248
A média sokat foglalkozott már a kávé hatásaival pozitív és negatív értelemben egyaránt, de én most a véleményetekre lennék kíváncsi az sokkal hitelesebb sztem!
  • electrokilla
    Nem csak, hogy nem jön ki a zamata, de kiis ázik a kávéból az összes rossz anyag, ami keserűvé teszi a kávét. Meg sokkal gyorsabban elkészíti a kávét :) Nekem van otthon 15 báros eszpresszó kávéfőzőm. 2 perc alatt felmelegít 1 liter vizet, belerakom a kávéval megtömött kart, megnyomok egy gombot és kész is a kávém :)
  • Willenbrock
    Gyomorfekélyre is használ;)
  • mokkamester
    A nagy nyomás kávéfőzésnél azért fontos, mert alacsony nyomáson nem jön ki a kávé zamata, aromája teljesen csak magasnyomáson.

Az eszpresszó kávé lényege, a nagy nyomás (15bar). Ehhez megfelelő 1000-1500 W teljesítményre van szükség. A kapszulás kávéfőző előnye viszont a presszóval szemben, hogy nem igényel sok takarítást, a kapszula ugyanis magában tartja a zaccot.
  • katkit
    na mondjuk ennek nem értem mi a lényege... az azért elég nagy nyosmás, de miért jó?
  • mokkamester
    Erős aromája van ezeknek a kávéknak. Ez egy zárt rendszerű espresso gép, 19 BAR-on dolgozik, a zacc benne marad a kapszulában, nem ég bele a gépbe(mint a hagyományos espresso kávéfőzőknél). Ezek után döntsd el, bejön e neked vagy sem.
  • katkit
    persze hogy az... és az a legjobb, hogy a rengeteg ízt még hangulathoz is lehet variálni:D
  • Thaison
    Gondolom nagyon finom lehet a kávé amit készít, nem hiába egy kávé lesz egy kapszulából...
  • predator1982
    értem, köszi:-)
  • VinczeLacz
    Kv-t ittam, és nagyon finom, szerintem megéri a pénzét :) Cappunicot sajnos még nem.
  • derzsikovi
    Elég komolynak hangzik..VinczeLacz és te ittál már ilyen kávét, vagy ittál már esetleg ilyen cappucinot?elég szívesen kipróbálnám..egyre jobban érlelődik bennem h kipróbáljam:)
  • VinczeLacz
    Nem mindegyik, csak az arra alkalmas. Azokon látszik is, hogy van egy külön kis tartály, melybe lehet tölteni tejet, és a habot onnan csinálja meg a gép :)
  • derzsikovi
    mondjuk én inkább cappucinós vagyok..mind1ik tud capuccinot főzni vagy nem?a capuccino is kapszulásan működik?
  • VinczeLacz
    Általában csak külső változik, meg 1-2 tud kettő csészébe egyszerre főzni, meg van amelyik tudja a capuccino-t. Mindegyik 1 kapszulából 1 adagot csinál, aztán kapszula csere, amit a gép automatán elvégez.
  • Coriander
    én nem szeretem a capuccino-t, én a jó tejes kávét szeretem, erős fekete kávé alappal, aminek finom íze lenne magában is. az "igazi", vagy mondjuk inkább úgy, ínyenc kávézók ezért engem kitagadnának, mert én szeretem elrontani a finom feketét mégegyszer annyi tejjel...:)
    a halálom az a gépi kávé, ami olyan, mintha sötét víz lenne, semmi ereje, se finom illata, és vagy 2 dl... az igazi kávé kb. 4-5 korty.
  • derzsikovi
    Nem, tudtommal nem szolgál több adag lefőzésére..láttam a Nespressonak valami külön kiadványát, ahol benne vannak a gépek, és egy kivételével mind1ik csak 1 adag lefőzésére szolgál..a különbség a gépeknél inkább a külsőségekben van, ezek a nespresso gépek azért elég dizájnosak, máshogy készítik el a kávét(van automata meg manuális), szval ez a különbség a gépek között..ezt a kapszulás dolgot én nem igazán tudom hová tenni, de biztos finom lehet, én még nem ittam, de lehet meglepem a családot karácsonyra 1 géppel:)

• predator1982
    én amint irtam is alább, utánalestem media markt választékában, ott sokféle kávéfőző van, akkor ezek a nespresso kávéfőzők közül is miért van több darab???? nem lehet hogy valamelyik több adag lefőzésére szolgál??
