163
szar benzint árulnának?
  • pszihopata
    Én próbáltalak kijavítani oszt nekem estél.Hát ezt nem hagyhatom!
  • light00
    hangnem? O:
    nem én kezdtem...
  • pszihopata
    Valszeg a hengerfejtömítést!Ez a hangnem már jobban tetszik.
  • pszihopata
    Elöször is kinyírja az adagolót!Azt hogy a hengerben mit művel,motorja válogatja,de néha túlélik.Mi ég ki ember?
  • light00
    passz. Csak mostmár ideültem a géphez és megnéztem neten, meg msneztem egy kört. Azt' arra jutottunk, hogy hülye voltam, valamit nagyon rosszul mondtak egyszer nekem, de valaki itt olyasmit irt, hogy a volt dizelautojába ö is egyszer tankolt benzint, merthogy ott és akkor olcsobb volt, külföldön, és mire hazajöttek, kiégett valamilye a motorban. Olaj, és viz is volt.
  • pszihopata
    Mi az hogy kiéghet?
  • light00
    sry, félreolvastam. "csak" kiéghet a dizelmotor szar benzintöl.
  • Sadist
    Öhm, a dízelmotor nem levegőt szív be, és azt hevíti a magas nyomással?
  • light00
    Akkor elkurtam. na bumm. Forditva. Akkor a másikban ez van. Én is tévedhetek.
  • pszihopata
    Ilyen szintű emberkével vitatkozom?Nem vagyok normális!
  • pszihopata
    Na vegyészkém,itt nagyon elkúrtad!-----'sima benzint nyonogathatod össze dizelmotorral, sokra nem fogsz menni. Nagyobb a kompressziotürése, mintsemhogy ott berobbanjon." -----A sima benzin minden dízelben felrobban!Tudod mért?Honnan tudnád?
  • light00
    mielött még belekötnél, tudom hogy léteznek gázfelhasználásu motorok.
  • light00
    najo.Ez már kezd a nevetséges és a szánalmas határát surolni.
    nem nekem kéne magyaráznod a benzint(szénhidrogén-folyadék), etanolt(alkohol-folyadék), PB-gázt ami ugyancsak más.
    A mindenevö dizelmotorral, mindenevö, igen, modjával. Csak annyi a gond, hogy abban nincs gyujtoszikra, az összenyomástol robban be a dizelolaj. A sima benzint nyonogathatod össze dizelmotorral, sokra nem fogsz menni. Nagyobb a kompressziotürése, mintsemhogy ott berobbanjon.
  • pszihopata
    Hol találkozol vele,az utastérben?Fogalmad sincs mitől megy a segged alatt,ugyanaz a motor benzin, etanol,vagy propán-bután hajtja.A mindenevő dízelmotort /mert létezik 80 éve/ meg se merem említeni.És az étolajos dinnyésmerci?' egész más anyag más az égése"-ja!
  • light00
    Lehetnék, ha nem találkoznék vele elég gyakran.
  • Sadist
    Lehet, hogy vegyipart tanulsz, de a belső égésű motorokhoz még lehetsz segghülye :D
  • light00
    ennyi nem elég? a hagyományos auto tönkreteszi, ezért kell más. Ez böven elég változtatás, hogy egy "geészen más" redszerröl beszéljünk.

"A lényeg, hogy a kissé átalakított motor rendkívül elevenen mozog alkohollal"
    most kinek mi, ö kissé átalakitást ir, én meg egészen más rendszert. Most ez is fokozás, fogalmazás kérdése. De ez csak részletkérdés, a fogalmazásba kötöttél bele.
  • Pheel
    Te írtad:
    "Alkohol-üzemanyagu autoknak más az egész rendszere, minekután az alkohol és a benzin két rohadtul különbözö anyag."

Én idézem:
    "Hogyan is működik?
    Képzeljenek maguk elé egy teljesen mezei Ford C-Maxot, aminek ott a hátulján a Flexifuel felirat, a tanksapkán pedig a figyelmeztetés: E85 vagy ólommentes benzin mehet bele. Más különbség szemre az ég egy adta világon nincs. A motor bizonyos részeit természetesen megerősítették, de ezenkívül nincs mire figyelni. Hangja, ereje, gyorsulási kedve egyenértékű a vele édesrokon benzines 1,8-as C-Maxszal." Forrás

