Mi történhetett a benzinnel?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

light00
na végre, Nuke, végre jössz ide. Most énis hiába mondhatnám, hogy vegyipart tanulok, meg igy-ugy, dehát ugy tudnak ragaszkodni az emberek a saját hülyeségeikhez...

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

light00
Az egy dolog, hogy a benzint alkesszel higitják, hogy nagyobb legyen a profit. De rohattul nem fog töle joban meni az autod. Alkohol-üzemanyagu autoknak más az egész rendszere, minekután az alkohol és a benzin két rohadtul különbözö anyag. Attol még, hogy a benzines autoba alkeszt raksz, és elindul töle, az nem jelenti azt hogy furikázhstsz vele kedvedvre. Mert nem. Probáld ki és számolj be a szervizköltségekröl.

Boconadi
<#eljen>
tanultatok ti kémiát valaha benzines okoskák?!

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

light00
örülök neki. Nem tudom, hogy TE mennyit értesz hozzá, de oltogatáson kivül nem sokat, azt látom. Egyszer tölts benzint dizelautoba, meglátjuk, meddig jutsz vele.

pszihopata
Ezért kéne olvasgatni,hogy ne röhögtesd ki magad!De te inkább irogatsz a levegõbe.

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

pszihopata
Kurvára el vagy tájolva kisöreg!A dízeles példád mutatja,hogy lövésed sincs a dologhoz.

[Walaki]D`Lair
Hülye vagy?😄 Most is Etanolos benzin van a kocsiban...😄 Nem lesz attól semmi baja, sõõõt...😄😄😄

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

light00
Hmpf...Azok az autok teljesen másképp müködnek, mint a benzines, dizeles kocsik. Mielött leirsz valamit utánaolvashatnál.
(dizellel sem müködik a benzines auto, s forditva, vajon mért?)

pszihopata
Szegény brazil kocsik!Mielõtt leírsz valamit utánaolvashatnál!

light00
A benzint amugy metanollal(metilalkohol), etanollal(etilalkohol) szokták keverni. Ami szintén nagyon káros a motorra, mert égése lényegileg más mint a benziné.

light00
szivocsöben...<#wilting>
ilyen merész gondolataim azért nincsenek. Hengerben, igen. De...áh na mindegy, ezt most irhatnám de ugyis mindegy. nem ez a lényeg. szar a benzin és kész. minél szarabb ugyis annál jobban/többször kopog a motor.

pszihopata
Honnan veszed hogy nem ott?Pont ugyanott,csak idõ elõtt!A szövegben is a 'hengerben"-t említik nem?Ha máshol akkor hol szerinted,a szívócsõben?

light00
egy kis szakirodalom:
A benzinmotor csörgését, zörgését akkor hallhatjuk általában, ha erös terhelés mellett gyorsitunk. Ekkor a benzin a sürités során annyira felmelegszik a hengerben(!), hogy idö elött felrobban(!). ez a jelenség... és pontpontpont.

ki kellett volna gészitenem az öngyulladással, de mostmár mindegy. Öngyulladás van, de idö elött robban be, nem ott, ahol kéne.

pszihopata
'a henger jobban kimozdul mint kéne",-tudtok vadakat írni!

pszihopata
nem az égéstérben, ahnem már elötte berobban a benzin--nagy hülyeség!.A kopogásos égéskor nem a szikra gyújtja be a benzint,hanem öngyulladás van.

light00
A kopogás annyiban gond, hogy nagyon hamar tönkre mehet az autod, mert nem az égéstérben, ahnem már elötte berobban a benzin. Ezért kell odafigyelni, milyen benzint tankolj.
Mellesleg ugyis csalnak mindenhol, JETnél egyszer tankoltunk, mellénkállt egy pasi kismotorral, és mikor fizetés után kijöttünk, boldogan ujságolta, hogy a 10 literes tankba gyönyörü szépen belecsordogált 14,1 liter..

Gabor1990
Ausztriába nincs is teszko tudtommal<#rolleyes>

A kopogást kisebb oktánszámú benzin okozhatja.
Nagyobb oktánszámú az semmi nem árt, legfeljebb semmit nem javít.
De itt magyarországon amilyen szar a benzin egyébként is, érezhetõen jobban megy egy 95-öst igénylõ autó 98-as benzinnel.
Szóval ha van pénz, akkor megéri minél magasabb oktánszámút venni.
95-s benzinbe 5% EtOH kerul (etanol)
namost, aki volt kocsmaros az tudja, hogy bizony az etanolba oldodik a viz... ezt a vizes-etanolt viszont mar lehet benzinhez adni :/

megvalami: csajomeknak sajat benzinkutjuk van. csak ott tankolunk, 95-t, nem higitjak, csak amit Mol-tol vesznek. megis kurvasokat fogyaszt a kocsi ahhozkepest, hogy 1.4 <#szomoru1>

- Lefotoznál? - Nem..

