291
A két \"faj\" állandó háborúja
  • DummyBoy
    Na igy már kerek :)

Az a gáz, hogy a lényegesen gyorsabban mozgó motorost nehéz észrevenni ... Még az ugyanolyan gyorsat is sajnos :(

Az autópályán meg ha mondjuk 120-130-al közlekedem, és dupla sebességgel beér egy moci, akkor nem én vagyok a hunyó ...
  • Sland
    "A kórházba szállítás után a vétkes is belehalt sérüléseibe. Internetes fórumokon olvasható, hogy a vétkes srác Valentino Rossinak képzelte magát - állítják róla ismerősei. Ezzel még nem lenne baj, elvégre is mindenkinek szíve joga játszani a nagyfiút, de miért embertársai kárára teszi mindezt? A gondolkodáshoz már biztos nem volt ennyire nagyfiú.

A motor mozgásából is jól látszik, nem tartozott a tapsztalt motorosok táborába, ezt a fórumokon megszólaló ismerősök is megerősítik. De ha már ilyen rázós helyzetbe kerülünk, ne kapjunk pánikszerűen az első fékbe, mert a motor ettől felegyenesedik - ez volt a tragédia egyik indikálója is." -idézet a motorinfo.hu -ról
  • TCelica
    Itt van ez ...
    Az ilyennel mi van ???
  • Sland
    Motorral furikáztam az elmúlt két órában 14x nem adtak nekem jobbekzet. Kik? Az autók...
  • TCelica
    lehet ...
  • Z
    Youtube-on sok motoros baleset van. bike crash címen kell rákeresni.

ITT egy válogatás. Elég komoly.

Szerintem pont ilyen helyen, mint ez a fórum, kéne egy kicsit jobb belátásra bírni, (vagy legalábbis megpróbálni azt,) a másik felet mind a motorosok, mind az autósok részéről. Mert az utakon úgysem lehet normálisan megbeszélni az ellentmondásos eseteket.

Tisztázzunk valamit: a KRESZ-t úgysem tartja be senki. SENKI! Akarva, akaratlanul úgyis hibázik mindenki, és tuti, hogy vét a szabályok ellen. Csak egy robot (mint SQJ ) tudná megcsinálni, viszont az is lehet, hogy még egy gép is lefagyna tőle. De jó iránymutatás a biztonságos közlekedéshez. Azon túl, hogy a nagyját betartja az ember, ésszel, és körültekintéssel is kell menni. És még akkor sem tuti a túlélés.
  • Csacsi
    "És mi van akkor ha az autós már hamarabb bukott, a motoros meg bele, mert nem tudott megállni ... "

Akkor nem tartotta be a megfelelő követési távolságot.
  • TCelica
    Ott a pont ...
    Autópályán történt (ezt kihagytam).
    Az 50 és 100 pedig nem valós, csak a lényeget próbáltam megvilágitani.
    De lakkott területen változtat ez valamit?
    Nem a sebességre értem ...
    Lakott területen most ha kamionnal közlekedek és elmegy mellettem egy autó 150 pl. toljam le? vagy menjek neki?

Az álltalam belinkelt képről csak annyit, olvastam a balesetről ...
    És mi van akkor ha az autós már hamarabb bukott, a motoros meg bele, mert nem tudott megállni ...
    (vagyis, ha egyikük sem volt hibás ... és a baleset okozója épp bőrrel meguszta)
  • JAG1
    Valahol meg kell érteni a "Meow félket" is.

Gondolj csak bele. Nem mindenki szereti a 2 kerekűeket, ráadásul öregek, és még az is lehet, hogy rossz tapasztalata is van vele.