  • ekgmszinkopa
    Az a senseo tényleg borzasztó, de most utánanéztem egy picit a dolgoknak és tejes kávét nem lehet csinálni a nespresso-val, és a kapszulák is 1 adag embernek felelnek meg. Egyszerűen túl kevés vízzel csinálja, hogy elég legyen két embernek is. A tejes kávéhoz, meg az ilyen tejes dolgokhoz a dolce gusto készülék való .
  • bgp001
    hát ha kávé akkor nekem is csak az erős, viszont igen a capuccino-t én is szeretem, az ilyen amcsi kávé ihatatlan:D nekem már ez a philips sanseo-val készült kávé sem jön be, az is túl gyenge.
  • Bountylia
    Amerikai hosszú kávé az borzasztó, az olasz az Isteni (ne vegyük egy kalap alá) :-)
    Amit még imádok az a capuccino (egy rész kávé, egy rész 60-70 °C-os tej és egy rész tejhab).
  • ekgmszinkopa
    én szeretem a kávét jó erősen, biztos nem jönne ki nekem 2 adag. a hosszúkávét meg egyenesen gyűlölöm. Az amerikaikat se értem amikor isszák a bögréjükben egész nap azt a vizes vackot amit ők kávénak hívnak. pfff
  • Bountylia
    Egyik ismerősöm mondta, kicsit utánaérdeklődtem :-) ő azt mondta, hogy tejes kávéhoz bőven jó 2 adagnak.
    De persze ha 'normálisan' akarsz kávézni akkor 1 kapszula / adag.
  • bgp001
    Egy kapszulából két adagot? Biztos ez? Én ugy tudom hogy csak egyet lehet, mármint van a gépen olyan funkcio hogy hosszu kávét csinál:) Ha igy értetted akkor okés. Én beszéltem a promos csajokkal mikor kostoltam, és mondták hogy ha veszel egy gépet, akkor ha ha mondjuk piacra kerülnek új termékek akkor értesiítenek telefonon, meg az ügyfélszolálatnak is zöld száma van, szoval ebben az árban van egy két plusz amit a pénzedért kapsz. Aztán 600 kapszula után ingyen vízkötelenítenek is.
  • Bountylia
    Mondjuk reggel már sikerült nekem is elszúrnom, de azért ez nem általános :-)
    Én úgy tudtam, hogy azért 2 adag kávét le lehet főzni abból a kapszulából (pl. én tejes kávét szoktam inni).
  • ekgmszinkopa
    A kapszulás gépeknek8nespresso) az az előnye, hogy mindig jó minőségű kávét tudsz készíteni, nem kell bar-t , kávé erősséget beállítani, amihez reggel nincs sok kedve az embernek.
    a haveroméknak van ilyen otthon, én azt nem szeretem benne , hogyha 2 embernek akarsz kávét csinálni akkor kicsit lassú betöltögetni a cuccót, de amúgy elég gyors. Az íze meg úgyis rajtad áll, hogy tetszik-e , de mivel nagyon sok ízű kapszula van így biztos találsz olyat ami tetszik.
  • bgp001
    Én most szeretnék venni egy jobb gépet karácsonyra, multkor kostoltam az egyik árházban a nespresso gép által készített kávét, és nagyon finomnak éreztem. Valakinek van ilyen gépe? csak azért kérdem, hogy hogyan teljesít a mindennapokban:)
  • Bountylia
    Nekünk olyan gép van otthon ami darálja a kávét :-) így biztos, hogy friss... ilyen kapszulás gépet láttam már üzletekben, még nem nagyon foglalkoztatott. Sok helyen írták, hogy nagyon finom kávét lehet vele készíteni.
  • Candi
    Te aztán szépen tudsz csúsztatni :D Ki az aki ma otthon darálja a kávét? :O Biztosan nem a többség...
  • Candi
    Nemár, ne röhögtess... A kávénak alapból keserű az íze, és alapból egészségtelen, nem tudtad? :D
  • predator1982
    jaja, értem. amúgy megnéztem media mark-t honlapján ezt a kapszulás cuccot. tudom biztosan én vagyok a hülye, és tájékozatlan, de meglepődtem hogy legalább hatfélét láttam:-) van egyszemélyes stb. gondolom az egyszemélyes meg a kisebbek nem olyan drágák. meg olyat is láttam hogy automatikus kapszulaürités funkció. az mit jelent? kidobja magától?:DDDD amúgy viccen kivül gondolom van egy tartály amibe bizonyos mennyiség után kell csak üriteni????
