A kávé és hatásai

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem mindegyik, csak az arra alkalmas. Azokon látszik is, hogy van egy külön kis tartály, melybe lehet tölteni tejet, és a habot onnan csinálja meg a gép :)

Ne félj a tökéletességtõl! Úgysem éred el sohasem.

mondjuk én inkább cappucinós vagyok..mind1ik tud capuccinot fõzni vagy nem?a capuccino is kapszulásan mûködik?
Általában csak külsõ változik, meg 1-2 tud kettõ csészébe egyszerre fõzni, meg van amelyik tudja a capuccino-t. Mindegyik 1 kapszulából 1 adagot csinál, aztán kapszula csere, amit a gép automatán elvégez.

Ne félj a tökéletességtõl! Úgysem éred el sohasem.

én nem szeretem a capuccino-t, én a jó tejes kávét szeretem, erõs fekete kávé alappal, aminek finom íze lenne magában is. az "igazi", vagy mondjuk inkább úgy, ínyenc kávézók ezért engem kitagadnának, mert én szeretem elrontani a finom feketét mégegyszer annyi tejjel...:)
a halálom az a gépi kávé, ami olyan, mintha sötét víz lenne, semmi ereje, se finom illata, és vagy 2 dl... az igazi kávé kb. 4-5 korty.
Nem, tudtommal nem szolgál több adag lefõzésére..láttam a Nespressonak valami külön kiadványát, ahol benne vannak a gépek, és egy kivételével mind1ik csak 1 adag lefõzésére szolgál..a különbség a gépeknél inkább a külsõségekben van, ezek a nespresso gépek azért elég dizájnosak, máshogy készítik el a kávét(van automata meg manuális), szval ez a különbség a gépek között..ezt a kapszulás dolgot én nem igazán tudom hová tenni, de biztos finom lehet, én még nem ittam, de lehet meglepem a családot karácsonyra 1 géppel:)

predator1982
én amint irtam is alább, utánalestem media markt választékában, ott sokféle kávéfõzõ van, akkor ezek a nespresso kávéfõzõk közül is miért van több darab???? nem lehet hogy valamelyik több adag lefõzésére szolgál??