Ő autóban szeret utazni, kényelmesen, esetleg tárgyalásra siet, öltönybe, stb. Úgyanúgy jog van előre haladni, mint neked, motorosnak. Veszélyezteted a biztonságát, nem tudhatja, hogy épp talmácsi ül a motoron, vagy épp 1 órás jogsis strandpapucsos, fuxos királygyerek, aki életében nem motorozott, de van lóvéja.
  • DummyBoy
    Pont ez a lényeg ... nem az autós és a motoros vezetők közötti ellentétet kell kiélezni, hanem a motoros figyeljen az autósra, az autós a motorosra, és közösen küzdjenek a normális sofőrök a balfaszok ellenében ... már ha lehet valahogyan ... (Ez olyan mint a sokat szidott kamionsofőrök ... életem első autós veszélyhelyzetés egy buzi kamionsofőr okozta ... ellenben mondjun a 44-esen rengetegszer találkozom vele, hogy jelzik ha biztonságosan előzhetek, lehúzódnak, stb ... Nagy általánosságában tehát jót tettek nekem ... )

Az a gáz hogy jelen esetben Meow-nak van igaza ... ugyanis azzal hogy Te mondjuk pirosnál, ahol záró van megelőzöd az autót ... ezt tiltja a Kresz, itt nincs kérdés ... az hogy ki hogyan tarja be a Kresz-t az már más lapra tartozik ...
  • JAG1
  • Kaszi46

Nem a te mentalitásoddal van a baj, hanem a meow félével, illetve nem azzal a motoros mentalitással amit mondjuk én képviselek.
    Nekem pl nem fáj ha nem engednek előre, én türelmesen kivárom a sort, ha nem látok esélyt arra hogy előre álljak. Pl , ha tudom hogy mindjárt zöldre vált a lámpa és én akkor érkezem meg a kocisorhoz, már akkor sem fogok elkezdeni furakodni bármennyi hely is van.

Amugy nem egyszer égett a fejem hogy én is motoron ülök, amikor valami paraszt ugy furakodott a sorok között, hogy legszívesebben kirugtam volna alóla a paripáját. Sajnos az emberek, meg az ilyen gyökerek miatt gondolják azt, hogy minden motoros egy állat.

de mondom, nekem szinte csak jó tapasztalataim vannak a motoros közlekedésnél az autósokkal szemben, nyilván ez annak is köszönhető, hogy nem agy, és minden felelősség nélkül motorozok.
  • DummyBoy
    Ha több felkiáltó lesz mint nállunk akkor csoda lesz :) :)
  • JAG1
    Na ennek a topiknak sem lesz jó vége. :-)

Villámgyorsan a legtöbb felkiáltójeles topik lesz. :-)

Az autó-motoros ellentét mindig is megvolt és meg is lesz.
    3 évig futárkodtam motorral, majd évekig szállítottam ezt-azt autóval/kisteherrel.

Mindkét kasztban vannak retardáltak.

Csak annyit kéne tenni, hogy körbenézünk a tőlünk nyugatabbra lévő országokba, ott hogy mennek ezek a dolgok. Piros lámpa, motoros had előre, ződ, motors had el, majd velük egyszerre autósok. Tök jól elvannak. Azért ül motorrra a jónép, mert oda szeretne érni, ahová elindult és nem a dugó szopni. Nem kötelező autóval menni, rá lehet ülni motorra, vagy biciklire. De nem, nálunk még státusz szimbólum autóval menni, órákig baszódni a verdába. :-)
  • DummyBoy
    OTT A PONT!!!

Hagy kérdezzem meg, miért is megy az autós 50-el? Valszeg mert lakott terület? A Motoros 100-al megy? MIÉRT IS????

És egy pár kérdés az általad belinkelt képről ... tudsz bármit a balesetről? Ki volt a hibás? Kik ültek az Autóban?

