33
  • BiG G
    #33
    Chevy Nova és egy Dodge Challanger
  • DoctorJohnson
    #32
    Akarom mondani Stuntman Mike autója... :)
  • DoctorJohnson
    #31
    Kurt autója végül kiderült, hogy mi?
    Sevi Impala tán?
  • Sámson
    #30
    Tengap láttam.
    Egyáltalán nem olyan lassú, mint írták. Persze a Kill Billhez képest az, de ha önmagában nézzük szerintem nem az.
    A szokásos QT féle párbeszédek/sztorizások is megvannak.
    Furcsak lesz amit írok: lassú de pörgős :D komolyan
    QT képi világa pedig talán most volt a legtudatosabb. Nézzétek csak meg a cikk elején lévő négy képet...
    Egy olyan lájtos történetű filmet kaptunk aminek a kamera kezelése és a színei is nagyon ott vannak. Azért persze ez egy erőszakos QT film = szokásos adrenalin bomba.
  • Atisz #29
    Kösz az infót.
  • winnie
    #28
    "kapja a dijakat"

    kevered valamivel. nem kapott díjat. (érdekes is lenne.)
  • craesh
    #27
    arra mondom a tipikus amerikát, hogy nagyobb a füstje mint a lángja.
    kapja a dijakat a hirekben a nagy elismeréseket hogy "ismét nagyott alkotott..." meg minden lofaszt, azt mikor beülsz a moziba szoszerint mintha a kezedbe hánynának kb annyit ért a jegy amit megvettél.
  • fv
    #26
    A film szar szerintem, pedig nekem tetszetek a régi Tarantino-k. A hivatalos feliratokról meg annyit, hogy a feliratok.hu-ra fel sem engednék tölteni őket, úgy hemzsegnek a hibáktól.
  • duke
    #25
    Hat igen az biztos,hogy ez a film NEM a karibi kaloz nezokozonsegenek keszult elsosorban. :)
  • andeee1327
    #24
    ÉN is nagy QT fan vagyok, és láttam is a filmet, be is jött. És talán pont azért mert tényleg átjött az a tipikus amerikai film feelingje. És ha jól tudom akkor ennek a filmnek is pont ez volt a célja, hogy ezt az érzést megteremtse, nemde?
    Szerintem a félreértés ott van hogy ti ezekre a ma modern karib tenger kalózai és társai tipikus filmekre gondoltok. A kettő tényleg nem ugyan az, de hát mind a kettő amerikai nem? :)
  • duke
    #23
    Nekem is teccet.Szerintem nagyon is szukseg van arra 40-45 perces csacsogasra.Kell hogy a nezo ereze azoknak filmeknek a hangulatat,stilusat,beleertve a film szakadast is.Nekem a ket rendorrol A smoki es a banditak jutottak eszembe.De nem biztos hogy QT tenyleg arra utalt vissza.
  • winnie
    #22
    "ez lenne tipikus amerika?esetleg nem tudod mit jelent a szó,vagy nagyon nem vagy tisztában a dolgokkal? :P"

    szerintem is csak félregépelte vagy valami. tipikus amerikának ott a karib3, hogy csak friss premiert említsek.
  • ProGabe #21
    ez lenne tipikus amerika?esetleg nem tudod mit jelent a szó,vagy nagyon nem vagy tisztában a dolgokkal? :P

    én olvastam már mindenfélét a 2 filmről.mármint abban a tekintetben melyik a jobb,és úgy tűnik ez attól függ hogy ki melyik rendezőt kedveli inkább,tehát megint sikerült mindkettejüknek hozni a formájukat,ez nekem a legjobb,mind2 zseni munkásságát imádom,de azért nálam QT az isten :) tizenpár évesen tátott szájjal néztem végig a Ponyvát,olyan élmény volt amit soha nem felejtek el,nálam azaz a film ami megmutatta hogy mi az a "cool(ság)" és beindította a filmek iránti szerelmemet :)
    remegve várom a DVD megjelenést,hogy végre megnézhessem,hogy észre vegyem az (szinte minden kritikában,leírásban) említett utalásokat,hogy lássam sikerült-e QT-nek megint
    persze előtte tartok egy QT maratont,tiszta románctól,alkonyadtól,ponyván és kutyaszorítóban át kill bill-ig,ámen :D
  • winnie
    #20
    javíthatatlanul romantikus vagy, hogy ennek ellenére még a hatodik tarantino-filmet is megnézted. bízol benne, hogy egyszer jó lesz?:)
  • craesh
    #19
    sztem szar film. eddig quentin minden filmjét nagy beharangozás övezte, és mind szar is lett. pocsék rendező, tipikus amerika...
  • braeburn
    #18
    "U.i.: A 2. részt még csak külföldön vetítik, illetve csak torrenten érhető el, ugye? Mert többen jelezték hogy már látták mind a 2 részt, de nálunk még csak ez az 1. rész van forgalomban.

