Gothic 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kösz a tanácsokat! Megnézegetem, megpróbálgatom. Nem tettem fel saját drivert amúgy. Eszembe sem jutott, hogy ilyesmivel foglalkozzak, hiszen elvileg az oprendszerek mind ismerik az ilyen régi cuccokat. (gondoltam naivan)

1280x1204 lesz az. Hát figyu, akkor nem ártana beállítanod a rendszeredet. Videókártyádtól függõen vannak segédprogik (ha a saját beállítója nem tudja) amikkel a frekit be lehet állítani felbontásonként játékok alatt. ATI-nál pl ATT/refresh lock. Végsõ esetben a powerstrippel csinálsz egy egyedi monitor drivert, amiben csak azok a felbontások/frek párosok vannak, mint amiket a montior tud. Egyáltalán felraktad a monitor saját driverét? A képernyõbeállításoknál be van ikszelve hogy csak azokat a felbontásokat jelenítse meg mint amit a moncsi tud, és megnézve az korrekt? Azért jól néznénk ki ha az lcd korában a G4 85 meg ilyen hz-eket nyomna a monitoroknak, egyik lcd-n se mûködne a játék.
Tud többet is kicsivel (1200x1024, afölött már szétugrik a kép vagy no signal-t ad, de hát nem is várok többet, hisz ez egy kb 10 éves monitor), csak nem a Gothic4-el...
Simán az oprendszerben ill más játékokban, pl a Gothic 3-ban is kissé feljebb tudom vinni a felbontást, úgy hogy élvezhetõ a kép (de tökfölösleges amúgy, mert nem látszik szignifikánsan)
De a G4 valami olyan frekit rendel hozzá a nagyobb felbontáshoz gondolom, amit ez a monitor, úgy néz ki, nem tolerál..
Amúgy egy AOC 7VIr

Érdekes hogy egy 17 colos képcsöves moncsi csak 1024x768-at tud, mi a pontos neve/típusa?
A következõ kérdésem.
Jobbra lent megjelent egy ikon, hogy "eszköz gyártás". Sehogy sem tudom eltûnteni. Mivel egyelõre régi 17 colos képcsöves monitorom van, csak 1024x768-as felbontásra tudom állítani, afölött nem látszik semmi (no signal), ill ablakban igen, de kilóg a semmibe a menü alja, tehát egy okét már nem lehet nyomni.
Mert nyilván ha mondjuk egy nagy hd lcd monitor lenne pl 1200x1600-on, akkor sokkal kisebbek a menük és ez a bizonyos ikon, amikor behívok egy hud-ot akkor látható lenne, így viszont minden kitakarja, ezért semmilyen menü behívása közben nem tudok rákattintani erre a kalapács-ikonra. Persze lehet hogy nem ez a gond (mármint a monitor felbontás), lényeg, hogy nem tudom eltüntetni egy ideje, csak ott éktelenkedik egy kalapács alakú eszközgyártás-ikon és nem tûnik el, semmit sem lehet kezdeni vele, nem tudok rákattintani és eléggé zavaró... Tud valaki megoldást?

<#guluszem1><#falbav><#ijedt><#hehe>

Ja,most nézem,már törölték azóta a hozzászólást

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

Egy fórum linkjét adtad. Nem találok ott ilyen mod letöltést... :S

Engem ugyan nem.Müködik a Gothic 3?

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

thx <#worship>
...és bocs ha fölösen fárasztottalak... <#zavart2>

Itt van alant,csak vissza kellett olvasnom 2 oldalt

http://gothic3.hu/forum/viewthread.php?forum_id=9&thread_id=15&pid=653#post_653

Ez a mod,visszaállitja a Gothic3-hoz megszokott kameranézetet

"Van hozzá FPS mod"

Nem találtam meg. Segítenél?

"PhysX-et nem csak nVidia kartyak tudnak hasznalni? Ez azert eleg mokas..."

Persze hogy az...
A PhysX ugyanolyan parasztvakító marketing átverés mind a DirectX 11.
Mindkettõre hamarosan lesz emulátor, hack - ha még nincs (de lehet kis guglival már most találsz) - ill be lesz építve az újabb meghajtókba.

