103
  • L3zl13
    Minden társadalom alapvető eleme, hogy bizonyos dolgokat belekondicionál a tagjaiba.
  • darkhill
    Ilyen kis "apróságokkal" én nem törödök Egyébként igazad van azt tom de egyik hogy amikor irtam arra gondoltam hogy ugye 3 éves korig asszem nő az agysejteid száma de most hogy mondod igaz hogy a kapcsolat az agysejtek között is eléggé fontos... de sztem amikor már ott leszünk hogy klónokba töltjük az emlékeinket sztem akkor már az agysejt közötti kapcsolat erősítése vagy létrehozása sem lesz akkora nagy "hú bazzeg". ergó elképzelhetőnek elképzelhető lenne csak akkor nem csak ezen a téren kell teljesíteni..
  • dez
    Helyesbítek. :P
  • dez
    Hejesbítek: erről is szól.
  • assdf
    Azért az ember agya meg a teste is nem ugyanolyan 5 évesen mint 25 évesen.
    Egy 25 éves neuronhálózata sokkal de sokkal bonyolultabb mint egy 5 évesé, lévén hogy a tanulás során bövül ki az ideghálózat (az agysejtek összekapcsolodása).
    Épp ezért hogy finomam fogalmazzak a kettő nem lenne kompatibilis (mintha egy vistát akarnál egy 10 éves win98as gépre rakni...) már a helyhiány miatt sem menne fel, a sebességről nem is beszélve.
  • darkhill
    De ha belegondoltok abba hogy mi lesz ha ki tudod menteni az emlékeidet egy chipre aztán beleültetni/átmásolni egy klónba akkor nem kell megtanulnod mint az a sok sz*rt amit eddig kelett mivel az már a fejedben van helyette egyből tanulhatod az egyetemi főiskolai dolgokat 5-6 éveasen... onnantól fog megugrani a fejlődés mértéke mivel már 5-6 éves kórtol már okosabb vagy mint a mostani 20-25-30 évesek...
    P.S: Csak az lesz a szivacs ha a főnőkőd 5-6 éves lesz és ugy fog utasitgatni hogy mit csinálj!
  • dez
    A múlt rendszerben a tanítás a programozás/manipuláció/kondicionálás eszköze is volt, sőt az volt igazán. Erről szól a Pink Floyd The Wall c. albuma is... Sokan máig nem ébredtek rá.

"We don't need no education
    We dont need no thought control
    No dark sarcasm in the classroom
    Teachers leave them kids alone
    Hey! Teachers! Leave them kids alone!
    All in all it's just another brick in the wall.
    All in all you're just another brick in the wall."

Kiráz a hideg.
  • wanek
    "Izraeli kutatóknak sikerült..." - persze. Már mennyi minden sikerült nekik állítólag, aztán azóta is csak a nagy csönd van róluk.
    Alapvetően az a baj, hogy a tudományos fokozatoknak előfeltétele az is, hogy valaki mennyit publikál. Azt már nem vizsgálják, hogy az jó-e, vagy valós-e. Darab-darab. Ezért születik annyi baromság, mert hajtanak a címekre, ami ugyebár plusz zsetonnal jár. Ezt soha ne felejtsétek el! Nem kell mindennek bedőlni.
  • dez
    Az emlékek átvitele nem jelenti, hogy te magad is velük mész...
  • L3zl13
    Ezt csak addig nehéz feldolgozni, amíg általánossá nem válik. De mint mondtam, az említett könyvben nem erről volt szó. Az átmentés ott halál után történt. Talán csak akkor volt lehetséges.
  • assdf
    Ezzel mindig az a gond, hogy mi van ha halál előtt mentik ki? Akkor "kettő" lesz belőled... plussz ilyenkor azért elég necces feldolgozni azt hogy az a klonozott valaki akibe belerakták az emlékeidet az te vagy...
  • L3zl13
    Van egy SF könyv, amiben hasonló szerepel. És mivel a könyvben az átmentést halál után lehet elvégezni, ezért a halál úgymond nem végleges.
    Ennek következtében az emberek azzal szórakoznak unalmukban, hogy megöletik magukat mindenféle extrém módon. Elég bizarr jövőkép.
  • Kornan
    Talán lehet majd fordítva is és teljes memóriádat is kitudod majd menteni egy csipre és ha meghalsz beleültetik egy klónba vagy egy robotba.Mint abba a swarzeneggeres filmben a 6.napon-ban.
  • L3zl13
    Ja, és speeddel lehet overclockolni. :D
  • emp
    Hínnye!! Hát nem robotok fognak születni, hanem a PC lesz szerves anyagból. Ott fog böfögni az asztal alatt és áram helyett tejet, meg kiflit kell beletólni. :DDD
  • bandypappa
    Tényleg ilyesztöek az ilyen fejlemények. Ha a memoria kutatásairol van szo minden ismeret kincset ér. ha megismerik a memoria müködését csak idö kérdése, hogy emlékeket, tapasztalatokat ültessenek emberekbe. Mivan ha valakibe olan emlékeket táplálnak, hogy egész életébe utálta a vaniliafagyit, miközben az volt a kedvence.
    Kedvünkre törölgethetünk emlékeket és tölthetünk be másokat. Ettöl lesz igazán homogén társadalom mindenkinek van egy bmw-je, tengerparti ház, ahol azt a bomba csajt huzta meg a nyáron holott sose látta még a tengert. Attol vagyunk különbözöek hogy más és más emlékeink vannak. Ettöl már csak egy lépés a következö szint a szoftveralapu emberek. Azt csinálják amire beprogramozod öket., tudod mint a csupasz pisztoly c. filmben. Kiváncsi leszek rá milyen lesz a világ 100 év mulva, talán azt sokan megérjük, ha fejlödik a technika.
  • L3zl13
    Jól emlékeztem: Stream of Consciousness
  • gabeei
    Remélem nem fogok élni, mre ez már működni fog. Amúgy csak hajrá a neuron mintájú processzorral, a végén még tényleg visszatér Schwarzi a jövőből...
  • L3zl13
    Nekem is rémlik ez a történet. Nem a Végtelen határok egyik epizódja volt esetleg?
  • L3zl13
    Az ilyen híreknél nem tudom, hogy örüljek, vagy megijedjek.
    Olyan sok lehetőség van benne, és olyan sokféleképpen vissza lehet élni vele.
  • dezsiszabi
    nem tudod a film címét? érdekelne
  • T0nk
    Volt egy film egy olyan társadalomról, ahol mindenki rá volt kapcsolva ilyen neuro interfészekkel egy központi hálózatra, és mindenki onnan szerezte be a szükséges tudást. A főhősnek valamilyen okból nem lehetett beépíteni az interfészt, ezért szerencsétlen nagyon sokat tanult, és még így is totál hülyének nézte mindenki. Egészen addig a pillanatig, amíg egyszer a központi tudásbázis le nem rohadt...
  • bandypappa
    Ezaz már alig várom az ilyen technikai megoldásokat. Nem kell olyan sok idöt tanulni, mint most, igaz a követelményrendszerek ehhez igazodnak, ésaz ember még többet kénytelen tanulni de ez jó is lehet, ha valakit nagyon érdekel egy téma.