Informatikai állások

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

grizzly21
valami mentalitásbeli változás azért nem ártana, mert aki ezt a primitiv matek érettségit is elcseszi azzal már baj van..:S meg legalább infobol is érettségiztél volna, de igy hogy relative semmihez nem értesz, ez eléggé azt sugallja hogy nem érdekel semmi akkor meg nem fogsz uj dolgokat kitalálni, mert miért is érdekelne😞

grizzly21
eggyel lejjebb kattintotttál😊

De amúgy abban, hogy találjak ki valami újat, ebben tökéletesen igazad van .

nem felvételiztem sehová a rossz a matek érettségim miatt 😊 meg nem informatika volt a választott tantárgyam hanem az angol. Infóból nem érettségiztem. Annyira nem tanultam sajnos olyan jól hogy felsóoktatásba jelentkezzek.

" pl. a Youtube, Myspace, iwiw, meg a többi szar. "
azért nem mondanám õket szarnak 😊 ne irigyekedj azokra akik ezeket kitalálták... megvan mindennek a maga hátránya és elõnye...és ez esetekben végülis csak az elõnyöket kell nézni.. 😊

Sadist
Maga a lejátszó csak csepp a tengerben, mögötte azért nem kis infrastruktúra van...

Szerinted melyik volt az elsõ flashlejátszós videofeltöltõ oldal?

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

grizzly21
az a baj hogy ezek egyike sem volt új, mindegyik már létezett elõtte valamilyen formában. Valamiért azonban ezek terjedtek el, és igazából a google is azért vette meg pl a youtube-ot mert hatalmas tömeg volt mögötte. Azt hiszed hogy egy ilyen kis ócska flash video lejátszót összerakni nagy dolog?
Az iwiwnél már komolyabb technikáról van szó, de azt is a baromi nagy népszerüsége miatt vették meg a rózsaszínek olyan K sok pénzért

Sadist
Találj ki valami újat, és szedd meg vele magad. Mint pl. a Youtube, Myspace, iwiw, meg a többi szar.

Vagy esetleg mehetsz külföldre valami multihoz programozónak potom fél millás fizetésért.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

grizzly21
hát jahh😊

CattiBrie
"na igen, de aki tud társalgási szinten beszélni angolul, és szakmabeli az tudja a szakmai angolt is, te is ezt mondod nem?😊"
Ez így igaz. 😊)

"mert amit idéztél "a szaktudás nem kell, csak az angol nyelv" abbol az következik, hogy a szaktudás az komolyabb a társalgási "normál" angolnál.😊"
De azért mert valaki társalog angol nyelven az még nem azt jelenti, hogy tud programozni.

[/spam]™

grizzly21
és hova felvételiztél?

CattiBrie
Ez jó, ezt még nem hallottam. Ez télleg vicces/gáz. Én sem nagyon szeretem, de azért az, hogy fájl, szerintem még elfogadható. 😊

[/spam]™

nem lehet, biztos 😄 érettségizek jelenleg 😊

grizzly21
programozás, ha van hozzá agyad, de ha unatkozol ilyen idõben, akkor lehet hogy nincs?

ez elég tömör volt 😊

autoszimulator
csinájj céget

.: mobilize.hu :.

elkéne menni biciklizni de rossz a fékem <#nevetes1> uncsi van<#email>

én meg a kompakt diszket <#vigyor>

Szerintetek miben van mostanság üzlet, mibe éri meg befektetni ? Természetesen informatikán belül.

grizzly21
én a "Fájl"-t szeretem

grizzly21
na igen, de aki tud társalgási szinten beszélni angolul, és szakmabeli az tudja a szakmai angolt is, te is ezt mondod nem?😊
mert amit idéztél "a szaktudás nem kell, csak az angol nyelv" abbol az következik, hogy a szaktudás az komolyabb a társalgási "normál" angolnál.😊

autoszimulator
Pedig az igazán nagy pénzek a külföldi érdekeltségücégekben vannak 😉

B/K rövidítéstõl meg tényleg a szõráll fel a hátamon -.-

PíszLávJuniti
Én utálom ha a szakszavakat is lefordítják.. Követhetetlen dolgok kerülnek ki belõle. A kedvencem ha egy rövidítést magyarosítanak pl B/K .
(ami az I/O nak a magyarosítása. rühellem )

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

CattiBrie
Én ketté választom az angol tudást. Van az egyik, amelyikat munkám során használok, angol szavak a szoftverben, stb. És van a másik, ami társalgási. És e kettõt kb nem lehet összehasoníltani.

Én nagyon jól elboldogulok minden angol szoftverrel, de még is azt mondanom, hogy nem tudok angolul. Sõt, azt is hozzá veszem, hogy minden nap beszélek (írok) a Tibia nevû játékban angolul, de naés? Ez nem az a társalgási angol, mint amit egy cég elvár.

Amúgy a fájl, a hardver és a szoftver szavak elfogadott magyar (magyarosított) szavak. 😊

[/spam]&#8482;

grizzly21
szerintem meg nem. kis projektek vannak itthon is, persze. abbol van elég, de a komoly cégek nem szarakodnak Magyarországgal

grizzly21
azt már nem tudom ki írta, de milyen szaktudásról beszélünk?😊 az informatikában minden szó angol, file, hardware, program, stb stb stb nincs olyan szó amit leforditottak volna, ami van az meg hasonlit, de aki informatikát tanul az lépten nyomon találkozik az angol szakszavakkal😊

cégtõl függ

sztem ez is baromság grizzly...

grizzly21
nem igazán, csak külföldi a megrendelõ, és ez a legtöbbször így van. itthon lassan már senkinek nem lesz pénze arra hogy bármilyen megrendelést adjon le..