Mivel azt senki sem - a fejlesztõk és gyártók pláne - nem gondolhatta komolyan, hogy aki 1-2 éve vett egy 1000 dolláros csúcskártyát (vagy épp mostanában, hiszen kaphatók még), ami speciel ATI és nem támogat sem PhysX-et, sem DX 11-et, az majd kidobja a szemétbe..?
Röhejes nonszensz, ill. sima gazdasági bûncselekmény lenne. Az van hogy kicsit kifuttatják az új vasakat, mindkét kamu-technológiát (világszerte pár millió lámalúzer fizet értük mint a katonatiszt, megveszegeti az Nvidia kártyákat, meg az új - semmivel többet nem tudó, sõt gyakrabban lassabb - DX 11 kártyákat), amiket a világon semmi nem támogat (ill elhanyagolható mennyiségû szoftver). A csoda 3 napig tart, aztán szépen integrálva lesznek mindenhová, mint ahogy eddig minden...

Van hozzá FPS mod

FPS módot nem lehet kisajtolni valahogy ebbõl?
Nagyon gagyi lett így, hogy ilyen ázsiai MMORPG-s a fíling. Mintha WOW-oznék vazz... hat kilométerrõl nézem a fél centi nagyságú karit...

A Gothic sorozat egyik fõ elõnye volt, hogy firstperson mód van benne, ezért szerették a shooteres gamerek is többek közt... Ezt ezzel kinyírták a barom fejlesztõk, lehet akármilyen csicsa grafika.
Nem beszélve arról, hogy amúgy is lebutították, szóval ez már nem az, ami a Gothic sorozat másik nagy vívmánya volt, hogy az RPG-sek is kaptak valamit és a kalandosok, shooteresek is.
Ez most egy sem shootereknek, sem RPG-seknek nem tetszõ (legalábbis a játékmenet tekintetében) sima kalandjáték lett.
Annyira lebutított RPG, hogy már nem RPG. Kár érte... :-s

Szóval a kérdés (mert a remény hal meg utoljára), van-e valami trükk, hogy az FPS módot kihozzuk belõle, ami a G3 és G2-nél természetes volt...?

Üdv kéne egy kis help lehet kovácsolni egy Master Blade nevû kardot de nem találom a hozzávaló alapanyagokat egy kétkezes kardot meg 2 elixír kell hozzá aki tudja pls írja már le thx.
Hi

Kérlek benneteket egy tömör összefoglalót adjatok légyszi a g4 minél zökkenõmentesebb telepítéséhez. Angol verzióm van. Most teszem fel elõször.
A jó mûködõ magyarítás, patch-ek, trükkök érdekelnek, hogy minél bug- és szaggatás mentesebb legyen a játék.
Elõre is kösz.

MrStokes
Ertem. Ezeket eddig nem tudtam, koszi az infot.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Butaság. nvidiával bizonyos kategória felett hardveresen gyorsított, egyébként a cpu-ra hárul a számítás, ami elég lassúcska. Ennél a játéknál úgy olvastam fórumon egyáltalán nem használ gpu-t a fizika kompatibilitási okokból.
MrStokes
PhysX-et nem csak nVidia kartyak tudnak hasznalni? Ez azert eleg mokas...

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

jó lenne ha lenne tonna számra potim:S😛 de sajna nincs:S😄😄😄

nem játszottam magás karakterrel... rakd ki gyors gombra az életerõ potikat és szlopáld õket tonna szám.

