknek az állásoknak, de mindjárt bemásolok egyet-kettőt. -
#167 Amúgy milyen "Informatikai állások"-ra gondoltál?
Mert ugye ha bármelyik álláskereső oldalon regisztrálsz, akkor kapod az általad beállított (informatikai) álláshirdetéseket. -
#166 és hidd el, hogy én nem felidegesiteni akarlak, miért is tenném, nem is ismerlek. -
MeTaL #165 tudom, ez így van -
#164 nem kell hát, én sem szeretem olyan nagyon, egyébként ha már igy rákérdeztél elsőéves vagyok,
a két dolognak pedig jol látod annyi a köze, hogy mindkettőhöz logika kell, akinek van logikája az jol meg tudja irni a középszintüt hidd el:)
-
#163 Nem is mondtam hogy nekem akkor az nem volt nehéz. :) -
#162 Kár, hogy te a flémet látod. Én csak megkérdeztem, hogy mi köze van egymásnhoz a két dolgonak. :)))
De te biztos több évet lenyomtál már informatikai szakon és több éve dolgozol már informatikus pályán.
Igen, én a saját TAPASZTALATAIMRÓL beszélek. Arról, hogy gyakorlatilag mi kell.
Ezzel ellentétben az tény, hogy tényleg a legtöbb szakon (pl. biológia tanár, orvosin...) közelező a matek.
De! Neked nem kell szeretned ahhoz, hogy bekerülj, végig csinálj bármilyen egyetemi szakot, csak azért mert matekot kell ott tanulni. -
#161 hát csak nézd meg felvi.hu-n, ha érdekel, jót lehet rajta nevetni:) -
#160 nah igen. Attól hogy valaki rossz éreccségit ír, nem kell segghülyének lenni (fordítva sem). Mondjuk most mondhatnám a szentbeszédet, amit én is kaptam érettségi előtt, hogy ha már év közben nem tanultam, és van a pontduplázós lehetőség, akkor legalább érettségire tanuljak.. Tanultam és be is kerültem. Tehát akarat is kell sajnos, meg idő ahhoz, hogy valami képzettséged legyen. -
MeTaL #159 Elhiszem, hogy régen nehezebb volt az érettségi, mint ami most van. De változtak az idők, és az emberek is, tehát vedd úgy, hogy ez az érettségi nekem olyan nehéz, mint amikor te érettségiztél. :D -
MeTaL #158 Most bizti mindenkinek a feje fölött egy kérdőjel, hogy 5 év ... kéttanítási nyelvü szakközépiskolába jártam, az utolsó évemet pedig egy gimnáziumban töltöm. :) -
#157 Nem, úgy értem, hogy én egy "kicsikét" régebben érettségiztem. Én nem tudom, hogy mi fán terem ez a középszint meg alapszint meg ilyenek.. :))