Mert lehet hogy egy részeg autós kivágott szegény motoros elé ...
    De az is lehet hogy egy okos szpiddrájver gyerek épp kiirtott egy 5 tagú fiatal családot ...
  • Csacsi
    "68: Te meg rohadjál el, az ilyen férgeket legszivesebben kikapnám az autóból ..
    Volt rá példa, mikor előzésnél a 20 éves srácokkal megtömött kocsiból el kezdek mutogatni. Szerencsétlenségükre 2 faluval később piros volt, amig jött a vonat, volt időm hátramenni elrendezni a dolgot .. "

Nem értem mi rosszat írt. Csak megkérdezte, hogy milyen jogon mész előre lámpánál? Megmutatkozott a motoros kúltúra egy szép darabja ebben a hozzászólásodban. Gratulálok.
  • TCelica
    Először is itt van ez.
    :(

Én igaz nem motorozom (még), de amit néhány autós művel az felháboritó.
    Felénk is sok olyan van hogy a mororosokat letolják az útról. De miért?
    Mi rosszat csinál az a szerencsétlen ha egy 50-nel közlekedő autós mellett elmegy 100-al?
    Volt már olyan is hogy a mögöttem közlekedő autós ahogy meglátta a háta mögött a motorost kivágott elé. Persze hogy balesetek okoz ezzel, mert a motorost nem gyengén fékezésre kényszeriti.
    De ennek mi értelme?
    Megállni pedig biztos könnyű főleg ha az illető megy 150 körüli sebességgel.
    Mindkét oldalon vannak olyanok akik száguldoznak és balesetet okoznak de ez nem megoldás hogy az autósok, ha azt vesszük igy akarják csökkenteni a motorosok létszámát.
    Pedig valaki még autóval sem tud közlekedni.
    Pl.: jobbra indekszel és balra megy, vagy irányjelzés nélkül hirtelen befékez és bekanyarodik valamelyik irányba, na álltalában ez is jól szokott elsülni ... és csodálkoznak ha összemennek.
    Nem tudom képet lehet-e berakni ide de találtam egy ilyet ...

• Sir Quno Jedi
    EL vagy tévedve! A mocis baleseteket 60%-ban a motorosok okozzák és ez a hivatalos statisztika, tegnap is nyomták a zsaruk több híradóban is.
  • RaST
    Jómagam elitélem az embert aki a balesetet okozta. Ebben az országban, csak a személyautósoké az út, ne közlekedjen rajt se motoros, se kamion. Sajnos ez a "kúltúra" az elkövetkezendő 10 évben semmit sem fog változni. A motoros illetve kamionos balesetek 80%-át a személyautósok okozzák. A motoros balesetekből 100-ból 98 kamikaze gyorsaságis, akinek nem számit se a lakott terület, sem más .. Alapjáraton 150-el. Magam is motorozom, nem ellentbeszélni akarok, de sajnos, a gyorsasági motorok, nem a magyar utakra valók. És ez a a normálisan közlekedő motorosok rovására megy. Idén kiváncsi leszek hány razziát indit ellenünk a rendőrség.

#68: Te meg rohadjál el, az ilyen férgeket legszivesebben kikapnám az autóból ..
    Volt rá példa, mikor előzésnél a 20 éves srácokkal megtömött kocsiból el kezdek mutogatni. Szerencsétlenségükre 2 faluval később piros volt, amig jött a vonat, volt időm hátramenni elrendezni a dolgot ..
  • DummyBoy
    Nem az fáj, mikor engem nem akadályozva, lassitva, megkárositva előre állnak ... Hagy menjen, ő az agilisabb. Ha tehetem előre is engedem a motorost ... Sőt, álltalában direkt állok meg, hogy elférjen mellettem ...

Hanem mikor veszélyhelyzetet teremtve teszi ugyanezt!!! Ezt kéne észrevenni ...

Különben is .. miért fáj a motorsnak ha nem engedik előre? Majd később megelőzi, nem?

Minden csak nézőpont kérdése ...
  • Kaszi46
    Nem vágom én sem, miért fáj az auósoknak ennyire a pirosnál, amikor őket nem zavarva, akadájozva, lassítva, megkárosítva, előre áll a motoros\biciklis. Neki ebből mi kára származik?
    Körbe kéne nézni nagyobb motoros kulturával rendelkező országokban, hogy ott hogy viszonyulnak egymáshoz a közlekedő felek, ilyen szitukban.