Az alkohol reakcióba lép az átlagos üzemanyagellátó-rendszer tömítéseivel, ezért azokat drágább anyagból kell elkészíteni és természetesen csak azokat lehet használni, illetve nagyobb nyomással kell fecskendezni magát az anyagot. Ennyi az "egész más" rendszer a két meghajtás között. Vegyipar...
  • light00
    [hmm. szövegértés Nuke, megint a fránya szövegértés...]
  • Nuki
    ne mond el hogy mit tanulsz, azt hinnék nagyoskodnál, és nagyképü akarsz lenni, hogy felvágsz vele... egyszerü emberként kell írni, senki sem tévedhetetlen. Ha egy autószerelővel vagy olyannal vitatkozol aki jártas a témában, akkor még meg is járhatod :P
  • light00
    na végre, Nuke, végre jössz ide. Most énis hiába mondhatnám, hogy vegyipart tanulok, meg igy-ugy, dehát ugy tudnak ragaszkodni az emberek a saját hülyeségeikhez...
  • light00
    Az egy dolog, hogy a benzint alkesszel higitják, hogy nagyobb legyen a profit. De rohattul nem fog töle joban meni az autod. Alkohol-üzemanyagu autoknak más az egész rendszere, minekután az alkohol és a benzin két rohadtul különbözö anyag. Attol még, hogy a benzines autoba alkeszt raksz, és elindul töle, az nem jelenti azt hogy furikázhstsz vele kedvedvre. Mert nem. Probáld ki és számolj be a szervizköltségekröl.
  • Boconadi
  • Nuki
    tanultatok ti kémiát valaha benzines okoskák?!
  • light00
    örülök neki. Nem tudom, hogy TE mennyit értesz hozzá, de oltogatáson kivül nem sokat, azt látom. Egyszer tölts benzint dizelautoba, meglátjuk, meddig jutsz vele.
  • pszihopata
    Ezért kéne olvasgatni,hogy ne röhögtesd ki magad!De te inkább irogatsz a levegőbe.
  • pszihopata
    Kurvára el vagy tájolva kisöreg!A dízeles példád mutatja,hogy lövésed sincs a dologhoz.
  • [Walaki]D`Lair
    Hülye vagy?:D Most is Etanolos benzin van a kocsiban...:D Nem lesz attól semmi baja, sőőőt...:D:D:D
  • light00
    Hmpf...Azok az autok teljesen másképp müködnek, mint a benzines, dizeles kocsik. Mielött leirsz valamit utánaolvashatnál.
    (dizellel sem müködik a benzines auto, s forditva, vajon mért?)
  • pszihopata
    Szegény brazil kocsik!Mielőtt leírsz valamit utánaolvashatnál!
  • light00
    A benzint amugy metanollal(metilalkohol), etanollal(etilalkohol) szokták keverni. Ami szintén nagyon káros a motorra, mert égése lényegileg más mint a benziné.
  • light00
    szivocsöben...
    ilyen merész gondolataim azért nincsenek. Hengerben, igen. De...áh na mindegy, ezt most irhatnám de ugyis mindegy. nem ez a lényeg. szar a benzin és kész. minél szarabb ugyis annál jobban/többször kopog a motor.
  • pszihopata
    Honnan veszed hogy nem ott?Pont ugyanott,csak idő előtt!A szövegben is a 'hengerben"-t említik nem?Ha máshol akkor hol szerinted,a szívócsőben?
  • light00
    egy kis szakirodalom:
    A benzinmotor csörgését, zörgését akkor hallhatjuk általában, ha erös terhelés mellett gyorsitunk. Ekkor a benzin a sürités során annyira felmelegszik a hengerben(!), hogy idö elött felrobban(!). ez a jelenség... és pontpontpont.

ki kellett volna gészitenem az öngyulladással, de mostmár mindegy. Öngyulladás van, de idö elött robban be, nem ott, ahol kéne.
  • pszihopata
    'a henger jobban kimozdul mint kéne",-tudtok vadakat írni!
  • pszihopata
    nem az égéstérben, ahnem már elötte berobban a benzin--nagy hülyeség!.A kopogásos égéskor nem a szikra gyújtja be a benzint,hanem öngyulladás van.
  • light00
    A kopogás annyiban gond, hogy nagyon hamar tönkre mehet az autod, mert nem az égéstérben, ahnem már elötte berobban a benzin. Ezért kell odafigyelni, milyen benzint tankolj.
    Mellesleg ugyis csalnak mindenhol, JETnél egyszer tankoltunk, mellénkállt egy pasi kismotorral, és mikor fizetés után kijöttünk, boldogan ujságolta, hogy a 10 literes tankba gyönyörü szépen belecsordogált 14,1 liter..
  • Gabor1990
    Ausztriába nincs is teszko tudtommal
  • Dodo55
    A kopogást kisebb oktánszámú benzin okozhatja.
    Nagyobb oktánszámú az semmi nem árt, legfeljebb semmit nem javít.
    De itt magyarországon amilyen szar a benzin egyébként is, érezhetően jobban megy egy 95-öst igénylő autó 98-as benzinnel.
    Szóval ha van pénz, akkor megéri minél magasabb oktánszámút venni.
  • PPgergő
    95-s benzinbe 5% EtOH kerul (etanol)
    namost, aki volt kocsmaros az tudja, hogy bizony az etanolba oldodik a viz... ezt a vizes-etanolt viszont mar lehet benzinhez adni :/

megvalami: csajomeknak sajat benzinkutjuk van. csak ott tankolunk, 95-t, nem higitjak, csak amit Mol-tol vesznek. megis kurvasokat fogyaszt a kocsi ahhozkepest, hogy 1.4