2688
-
sanyiiiii #2408 A gothic 3 minden hibája ellenére gothic volt. Az arcania nem az. -
steweee #2407 nem is értelek titeket, miért ez az ócsárlás itten !
ez egy nagyon jó játék lesz.... majd 2013-ban vagy 2014-ben :)
lásd a gothic 3-at. én még most fogok majd vele jáccani, amikor is megjelenik a CM kiegészítője angolul. felpeccselve és a nagymodjaival már egészen tökéletessé vált.
hány évvel is a megjelenése után ? :) -
Mecha #2406 Üdv mindenki.
Valaki esetleg megtudná mondani hogy az Arcania CD-mröl melyik fájlokat kéne bemásolnom a játék mappájába hogy magyar llegyen? Mert én megvettem de a telepítésnél elakad ezért letöltöttem az viszont nem magyar. Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném. -
#2405 ArcaniA - Fall of Setariff megjelenés -
mokacsin #2404 Nem bántásként írtam! A grafikája szép,a történet nagyon jó és egészen az első harc részig azt hittem,h az egyik kedvenc játékom lesz! De számomra felfoghatatlan,h-h lehet azt a harcrendszert élvezni,h csak jelölgetek és kaszabolnak maguktól! De ez az én saját véleményem(: -
Tibbor #2403 A Dragon Age-et azért mégse kellene bántani.Fényévekkel körözi le az Arcaniá-t.A harcrendszerét pedig képtelenség összevetni a Gothic-éval, tekintve, hogy az előbbiben egy csapatot irányítasz, utóbbiban egyetlen főhőst.Ráadásul ez a harcrendszer már számos más játékban is(Kotor sorozat, NWN széria) bizonyított.Hidd el, a Bioware-es srácok értik a dolgukat! -
#2402 Végülis kihívás nélkül is lehet játszani, de akkor már egyszerűbb mondjuk filmet nézni. :) -
Ironman2 #2401 Meg nagyon szar az irányitása.Én a Risenben nem élveztem a harcot egyálntalán. -
mokacsin #2400 Szerintem jó kis játék ez! Van rengeteg hibája és soha nem lesz olyan mint pl. a Witcher,de már jó a végénél vagyok és nekem tetszik! Ki szoktam próbálni a hasonló játékokat és a Dragon Age-t fél óra múlva töröltem a hülye kijelőlgetős irányítása miatt! A Risennel játszottam pár órát és abba is bele untam,mert annál meg szerintem azzal élvezkednek a fejlesztők,h a játékosok nem találnak meg benne semmit,úgy eldugták őket(: -
#2399 Elkezdtem én is ,de nagyon beleuntam a félénél,mert úgy kb. semmi értelmét nem találtam,hogy folytassam, le is töröltem. -
mike01010101 #2398 Mindig is nagy gothic rajongó voltam de sajnos a Gothic4-et a Two Worlds2-vel még egy oldalon leírni is szégyen. Teljesen egyetértek az értékeléssel. -
bigatti #2397 Igen hát sajnos ez a játék csak a grafikából élhet meg. Sztori nulla, küldik nulla, játékmenet nulla, játszhatóság, nulla, harci élmény nulla. Egyesegyedül a grafika ami ultra, de az is telistele bugokkal, az ocsmány szögeletes szikla illesztések 10 éve még elmentek volna tán... Az ég kb mint az őskorban, egy 1995-ös Voodoo1-es 4 mega Ram-os 3dfx kártyán, kb annyira kidolgozott (nyugi fullfullgrafikán nézem)
Érdemes megnézni a G3-at, sokkal-sokkal fényévekkel szebb, kidolgozottabb, dinamikusabb az égbolt, a bugos lensflare effekt ellenére is...
Aztán meg az irányítás végképp hazavágja a játékot. A legdurvább és ami szerintem minden idők egyik legócskább játékai közé fogja a G4-et "fel"-hozni (szép grafika ide vagy oda), hogy ha kilépsz bárhol a szakadékok szélére, vízek felé, akkor irányíthatatlanná válik a karaktered és szépen magától, feltartóztathatatlanul lesétál leugrál és meghal, miközben tehetetlen vagy, csak a reload last savegame marad mint megoldás... Döbbenet...
