2688
  • McFrost
    Villám varázs és kard kombó.
  • Sunrider924
    Lassan kozeledik a vege, es hat hard fokozaton Shrine of the elementstol felfele nem konnyu mar az elet, valahogy allandoan hijjan volt a hp potiknak amikor szuk zart helyen tomegesen jottek ram es ugye szuperul bele lehet akadni a cseppkovekbe gurulaszas kozben. Az se semmi hogy 4 ellenfel ugy ut devastatinget hogy a 4bol mindig egyik pont a masik utan , gyakorlatilag nincs holtido mert mintha folyamatosan azt utne mindegyik... Aki szerint ez a jatek konnyu az menjen el Blackwaters-nel Shrine of the elements-hez minimum hard fokozaton es majd meglatja, es nem is ez a legnehezebb, minecrawler barlang az mar kifejezetten idegesito volt, amikor 3 minecrawler-el verekedve mindig beakadt valami oldaljaratbol meg egy vagy 2 uj bogar.
    Hibridet tolok, a flurry ag full es a tuzlabda 3ik csomopont, fagyasztas 2ik csomopont +, nehezpancel es azert egyaltalan nem konnyu, dzsungelben az 5-6 fos renegat orkok is adnak munkat ezerrel. Ja es most lvl 25nel tartok, de hagytam el kuldit Holy three-nel.
    (ja igen, hardon( esetleg gothic fokozaton hogy izlett a Troll ? aki tudja mire gondolok irhat valaszt)
  • Hunor1
    Én most nem állok be a szapulásba , csak SEGÍTSÉGET KÉRNÉK !

Nem vagyok hardcore gothic harcos, de hardon keztem. Még az elején járok és megakadtam!
    A szitu: Abban a küldetésben vagyok még csak hogy a kiinduló szigeten a boszorkány elealtatott majd egy barlangban ébredtem.Itt kéne a pókokat legyűrnöm és kapok 30 spell srollt(?) vagy mit a boszitól.
    Na ugye jön a pók és csapkodom, amikor kb az 50-60 % ereje lemegy akkor mint egy teknőc viselkedik és nem sérül. Ekkor kell használni ezt a scrollt hogy "megrázza" és kibújjon. Nah nálam amikor megrázom szinte nem is sérül, újra csapkodom-begubózik-(visszatölti magát kicsit)-scroll- csapkod-begubózik-scroll....stb soha nem tudtam 80%-nál jobban megsebesíteni...
    Biztos láma vagyok de mit csináljak??????
    (a demóban pl találtam a barlangban tüzes nyilakat és azzal könnyen kinyírtam óket, de itt a teljesben nem találok) Jah és csak a macsétám a legerősebb fegyverem..

Segítsetek ! Köszi
  • Zóanagyvarázsló
    Nyilván felfogadnak, de ha odabotorkál egy az orruk elé, akkor miért ne segíthetnének? Én is vettem fel magam mellé zsoldost, nem azért, mert nem tudtam harcolni.

Ha a kertemben valakire rátámad a farkas, és kezemben a kapa, akkor csak megpróbálok segíteni, ha félnék is rendesen. Egy egész falka ellen viszont biztosan nem.

Még egyszer: elismerem, hogy a Gothicban e reakcióknak voltak szélsőséges megnyilvánulásaik, de egyáltlaán nem tartom reálisabbnak a másik szélsőséget sem, én inkább ezt tenném reálisabbá, ha az nagy munka is lenne. Ugyanakkor én azt preferálom, ha él körülöttem a világ, ha nem is minden tökéletesen reális, ebben pedig a reakciók és ellenreakciók hatékony eszközt jelentenek. Ezért is bírtam az első két Gothicot. Neked nyilván ez annyira nem hiányzik, és többek között ezért nem is tudtak a hibáik ellenére beszippantani. Nincs ezzel semmi gond.
  • Shep
    Köszi szépen, akkor lehet belekukkantok.
  • wedge31
    Az ilyen játékokban és ebben is gyakran fogadnak fel a parasztok hogy nyird ki a földjein koborló szörnyeket.
    Ha olyan nagy hösök volnának és nem félnének a harctól szerinted nem üznék el öket maguktól is ?

Még 2-3 farkastól is összecsinálják magukat és téged kérnek fel, akkor majd ha te beállitasz egy bazi nagy monsztával a sarkadban marhára valós hogy hirtelen kapával meg gereblyével nekiugranak.

Egyébbként én már láttam élöben erdélyben nyiszlet farkasokat...nem ismerlek személyesen de igen tökös gyerek lehetsz ha lebecsülöd az éhes ordasokat.
  • Zóanagyvarázsló
    Ebből az következik, hogy az a valósághűbb, ha egy utolsó nyiszlett farkasnak sem mennek neki, hanem végignézik, hogy ott előtte széttépnek minket, majd a juhait? Illetve megtennék, ha reagálnának egymásra, de roppant reális módon egymás számára nem léteznek.