Sanyix
Csak éppen úgy tudom a motorokhoz nem véletlenül van odaírva, melyik oktánszámú benzin kell hozzá, ha nem az elõírt van, akkor vagy többet fogyaszt, vagy valami kopogást idéz elõ, hogy a henger jobban kimozdul mint kéne, és ez lassan hazavágja a motort.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Errõl a mennyiséges átverésrõl én annyit hallottam, hogy a kamionos odamegnt a kamionját megtankolni valamelyik kúthoz. A kamion üzemanyag tankja 800 literes, és valamennyi természetesen volt benne, legalább 40-50 liter, erre sikerült beletankolnia 860 litert<#idiota>.

Intel E8400(8*450)MHz + Noctua NH-U12P, ASUS P5K PRO, 4*1GB DDRII 1066MHz, Sapphire HD4850 512MB, Chieftec 450W, 5.1 Házimozi hang, 50\" Plasma TV monitor 2*1,5 TB WD Black Raid0, 64 GB Crucial M4

Rage47
tavaly voltunk Ausztriában, teszkónál tankoltunk egyszer, és az ottani benzin sokkal tovább elég volt, és jobban ment a kocsi is tõle
próbáljátok ki...
caseih9400
Én már nem is tudom hogy mit hidjek errõl az országról.....még szerencse hogy
a traktorok gázolajjal mennek 😊)))

khm...khm...

Ja, egyszer mi is vettünk 98-ast, amikor csak 95-ös kéne, de sokkal jobban ment vele.

Nekem kb 1 év múlva lesz remélhetõleg saját autóm, egy Honda Civicet szeretnék, de szerintem valami magas oktánszámú benzint fogok bele venni, ameddig lesz rá pénzem.
Aztán ha majd spórolnom kell, akkor jöhet a sima 95-ös, remélhetõleg addigra már nem az oroszoktól fogjuk kapni a (szörnyû minõségû) kõolajat, és a 95-ös az tényleg 95-ös lesz, nem pedig 90-es...

Amúgy tényleg nagyon rossz az orosz kõolaj, a nyugateurópai országok kõolajfinomítói fel se tudják dolgozni. Nekünk is valami elõkezelést kell csinálni vele, ami nagyon sokba kerül, szóval simán megérné inkább az araboktól venni kõolajat, csakhát az ország jelenlegi mûködése nem teszi lehetõvé, hogy tõlük vegyük a kõolajat...
Adi
Igen.. simán lehet és ez nem átbaszás. Mivel van a kannán egy csík ameddig tart az 5L-er és utánna egy légüres tér, h mikor öntödd a kanábból ne fröcsköld szanaszéjel a benzint.. ez az átbaszás!<#rolleyes>

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

Adi
Egyetlen okosság az lehet egy normális benzin kuton, h céges autot megtankolják aztán egy része meg megy a kannába és a kutas megveszi.

Abit NF7 /SocketA, nFORCE2/ Amd Athlon XP 2500+(Barton, 1833MHz, 2x166,512K) CLUB3D ATI 9250 128MB, DDR 512+256mb PC3200 400MHz + X-Box 360 Hitachi, Gamertag: Adi01

én egy idõszakban dolgoztam töltõállomásokon, és bár a gázkút részleg volt az enyém, volt jócskán rálátásom a többi részlegre is, és a helyzet a következõ:

Magyarországon 2007-ben a töltõállomás-üzemeltetõ hálózatok nagy többsége a Mol finomítójából veszi a benzint és a gázolajat - ennyit a hatalmas eltérésekrõl.

adalékanyagban valóban eltér(het)nek az egyes töltõállomások üzemanyagai, azonban ami jobban meghatározza egy üzemanyag teljesítõképességét, az az állottsága. Minél régebb óta áll, annál rosszabbak a tulajdonságai.
Taranov
Minden Tesco kifogástalan, csak egyeseknek még nem esett le, hogy a Magyarországon kapható benzinek csak az adalékolásban térnek el egymástól.
Egyébként pont egy Shell esetében pattant ki annak idején botrány az átverések miatt.
Sok a buta ember, akik a reklám hatására jobban bíznak a drágább Shell benzinben, mint a Tescoban.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

zmeor
én omw-nél szeretek tankolni méghozzá carrera-t

nekem bevált
mint a Calgon<#idiota>

leszarom a konfigod...

fateromnal tobbszor is volt ien hogy kannaba nyomta es sokkal tobbet irt az a szar mint a kanna urmerteke XD
[Walaki]D`Lair
Én mielõtt megszûnk a 98-as, mindig Jet 98-al mentem...amióta megszûnt, azóta áttértem Mol Evo99-re és látványosan csökkent a fogyasztás...(meg most tankoltam bele elõször EvoNeo-t, majd meglátjuk milyen)

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

KM
Helyes az észrevétel! Ugyanis a jelzett idõponttól más a benya összetétele, ugyanis bizonyos százalékban már "bio" részt is tartalmaz.