    Kérdés: USA-ban a 2 filmet egy jegy áráért adják, vagy a 2 filmért náluk is "emelt díjat" kell fizetni?"
    Valójában az első rész a Planet Terror, a második a Deadproof, eredetileg egyetlen filmeben. Az USA-ban is kettévágták és két mozijegy az egy film. Torrenteken van jópár ilyen-olyan kópia, de azt hiszem még nincs DVDRip.
  • Szolnokboy1
    #17
    Igen és az a sheriff az Alkonyattól pirkadatigban is benne van :) A színész ugyanazt a karaktert játsza mind a 3 filmben :) Ugy néz ki az AP játszódik legkésőbb ugyanis ott megmurdel :P
  • Wittgen
    #16
    Nekem mind a 2 film bejött. A DP is elég jó film, én úgy álltam neki megnézni, hogy nem faltól falig akciót vártam. Az, hogy túl sok a párbeszéd benne, negem egyáltalán nem zavar.

    Atisz: a 2 csaj (Zoe és a fekete lány, nem jut eszembe a neve) a való életben is kaszkadőr, ha megnézed a stáblistát és az imdb-n rájuk keresel, láthatod. A szöszi pl Uma Thurman dublőre, ő bunyózik és kardozik a Kill Bill-ben...

    Egyébként nagyon jó volt észrevenni, ho a seriff és helyettese van a Kill Bil-ben is, valamint ebben a kórházban fekszik Uma Thurman (alias menyasszony), stb...
  • Atisz #15
    Ma láttam, óriási!!!
    Hiába, egy ilyen végtelenül egyszerű sztoriból egy ilyen filmet kihozni...nem semmi. Kicsit lassan indul (a lábait dobáló félvér csajtól kissé kiborultam, igaz a lábdobálásnak is fontos szerepe lesz a későbbiekben), de aztán tényleg remek film kerekedik ki belőle. Kurt Russel tényleg marha jó az ámokfutó szerepében, főleg a film 2. szegmensében amikor ő az "űzött vad"
    A 2. leánybanda tagjai is szuper teljesítményt nyújtanak (a 2 - szerepe szerint - kaszkadőrlányra gondolok).


    U.i.: A 2. részt még csak külföldön vetítik, illetve csak torrenten érhető el, ugye? Mert többen jelezték hogy már látták mind a 2 részt, de nálunk még csak ez az 1. rész van forgalomban.

    Kérdés: USA-ban a 2 filmet egy jegy áráért adják, vagy a 2 filmért náluk is "emelt díjat" kell fizetni?
  • winnie
    #14
    "egyébként meg nem kell ahhoz profi műfordítónak vagy fansubbernek lenni, h valaki kiszúrja mi a szar."

    általában ez úgy működik, hogy ha valaki kiszúr egy ordító hibát, figyelmetlenséget, akkor azt mondja, hogy sz*r a fordítás. pedig nyilván nincs hibátlan...
  • Sance231
    #13
    Aszongya rétegrendező... Ja, majd fogja magát és megy tinikomádiát és transformerst rendezni:). Nekem a Jackie Brownt leszámítva minden filmje bejött, pont az egyedi stílusa miatt (amire te azt mondod, hogy rétegrendező). Műfajilag is elég nyitott szerintem Tarantino, Jackie Brown pl. inkább krimi jelleget hordoz, Kill Bill az akció, Reservoir Dogs a gengszterfilm zsánere, Ponyvaregény meg hát a Tarantino-film műfaja:). Az csak előnyére válik, hogy van egy eredeti formanyelve, ez emeli ki a többi rendező közül. Death Proof-ot még nem láttam, de biztosan meg fogom nézni.
  • avman
    #12
    a szinkronok általában jó munkák. ugye ott nagyon kell figyelni arra, h mi fér bele a szájmozgásba, mi nem ésatöbbi. a feliratokat meg a szakma alja csinálja azért a filmenkénti 30e huf körüli összegért. ez utóbbi mondatot egy aránylag ismert műfordító billentyűzete követte el.
    egyébként meg nem kell ahhoz profi műfordítónak vagy fansubbernek lenni, h valaki kiszúrja mi a szar.
  • braeburn
    #11
    Egyrészt durvára igaza van, mert neha bődületes a szinkron-felirat maffia kóklerkedése. Másrészt, legalábbis speciális esetekben, szerintem mindössze sztereotípia beleírni a kritikába ezt a froclit is, hiszen aki valaha is fordított már idegen szöveget a felirat és a szájmozgás adta keretek közé, az nagyon jól tudja, hogy mennyire nehéz visszaadni úgy a szöveget, hogy lehetőleg ne menjen a film rovására. Erre a legjobb megoldás a nyelvismeret. Akkor is lehet vitatkozni az értelmezésen, de nincs harmadik szereplője a dolognak. :)
  • tntcoder
    #10
    Egyszer már úgy várom, hogy a Kritikus (Szekeres Viktor) letegyen egy teljes fordítás nekünk az asztalra - vagy a feliratok.hu-ra. Még nem volt olyan cikke, amiben ne hozta volna fel a magyar szinkron / felirat stb. hibáját.

