AMD Barcelona - lassabb, de takarékos
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A Barcelona nem "a" K10, hanem csak egy a K10 alapú profik közül, pontosabban az elsõ. Ezt még a mai szerver-konfigokban a dual-core Opteronok egyszerû lecserélésére szánták, így nem támogatja a HT3.0-át, és a Split Power Planest (külön táp a magoknak és az integrált memvezérlõnek). Állítólag az utóbbi feature magasabb mag-órajeleket tesz lehetõvé, így az ezeket már támogató Budapest(!) valószínû kapásból nagyobb órajeleket bír majd. Egyébként a desktop 4-magos is a Budapesten fog alapulni...
"...259 wattot fogyasztott, míg a négymagos utódra épülõ konfiguráció esetében ez mindössze 214 watt volt. Az 55 wattos különbség..."
Számológép nem volt a közelben? 😊)) 259-214=45
Számológép nem volt a közelben? 😊)) 259-214=45
This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...
Kisebb az órajele mint akarták(persze fogyasztással bekorlátozva), EGYELÕRE. Gondolom ezt jelenti hogy lassabbak, merthogy a jól emléxem alapon magasabb órajelekrõl indult volna.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Akkor nem veszünk össze, én maradnék "ATI Radeon"-nál<#vigyor0>#vigyor0>
Mostani energiatakarékos AMD proci 45W-os. Ennyi erõvel Intel jelölés meg milyen már? Ott mondjuk 65 W TDP az átlagos TDP, de ott sincsen leírva, hogy mi alapján van, mennyi a max és min. Jelenthet 50-80 W-os de jelenthet 30-100 W-os fogyasztást is. Az egyik ilyen a másik meg olyan, sajna nincsen korrekten specifikálva sehol sem...
"A kiállításon bemutatott példányok 1,6 GHz-en futottak, ami szintén jól jelzi a processzorgyártó nehézségeit,..."
Vagy simán nem akarják, hogy megjelenjen pár túl korai bench, ezen az órajelen meg csak elmebetegek tesztelnék mit fog tudni 2GHz fölött ...
Vagy simán nem akarják, hogy megjelenjen pár túl korai bench, ezen az órajelen meg csak elmebetegek tesztelnék mit fog tudni 2GHz fölött ...
Sajnos a CPU üzletág is ugyanúgy járt, mint a GPU-s(ATI). Jóval késõbb kihoztak egy kétséges terméket. Természetesen jók lehetnek a termékei, de az AMD-nek most abszolút elsõséget kellene kivívnia, különben a gazdasági mutatói nem fognak feljebb kúszni.
Az új termékjelölés szerintem jó ötlet, csak ebben a formában bárgyú. Mivel 3 részre osztották a termékpalettájukat, ezért nehéz (nehezebb) lesz ránézésre eldöntetni, hogy melyik termék éri meg a legjobban az adott felhasználónak. A fogyasztásról pedig korábban pontosan informálodhatott a felhasználó, most meg kábé... Kb. 65 watt alatt van. Mennyivel? 42 watt? 13?
(Talán azért is találták ki az új termékjelölést, hogy a régebbi, már megkopott imázsú X2-eseket jobban el tudják adni???)
Az új termékjelölés szerintem jó ötlet, csak ebben a formában bárgyú. Mivel 3 részre osztották a termékpalettájukat, ezért nehéz (nehezebb) lesz ránézésre eldöntetni, hogy melyik termék éri meg a legjobban az adott felhasználónak. A fogyasztásról pedig korábban pontosan informálodhatott a felhasználó, most meg kábé... Kb. 65 watt alatt van. Mennyivel? 42 watt? 13?
(Talán azért is találták ki az új termékjelölést, hogy a régebbi, már megkopott imázsú X2-eseket jobban el tudják adni???)
Rabszolgának? <#vigyor2>#vigyor2>
"Az új rendszerben betûk és számjegyek egyaránt szerepelnek majd, az elsõ új termék pedig várhatóan a 45 nanométeres, AM2 foglalatba illeszkedõ BE-2350 lesz."
Ez muris mondat. 😊 Természetesen 65nm-es. (Sajna nem tudja 1 évvel az Intel elõtt a 45nm-t az AMD.)
Ez muris mondat. 😊 Természetesen 65nm-es. (Sajna nem tudja 1 évvel az Intel elõtt a 45nm-t az AMD.)
Honnan rémlik ez neked? Pont fordítva van, a Barcelona a K10 (v. "Family 10h") mikroarchitekrúra elsõ tagja, viszont a HT3.0 nélkül. A K10 némileg továbbfejlesztett architektúra a K8-hoz képest, ami integerben és egyszerû (nem SIMD) floating-point kódban kicsivel, SIMD (SSE2-3-4) kódban meg 2x gyorsabb, mint a K8. De mint írtam, a Barcelona még nem tudja a HT3.0-át, azt csak a követketõ változat, a Budapest fogja tudni, és annak desktop változata, az Agena.
ha egy ciklus alatt több számítást bír elvégezni, akkor hozhatja elõdje szintjét. pl ha jól emlékszek x2-esek egy ciklus alatt 2 egészet tudnak összeadni, míg a core2-esek 3at. gyorsabbak is azonos sebességen.
\"The voices are back... Excellent.\"
Engem érdekelne - kifejezetten házi/kisirodai célra - valami alacsony fogyasztású szerver akár mobil CHIP-el, csak a RAID elengedhetetlen.
Ha valaki tud ilyet szóljon.
😊
(AMD 1500 XP a jelenlegi, de sztem túl sokat fogyaszt a kihasználtsághoz képest)
Ha valaki tud ilyet szóljon.
😊
(AMD 1500 XP a jelenlegi, de sztem túl sokat fogyaszt a kihasználtsághoz képest)
nekem úgy rémlik hogy a barcelona csak a HT-ben külömbözik a sima opteronoktol, tehát akkor alacsony órajelen bisztos lassabb(de nem 100)
AMD Athlon X2 AM2
azt a "Geode"-t vinném szivesen<#idiota>#idiota>
Azt nem lehet, akkor mindenki tudná <#vigyor4>#vigyor4>, hogy ez a proci 2000 MHz-en megy akkor valószinûleg gyengébb a 2100 MHz-en menõtõl. Már ez is haladás, hogy újra szét választották a külömbõzõ kategoriáju procikat.
Most lassabbak voltak, vagy csak az órajel volt kisebb ? Nem ugyan az.
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Könnyen felismerhetõ így a fogyasztási adat, ez praktikus, csak az a baj, hogy túlságosan hasonlít az Intel megoldásához. Nem értem miért nem próbálkoznak ebben is egy merészet. Nem kell állandóan "földhözragadni" az intel miatt.