Mi történhetett a benzinnel?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

light00
lolmár! ezt nem mondod komolyan, hogy szikrának nincs hömérséklete? :D

Na oszt vótá fönn szombaton?! Heil Sogron!

pszihopata
Na én húzok innen mert kezd felmenni a vérnyomásom!<#wave>

a magyarok úgy tanulnak meg repülni hogy el akarnak esni és nem sikerül

light00
azért kell szikra hogy egyáltalán berobbanjon. A motor kopogásánál azért gyullad be magátol a benzin, mert már eléggé fel van hevülve a motor égéstere. Benzines motorok nem nyomják össze annyira, hogy magátol berobbanjon.
Mellesleg mindenhol egyszerre gyullad be minden, nem tudsz percenként robbantgatni egy zsák tnt részleteit :D

pszihopata
A szikra az nem hõmérséklet,hanem szikra!

pszihopata
Gyere csak mindjárt szétkaplak versenyzõkém!<#bohoc>

pszihopata
Azért kell a szikra,hogy jókor robbanjon,és egyszerre!

[Walaki]D`Lair
Jaj vigyázz mit beszélsz, mert itt van pszichopata az ügyeletes mindent tudó és jól kioktat, hogy miért szegülsz ellent az õ szent áhitatos okításának...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

light00
de nincs akkora hömérséklete, mint egy gyujtoszikrának.

pszihopata
Amiket itt leírtál az egyszerûen nem igaz.Ennek olvass utána!A gázolajnál nincs oktánszám.Amúgy a benzin robban sima sûrítésre is ez az öngyulladás.Hát még mekkorát robban a dízelben!

Sadist
Már bocs, de mintha a dízelmotor úgy mûködne, hogy jól besûríti a levegõt, ami Gay-Lussac törvénye miatt felmelegszik, és ebbe a FORRÓ levegõt tartalmazó térbe fecskendezi a gázolajat, ami a MAGAS HÕMÉRSÉKLETTÕL robban be :|

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

bardocz
oktán számtól nem az (is) függ,hogy mekkora nyomáson vagy hogy mondjam robban be a motor?és ilyen szempontból a dízel sokkal kisebb oktánszámúnak számít mint a benzin,ezért kell benzines motrbe gyujtószikra dízelbe meg ne,ott csak nyomástól robban be(a porlasztott levegõvel kevert)az üzemanyag,benzin meg nem robbana be nyomástól,és ezért a dízel vagy bagyon nehezen,vagy pedig eggyáltalán nem forogna benzinnel,mert nem tudna berobbani

ha valaki nem érti amit írok este van...
pszihopata
Mért kivétel a shell?Mert 10 éve vett néhány autónyi osztrák benyát./egyébként én omv-re emlékszem,és a bécsi finomító az omv tulajdona/.A szolnoki v. debreceni shellkuton mindíg magyar áru volt.

Azt vagom, a shell kivetel, a tobbiek meg az adalekkal varialnak.
pszihopata
Egyébként magyarországon csak a mol forgalmaz bármilyen üzemanyagot,a tesco-tól az omv-ig mindenki azt veszi.De ha a drágább jobb akkor vegyék ott,mindenki hisz valamiben.

hunbasser
végigolvastam a topikot,de a gázolaj valószínüleg elkerülte a szememet,és ezért nem láttam,csak benzint.

ReaL MaDRid x siempre

pszihopata
Ha kicsit visszaolvasol,már többen említették,és a benzint is.Nagy ritkán fordult elõ,hogy a határmenti asszem shell-ekre vittek a swechát-i finomítóból,mikor itt drágább volt.

hunbasser
kis off:én mintha azt hallottam volna,h a mol szállítja szinte az összes Mo-i kútnak a gázolajt.ez igaz?