A kresz betartásáról meg csak az papoljon, aki mindenhol, minden szabályt be is tart a közutakon.
    Előre állni a lámpánál, nem sztabályos, de ha nem okozok vele senkinek semmi rosszat, akkor miért ne használhatnám ki a motor adta előnyöket??
  • ColdFire
    én is előre szoktam menni, tegnap sürgös volt, mert rázták a ketrecet a barnamacik :DDD
  • cenobite
    Nem a sorok között cikázok, hanem legszélen, az autó és az útpadka között, jobb oldalon megyek lassan, ott ahol a forgalmi helyzet is megengedi, ergó nem milliméterekre a visszapillantótól. Nem akadályozok senkit azzal, hogy előrébb megyek, nem furakodok senki elé, melletük megyek. Attól hogy én valaki mellett elmegyek, ő nem fog később átérni. Ha nincs hely oldalt megállok és várok. Ennyi.
    Lehet kultúráltan is csinálni ezt, sok országban, ahol sok a robogós, az autósoknak ez evidens, hogy hagynak egy kis helyet az autó és a padka között, hogy elférjen a moci. De van sok bunkó autós, aki amikor látja hogy lassan megyek/mennék el mellette rámhúz. Szerinted ez kultúrált megoldás?
  • Me0w
    Aruld mar el, hogy miert kell eloremenni az autosorok kozott motorral? Nem birod megvarni a lampat? Akik elotted allnak a sorban, szinten varnak. Nektek valami kulon KRESZ konyvet adtak? Mert az enyemben ilyenrol nem volt szo...
  • cenobite
    Én is igyekszem elengedni a mocisokat, bicajosokat oldalt, ha lámpánál vagyok. Azért is, mert tudom, hogy nekem is jól esik, ha szépen - nem állat módjára 90-el - el tudok menni az álló autók mellett 1-1 piros lámpánál, ha motorral/bicajjal vagyok.
  • Sir Quno Jedi
    Így van. Én direkt lehúzódom, meg többsávosnál igyexem nekik helyet tartani belül, de gyakran kívül-belül is jönnek és nem tudom mindkét oldalt (+kerékpáros) elengedni. Őrültek.
  • Csacsi
    Nah kérem szépen. Nem szeretek motorral közlekedni. Inkább autóval. Nagyobb biztonságot ad. De tény és való, hogy rengeteg a sok hülye motoros. A pirosnál sávok között közlekedni. Milyen jogon?Egyáltalán nem szabályos. Miért van felháborodva, ha nem engedem el, vagy nem veszem észre? Akkor enki már az a joga, hogy lerúgja a tükrömet? 2 esetben történt ez meg.

A másik pont két napos történet. Haladok az úton 1-1 sáv. Záróvonal, és balra akarok kanyarondi, index, majd nézek a tükörbe...sehol senki, majd nyílik a kanyarodó sávom...el kezdem húzni az autót kifelé, és nem tudom miért másodcor is benéztem a tükörbe, pedig max 2 másodperc telt el azóta, hogy benéztem volna. MEg különben is záróvonal, és egyből a sávom nyitásánál be akartam oda sorolni. Még jó hogy benéztem, mert a motoros mit sem törődve azzal, hogy záróvonal, meg kanyarodó sáv...jön ezerrel. Az utolsó pillanatban rántottam vissza a kormányt, elég erős fékezésre késztetve a mögöttem haladót. Ha kicsit később nézek újra a tükörbe 1 motorossal kevesebb...és nem az én hibámból.

Plussz. Sokat ólök a körúton egy kávézó teraszán. este 22:00 után nem lehet ott beszélgetni, emrt az a szórakozása az összesz motorosnak, hogy ott gyorsulgassanak föl le a körűton, és az a verseny, hogy melyikük szólaltat meg több riasztót az erősen kihúzatott rövid szakaszon. Mert ha végiggondolná, ha 60-nal menne, akkor nem kéne megállni minden lámpánál.