Ez gyerekek, gyalázatok gyalázata... Elgondolkodom hogy végig sem tolom, hanem törlöm... Gothic rajongóként ez az egész tokkal-vonóval: övönaluli... (évek óta várom hogy megjelenjen a folytatás) Még jó hogy kárpótlásul, ott van a Risen... -
Tibbor #2396 Végigvittem, de messze nem voltam elájulva a játéktól, főleg röviddel a Two Worlds 2 után...:(
Pazarlás volt ilyen gyönyörű grafika mellett ennyi lehangoló elemet bent hagyni a játékban.
Csak néhány észrevétel(persze mindez csak magánvélemény!): rettentő bugyuta párbeszédek, agyonismételt modellek az NPC-knél, kopár belső terek, (főleg a falusi házakban), a küldetéskövető nagyon gyakran nem jelzett semmit, alig volt valahol döntéskényszere a karakteremnek, mert mindent a szájába rágtak, néhány helyszínen bőven elkelt volna több teleport, mert baromi unalmas volt az a rengeteg caplatás.
Az inventory-ról pedig jobb, ha nem beszélek.Én se szeretem az RPG-kben a nagyon szűkös batyukat, de azért több tonnányi fegyverrel, itallal és egyéb csecsebecsével rohangászni mégis csak túlzás és röhejes...
A látvány szerencsére elvitte nálam a játékot, de ha még az is ronda lenne, már rég letöröltem volna az egészet... -
fuzesi12 #2395 az 1. kérdésre 1 link is megteszi ahonnan újra lelehet tölteni a kijavított változatot ^^, mivel a régiek lelettek törölve a data ról. -
fuzesi12 #2394 a játék legelején, a faluban*
a fűtextúra hiba miatt nem játszottam még tovább. -
fuzesi12 #2393 Hali, 1. kérdés: A Magyar kiadással kapcsolatban, ki lett már javítva a képesség lapos hiba?
2. Az én játékomban a faluban a fű textúra rengeteg helyen 1-3 méterrel a föld felett van, ezt lehet orvosolni? Felraktam a legutolsó patchet.
a hot fixet nem használom mivel ha felvan telepítve ezt írja ki ha elakarom indítani a game t "A "0x00b1cd36" címen található utasítás a "0x00000000" memóriacímre hivatkozott: A memóriaterületen nem végezhető el a következő művelet: read. "" -
mokacsin #2392 Kösz a gyors választ! -
W B #2391 csak annyit befolyásol, hogy hogyan jutsz fel a fa tetejére.... meg hogy egyik mágus utálni másik kedvelni fog... de annyi nem lényeg -
mokacsin #2390 Sziasztok! Engem az érdekelne,hogy az oltárnál az esős,vagy napsütéses idő kiválasztásakor befolyásolja-e játék folytatását,vagy bármelyik mágus választásával egyforma a játék menet? Ebben a stílusban a Witcher után,ez a legzúzósabb játék! -
bigatti #2389 No az történt hogy rájöttem: az oprendszer csinálja. Ez egy win7 64 Pro.
1280x024-en csakis 60Hz-et hajlandó adni a monitornak, driver ide vagy oda. (am 64 bites driver nincs is hozzá)
Azonban ebben az üzemmódban (tehát ha a w7 vga beállításoknál az oprendszert is erre állítom) megjelenik a Gothic4 1280x1024-en vélhetőleg 60Hz-en az is, de legalább látható (mellesleg nagyon szép a képe, fullgrafika, egy Ati R. hd4870x2-ön fut).
Szóval ez eddig szép és jó és nem is kívánok vele többet foglalkozni, úgyis lesz új lcd monitor hamarosan.
Csakhogy a probléma maradt! A menu-hud-ok ugyan már szépen kisebbek, tehát már nem lehet a hiba az, hogy kitakarják a gyorsmenu fölötti részt. Marad is ott egy nagy gep, csak éppen nincs ott ez a bizonyos kis kalapács ikon az "eszközgyártás" felirattal, és továbbra sem tudok egérrel rákattintani. Ez az ikon kizárólag és csak akkor látszik, amikor játék közben, mozgás közben, tehát alaphelyzetben vagyok. Amint bármilyen hud-ot behívok (karakterlap, inventory stb) MÁRIS eltünik a kis kalapács ikon. Sehol, sem a beállításokban sem menüben, sem leírásokben semmi sem utal erre az ikonra, mellesleg új játékot kezdve már nincs is ott. Bug gyanús a dolog tehát...
