68
-
#28 LOL nem kell szakadt Suzukival járni, lehet venni hybrid hajtású Lexust, v más takarékos de kényelmes autót. -
haxy27 #27 A tüntetök is használják a nagyteljesitményű gépüket minek tüntessenek. Másrészt meg nagy barom aki tüntetni megy. Inkább ne vegye meg a terméket annak nagyob a hatása.
Ezt a 4grafikus karit énis hülyeségnek tartom, meg a 2 karisat is. Szerintem jobbanjárnának ha kihasználnák a 16x PCIE sebeségét és egyetlen lapkára integrálnának 2 - 4 magot, vagy egyetlen kártyára 2 - 4 GPUt. Sőt hogy továbmenyek án special örülnék ha már a VGA karikat ugy gyártanák mint az alaplapokat hogy cserélhető GPU és bövithető ram. -
#26 Kérdezem én minek ez? -
szombi #25 Remélem nem veszi meg senki és jól bebuknak vele...
Bár azt nem értem, hogy a KLÍMATÜNTETŐK miért nem vonulnak a GPU-és processzorgyártók
székházai elé, hogy törekvéseiket rákényszerítsék???????????????
Majd talán a G8 dönti el milyen videókártyát veszek??? -
kvp #24 Ez alapvetoen parasztvakitas. A technologia szinte akarhany kartyat osszekothetove tesz amig van busz ami kepes kiszolgalni oket. Az nvidia megoldasa raadasul lehetove teszi a graf-ba helyezest is (ilyenkor nincsennek ramdac-ok, tehat a kartya dsp-kent mukodik), ami persze nem a pc-s architekturakra lett kitalalva. A pc-s g80-asok lancba kothetoek, jelenleg a 4 kartyas a legnagyobb, opcionalisan kulso pcie hazban. (hivatalos nvidia termek) A megoldas elonye, hogy a szoftver donti el, hogy ki mit csinal, tehat akar az is lehet, hogy felvaltva mind a 4 kartya renderel, majd mind a 4 kartya szamolja a fizikat. De akar az is lehet, hogy mindegyik mast csinal egymastol fuggetlenul. Az, hogy ezeket a megoldasokat senki nem tudja rendesen kihasznalni azert van, mert a hardver leirasat es a driver-ek forraskodjat nem adjak ki a kulso feljesztoknek. A technologia pedig mar ott van... Lehetoseg lenne arra, hogy 1 kartya szamolja a kepet es a fizikat, majd ha a gep kap meg egy kartyat akkor mar ketto es igy tovabb, szoftver vagy driver modositas nelkul.
ps: Egyebkent ket vagy negy chip-et tenni egy tokba vagy nyakra joval olcsobb, mint csinalni egy uj fejlesztest ketszer vagy negyszer annyi integralt vegrahajto egyseggel. -
oneman #23 azt a hülyeséget meg felejtsétek al, hogy van áram bőven a konnektorban...
eleve a kijelentés baromság,
mindig annyi energiát igyekeznek termelni, mint amire igény van...
ha nagyobb az igény, mert minden tizenéves pöcs gépe 2 kW-ot eszik, akkor annyit termelnek...
gépjárművekkel is csak annyit kellene könyörgöm, hogy ne egyedül utazzanak, ha már egyszer elindulnak, hanem vigyenek magukkal ismerőst, kollégát stb, aki ugyanarra megy... neki is gazdaságosabb, meg kevésbé szennyező...
vagy használjon tömegközlekedést.
az meg nem kifogás hogy mocskos stb, ki lehet bírni, ráadásul ha megnőne rá jobban az igény, akkor gyakrabban lennének járatok, és igyekeznének jobban karban tartani, de most ahogyan látom az a divat, hogy mindenki beül az autójába reggelente, fakkol 2 órát dugóban, mire beér, közben több szennyezőanyagot beszív, mint ami egy doboz cigiben van, elpöfékel egy csomó benzint, idegeskedik, hogy nem ér oda időben, és mindez miért? mert lusta megemelni a seggét és menni tömegközlekedéssel, vagyha a közelben lakik kerékpárral...
