163
szar benzint árulnának?
-
#83 Én próbáltalak kijavítani oszt nekem estél.Hát ezt nem hagyhatom! -
#82 hangnem? O:
nem én kezdtem... -
#81 Valszeg a hengerfejtömítést!Ez a hangnem már jobban tetszik. -
#80 Elöször is kinyírja az adagolót!Azt hogy a hengerben mit művel,motorja válogatja,de néha túlélik.Mi ég ki ember? -
#79 passz. Csak mostmár ideültem a géphez és megnéztem neten, meg msneztem egy kört. Azt' arra jutottunk, hogy hülye voltam, valamit nagyon rosszul mondtak egyszer nekem, de valaki itt olyasmit irt, hogy a volt dizelautojába ö is egyszer tankolt benzint, merthogy ott és akkor olcsobb volt, külföldön, és mire hazajöttek, kiégett valamilye a motorban. Olaj, és viz is volt. -
#78 Mi az hogy kiéghet? -
#77 sry, félreolvastam. "csak" kiéghet a dizelmotor szar benzintöl. -
#76 Öhm, a dízelmotor nem levegőt szív be, és azt hevíti a magas nyomással? -
#75 Akkor elkurtam. na bumm. Forditva. Akkor a másikban ez van. Én is tévedhetek. -
#74 Ilyen szintű emberkével vitatkozom?Nem vagyok normális! -
#73 Na vegyészkém,itt nagyon elkúrtad!-----'sima benzint nyonogathatod össze dizelmotorral, sokra nem fogsz menni. Nagyobb a kompressziotürése, mintsemhogy ott berobbanjon." -----A sima benzin minden dízelben felrobban!Tudod mért?Honnan tudnád? -
#72 mielött még belekötnél, tudom hogy léteznek gázfelhasználásu motorok. -
#71 najo.Ez már kezd a nevetséges és a szánalmas határát surolni.
nem nekem kéne magyaráznod a benzint(szénhidrogén-folyadék), etanolt(alkohol-folyadék), PB-gázt ami ugyancsak más.
A mindenevö dizelmotorral, mindenevö, igen, modjával. Csak annyi a gond, hogy abban nincs gyujtoszikra, az összenyomástol robban be a dizelolaj. A sima benzint nyonogathatod össze dizelmotorral, sokra nem fogsz menni. Nagyobb a kompressziotürése, mintsemhogy ott berobbanjon. -
#70 Hol találkozol vele,az utastérben?Fogalmad sincs mitől megy a segged alatt,ugyanaz a motor benzin, etanol,vagy propán-bután hajtja.A mindenevő dízelmotort /mert létezik 80 éve/ meg se merem említeni.És az étolajos dinnyésmerci?' egész más anyag más az égése"-ja! -
#69 Lehetnék, ha nem találkoznék vele elég gyakran. -
#68 Lehet, hogy vegyipart tanulsz, de a belső égésű motorokhoz még lehetsz segghülye :D -
#67 ennyi nem elég? a hagyományos auto tönkreteszi, ezért kell más. Ez böven elég változtatás, hogy egy "geészen más" redszerröl beszéljünk.
"A lényeg, hogy a kissé átalakított motor rendkívül elevenen mozog alkohollal"
most kinek mi, ö kissé átalakitást ir, én meg egészen más rendszert. Most ez is fokozás, fogalmazás kérdése. De ez csak részletkérdés, a fogalmazásba kötöttél bele. -
#66 Te írtad:
"Alkohol-üzemanyagu autoknak más az egész rendszere, minekután az alkohol és a benzin két rohadtul különbözö anyag."
Én idézem:
"Hogyan is működik?