Nah mind1. Szerintem nagyon sok hülye motoros van. Kevesebb a normális.
  • Super Saiyan
    Lila berek, nádak, erek, a Motorosok jó emberek XD
  • Z
    Sok igazság van az alább leírtakban.

"Vannak normális motorosok, de a hülyékből többet sokkal többet látni." --- sajna igaz, egyre többet.

Autósokból még mindig több a közveszélyes. Mert egyszerűen többen vannak. Váci úton tipikus, mikor jön mögöttem a barom autós (anyám kis piros suzukijával mentem) és kivág jobbra, előtte sor...visszaáll...jön fél lámpányit, majd kivág balra. Megint fal előtte. Vissza. Ott jobbra van egy kis rés, és már tolja is be a kettőpadlóval. Aztán tütte magára, hogy előrébb ment egy autónyit. Következő lámpánál előtte furgon kanyarodik, de olyan lassan, hogy visszaesik 6 helyet. Mire jó a folytonos tolakodás? Ingerelni a többieket, nagyobb veszélyt jelenteni a másikra.

A másik véglet az, aki a 10 mp-es zöldnél vár 4-5mp-ig, majd elindul, és ha így hárman át tudnak menni a lámpán, akkor király. Illetve a lámpánál látja, hogy sárga, gyorsít, aztán satu, és beleáll a pirosba. Az ilyen is menjen inkább BKV-val. Ott profi sofőrök (remélem azok, hehehe) vannak, azok nem lámulnak.

A motorosok között pedig valóban nagyon sok a bevállalós, most, hogy már bőven 100LE felett vannak a sportgépek, pláne.

Én egyben vagyok gyalogos (futó), bringás, és autós, de motoroztam is évekig. A motorosokra nagyon vigyázok, a bringásokra, és a gyalogosokra még jobban.

Tegnap speciel egy hülye vén papa, aki már kb nem tud figyelni, majdnem belémjött, mert azt hitte, jobb kéz szabály miatt neki van elsőbbsége...csak nem nézte a mackósajtot az öreg. És nézem, hogy csak jön, csak jön, csak jön, fékezni kezdtem, mert azért épp egy 10 millió feletti autó volt alattam. Francnak se kell a tortúra, ha összetöri nekem a hülye vén apóka. Megállok, nagyon néz, és dudál. Öv kikapcs, vészvillogó ki, ha jönne mögöttem valaki, és szépen megmutattam neki a táblát. Háromszor próbálta bizonygatni az igazát, mire rájött, hogy hülye volt, és elnézést kért. De édeskevés beismerni, hogy buta volt. Ez nem játék. Komoly alkalmasságihoz kéne kötni a jogosítvány megszerzését, csak akkor az olajbiznis sérülne.
  • dsg
    Nem szabadna rivalizalni.
    Imadok motorozni, megis autoba kenyszerulok (nincs penz mocira). Ilyenkor figyelek rajuk (spanyolba lakom, tizenevesek egykereken jobbrol eloz, mogottuk a csajuk). Talan ha nem tiprom el, akkor felnott koraba majd o is oda tud figyelni a motoros vaganyokra.
    Masreszrol ha en ulok rajta, en is elvezkedem. Sok komfortrol mond le aki 2 kereken kozlekedik, ezert cserebe kielvezi az elonyeit (pirosnal elore megy etc...)
    Ha gyalog vagyok es nagy a forgalom, en is lelepek az autos ele. Nekem is at kell jutnom a tuloldalra/vilagra.
    Ha autoban ulok, jobban figyelek a tobbiekre, mert akkor megtehetem.
  • pszihopata
    Aki ment már 150 lovas sportmotorral,az tudja hogy nem lehet velük lassan menni,vagy kínszenvedés.Azért hajtanak mert a motor adja magát a száguldásra.A közutról ki kellene tiltani őket,ringre való motorok,ott lehet kakaskodni.Aki 3 millás gépet vesz,annak a napi 15000 pályabérlet kifizethető.
  • Beast Machine
    nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én azt figyeltem meg, hogy egy komolyabb motorhoz (itt nem a köbcentik számáról beszélek, hanem a motor fajtájáról) általában egy komoly, normális, lenyugodott életfelfogású, nemegyszer édesapámkorabeli emberke társul - chopperek, Harley Davidsonokra gondolok. mindjárt ki is fejtem, miért:

akit ilyen "szelíd vadállat" hordoz hátán, az már tudja értékelni az megfelelőképpen, tudja hol vannaka motor és önmaga fizikai és képességbeli határai - ergo nem egy porszívóhangú visítással karöltve fog 230-cal végigszáguldozni lakott területen.