Ne érts félre, egyetértek abban, hogy az sem jó, ha mindennek nekiugranak, de többnyire emberi léptékű vadakat lehetett a parasztokhoz könnyen odacsalni, melyeknek meg nem támadása butaság lett volna, és általában nem is egyedül avatkoztak be. A maradék néhány eset pedig "elleplezhető" olyan életből vett példákkal, mint amikor valaki el akarja kergeti Székelyföldön a medvét a kertből, de nem jött be... Vannak ilyenek is, gyakran öletik meg magukat bután az emberek.

Egyik megoldás sem tökéletes, de a reakciók teljes kispórolása a leginkább illúzióromboló, mert az mégiscsak hülyén néz ki, ha egy legendás vadász orra előtt, vagy egy település forgalmas főterén tépik szét a hőst.

Én elfogadom, hogy neked a másik módi nem jön be, de azért a ló túloldalára nem kellene átesni ennek a megítélésében.
  • lalakov
    Idővel ki tudom majd nyitni a bezárt ajtókat?
  • wedge31
    Most jelenenleg ennyi.

• xido
    Én azt szeretném látni,ha elszaladok,akkor a közelebb lévő embert hamizzák le a szörnyet,legyen az töltelék szereplő vagy küldetést hozó..egye meg a szörny és kész:)))
    Sajnálom még,hogy csak azt lehet megütni,aki a játék szerint ellenség:)
  • Kopiati
    Tapasztalat?:P

Az rohadt gáz, hogy szó nélkül fosztom ki a házaikat, semmi izgalom...:D
    Jah és tényleg elég könnyű a csapkodás, risenben már-már vérpisilés volt egy-egy küzdelem...
  • wedge31
    Ez áll közelebb a valósághoz, parasztok nem harcolnak szörnyekel a hösöket hivják az ilyen munkákra.

Ezt mindig hülyeségnek tartotam ha egy gatyás paraszt vasvillával nekiugrott egy trollnak csak azért hogy neked segitsen, teljesen életszerütlen.
  • Encore
    A Gothicokban minden reagál a környezetére, itt meg csak egy egysoros script van:
    "ha a játékos közelebb van, mint 15 cm, akkor induljon el felé és támadjon". :)
  • mike01010101
    Nem bug, egyszeruen hanyag tervezes. Nem irtak meg normalis az AI-t.
    Perdig ez egy jo dolog volt barmelyik gothic-ban, vagy a risenben is.
  • Zoliz
    Hát tényleg érdekes játék, odacsalok egy field rider-t az egyik paraszthoz és a paraszt meg sem mozdul ahelyett, hogy segítene levágni a rovart. Ezek direkt bugok vagy véletlenek.
  • Fbn Lx
    ez az érdekes, furcsa képi összhatás amiről írsz gyakorlatilag egy fullos mmorpg utánérzés. ez a grafika ilyen gépigény mellett egy mmo-ban talán reális.
  • Fbn Lx
    éppenséggel nem mondanám, hogy eszméletlenül kibaszott fos lett a gothic 4, de valami hasonló, ehhez az állításhoz közeli a véleményem :c
    az első 10 perc után úgy éreztem ki kell lépnem, de aztán csak elment vele még 2 óra, ami alatt lenyugodtam és konstatáltam, hogy ha ez lenne a világ egyetlen élvezeti forrása, akkor valószínűleg végigtolnám.
    Szar.
  • xido
    el..csak rá kell dobnod az rld exe-t
  • Broafka
    nálam warez a játék, hotfixet fölraktam, ezt az átállítást, core=2 dolgot megcsináltam, és még mindig 15-20 FPS között szaggat ez a szar
  • Ironman2
    Nálam is bevált ez a módszer,és nem szaggat a játék:

http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1180441997&no=1442

Nem kellett a hotfix
  • deniro2
    Bocs, hogy pont egy Gothic forumon írok ilyet, de nekem az etalon a Morrowind... Ehhez képest felfogni nem tudom, hogy 8 évvel késöbb ilyen játékokat tudnak évekig fejleszteni. Az a játék tized ennyi helyet nem foglalt, mégis több száz óra valódi élményt nyújtott. Valahogy azt gondoltam, hogy manapság már csuklóból össze lehet hozni egy 2002-eshez hasonló cuccot, de mégis falak közé szorított, totál lineáris, 1 bites játékok jönnek ki sorra... Itt sincs másként, fuss A-ból B-be, aztán C-be és így tovább, aztán pár óra és the end.
    Nem mondom, a grafika hangulatos, viszont kb. ennyi, amit ez a játék adni tud...
  • Shep
    Tudom no warez meg ilyenek, de azért hátha :) A biztonsági másolat elindul ha felrakja az ember a hotfixet?
  • mike01010101
    En is kb annyit.
  • rage
    Én olyan 72%-ot adnék rá.
  • Prince23
    A gamepod eléggé lehúzta a játékot 5 vagy 6 pontot szórt tá.
  • rage
    Nekem sincs a játékkal úgymond semmi bajom, szerencsére a technikai problémák elkerültek. Jól fut, nem néz ki rosszul, jól játszható, csak valahogy végig az az érzésem, hogy semmi olyat nem mutat, amit ne láttunk volna már tucatszor. Engem még az sem érdekel különösebben, hogy a vízben két lépés után láthatatlan falba ütközünk, nem ettől függ javarészt a játékélmény, de tény, hogy vannak benne olyan megoldások, amiktől már 2-3 éve elszoktunk. Jobban zavarnak a gyakran túl játszott szinkronok és a sablonos történet.
    Lehet, nem a Dragon Age után kellett volna játszani vele...
  • XeroX
    Gothic 4 Hun megvásárolva (tisztelgek a fordítók munkájának)
    A gothic 3 bug parádéjának és a Risenben lévő 5 tonnás mocsári szörny hátrafelé ugrálásnak emlékeire építkezve félve nyúltam hozzá.
    De! azt kell mondanom, hogy nagyot csalódtam!
    A játékélmény nagyon jó és hangulatos volt. +
    Annak viszont nem ajánlom aki a fától nem látja az erdőt.
  • sirdond
    amúgy neked mennyi a ranged dmg?
    az invertory screen baloldali részén írja
  • sirdond
    köszi, nálam javított a helyzeten!
  • sirdond
    nem sincs gondom a harccal, mert a kite mindig működik, attack és hátra vagy gurulás, csak kicsit kezd már unalmas lenni, és zavart,hogy mást nem tudok használni (pl az objectek mögé bújást)

a fagyasztást mindenképpen kipróbálom,kösz a tippet

az erdőjáró íj az melyik is? a 22dmg és 5 obsidian + 4 eagle eye potion + damaged bow kell hozzá?
  • mike01010101
    Egyebkent most hogy nincs az az idegesito kizoomolas a harc kozben, sokkal jobb a jatek, kovetheto a harc, kombinaciokat nyomok a ritmusos kattintas hatasara.
  • Man19
    Gyerekek, ha ezt olvasná a PB, mennyire jól esne neki! :)
  • Man19
    Jah, ez az onlineos dolog nem rossz ötlet!
  • Man19
    Úgy, ahogy mondod, bennem is élt a remény ,amíg nem olvastam azok véleményét, akik a teljes játékkal is játszottak már...
  • Man19
    Igen, én is tudatában voltam ennek, hogy ez már nem Gothic, de azért reménykedtem, hogy mégse lett olyan szar, de már beláttam, hogy tényleg az, és már az egész játékra 100%-ba kimerem jelenteni, hogy semmi köze a Gothichoz egyáltalán... Mert ugyebár sok emberrel találkoztam már, akik a Gothic3-at is szidták, de azt inkább a gépigénye miatt, a Risen full grafikán elfut, míg a Gothic 3 még mindig szaggat...
  • Daniboy01
    Most értem a végére ( 3 nap alatt, lv29, egy területet véletlenül kihagytam ) bár szerintem már kapkodtam egy kicsit, kíváncsi voltam a történet befejezésére. Azért már kezdett durvulni, néha futnom kellett az életemért! ( Tegyük hozzá, hogy nem tudtam, csak sejtettem, hogy milyen skilleket fejlesztek)

Összegezve, azért nem annyira rossz játék ez, csak én személy szerint egy kicsit másra számítottam. Szerintem megvárok pár javítást és nekikezdek mégegyszer, mert azért el lehet szórakozni vele.
  • mike01010101
    Feltettem egy kamera modot (lasd #1441) es igy - nekem - sokkal jobb, mar-mar eredeti gothic erzesem van.:) Igy normalis koveto kamera van harc kozben. Egy masik modositassal tud sprintelni is. Mar csak az kene, hogy normalisan gyalogolni is tudjon. Nagy elvárás 2010 végén egy játéktól?
  • wedge31
    LV13-as ijászom van és eddig mindig sikrült kigurulni a bajból ez persze még változhat de eddig nincs gond.

A fagyasztásra mindenképp pakolj pontokat mert lassitja öket és van idöd szétlöni az arcukat.
    Most raktam össze az erdöjáró ijat plusz vadász nyilak és két lövés aztán fekszik mindenki.

A lopakodás egy vicc, nem érdemes egy pontot se rakni rá.
  • cseneles
    nemtudok róla...
  • KaszaN
    Amikor elindítottad fel patchelte magát? Nekem akkor volt ilyen amikor azt feltette. Aztán még egyszer amikor feltettem csak simán letöltöttem és csak utána tudtam meg, hogy külön magyar patch is van. :D