pred

Az a senseo tényleg borzasztó, de most utánanéztem egy picit a dolgoknak és tejes kávét nem lehet csinálni a nespresso-val, és a kapszulák is 1 adag embernek felelnek meg. Egyszerûen túl kevés vízzel csinálja, hogy elég legyen két embernek is. A tejes kávéhoz, meg az ilyen tejes dolgokhoz a dolce gusto készülék való .
hát ha kávé akkor nekem is csak az erõs, viszont igen a capuccino-t én is szeretem, az ilyen amcsi kávé ihatatlan:D nekem már ez a philips sanseo-val készült kávé sem jön be, az is túl gyenge.
Amerikai hosszú kávé az borzasztó, az olasz az Isteni (ne vegyük egy kalap alá) :-)
Amit még imádok az a capuccino (egy rész kávé, egy rész 60-70 °C-os tej és egy rész tejhab).
én szeretem a kávét jó erõsen, biztos nem jönne ki nekem 2 adag. a hosszúkávét meg egyenesen gyûlölöm. Az amerikaikat se értem amikor isszák a bögréjükben egész nap azt a vizes vackot amit õk kávénak hívnak. pfff
Egyik ismerõsöm mondta, kicsit utánaérdeklõdtem :-) õ azt mondta, hogy tejes kávéhoz bõven jó 2 adagnak.
De persze ha 'normálisan' akarsz kávézni akkor 1 kapszula / adag.
Egy kapszulából két adagot? Biztos ez? Én ugy tudom hogy csak egyet lehet, mármint van a gépen olyan funkcio hogy hosszu kávét csinál:) Ha igy értetted akkor okés. Én beszéltem a promos csajokkal mikor kostoltam, és mondták hogy ha veszel egy gépet, akkor ha ha mondjuk piacra kerülnek új termékek akkor értesiítenek telefonon, meg az ügyfélszolálatnak is zöld száma van, szoval ebben az árban van egy két plusz amit a pénzedért kapsz. Aztán 600 kapszula után ingyen vízkötelenítenek is.
Mondjuk reggel már sikerült nekem is elszúrnom, de azért ez nem általános :-)
Én úgy tudtam, hogy azért 2 adag kávét le lehet fõzni abból a kapszulából (pl. én tejes kávét szoktam inni).
A kapszulás gépeknek8nespresso) az az elõnye, hogy mindig jó minõségû kávét tudsz készíteni, nem kell bar-t , kávé erõsséget beállítani, amihez reggel nincs sok kedve az embernek.
a haveroméknak van ilyen otthon, én azt nem szeretem benne , hogyha 2 embernek akarsz kávét csinálni akkor kicsit lassú betöltögetni a cuccót, de amúgy elég gyors. Az íze meg úgyis rajtad áll, hogy tetszik-e , de mivel nagyon sok ízû kapszula van így biztos találsz olyat ami tetszik.
Én most szeretnék venni egy jobb gépet karácsonyra, multkor kostoltam az egyik árházban a nespresso gép által készített kávét, és nagyon finomnak éreztem. Valakinek van ilyen gépe? csak azért kérdem, hogy hogyan teljesít a mindennapokban:)
Nekünk olyan gép van otthon ami darálja a kávét :-) így biztos, hogy friss... ilyen kapszulás gépet láttam már üzletekben, még nem nagyon foglalkoztatott. Sok helyen írták, hogy nagyon finom kávét lehet vele készíteni.
Te aztán szépen tudsz csúsztatni :D Ki az aki ma otthon darálja a kávét? :O Biztosan nem a többség...
Nemár, ne röhögtess... A kávénak alapból keserû az íze, és alapból egészségtelen, nem tudtad? :D
predator1982
jaja, értem. amúgy megnéztem media mark-t honlapján ezt a kapszulás cuccot. tudom biztosan én vagyok a hülye, és tájékozatlan, de meglepõdtem hogy legalább hatfélét láttam:-) van egyszemélyes stb. gondolom az egyszemélyes meg a kisebbek nem olyan drágák. meg olyat is láttam hogy automatikus kapszulaürités funkció. az mit jelent? kidobja magától?:DDDD amúgy viccen kivül gondolom van egy tartály amibe bizonyos mennyiség után kell csak üriteni????

pred

A párnás rendszerû kávéfõzõ nem is jó, valószínûleg ezért érezted rossznak a kávét. Mivel a párnás kávé hasonlít egy tea filterre, ezért gondolhatod, hogy nem záródik légmentesen, így nem marad friss a kávé. Leírtam az elõzõ hszembe, hogy a kapszulás kávé légmentesen záródik ezért mindig friss marad.
Köszi a válaszod, akkor hétvégén megnézem hátha ott vannak :-)
Azt is hallottam, hogyha bemegyek a boltjukba, ott is megkósolthatom. De majd kiderül.
Azért mielõtt megvenném mindenképpen ki akarom próbálni, mert azért annyira nem olcsó :-) remélem megéri az árát.
predator1982
nem szeretnék venni újat, csak érdekelt hogy mégis:-) engem nem érdekel hogy mennyire egészségtelen a fõzött kávé én akkor is ezt szeretem.amúgy én is erre a párnás kávéfõzõre csodálkoztam rá, tetszett az ötlet meg hogy habos. azon még úgy gondolkodtam is, de az összes ismerõsöm aki kóstolta azt mondta hogy rossz. bár én nem kóstoltam még, de ezekután elmúlt a lelkesedésem:D

