2688
  • sirdond
    14 szint után azt kell mondjam, hogy a ranged karakter nem éri meg, legalábbis gothic nehézségen

a legnagyobb gond,hogy nem lehet elbújni a sziklák, tárgyak fák mögé ugyanis a varázslatok,ütések és lövedékek átmennek rajtuk...

kite-olni lehet (attack utána hátra), de kicsit unalmas,hogy még fejlövéssel is minden mobba 3 lövés kell minimum (na jó, van egy-két gyengébb akinek elég 2 is). a nyilakat ugye nem lehet összeszedni és mivel keveset lehet találni,ezért venni kell egy csomószor. az is igaz,hogy nyilakon kívül mást nem is vettem még, szóval pénzügyileg nincs gond

ugye a stealth se éri meg, mert ki kell maxolni a 200%os bónuszhoz (kb 20-24 skillpont)

másik nagy gond szerintem,hogy hiába fejlődsz, ugyanannyi ideig tart "felajzani" az íjat, ami a ranged ág legnagyobb gyengesége a meele-el szemben

vagyis ez az én véleményen, többi íjász mit gondol a témáról?
  • ricsa008
    és akkor stabilabbul fut vagy az mit segit?
  • cseneles
    Sziasztok!
    A game indításakor a win7 hibát észlel ezért leálítja!:(
    Valakinek ötlete?
  • McFrost
  • meteoreső
    Na akkor most szembemegyek a tömeggel.
    Megvettem és nekem ez tetszik.
    Jólesik a magyar feliratot nézni, a menük jól láthatóak.
    Rengeteget szenvedtem a kis olvashatatlan betűkkel sok játékban.
    A színek el vannak találva,amikor kiszállok a másik szigeten vihar van,
    folyik az eső a tengerparton, háborog a tenger.
    A gyökérbogaras rész kifejezetten adrenalinlöket volt.
    Mikor az Ork csicskáztat a féldrágakőért kifejezetten poénos.
    És végre varázsolhatok!
    Rühellem mikor varázsló akarok lenni és egy játék 2/3-ánál tudok összerakni egy olyan varázslót aki elbír 3 katicabogárral(addig meg bottal hadonászhatok).
    Itt a bevezetősziget után már oszthatod a fireballt.
    A demójában láttam területre ható varászlatokat ami megint taktikusabb harcra ad reményt.
    A Risenhez képest kifejezetten szépen kidolgozott karakterek vannak,
    és amíg ott magas szinteken is lenyomott pár madár ha nem jó ütembe nyomtam ezt itt nem éreztem, ki lehet térni. (Nekem itt izgalmasabb a csata)
    Amúgy van benne Zoom gomb.
    Ja és biztató a napi szintű netre felkúszás a magyar nyelvű patchért.
    Lehet tévedek és a fele körül unni fogom, de látok benne fantáziát.
    Ha a nagy szörnyekkel taktikus csatát kell majd vívni akkor nálam nyerő lesz.
    Egyre nem jöttem még rá ebbe segítsetek, az időt hogy lehet felpörgetni éjszaka ? (mert lefekszem és nem lesz reggel)
    Ja és a gépigény... Ati 4850 videókártya (középkategória alja)+4 giga ram és nálam ez rezzenéstelenül fut.
  • mike01010101
    Köszönöm, kipróbálom.
  • htiarw
    Bocsi, ezt kihagytam.

Játék data könyvtárába: 2magot használjon (cores='2' -re kell átírni 2 mag esetén)
    c:\....\Arcania - Gothic 4\Data\Configuration\processmanager.xml

ThreadConfig platform='PC' cores='1'
  • htiarw
    Hi!

- Kamera eltávolodására itt a megoldás! De ajánlom, a jowood.com angol nyelvű fórumát böngészgetni.
    http://forum.jowood.com/showthread.php?t=172798

- Konzol előhívása:
    c:\Documents and settings\....\input.xml-ba kell beilleszteni
    ~ - re console jön elő

<Input command="loot all">
    <Key code="18"/>
    <Activation type="first active"/>
    </Input>
    <Input command="cheat menu">
    <Key code="41"/>
    <Activation type="first active"/>
    </Input>
    </Inputs>

- 2 magos CPU-hoz.
    Játék data könyvtárába: 2magot használjon (cores='2' -re kell átírni 2 mag esetén)
    c:\....\Arcania - Gothic 4\Data\Configuration\processmanager.xml