    Na jó, magyar filmeknél még tényleg nem írt ilyet...
  • moRtiZ
    #9
    Szerintem Tarantino nagyon jo rendezo. Sose volt az a "kapkodo idegbeteg" a filmjeibe, szerette az osszes szitut a vegletekig kihasznalni. Sajna Death Proofot meg nem lattam, de a tobbi filmjet nagyon szeretem. Ezt is meg fogom nezni.
  • braeburn
    #8
    Valahogy ezzel is úgy leszek, mint eddig minden QT vagy RR filmmel. A Reservoir Dogs anno totál új világ volt és elsőre nem is nagyon értettem, a Pulp Fictionon simán elaludtam a Filmmúzeumban, Jackie Brownt már kezdtem elsőre is szeretni, a Kill Billeket én sem nagyon élveztem annak idején, a Sin Cityt detto. RR könnyebben emészthető, de ugyanígy könnyebben is felejthető. Viszont többszöri, akár nagyon sokadik nézésre minden egyes Tarantino film zseniális. Régebben szinte csak a dramaturgiájára figyeltem, mára már szinte minden apró részletében felfedezek valami eszelősen egyénit. Mozisikerek sosem lesznek, viszonylag kevesen képesek két-három óra terjedelemben folyamatosan asszociálgatni, de magánkörülmények között, ha van rá idő és éppen befogadó a hangulat, igazi élvezetet nyújtanak a filmjei. A kiadók biztosan nem lelkesednek az effajta népszerűségért, de az legyen az ő bajuk. :)
  • winnie
    #7
    szerintem az a középső két perc jobb volt, mint a végén az eksön:)
  • LasDen #6
    A Terrorbolgyó nagyon jó lett.......abszolúte bejött....de ez....ha nincs a végén az akció akkor egy nagy sz*r.....a közepénél legszívesebben kikapcsoltam volna annyira nem jó volt.....többet vártam Tarantinotól.......
  • winnie
    #5
    tarantino rétegrendező volt és szerintem ezzel a filmmel még jobban az is fog maradni. rodriguez ellenben nyit, bár még mindig csak a gitáros (3 film), gyerek (4 film), horroros stílben (3 film) mozog - a sin city kivétel. jöhet a machete-film akkor, ha csak videóra lesz.
  • Real13
    #4
    Nem lincselünk meg senkit,de a hiba bennetek van
  • a_n_d_r_e_w
    #3
    jajj, ilyet ne mondj, mert meglincselnek :)
    (egyébként egyetértek, főleg a sin citys résszel)

    A Rodrigez részét viszont várom :)
  • Molnibalage
    #2
    Nos én Tarantio-tól sajnos még egyetlen jó filmet sem láttam. A Ponyvaregény egyszer nézhető, az az összes többi egy nagy.... Biztos bennem van a hiba.
    A Sin City az nem lett volna rossz, csak a közéső rész ne lett volna benne.

    A Kill Bill-re bánom az az időt amit az életemből elveszteggettem, a második részét meg sem néztem. A Jackie Brown-t készer is megpróbáltam nézni, de 30 perc után elaldutam rajta mindkétszer. Ezek után én inkább nem nézek tőle semmit.
  • Real13
    #1
    Az év talán legobb filmje a Grind House.Alapfilm,mind a két rész..(eddig mind a 2-t 3* láttam)