  • gregorianer
    A párnás rendszerű kávéfőző nem is jó, valószínűleg ezért érezted rossznak a kávét. Mivel a párnás kávé hasonlít egy tea filterre, ezért gondolhatod, hogy nem záródik légmentesen, így nem marad friss a kávé. Leírtam az előző hszembe, hogy a kapszulás kávé légmentesen záródik ezért mindig friss marad.
  • Szoffer
    Köszi a válaszod, akkor hétvégén megnézem hátha ott vannak :-)
    Azt is hallottam, hogyha bemegyek a boltjukba, ott is megkósolthatom. De majd kiderül.
    Azért mielőtt megvenném mindenképpen ki akarom próbálni, mert azért annyira nem olcsó :-) remélem megéri az árát.
  • predator1982
    nem szeretnék venni újat, csak érdekelt hogy mégis:-) engem nem érdekel hogy mennyire egészségtelen a főzött kávé én akkor is ezt szeretem.amúgy én is erre a párnás kávéfőzőre csodálkoztam rá, tetszett az ötlet meg hogy habos. azon még úgy gondolkodtam is, de az összes ismerősöm aki kóstolta azt mondta hogy rossz. bár én nem kóstoltam még, de ezekután elmúlt a lelkesedésem:D
  • gregorianer
    Ez a fajta kávéfőzési módszer pont azoknak az embereknek készül, akik nem érnek rá, de mégis szeretnének friss kávét inni, és nem kommersz instantot. Mert ugye ez olyan, mintha a főzés előtt közvetlenül ledaráltad volna a kávébabot. Csak mégse neked kell vele foglalkoznod, mert benne van a friss kávé a kapszulában és a kapszula pedig légmentesen levan zárva, így friss marad végig.
  • Kerki
    én is gondolkodom egy kávégépben, ami pár perc alatt elkészíti a kávét.
    Nem egyszer késtem már el a munkából a kotyogós kávéfőzőm miatt, mert reggel ugye muszáj innom egyet. ez a kapszulás amiről beszéltek elég szimpatikusnak tűnik, főleg hogy többféle ízű kávé készíthető belőle.
  • gregorianer
    Én múltkor a Mammutba voltam és a Saturnba kialakítottak egy részt, ahol kedves hostessek megkínáltak kávéval. Szóval szerintem próbálkozz ott, mondjuk nem tudom, hogy mikor vannak ott.
  • Szoffer
    Hol tudnám kipróbálni? Van valahol direkt ilyen bolt?
    Köszi a válaszodat!
  • Rubenvagyok
    Tényleg megéri a pénzét teljes mértékben! Legalábbis nekem nagyon bejött. De miért nem próbálod ki? Az a legbiztosabb módszer arra, hogy teszteld bejön e neked vagy sem.
  • Szoffer
    Nekem tegnap dobta be az unalmast a kávéfőzőm... pedig egyáltalán nem volt olcsó. (sima 'zaccos' kávét főzött, de én szerettem).
    Úgyhogy most kénytelen leszek újat venni. Ez a kapszulás Nespresso tényleg ennyire jó? Tehát megéri a pénzét?
    Azt láttam az oldalukon, hogy nagyon sok féle izű kapszula van és ez megtetszett.
  • Rubenvagyok
    A gép tényleg nem a legolcsóbb, de én már jártam úgy olcsó kávéfőzővel hogy gondolt egyet és fogta magát és elfüstölt (pedig márkás volt, csak olcsó). Tehát nem árt ha költesz rá egy kicsivel többet.
    Amúgy a kapszulák 100 és 120 között mozognak ha jól tudom.
  • gregorianer
    A régi kávéfőzők amiknek sokáig tart lefőzni a kávét, tehát a kávé őrlemény sokáig ázik a forró vízben az egészségtelen, mert kiáznak belőle egyes savak, ezért is keserű a kotyogósban főzött kávé.
    Azért instantnak nem hívnám szerencsére az íze attól messze van, max annyiban hasonlítanak, hogy eztis gyorsan ellehet készíteni, mondjuk az első kávé azért tovább tart, mert fel kell melegítenie a vizet.