GanXstaZoleeWrk
Ha valaki betankol valami szutykot mint én pl legutoljára utánna adni kell neki 99es, 100as benzint tele, nallam hasznalt, sõt asszem ezek után nagyivben elfelejtem a 95öst mert egy szutyok amit nallunk arulnak.

GanXstaZolee#2709

pszihopata
Ennyi hülyeséget összehordani ami ebben a topicban van!8-as hsz,-ben le van írva a lényeg.

Pheel
A Shell valami remek adalékanyagot rak az üzemanyagba, ami nem engedi lerakódni a mocskot a rendszerben. Ez eddig szép és jó, csakhogy oldja a már lerakódott mocskot is. Egy öreg autónak az elsõ ilyen Shell tankolás simán járhat motormosással is, ha eldugul valami a nagy adalékozás közben. Állítólag az Esso szintén ilyen, a többiekkel nincs gond.
Én mióta autóm van fõleg MOLnál, ritkábban olcsó, de nem Tesco kúton tankolok. Benzinnel gondom még csak annyi volt, hogy nem állt meg a töltõcsonk és kinyomott pár deci benyát a tartályból.
Attila8805
Mi is szoktunk tesco nál tankolni a suzukiba és semmi baja megy mint a bolond😄

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

SHADOWEYES7
létezik,és fos a benzin minõsége,én még a gázolajnál is észre veszem,mikor a traktor vagy a kombájn nem úgy dolgozik,mert erõkifejtéskor csak köhög!!!

Nem a pénz csinál engem, hanem én csinálom a pénzt. Az életet szeretem, és az fontosabb, mint a tuti üzlet.

akyyy
itt is ezt mondogatták. semmi ismerõs nem tankol molba😄

legjobb a vpower racing😄 legalább is amiénknek. megyek is minjdrt kocsikázni

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

franc0
nekem egyszer volt ilyen, na az pont a kagylósnál.
füredrõl jöttem haza tavaly nyáron, és 320-ért (!!!) tankoltam 95-öst.
ha nem nyomtam a gázt azonnal fulladt a verda. autópályán kiváltképp örültem ennek -.-
magától elmúlt amint kiürült belõle az a hígfos.
most épp tesco-st tankoltam érden, semmi baj vele.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

Sanyix
Zsír már benzint is silányítják? Eddig én csak a gáz fûtõértékének csökkenését vettem észre, 1 liter vizet rohadt sokáig tart felforralni, de persze ezt csak a gázmûvekkel lehet bevizsgáltatni, és nyilvánvaló, hogy saját maguk alatt nem fogják vágni a fát, így kamuzni fognak hogy jó. Olyan jó hogy már a benzinnel is csinálnak valamit...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

soma22
saját tapasztalat:
régi kocsim volt, és amig a shellnél a vpower 95-öt tankoltam semmi probléma nem volt. vinszont most az uj kocsimnál ami dizel csak az omv jön szóba. láthatóan literekkel kevesebbet eszik mint a shell dizelébõl.
tehát a saját tapasztalatom:
benzines auto:shell vpower-megéri a minimális többletköltséget, szereti a kocsi, dizel:omv-sokkal kevesebbet eszik, és jobban is megy.

-Olyan nincs hogy nincs. -Akkó\' van...

Frosty01
bazz most elképzeltem ahogy a lovakat recskáztatják a benzinestartályok fölött <#idiota>
látszik hogy késõvanmár 😄

practitioner of the forbidden arts of death

Hixer
nehezen, ugyanis benzin és víz nem elegyedik... de apoláris oldószerezhetik, pl. acetonozzák, vagy éterezik, olajozzák, zsírozzák, szén-tetrakloridozzák... namost ez mind drágább lenne, mintha benzint magát adnának hozzá

allehet, hogy vmi lótúróval keverik, az mindigbejön

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

Frosty01
😄!

practitioner of the forbidden arts of death

Sadist
Az nem lehet, hogy a nagy kánikula miatt van valami a motorokkal? Az utóbbi hetekben elég szélsõséges volt az idõjárás.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Zomil
nekem az egyik ismerösöm 5literes kannába 6.1 litert tankolt 😄DDDD (azért ez már durva átbaszás)

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Rash87
Már nemtom,talán a MOL-nál télleg vizezik a benzint 😊
Mármint a körnéyken,van 1-2 tapasztalat(+tesóm is ott dolgozott),ez is ilyen tescos gazdasági...

Glory, Glory Man. United!

PíszLávJuniti
Azt is el tudom képzelni, hogy már a csõ másik felében nem olyan minõséget adnak bele mint amit kéne.. szemét gazprom ?:o

\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler

AntiHero
vizezik a benzintet..<#idiota>

Stream: http://www.twitch.tv/antihero_hun