ReaL MaDRid x siempre

Pheel
Hajaj! Nekem is volt már olyan, hogy nagyanyám jobban értett a programozáshoz, mint én. ;-)
Pheel
Egyébként tudomásom szerint kagylóék a Dunántúlra Ausztriából szállítják/szállították a naftát, és nem a MOLtól vették. De ez mindegy, náluk az a rohadt lerakódásgátló adalék a probléma, nem a benya. Ráadásul mindig azt hallani, hogy már megint a Shellnél akarták átvágni a t. usereket.
Random work
Csak ma már volt pár vitám meg a hétvégén flekkenezés közben próbálta egy autószerelõ elmagyarázni nekem informatikusnak a szerzõi jogok okosságát ezért kicsit óvatosabb vagyok. :) Suszter maradjon a kaptafánál én aszondom. :D

Olyan napom volt, amitõl Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Mûkutyától, mûkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

pszihopata
<#eljen>A sok buzi kutasreklámot ki kell termelni valamibõl.

light00
wáh O:
már mindenki fél beirni bármit is a topikba, keresi, mivel tudná alátámasztani :D
beszélgetünk, nem politikusi vita ez :\

Random work
Amúgy a benzin nagyon nagy százaléka mol forrásból van. Legyen az Tescos vagy Kagylós. A lényeg, hogy a kutaknál tesznek bele egyéb adalékot ami már nem azonos. Nekünk anno volt gondunk a Kagylós benzinnel a kocka ladánál egyszerûen a formula adaléktól eldugult a porlasztó.

Az elõzõ 2 autóm mind Mol benzint kapott és semmi gond nem volt velük. A mostani kagylósat, de semmi problémát nem veszek észre.

Az áraban a különbség fõleg a háttér kiszolgálás miatt van. Kivétel a 99-es benzin amit álítólag import?

Fater Molnál dolgozott lehet fikázni ha nincs igazam, de nekem ez a tudásom.

Olyan napom volt, amitõl Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Mûkutyától, mûkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

light00
nemá'
a löfegyverben nincs semmi élvezet. Johát pszichopata vagy, nem szadista :D

pszihopata
<#gun><#ijedt>

light00
hmm. igaz. De legalább igy csak a monitorodat tudod megkéselni :D

Pheel
Vééééégre béke!
pszihopata
O.K. Te beláttad,én is belátom hogy agresszíven fogalmaztam.Milyen legyen egy pszihopata?

light00
"nem az égéstérben, ahnem már elötte berobban a benzin--nagy hülyeség!."(#48)
"Kurvára el vagy tájolva kisöreg!A dízeles példád mutatja,hogy lövésed sincs a dologhoz."(#57)

Ez itt, és kedves szándék ott...én ezeknél még böven emberien fogalmaztam.
(most akadjunk már ki ezen is ^^)

szerintem inkább örüljetek hogy az egyikük belátta hogy hibázott, mert ilyen IGEN kevés van itt a fórumon, (és úgy az életben is) szvsz, most teljesen témától függetlenül írom ezt :)

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!

pszihopata
Én próbáltalak kijavítani oszt nekem estél.Hát ezt nem hagyhatom!

light00
hangnem? O:
nem én kezdtem...

pszihopata
Valszeg a hengerfejtömítést!Ez a hangnem már jobban tetszik.

pszihopata
Elöször is kinyírja az adagolót!Azt hogy a hengerben mit mûvel,motorja válogatja,de néha túlélik.Mi ég ki ember?

light00
passz. Csak mostmár ideültem a géphez és megnéztem neten, meg msneztem egy kört. Azt' arra jutottunk, hogy hülye voltam, valamit nagyon rosszul mondtak egyszer nekem, de valaki itt olyasmit irt, hogy a volt dizelautojába ö is egyszer tankolt benzint, merthogy ott és akkor olcsobb volt, külföldön, és mire hazajöttek, kiégett valamilye a motorban. Olaj, és viz is volt.

pszihopata
Mi az hogy kiéghet?

light00
sry, félreolvastam. "csak" kiéghet a dizelmotor szar benzintöl.