pred

Ez a fajta kávéfõzési módszer pont azoknak az embereknek készül, akik nem érnek rá, de mégis szeretnének friss kávét inni, és nem kommersz instantot. Mert ugye ez olyan, mintha a fõzés elõtt közvetlenül ledaráltad volna a kávébabot. Csak mégse neked kell vele foglalkoznod, mert benne van a friss kávé a kapszulában és a kapszula pedig légmentesen levan zárva, így friss marad végig.
én is gondolkodom egy kávégépben, ami pár perc alatt elkészíti a kávét.
Nem egyszer késtem már el a munkából a kotyogós kávéfõzõm miatt, mert reggel ugye muszáj innom egyet. ez a kapszulás amirõl beszéltek elég szimpatikusnak tûnik, fõleg hogy többféle ízû kávé készíthetõ belõle.
Én múltkor a Mammutba voltam és a Saturnba kialakítottak egy részt, ahol kedves hostessek megkínáltak kávéval. Szóval szerintem próbálkozz ott, mondjuk nem tudom, hogy mikor vannak ott.
Hol tudnám kipróbálni? Van valahol direkt ilyen bolt?
Köszi a válaszodat!
Rubenvagyok
Tényleg megéri a pénzét teljes mértékben! Legalábbis nekem nagyon bejött. De miért nem próbálod ki? Az a legbiztosabb módszer arra, hogy teszteld bejön e neked vagy sem.

Nekem tegnap dobta be az unalmast a kávéfõzõm... pedig egyáltalán nem volt olcsó. (sima 'zaccos' kávét fõzött, de én szerettem).
Úgyhogy most kénytelen leszek újat venni. Ez a kapszulás Nespresso tényleg ennyire jó? Tehát megéri a pénzét?
Azt láttam az oldalukon, hogy nagyon sok féle izû kapszula van és ez megtetszett.
Rubenvagyok
A gép tényleg nem a legolcsóbb, de én már jártam úgy olcsó kávéfõzõvel hogy gondolt egyet és fogta magát és elfüstölt (pedig márkás volt, csak olcsó). Tehát nem árt ha költesz rá egy kicsivel többet.
Amúgy a kapszulák 100 és 120 között mozognak ha jól tudom.

A régi kávéfõzõk amiknek sokáig tart lefõzni a kávét, tehát a kávé õrlemény sokáig ázik a forró vízben az egészségtelen, mert kiáznak belõle egyes savak, ezért is keserû a kotyogósban fõzött kávé.
Azért instantnak nem hívnám szerencsére az íze attól messze van, max annyiban hasonlítanak, hogy eztis gyorsan ellehet készíteni, mondjuk az elsõ kávé azért tovább tart, mert fel kell melegítenie a vizet.
predator1982
hát elolvastam amiket irtatok. ez a kapszulás biztosan jó lehet:-) csak számomra olyan "instant"-nak tûnik. én is a régi kávéfõzõ hive vagyok , én is szeretem a reggeli rituálét, meg miközben lekotyog a kávé van idõm összekapni magam. mi kotyogóssal fõzünk,mert jó erõset lehet vele, bár a nescafét is megiszom mert annak meg jellegzetes ize van.
amúgy egy ilyen kapszula mennyibe fáj? ha már a gép ilyen drága volt?

pred

Megfelelõ kreativitással bármennyi elõre elkészített ízkapszulát túl tudsz szárnyalni, legyen az 16, vagy akár 100 féle is ;-) Csak rajtad múlik, és nem vagy kötve a gyártó által megszabott sémákhoz. Az csak pár példa volt amit írtam, a leggyakoribbak. De ha eléggé kíváncsi, esetleg elvetemült vagy, akkor kísérletezhetsz mentollal, citromfûvel, kakaóval, borssal, rummal, mogyoróvajjal, aszalt gyümölcsökkel meg hasonlókkal. Ha pedig ezeket még párosítod vagy triósítod is, akkor onnantól már csak az ízlésed és a fantáziád szab határt a lehetõségek számának.
Pl. kivi lennék egy aszalt körtés változatra icipici borssal, tejszínnel és erdeimézzel ízesítve... Hmmm, lehet holnap ki is próbálom ^^