ehhez általában sok tapasztalat kell, hisz az ilyen gépek jóval nehezebbek, kevésbé agilisek. a tapasztalathoz kapcsolódik még valamilyen szinten az életfelfogás is: valahányszor egy baromarcú kis gyorsulásmániás elhúz mellettem, azzal a szörnyű hanggal, várom, mikor csavarodik fel az első fára/villanyoszlopra a marhája. Érdekes módon a chopperesek/HD-osok nem nagyon emberkednek, megelégszenek az elegáns, fennkölt, kecses suhanással - a motor nincs túlhúzva, a hangja gyönyörű, mondhatni halk, szerintem sokkal jobb érzés lehet egy ilyen szépségen repülni, mint egy nemtommilyen mocin száguldani a halálba (hááááájvééj tu hell...:D).

és érdekes módon, ha piros a lámpa, beállnak a sorba... mondom, komoylabb motor, komyolyabb ember.

akinek meg nem inge, az nem öltözködik.
  • CseNo
    Én már 8 éve motorozok, és megszállott veterán motoros vagyok. Ez idő alatt még csak 1-2x köcsögöltek velem autósok, azért mert lassan mentem. De nem tehettem róla, ha olyan szar volt az út, hogy motorral alig lehetett rajta haladni. Engem inkább megmosolyognak, és gyakran intenek, elengednek az autósok.

A másik tábor, az 1 hetes friss motorral 280-al tépős meghalós kamikáze típus... Ezen nem is csodálkozom hogy annyi baleset van. Amikor autóval megyek, 90-et tartom városon kívül, és úgy megelőz wazze, hogy engem is veszélybe sodor, gyakran én fékezek helyettük, csak hogy meg ne haljanak. És ezzel nagyon kevés olyan motoros van tisztában, aki alatt a vadi új 1300 ccm-es paci dübörög...
  • Beast Machine
    a legodegesítőbb, hogy a sok barom KÉPTELEN beállni, besorolni a sorba MÖGÉM/ELÉM, mert neki az derogál....
  • Sir Quno Jedi
    Azért van némi különbség autós és mocis között. Ha egy autóst taszajtok meg, az egy kis koccanás, maximum anyázás lesz, ha egy mocist, az könnyen bele is halhat. Másrészt az autók nem lepnek meg váratlanul 360 fokból, miközben a sorban haladok, a mocisok/kerékpárosok viszont a legváratlanabb irányokból és helyzetekben képesek öngyilkos merénylőt játszani velem.

Mintahogy a gyalogosok sem lófrálhatnak az autóálya közepén, mert nem védi őket másfél tonna vas, úgy a motoros/biciklis miből gondolja, hogy az ő túlélési esélyei jobbak lehetnek...

Komolyan, az autók közötti szórólaposztogatás és koldulás szabálytalan és keményen büntetik(büntetnék), mert veszélyes, de a robogós kisrágcsáló a legnagyobb lelki nyugalommal megy keresztbe előttem a Rákóczin csúcsban. Hogy van ez?!

ÉS mindig az autóst hurcolják meg, ha komolyabb baleset van, hiszen a mocis húzza úgyis a rövidebbet és ha esteleg be is tudod bizonyítani, hogy nem te voltál a hibás, akkor is meghurcoltak egy életre és együtt kell élned a tudattal, hogy megöltél egy(vagy x) embert. PEDIG SEMMI-, DE SEMMI KÖZÖD HOZZÁ, ennyi erővel a sziklákról is bándzsízhatott volna kötél nélkül! Amikor csak autóba ülök, tisztában vagyok vele, hogy a börtönt kockáztatom meg vele, akámennyire is szabályosan vezetnék. A tizenéves hülyegyerekek viszont nem úgy tűnik, hogy felfognák ezt...