Valami receptet vettem fel egy ládából és akkor feljött valami help hogy mit kell csinálni a gyártással, csakhogy azt azonnal olvasás nélkül kilőttem (pedig lehet abban volt a nagy okosság) és újra produkálni nem tudom, mivel random pakol a ládákba, hiába töltök vissza és megyek ugyanahhoz a ládához sosincs már benne újra az a reci. Ezzel a hülye kalapács ikonnal van csak a kurrens játékmentésem, sok játékórát buknék, ha csak emiatt egy régi mentéstől kezdeném...
Kérlek segítsen valaki! -
bigatti #2388 Kösz a tanácsokat! Megnézegetem, megpróbálgatom. Nem tettem fel saját drivert amúgy. Eszembe sem jutott, hogy ilyesmivel foglalkozzak, hiszen elvileg az oprendszerek mind ismerik az ilyen régi cuccokat. (gondoltam naivan) -
totya4 #2387 1280x1204 lesz az. Hát figyu, akkor nem ártana beállítanod a rendszeredet. Videókártyádtól függően vannak segédprogik (ha a saját beállítója nem tudja) amikkel a frekit be lehet állítani felbontásonként játékok alatt. ATI-nál pl ATT/refresh lock. Végső esetben a powerstrippel csinálsz egy egyedi monitor drivert, amiben csak azok a felbontások/frek párosok vannak, mint amiket a montior tud. Egyáltalán felraktad a monitor saját driverét? A képernyőbeállításoknál be van ikszelve hogy csak azokat a felbontásokat jelenítse meg mint amit a moncsi tud, és megnézve az korrekt? Azért jól néznénk ki ha az lcd korában a G4 85 meg ilyen hz-eket nyomna a monitoroknak, egyik lcd-n se működne a játék. -
bigatti #2386 Tud többet is kicsivel (1200x1024, afölött már szétugrik a kép vagy no signal-t ad, de hát nem is várok többet, hisz ez egy kb 10 éves monitor), csak nem a Gothic4-el...
Simán az oprendszerben ill más játékokban, pl a Gothic 3-ban is kissé feljebb tudom vinni a felbontást, úgy hogy élvezhető a kép (de tökfölösleges amúgy, mert nem látszik szignifikánsan)
De a G4 valami olyan frekit rendel hozzá a nagyobb felbontáshoz gondolom, amit ez a monitor, úgy néz ki, nem tolerál..
Amúgy egy AOC 7VIr -
totya4 #2385 Érdekes hogy egy 17 colos képcsöves moncsi csak 1024x768-at tud, mi a pontos neve/típusa? -
bigatti #2384 A következő kérdésem.
Jobbra lent megjelent egy ikon, hogy "eszköz gyártás". Sehogy sem tudom eltűnteni. Mivel egyelőre régi 17 colos képcsöves monitorom van, csak 1024x768-as felbontásra tudom állítani, afölött nem látszik semmi (no signal), ill ablakban igen, de kilóg a semmibe a menü alja, tehát egy okét már nem lehet nyomni.
Mert nyilván ha mondjuk egy nagy hd lcd monitor lenne pl 1200x1600-on, akkor sokkal kisebbek a menük és ez a bizonyos ikon, amikor behívok egy hud-ot akkor látható lenne, így viszont minden kitakarja, ezért semmilyen menü behívása közben nem tudok rákattintani erre a kalapács-ikonra. Persze lehet hogy nem ez a gond (mármint a monitor felbontás), lényeg, hogy nem tudom eltüntetni egy ideje, csak ott éktelenkedik egy kalapács alakú eszközgyártás-ikon és nem tűnik el, semmit sem lehet kezdeni vele, nem tudok rákattintani és eléggé zavaró... Tud valaki megoldást? -
bigatti #2383 -
Ironman2 #2382 Ja,most nézem,már törölték azóta a hozzászólást -
bigatti #2381 Egy fórum linkjét adtad. Nem találok ott ilyen mod letöltést... :S -
Ironman2 #2380 Engem ugyan nem.Müködik a Gothic 3? -
bigatti #2379 thx
...és bocs ha fölösen fárasztottalak... -
Ironman2 #2378 Itt van alant,csak vissza kellett olvasnom 2 oldalt -
Ironman2 #2377 http://gothic3.hu/forum/viewthread.php?forum_id=9&thread_id=15&pid=653#post_653
Ez a mod,visszaállitja a Gothic3-hoz megszokott kameranézetet -
bigatti #2376 "Van hozzá FPS mod"
Nem találtam meg. Segítenél? -
bigatti #2375 "PhysX-et nem csak nVidia kartyak tudnak hasznalni? Ez azert eleg mokas..."