Amúgy biztosan jó karácsonyi ajándéknak, csak elég kevesen tehetik meg, hogy 50-100K-s kávéfõzõt vegyenek ajándékként. Másik végrõl én személy szerint nem is örülnék egy ilyen ajándéknak, épp a kávéfõzés ritualitásától fosztana meg, a kávéfogyasztás élvezetét ledegradálná a napi koffeinbevitel szintjére.
Kit érdekel a szerelõ? :D Õk vállalták hogy megteszik, hát csinálják is meg. Ha meg hoznak cseregépet, akkor profitkiesésem sincs a dologból.
Különben pedig a vízkövesedés ugye a használt víz keménységétõl függ. Az pedig mindenhol más és más (bár hazánkban szinte mindenhol kemény a víz). A következõ az lesz, hogy mellékelnek desztillált vizet is a kávéfõzõ mellé (persze azt is csak tõlük veheted hogy maradjon a gari xD), így gyakorlatilag 10 évig is fõzögethetsz naphosszat kávét ilyen gondok nélkül.
Mokka, próbáld úgy a zaccal való hadakozást, hogy nem közvetlenül a kávéfõzés után üríted a zaccot, hanem megvárod, míg kicsit kiszikkad a maradvány. Így nem lesz annyira ragadós, kenõdõs a cucc, hanem egyben marad, könnyen kipottyan a szûrõbõl. Én mindig a következõ kávé fõzése elõtt szoktam kiütögetni belõle, általában másnap vagy harmadnap, de némelyik fõzõnél már 1-2 óra (vagy a teljes lehûlés) is elég szokott lenni, hogy a víz nagy része elpárologjon a zaccból.
pedig szerintem karácsonyi ajándéknak kiváló, fõleg úgy, hogy most, ha valamelyik nagyobb áruházban veszed meg a kávéfõzõt adnak hozzá egy 10000Ft-os utalványt, amit kiegészítõkre és kávékapszulákra költhetsz.
Amiket írtál, hogy mikkel kevered az nagyon jó, kiis fogom próbálni :)
De ennél pl. 16 féle íz közül választhatsz, amik közt benne van amiket Te is írtál.
hhmm... nagyon ínycsiklandóan hangzik amit írtál!<#vigyor0>összefutott a nyál a számban...
Szerintem meg pont emiatt nem fog a vendéglátóhely ilyet választani, mert kb. 600 fõzés után már vízkõtleníteni kell, és azt szakember végzi a nespresszonál... hagyományos gépnél meg magad végzed. Egy vendéglátó helyen hamar összejön a 600, és nem kellemes hetente kiugrálni a szerelõnek...:)
Meg vendéglátóhelyeken az olcsóbb megoldásokra fognak törekedni...
mokkamester
Akkor lehet, hogy én vagyok béna Mokkamester létemre, de nekem valahogy mindig bennemarad, beleragad a zacc és kapargatni kell :(

Ha relatíve sokat fõzöl "hagyományos" kávéfõzõvel, akkor ezen problémák nagy részét megtanulod kiküszöbölni, nem okoznak különösebb gondot. A kávéõrlemény szabad adagolása ízlés szerinti erõsségû kávét eredményez, és ennél sem kell takarítani a gépet. Kinyitod a kuka tetejét, kétszer összekoccintod a szûrõt a nyeles rész fémoldalával, és már tiszta is. Semmit nem kell kanalazni a zaccon, és kábé 3 seccel több idõ mint a kapszula kidobása.
Egyébként én szeretem a reggeli kávéfõzés ilyen ügyeit-bajait elvégezni, ez egyfajta kávéfogyasztás elõtti rituálé :) Van mikor mézet, van hogy tejszínt rakok a szûrõbe az õrlemény mellé és azt is átfõzöm a kávéval együtt. Esetleg egy kis rúd vaníliát, fahéjat, vagy egy darab szegfûszeget, de lehet próbálkozni más dolgokkal is. Rakhatsz mellé kevés gesztenyemasszát, és máris gesztenyés kávé lesz belõle.
Más részrõl pedig a lefõzött kávé utáni zaccmaradvány kitûnõ fegyver hangyák ellen, de felhasználhatod virágföld dúsítására is.