CattiBrie
Valakinek volt valami olyan kommentje, hogy a szaktudás nem kell, csak az angol nyelv. És ez az ami nem igaz.
(Persze itt megint fontos lehet, hogy milyen cég, és milyen pozíció. De én alapból magyar cégrõk beszélek. 😛)

[/spam]&#8482;

Hát igen..

CattiBrie
Jó, én meg tudok olyat, ahol egyáltalán nem kell. Nyilván van ilyen is meg olyan is. Egyébként szerintem ahol, mindenki magyar és követelik az angolt, az nyilván valami külföldi tulajdonban lévõ cég - nekem ez nagyon nem szimpatikus, nem mennék ilyen helyre.

[/spam]&#8482;

Akinek van kedve IRCen chatelni az szóljon. 😊

PíszLávJuniti
Nyelvvizsga ügyileg ez nem igaz. Jó pár programfejlesztõ cégrõl tudok, akiknél kötelezõ a nyelv, hiába minden kollégád magyar, a kommunikáció nyelve angol. Mind program dokumentálásnál, mind vállalati emailekben..

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

Pl. én OKJ-s iskolában fogom tanulni a Ciscot. Ott "csak" 40.000 Ft / félévbe fog kerülni. Azért mondtam, hogy csak, mert máshol nem igen van ilyen lehetõség, hogy egy szakma mellé tudsz választani modult ( ciscot ). Ha külön szeretnél ciscot tanulni, akkor úgy drága mulatság... Több százezer forint.

Szia, köszi szépen az információkat.

CattiBrie
Sziasztok!

Elvileg teljesen mindegy, hogy diplomád (fõiskola / egyetem) vagy csak OKJ-s papírod van. Viszont gyakorlatilag nem.

Ha viszont leginkább programozó, fejlesztõ pozíciót szeretnél betölteni, akkor:

Vannak olyan cégek, ahol elsõ körben az szerint szortírozzák a beérkezett pályázatokat, hogy van-e felsõfokú végzettséged (akár folyamatban), avagy sem.
Biztos vagyok benne, hogy mindenhol számít az eddigi tapasztalatok része az önéletrajzodnak.
Tapasztalatnak elsõsorban nem az otthon pötyögött program számít, hanem inkább például egy komoly projektben való részvétel.

Ha a CV-d alapján elnyered a tetszését a cégnek, akkor behívnak interjúra. Ha ekkor is szimpatikus vagy, jön a következõ kör, ahol megnézik, hogy gyakorlatilag mire vagy képes és mennyi igaz abból, amit õk elképzeltek rólad az önéletrajzod alapján. Megnézik, hogy valóban otthon mozogsz-e az adott programkörnyezetben, tudod-e használni a programnyelvet. Meg vannak-e a szükséges ismereteid.

Szerintem inkább kisebb cégekre lehet az jellemzõ, hogy nem nézik a papírokat és inkább csak tudást kérnek. Viszont amennyiben nagy cégnél szeretnél dolgozni, akkor inkább irány az egyetem és a felsõfokú papír szerzés.

Nyelvizsga meg csak olyan pozíciókba kell, ahol kell emberekkel beszélgetni. Például egy kódoló progrmaozónak nem kell tárgyalóképes angol nyelvismeret. De ha már például helpdeskenek mész, akkor az természetesen elõny, sõt feltétel lehet.

[/spam]&#8482;

grizzly21
de hol van ilyen? ez okj vagy mi?

a CCNP mibõl áll nem tudod ?

tök jó lehet 😊 már alig várom hogy tanuljam

Egy 4 szemeszterbõl álló tanfolyam. Az elsõ az alapokkal foglalkozik, a második routerek alapszintü configjával, a harmadik routerekkel és switchekkel, a negyedik WAN-okkal. Használható tudást ad nem ilyen értelmetlen faszságokat. A 3. végén pl egy kb 100 gépes hálózatot kell megtervezni(talán 3 router+4 switch ha jól emlékszem), az összes eszközt konfigurálni, árajánlatot készíteni, majd egy prezentáció formájában elõadni úgy mintha egy cég igazgatójának adnád elõ.

Ez így van. Azért írtam lejjebb, hogy a suli mellett érdemes beiratkozni egy nyelvtanfolyamra, mert a középisolai nyelvoktatás ehez nagyon kevés.

grizzly21
ez miez a ccna?

Sadist
Aki megcsinál egy normálisabb középfokú nyelvvizsgát, az azért képes ilyen társalgásra. Normálisabb alatt értem, hogy nem TELC és társai, aminél gyakorlatilag csak megveszed a papírt jó pénzért.

autoszimulator
Nektek nincs a tantervben ccna? Vagy el akarod majd fogadtatni?

daxan
még nem.

Daxan &#8222;nekem a veszély lételemem, gyári default.&#8221;

gercse
ezen én is meglepõdtem 😊...

grizzly21
hehe, tudtam hogy senki nem fogja felfogni a poént, de mit is vártam😊

ha ilyenek alapján keresel munkát... az vicc 😊