Persze hogy az...
A PhysX ugyanolyan parasztvakító marketing átverés mind a DirectX 11.
Mindkettőre hamarosan lesz emulátor, hack - ha még nincs (de lehet kis guglival már most találsz) - ill be lesz építve az újabb meghajtókba.
Mivel azt senki sem - a fejlesztők és gyártók pláne - nem gondolhatta komolyan, hogy aki 1-2 éve vett egy 1000 dolláros csúcskártyát (vagy épp mostanában, hiszen kaphatók még), ami speciel ATI és nem támogat sem PhysX-et, sem DX 11-et, az majd kidobja a szemétbe..?
Röhejes nonszensz, ill. sima gazdasági bűncselekmény lenne. Az van hogy kicsit kifuttatják az új vasakat, mindkét kamu-technológiát (világszerte pár millió lámalúzer fizet értük mint a katonatiszt, megveszegeti az Nvidia kártyákat, meg az új - semmivel többet nem tudó, sőt gyakrabban lassabb - DX 11 kártyákat), amiket a világon semmi nem támogat (ill elhanyagolható mennyiségű szoftver). A csoda 3 napig tart, aztán szépen integrálva lesznek mindenhová, mint ahogy eddig minden... -
Ironman2 #2374 Van hozzá FPS mod -
bigatti #2373 FPS módot nem lehet kisajtolni valahogy ebből?
Nagyon gagyi lett így, hogy ilyen ázsiai MMORPG-s a fíling. Mintha WOW-oznék vazz... hat kilométerről nézem a fél centi nagyságú karit...
A Gothic sorozat egyik fő előnye volt, hogy firstperson mód van benne, ezért szerették a shooteres gamerek is többek közt... Ezt ezzel kinyírták a barom fejlesztők, lehet akármilyen csicsa grafika.
Nem beszélve arról, hogy amúgy is lebutították, szóval ez már nem az, ami a Gothic sorozat másik nagy vívmánya volt, hogy az RPG-sek is kaptak valamit és a kalandosok, shooteresek is.
Ez most egy sem shootereknek, sem RPG-seknek nem tetsző (legalábbis a játékmenet tekintetében) sima kalandjáték lett.
Annyira lebutított RPG, hogy már nem RPG. Kár érte... :-s
Szóval a kérdés (mert a remény hal meg utoljára), van-e valami trükk, hogy az FPS módot kihozzuk belőle, ami a G3 és G2-nél természetes volt...? -
DMSASD #2372 Üdv kéne egy kis help lehet kovácsolni egy Master Blade nevű kardot de nem találom a hozzávaló alapanyagokat egy kétkezes kardot meg 2 elixír kell hozzá aki tudja pls írja már le thx. -
bigatti #2371 Hi
Kérlek benneteket egy tömör összefoglalót adjatok légyszi a g4 minél zökkenőmentesebb telepítéséhez. Angol verzióm van. Most teszem fel először.
A jó működő magyarítás, patch-ek, trükkök érdekelnek, hogy minél bug- és szaggatás mentesebb legyen a játék.
Előre is kösz. -
#2370 Ertem. Ezeket eddig nem tudtam, koszi az infot. -
totya4 #2369 Butaság. nvidiával bizonyos kategória felett hardveresen gyorsított, egyébként a cpu-ra hárul a számítás, ami elég lassúcska. Ennél a játéknál úgy olvastam fórumon egyáltalán nem használ gpu-t a fizika kompatibilitási okokból.