Ellenben azt aláírom, hogy vendéglátóhelyeken, ahol nagy mennyiségû kávét kell lefõzni órákon keresztül, ott van létjogosultsága ennek a megoldásnak. De a háztartások nagy részébe sztem nem fog betörni, egyrészt a relatíve magas ára, másrészt épp az elõbb említett rituális okok miatt.
De ennél nem kell pepecselni azzal, hogy belerakod a kávét, és nem kell figyelni, hogy megfelelõ mennyiségût rakj bele. És lefõzés után nem kell takarítanod a gépet, mivel csak kiveszed az elhasználódott kapszulát, amiben a zacc benne marad, és nem kell kikanalaznod.
Miért, az egyszerû kávéfõzõnél nem így mûködik? :D Kell hozzá víz, kávézacc, aztán megnyomni a gombot, nem sokkal bonyolultabb ^^
6K-ért is ^^ Nekem olyan van :D Heti 3-4 alkalommal fõzök rajta kávét, három éve megvan, és még nem kellett vízkõteleníteni. Viszont gondolom akkor ez instant kávét csinál, nem valódi kávéõrleménybõl fõzi ki a kávét. Szedted már szét a kapszulát amit adnak hozzá?
pontosan, ennyi az egész. nem lehet elrontani. <#vigyor0>ha hosszan nyomod a gombot, akkor annyi vizet ad hozzá, ameddig nyomod. aztán ha legközelebb is kávét szeretnél, akkor ugyanennyi vizet ad hozzá, mert megjegyzi, hogy anno milyen hosszan nyomtad a gombot... tehát akkor már csak egyszer kell megnyomni és nem kell rajta tartanod az ujjadat. tehát megjegyzi a gép mennyi vízzel iszod
monkeymajom
Mokka te a nevedet a topikhoz igazítottad vagy mi? :)

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam õket.

Igen. A lényege, hogy egyszerûen tudsz vele kávét fõzni. Csak berakod a kapszulát, öntesz hozzá vizet és megnyomod a gombot, és pár pillanat alatt elkészül a friss kávé.
Igen, mint már említettem :)Az ízeket nem úgy kell elképzelni, hogy tisztára olyan az íze, a kávé íz az erõteljesebb, ezek csak az aromáját dobják fel.
kolbászos-rájás szerintem nincs is.... <#zavart2>
mokkamester
Akkor ez a kapszulás kávé ugye?!

az inkább pizza:P egyébként nem lehetnek ezek az ízesítések rosszak... egy gesztenyéset kipróbálnék:)
monkeymajom
Sárgabarackos, na az nagyon ipari. A kávé ízét azért még lehet érezni? :)
A legendás kolbászos-rájásat szívesen kipróbálnám...

Amikor gyerek voltam, a szüleim sokszor költöztek. De én mindig megtaláltam õket.

nem minidg ugyanazt iszom... több ízû kapszula van, pl. mézeskalács izû, sárgabarackos, gesztenyés krémes... iszonyat fincsi.
Hát egy bizonyos célközönségnek lett kialakítva, ennyi.
Ezek a drágábbak inkább vendéglátó helyiségekbe valóak, otthon felhasználásra már 40-50 körül is lehet kapni nagyon jó gépet.
monkeymajom
Hát gondolom azért ez nem az átlagos kávéfogyasztóknak lett kitalálva...