Remélem tudtam segíteni valamelyest.
    Üdv.
    ThreadConfig platform='PC' cores='1'
  • ricsa008
    nyugodtan bármikor meglephet vele akárki :D én nem vagyok olyan nagy igényű még el is megyek érte :D
  • IMYke2.0.0.0
    Hát, az biztos, hogy a javítások tömkelegét megvárom vele - a Gothic 3-hoz is kellett egy pár [na meg a CP-k].
  • KaszaN
  • balee4
    Annyit talán megér, ha normálisan patchelik addig.
  • mike01010101
    Annyit azért talán:)
  • MerlinW
    Szerintem annyit sem ér:)
  • IMYke2.0.0.0
    Wazzer - akkor ezt is megvárom, míg 1990 Ft-ért vesztegetik a CDG-nél.
  • Encore
    Az engem is idegel, de azt hittem, csak beállítás kérdése.
  • mike01010101
    A Risen-t én is hangulatosabbnak éreztem.
    Ami még zavar, lehet, hogy ez csak egyéni izlés kérdése, hogy harcnál automatikusan eltávolodik a kamera.
  • vasziszdasz
    Én is idejében olvastam a fórumot, már majdnem megvettem boltban. :) Így viszont warezban se kell. Megspóroltam vagy 10k-t.
  • Zoliz
    A Gothic 4-et nem az a csapat készítette el ami az első két részét, ez a csapat viszont elkészítette a Risent ami sokkal jobb mint ez vagy a Gothic 3 volt. Csúnyább kicsit, de sokkal hangulatosabb.
  • Nos
    én azért még egy névtelen hőst nem akarok, már nagyon erőltetett lenne, de nem ezen ment el asszem nálad sem a dolog
  • Daniboy01
    Nekem nem kell ez a homokos pásztorfiúcska , nekem a régi névtelen hős kell, egy igazi Gothic 4, de jó is lenne!
  • Daniboy01
    így vegyen az ember eredeti játékot! És sírnak a kiadók a warez miatt!
  • Daniboy01
    Hali!

22-es a karakterem és egyet kell értenem azzal, aki azt mondja, hogy semmi kihívás nincs a játékban! Hard fokozaton nyomom, de még megszorítani sem nagyon tudtak, talán mikor 4-5 tűfogú (snapper) támadt egyszerre. Az egész játék során ha 10 életlöttyöt megittam talán harc közben. Most találtam egy olyan kardot ami az okozott sebzés X százalékának megfelelő életet tölt vissza, így már löttyöket sem használok. ( Hol van ez mondjuk a Gothic 2-höz képest, ahol könnyű fokozaton még a field raiderek is megszopattak, és egy 10-15-ös karakter kellet egy ork scout legyőzéséhez )

Mindezt úgy ráadásul úgy értem el, hogy azt sem tudom melyik képesség, mit jelent az ismert "mégsem" hiba miatt ( remélem azért minél hamarabb kijavítják.) Közelharci karakterem van, a felső két csíkra adtam a pontokat, úgy tapasztaltam azok befolyásolják a közelharci sebzést és az életerőt.

Nekem amúgy teljesen simán fut a játék, szaggatást, fagyást nem tapasztaltam, közepes árnyékok, a többi minden maxon, 1280x1024-ben. nem tudom ki írta, de a grafikától én is többet vártam volna, szerintem még a Gothic-3 környezete is sokkal szebb volt, a Risenről ne is beszéljünk. Nekem olyan "érdes", furcsa az egész képi összhatás. A víz megjelenítése egyszerűen ronda, még a Gothic 2-ben is jobban nézett ki. Azt is utálom, hogy szinte állandóan esik az eső, hihetetlen! A szikron szar, az NPC-k, küldetések tényleg bugyuták, együgyűek, nem teszik, hogy a szigetet különböző részekre osztották fel és csak akkor mehetünk tovább, ha megoldottuk a főszálat.

Kapja be aki a teleportálás rendszerét csinálta, nem tudom ti rájöttetek-e valamire, de nekem csak oda vissza működik két teleportkő között,amik között gyalog gyorsabban megteszem a távolságot, mint ahogy betölti a teleportálást.

Arra sem jöttem rá, hogy a lopakodás mire jó egyáltalán, hiszen minden ládát feltörök a tulaj szeme előtt egy szó nélkül!

Azért most már végigjátszom, de ez csak egy középszerű tömeg RPG lett gyerekeknek, nekem mint nagy Gothic rajongónak egy csalódás! Valaki hasonlította itt a Mass Effect 2-höz és a Fallout 3-hoz, hát a seggüket is csak messziről szagolhatja szerintem!
  • Ironman2
    Gothic online nagyon jó lett volna.Simán veri a WOW-ot.
  • Encore
    Akkoriban még úgy nézett ki, hogy a komplexebb játékoké a jövő, csak hát mégsem.
    Most azon filózom, hogy ha majd egyszer lemegy az ára 990Ft-ra akkor talán megveszem, de annál többet egyszerűen nem ér.
  • mike01010101
    Rajongóként (és vásárlóként) azt kell mondanom, hogy ez a játék kicsit gáz. Már pár órát beleöltem, végig is fogom játszani, de ez tipikus az a játék ami inséges időkben ér valamit. A mass effect és a new vegas közt pont jó, de szerintem a gothic széria leggyengébb darabja, persze mindegyiket a maga idejében nézve. Emlékszem, hogy sok évvel ezelött a gothic2 idejében a fórumokon téma volt, hogy milyen irányba megy a sorozat, mi lesz a 3. vagy 4. részben. Ló, lovaskocsi, teve, sárkányhát, több fejleszthető képesség, komplexebb párbeszédek, stb. mindenféle ötlet elhangzott, ehhez képes eltelt 6-8 év és semmi újítás, semmi előrelépés, sőt. Az, hogy a texturák nagyobb felbontásuak lettek és növekedett a poligon szám, az nem a fejlesztők, hanem a hardvare gyártók érdeme.
  • MerlinW
    Nem játszottam a demóval, nem is igazán foglalkoztam a témával, így tegnap este csapott arcon, de nagyon:)
  • Peti011
    Valaki nem tudja hogy lelehet már tölteni a játékot magyar felirattal?
    Ha lelehet akkor hol?
    Válaszokat előre köszönöm!
  • Sunrider924
    Az altalad vazolt tortenesi sorrend alapjan a jatek vedelme keffentette el a dolgokat szerintem
  • Nos
    és az is szép, hogy a hivatalos oldal press részében csak a megjelenés előtti cikkek vannak felsorolva
  • Nos
    azért tudnak valamit a srácok
    csináltak egy (szerintem) hangulatos és simán futó demót
    aztán kiadtak egy tákolmányt