-
#22 Azért megnéznélek, ahogy milliárdosként egy szakadt Suzukival járkálsz :) -
GABOR16 #21 Szerintem aki azt vesz az egyszerűen hülye... Ha megengedhetném magamnak sem kéne semmilyen "extra" kategóriájú jármű.. De hardver sem.. -
#20 Aha, akkor szerinted ha valaki Lamborghini Gallardot vesz, az egy hülye. Szerintem te kicsit irigy vagy :| -
#19 Atomenergia. -
#18 Azért jó lenne 1 határ.. ilyen baromságok nélkül is exponenciálisan nő az energiaigényünk.
Előbb talán olyan energiaforrást kéne találni, v elterjeszteni, ami nem vágja taccsra a Földet. Hasznosabban is eltölthetnék a "fejlesztők" az időt! -
dez #17 Pl.? De mindegy, attól még túl fake. :D -
davos80 #16 Nincs konzolom,de ettől függetlenül ez néphülyítés,múkusvakítás,vagy nevezzük aminek akarjuk,de akkor is értelmetlen az egész.Ki nem fejtem,miért,akiben rejlik egy csepp értelem,tudja miről van szó.Nem,nem a játékról,lehet jó játék,én is játszom. -
#15 Már mikor megláttam a cikk címét tudtam, hogy jönnek ide a konzolosok és "PC-s játékoknak leáldozott" topiklakók szánalmasozni :D -
Ronny #14 nevetséges -
neoG #13 valamit valamiért...ahhoz képest, hogy a 286osomat egy 200wattos monszta hajtotta,a mostani Athlonomat meg egy 300as, ahhoz képest nem olyan gyászos a helyzet -
#12 sok animációs filmet, anélkül csinálnak.. -
dez #11 Real-time raytracingre még bőven kevés... -
davos80 #10 Szánalmas. -
#9 Persze persze rakjanak csak 8 magot meg 16 kártyát meg 20giga ramot meg 2000W os tápot. A játékok grafikája meg a béka segge alatt van. Kivétel a crysis ami már pedzeget valamit az új technikáról bár még az sem tökéletes. Öcsém ekkora hw al már lassan egy házi animációs studiót is lehet nyitni -
#8 Fölösleges pénzkidobás! Úgyis kijön 1-2 év múlva olyan kártya ami egyedül lenyomja a Cross-ba kötött 4-et is. Akkor meg minek fizessek négyszeres árat?! Mellesleg manapság semmivel se tudnám kihasználni... -
dez #7 "a negyedik pedig a fizikai számítások terhét veszi magára, követve az ATI korábbi fejlesztéseinek példáját. Ennek egyetlen hátránya, hogy jelenleg egyetlen játék sem támogatja"
Ez a Havok FX API-t használja, illetve biztosítja hozzá a hw-es alapokat. A Havok FX már egy éve a piacon van. Lehetséges lenne, hogy azóta még egy program sem használja (és nem is tudható, hogy használni fogja), miközben az egyéb(?) Havokos motorokat már egy csomó használja? link (Az sajnos itt nincs részletezve, hogy mi mit használ a cuccaik közül.) -
Szefmester #6 hát nem? minek az energiatakarékosság.. ven még áram a konnektorban .. akkor meg majd használja is a jónép.. :( -
roliika #5 Ja...és ugye az energiatakarékosság meg a globális felmelegedés megakadályozására is ez a legjobb megoldás...4 kari 8 mag, 1000W-os táp, nitro hűtés...lol. -
#4 Hát valami űberbrutál játékoknak kell jönnie a jövőben, hogy valaki ki is használja. Bár mondjuk a modellezőknek sem lenne rosz dolog :D -
magus4884 #3 Hát én már a két magos 4videó kártyás géppel is bőven megelégednék,de ezek a gépek nem a magyar piac árának vanak tervezve sajnos.De szerintem a Phenon Fx 8magos gép az nagyon brutál lesz.És szerintem majd az intel nyolc magos gépeit is majd lehagya. -
HuskyWolf #2 Így már lehet nem szaggatna a quake 3 . -
1hengeresVmotor #1 hmm csak legyen is aki megveszi biztos nem magyar piacnak találták ki :D