Ezt nem hiszem el... nem tudom a fõellenségetmegölni :@ nem igaz úgy megbántam h full mágus lettem... nem vmi jó:S

Hát 1 kicsit se akad... megy normálisan már 11es szintû vagyok 😄 nagyon bejön a játék xD

Ha még megvan az eredeti file, akkor winmerge-vel vagy tc-vel össze tudod hasonlítani mi a különbség. Na és mennyit gyorsult? 😊
Hát msot sikerült megcsin. Máshol írták h ne átírjam a file-t hanem adtak egy linket ahonnan le tudom tölteni és azt másoljam és írjam felül az eredeti file-t.
Tessék!:

http://www19.zippyshare.com/v/81389275/file.html

Ne aggódj, az nálam sem csinált semmit. Nem is tudom kinek volt annyi esze hogy ezt kitalálta és terjeszti. A patch viszont segített, bár komplexebb helyeken továbbra is erõmû kell a játékhoz.
Hello átírtam a datában a file-t amit keleltt h a processzor 2 magot használjon a játékhoz v mi.... és nekem pont ugyan úgy akad:S:S:S mi miatt van?? vagy van valami más megoldás rá?? Köszi

Sziasztok!
Elkészült végre.
ArcaniA: Gothic 4 - Végigjátszás IV.

Jó játékot!

http://gamempire.hu/ http://rpgames.web4.hu

Hát köszi 😞 annyira sajnálom h nincs 1ikben se multi pedig a legjobb játék gothic és multiban még jobb lenne 😄 (számomra 😄 )

sherlock1
Nincs benne multiplayer.

http://youtu.be/4v8qae11_-M

Hy én még nem vettem meg a játékot de érdekelne h meg lehet-e csin vhogy h lehessen játszani mulziban??Gondolom nem mert eddig 1ik gothcban se volt multi (tudtommal). De azért megkérdezem. Köszi!

köszi kiproszálom

sherlock1
NVIDIA Control Panelben a 3D Settingsben (legfelül) kapcsold ki a Show PhysX Visual Indicatort.

http://youtu.be/4v8qae11_-M

Van ugyebár az N vidia drive ami felteszi legalábis nálam ezt a physx-et.
Namármost minden játékban ahol használja ezt az eröforást kitesz a balo felsõ sarokba egy phys x feliratot eztetet nem tudom kikapcsolni,mert ha uninstal akkor nem fut a játék.Ha meg fut fenvan a logo és kitakarja a szövegmezöt.Na igy már tudasz segíteni??

McFrost
Mivan ? 😄

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

Segitsen már valaki,<#worship>feltelepitettem én is a phyxx-et és zavar a játék közbeni bal felsõ részen a logo.Belelog ill.kitakarja a párbeszédeket ezt hogyan tudom eltüntetni?

amikor átmegyünk a nagy szigetre miután meghalt Ivy csak szürkeség van ez milyen bug?
McFrost
gratulálok

"A 2. gól, az meg egy rossz hazaadást lelestem, aztán bevertem a sarokba, ahogy kell!" Kiss Tamás a 2011.07.21. EL: Tromsö- Paks 0-3 meccs után www.youtube.com/watch?v=Fljmh80MY-8

nem volt feltelepítve a physx,
McFrost
jó, akkor ne tedd fel

nem ati radeonom hd 4650 ösöm van.
Viszont amikor a barátom áthozta, 2 hónapja( kb. a játék megjelenése után pár nappal) kiprobálni, simán feltelepítettem, leszedte az elsõ hotfixet, és elindult a játék, csak a rengeteg bug miatt nem játszottam vele, és töröltem hogy ne foglalja a helyet.
McFrost
physx?

2Gb ramom van, tehát az sem lehet probléma
a játék EREDETI,most újra installáltam, telepítés után elindítottam a játékot, de most az automata update sem indult el, egybõl ki írta a hiba üzenetet
Hali, visszaolvasás közben nem nagyon láttam ezt a hibát, de most feltettem a játékot, automata update-tel felpatcheltem, amikor pedig elakarom indítani ezt írja ki:" A "0x00b1cd36" címen található utasítás a "0x00000000" memóriacímre hivatkozott: A memóriaterületen nem végezhetõ el a következõ mûvelet: read. "
Valaki tudja hogy csináljam meg?
Küldtem privit.

Core2Duo van a gépemben, megpróbálom ezt is! Köszi az ötleteket!!!
Hogyan lehet számszeríjjakhoz vesszõt szerezni? A boltokban csak íjjakhoz valót találni.. 😞