Képzeljenek maguk elé egy teljesen mezei Ford C-Maxot, aminek ott a hátulján a Flexifuel felirat, a tanksapkán pedig a figyelmeztetés: E85 vagy ólommentes benzin mehet bele. Más különbség szemre az ég egy adta világon nincs. A motor bizonyos részeit természetesen megerősítették, de ezenkívül nincs mire figyelni. Hangja, ereje, gyorsulási kedve egyenértékű a vele édesrokon benzines 1,8-as C-Maxszal." Forrás
Az alkohol reakcióba lép az átlagos üzemanyagellátó-rendszer tömítéseivel, ezért azokat drágább anyagból kell elkészíteni és természetesen csak azokat lehet használni, illetve nagyobb nyomással kell fecskendezni magát az anyagot. Ennyi az "egész más" rendszer a két meghajtás között. Vegyipar... -
#65 [hmm. szövegértés Nuke, megint a fránya szövegértés...] -
Nuki #64 ne mond el hogy mit tanulsz, azt hinnék nagyoskodnál, és nagyképü akarsz lenni, hogy felvágsz vele... egyszerü emberként kell írni, senki sem tévedhetetlen. Ha egy autószerelővel vagy olyannal vitatkozol aki jártas a témában, akkor még meg is járhatod :P -
#63 na végre, Nuke, végre jössz ide. Most énis hiába mondhatnám, hogy vegyipart tanulok, meg igy-ugy, dehát ugy tudnak ragaszkodni az emberek a saját hülyeségeikhez... -
#62 Az egy dolog, hogy a benzint alkesszel higitják, hogy nagyobb legyen a profit. De rohattul nem fog töle joban meni az autod. Alkohol-üzemanyagu autoknak más az egész rendszere, minekután az alkohol és a benzin két rohadtul különbözö anyag. Attol még, hogy a benzines autoba alkeszt raksz, és elindul töle, az nem jelenti azt hogy furikázhstsz vele kedvedvre. Mert nem. Probáld ki és számolj be a szervizköltségekröl. -
#61 -
Nuki #60 tanultatok ti kémiát valaha benzines okoskák?! -
#59 örülök neki. Nem tudom, hogy TE mennyit értesz hozzá, de oltogatáson kivül nem sokat, azt látom. Egyszer tölts benzint dizelautoba, meglátjuk, meddig jutsz vele. -
#58 Ezért kéne olvasgatni,hogy ne röhögtesd ki magad!De te inkább irogatsz a levegőbe. -
#57 Kurvára el vagy tájolva kisöreg!A dízeles példád mutatja,hogy lövésed sincs a dologhoz. -
[Walaki]D`Lair #56 Hülye vagy?:D Most is Etanolos benzin van a kocsiban...:D Nem lesz attól semmi baja, sőőőt...:D:D:D -
#55 Hmpf...Azok az autok teljesen másképp müködnek, mint a benzines, dizeles kocsik. Mielött leirsz valamit utánaolvashatnál.
(dizellel sem müködik a benzines auto, s forditva, vajon mért?) -
#54 Szegény brazil kocsik!Mielőtt leírsz valamit utánaolvashatnál! -
#53 A benzint amugy metanollal(metilalkohol), etanollal(etilalkohol) szokták keverni. Ami szintén nagyon káros a motorra, mert égése lényegileg más mint a benziné. -
#52 szivocsöben...
ilyen merész gondolataim azért nincsenek. Hengerben, igen. De...áh na mindegy, ezt most irhatnám de ugyis mindegy. nem ez a lényeg. szar a benzin és kész. minél szarabb ugyis annál jobban/többször kopog a motor. -
#51 Honnan veszed hogy nem ott?Pont ugyanott,csak idő előtt!A szövegben is a 'hengerben"-t említik nem?Ha máshol akkor hol szerinted,a szívócsőben? -
#50 egy kis szakirodalom:
A benzinmotor csörgését, zörgését akkor hallhatjuk általában, ha erös terhelés mellett gyorsitunk. Ekkor a benzin a sürités során annyira felmelegszik a hengerben(!), hogy idö elött felrobban(!). ez a jelenség... és pontpontpont.
ki kellett volna gészitenem az öngyulladással, de mostmár mindegy. Öngyulladás van, de idö elött robban be, nem ott, ahol kéne. -
#49 'a henger jobban kimozdul mint kéne",-tudtok vadakat írni! -
#48 nem az égéstérben, ahnem már elötte berobban a benzin--nagy hülyeség!.A kopogásos égéskor nem a szikra gyújtja be a benzint,hanem öngyulladás van. -
#47 A kopogás annyiban gond, hogy nagyon hamar tönkre mehet az autod, mert nem az égéstérben, ahnem már elötte berobban a benzin. Ezért kell odafigyelni, milyen benzint tankolj.
Mellesleg ugyis csalnak mindenhol, JETnél egyszer tankoltunk, mellénkállt egy pasi kismotorral, és mikor fizetés után kijöttünk, boldogan ujságolta, hogy a 10 literes tankba gyönyörü szépen belecsordogált 14,1 liter.. -
#46 Ausztriába nincs is teszko tudtommal -
Dodo55 #45 A kopogást kisebb oktánszámú benzin okozhatja.
Nagyobb oktánszámú az semmi nem árt, legfeljebb semmit nem javít.
De itt magyarországon amilyen szar a benzin egyébként is, érezhetően jobban megy egy 95-öst igénylő autó 98-as benzinnel.
Szóval ha van pénz, akkor megéri minél magasabb oktánszámút venni. -
PPgergő #44 95-s benzinbe 5% EtOH kerul (etanol)
namost, aki volt kocsmaros az tudja, hogy bizony az etanolba oldodik a viz... ezt a vizes-etanolt viszont mar lehet benzinhez adni :/
megvalami: csajomeknak sajat benzinkutjuk van. csak ott tankolunk, 95-t, nem higitjak, csak amit Mol-tol vesznek. megis kurvasokat fogyaszt a kocsi ahhozkepest, hogy 1.4