Néha tényleg azzal a tudattal érek haza egy eseménydús nap után, hogy na, ma sem öltemmeg senkit.
  • Vlala #56
    A motorozást még csak most kóstolgatom, de a bicajosok - autósok "háborúját" már régóta átélem. Alapszabály az, hogy bicajjal is lehet bunkózni az autós előtt, és autóval is lehet borítgatni, fékeztetni a bicajost - ha az ember állatnak születik.

DE: bicajjal az út szélén, láthatóan (nem kell kukásmellény, elég a mez), nem az út közepén akadályozva az autósokat (mert a széle kátyús...), autóval pedig nem ijesztgetni (melléérek, ráhúzom a kormányt és dudálok, mert az olyan vicces) és nem tahózni (megelőzöm-lekanyarodok előtte, utána megnézem, mekkorát esik), hanem lehetőleg nagy ívben kikerülni, és máris szebb az élet.

Nem értem, miért kell állandóan rivalizálni. Mintha az embernek nem az lenne a célja a közlekedéssel, hogy biztosan odaérjen a céljához, hanem az, hogy a másik csak azért se érjen oda...
  • Boroskóla
    Azt te honnan láttad a videóból hogy ő is száguldozott?Lakotterületen kívül 90 a megengedett,meg ha a másik jön szembe 130-140 el ő meg csak 70 el az mindjárt 210 nek tűnik a felvételen.
    A másik nekem is van egy 600 as banditom de untig elég,túrázgatni.A motoroknál az a baj hogy már 1-
    1.5 millióért az ember olyan motort vehet ami veri a 300 at autóban ugyanez meg lehet 10 fölött van.
    Meg a sok köcsög kis fasz gyerek megveszi 18 évesen az 1000 es R1 et aztán azzal akar menőzni,persze jogsija az nincs rá
  • haxoror
    Ott van az egész elbaszva hogy mindenki kaphat jogosítványt...
  • Harly18
    Azért nem kell sajnálni szegény motorosokat, mert általában az ő hibájukból van baleset. Mert vagánynak hiszik magukat és csapatnak ezerrel. Persze nem mindig és autósok is lehetnek hibásak, de a legtöbb motoros baleset a száguldozásból van...

Ami most történt...hát...Azt már lassan kezdem megszokni, hogy mindig a szerencsétlen vétlen hal meg és az okozó meg vígan éli tovább az életét, de remélem ha a mostani balesetet túléli, akkor soha a büdös életben nem kap jogsit motorhoz, mert ez nem szimpla baleset volt...sőt még börtönbe is csuknám, bár tudom nem szándékos volt, de veszélyeztetett másokat ezzel a kamerázgatós, hú de jani vagyok a 2 hónapos jogsimmal dologgal....
  • Me0w
    Es a 'szerencsetlen' autost - pl apamat, akinek 40 ev alatt volt 2 balesete oszesen - ki vedi meg a buzi motorosoktol? Multkor egyutt mentunk Gyongyos kornyeken, a motoros vaganyok meg 200-al tepnek le a hegyrol, eles, belathatatlan kanyarban fektavon eloznek, kijonnek jobbrol az auto ele, villognak, egykerekeznek. Ez nem ilyen 'olvastam a blikkben' kategoria, ott csinaltak a szemem elott.

Pesten meg nap mint nap latom a sok idiotat akik az autok kozott cikaznak - ezt azt hiszem ugy hivjak, hogy elnek a motor adta elonnyel - meg persze itt is van egykerekezes, tesco parkoloban vaganykodas, stb. Mindegy, ahogy lentebb irtak, legalabb a donorok biztositottak elore.