biztos rájöttek ők is, hogy ez nem az igazi, de valahogy el kéne adni . . . akkor legalább a demo legyen optimalizálva

és ezt nem viccből mondom, el tudom képzelni, hogy ez így volt
  • Ironman2
    Ajaj,akkor én már el sem kezdem,mert nem tudom hogy sírjak-e vagy röhögjek.
  • Encore
    A demó alapján azért sejtettük, hogy ez lesz, gondolom te is. Sőt, mikor be lett jelentve, hogy a PB nélkül ebben a témában idegen csapattal készítik el a folytatást, már akkor éreztük, hogy gáz lesz, de persze élt a remény... eddig...
  • dartonita
    Ugyanezek a gondolatok fogalmazodtak meg bennem,sajnos
  • BEAST #1414
    A demo alapján még nem voltak komoly gondjaim a játékkal. Rendben, hogy nincs túl sok köze az eredeti Gothic-hoz, de a játékot játszva olyan érzésem volt mintha valami rpg paródia lenne előttem... :(
  • MerlinW
    Nem is a gépigényről van szó, hanem arról, hogy mikor elkezdtem játszani vele egy halk hang motoszkált a fejemben. Cirka másfél óra után a hang végre felvette a szó alakját, majd hangosan kimondtam: Ez gáz!:)

Az ugrás, párbeszédek, szinkron, történet igénytelensége, a gumi grafika, a millió bug, a semmilyen harcrendszer, meg úgy egyébként az összehatás.. egyszerűen nem érzem jól magam mikor játszom. Körülbelül 2000-es színvonalú animációk és játékmenet. Fel nem fogom, hogy adhatták ki ezt Gothic címen. No mindegy.
  • Sunrider924
    CSomopontokrol a skil-fan: harcos-tuzvarazslo hibridet csinaltam, elertem a flurry 3ik es a Zeal 3ik csomopontjat, hat ize, flurry3ik csomopontja megnoveli az utesek szamat 6ra, ez oke, mukodik, a tuzlabda viszont gyakorlatilag nem, a leiras szerint robban es sebez mindenkit hatosugaron belul, de amikor belelottem egy 4es csoport lurkerbe(Blackwater swamp) a celponton kivul senki mas nem sebzodott. Azon filozom hogy vajon a gyengebb magic power lehet az oka? a harcos kepesseg/ruha elveszi a pontokat a magikus kepessegtol igy igazabol a meele power a nagy a karimnal.
  • deniro2
    Közelharcos fejlesztésben tudok neked segíteni egy keveset.
    A felső 3 csíkot kell tápolni, az 1. a meele powert és a stamina regenerációt növeli, a csomópont pedig az erős ütést adja, a 2. meele powert és életerőt növel, a csomópontok pedig plusz kombókat adnak, a 3. pedig az életerőt és a stamina regenerációt növeli és valami kábító ütést ad blokkolás közben. A csomópontokig 1-1%-kal nőnek az értékek pontonként, utánuk pedig kezdődik elölről 1%-ról.
  • Sunrider924
    Fenebe , lemaradt a link, az 1409-es hozzaszolasomat Man19nek szantam
  • Sunrider924
    Basszus, onnantol kezdve hogy a Piranha Bytes kiszalt mar a gothic3 kozep vegetol, mar onnan nem gothic a gothic, ok a szellemi tulajdonos/otletgazdak, ergo nem is fogja tudni senki olyanra megcsinalni, es bar nem rossz amit a Spellbound csinalt ez nem gothic, ennyi, onmagaban azert szorakoztato csak nem kell allandoan osszehasonlitani mert egesz egyszeruen ez nem az. Ahogy mar mas is irta ha PB hangulatot akarsz ott a Risen, es remelhetoleg nemsoka jon a folytatasa, ezt meg fogd fel ugy hogy eloetel(hm, lehet santit a hasonlat)