Sadist
Öhm, a dízelmotor nem levegõt szív be, és azt hevíti a magas nyomással? <#zavart2>

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

light00
Akkor elkurtam. na bumm. Forditva. Akkor a másikban ez van. Én is tévedhetek.

pszihopata
Ilyen szintû emberkével vitatkozom?Nem vagyok normális!

pszihopata
Na vegyészkém,itt nagyon elkúrtad!-----'sima benzint nyonogathatod össze dizelmotorral, sokra nem fogsz menni. Nagyobb a kompressziotürése, mintsemhogy ott berobbanjon." -----A sima benzin minden dízelben felrobban!Tudod mért?Honnan tudnád?

light00
mielött még belekötnél, tudom hogy léteznek gázfelhasználásu motorok.

light00
najo.Ez már kezd a nevetséges és a szánalmas határát surolni.
nem nekem kéne magyaráznod a benzint(szénhidrogén-folyadék), etanolt(alkohol-folyadék), PB-gázt ami ugyancsak más.
A mindenevö dizelmotorral, mindenevö, igen, modjával. Csak annyi a gond, hogy abban nincs gyujtoszikra, az összenyomástol robban be a dizelolaj. A sima benzint nyonogathatod össze dizelmotorral, sokra nem fogsz menni. Nagyobb a kompressziotürése, mintsemhogy ott berobbanjon.

pszihopata
Hol találkozol vele,az utastérben?Fogalmad sincs mitõl megy a segged alatt,ugyanaz a motor benzin, etanol,vagy propán-bután hajtja.A mindenevõ dízelmotort /mert létezik 80 éve/ meg se merem említeni.És az étolajos dinnyésmerci?' egész más anyag más az égése"-ja!

light00
Lehetnék, ha nem találkoznék vele elég gyakran.

Sadist
Lehet, hogy vegyipart tanulsz, de a belsõ égésû motorokhoz még lehetsz segghülye :D

light00
ennyi nem elég? a hagyományos auto tönkreteszi, ezért kell más. Ez böven elég változtatás, hogy egy "geészen más" redszerröl beszéljünk.

"A lényeg, hogy a kissé átalakított motor rendkívül elevenen mozog alkohollal"
most kinek mi, ö kissé átalakitást ir, én meg egészen más rendszert. Most ez is fokozás, fogalmazás kérdése. De ez csak részletkérdés, a fogalmazásba kötöttél bele.

Pheel
Te írtad:
"Alkohol-üzemanyagu autoknak más az egész rendszere, minekután az alkohol és a benzin két rohadtul különbözö anyag."

Én idézem:
"Hogyan is mûködik?
Képzeljenek maguk elé egy teljesen mezei Ford C-Maxot, aminek ott a hátulján a Flexifuel felirat, a tanksapkán pedig a figyelmeztetés: E85 vagy ólommentes benzin mehet bele. Más különbség szemre az ég egy adta világon nincs. A motor bizonyos részeit természetesen megerõsítették, de ezenkívül nincs mire figyelni. Hangja, ereje, gyorsulási kedve egyenértékû a vele édesrokon benzines 1,8-as C-Maxszal." Forrás

Az alkohol reakcióba lép az átlagos üzemanyagellátó-rendszer tömítéseivel, ezért azokat drágább anyagból kell elkészíteni és természetesen csak azokat lehet használni, illetve nagyobb nyomással kell fecskendezni magát az anyagot. Ennyi az "egész más" rendszer a két meghajtás között. Vegyipar...
light00

ne mond el hogy mit tanulsz, azt hinnék nagyoskodnál, és nagyképü akarsz lenni, hogy felvágsz vele... egyszerü emberként kell írni, senki sem tévedhetetlen. Ha egy autószerelõvel vagy olyannal vitatkozol aki jártas a témában, akkor még meg is járhatod :P

Asztali számítógép. Egér. Billenyt?zet. Hangfal. SHARP számológép. Heil Sogron!