2688
  • nowan
    Az feature nem bug. :)
    Nézz körül a beállításokban! ;)
  • Ironman2
    Azt a hibát hogy lehet javítani hogy a bokrok,fák eltünnek ha közelébe érek?
  • rage
    Nyilván működni fog, hiszen a Reloaded-féle release sem más, mint az eredeti játék, kiegészítve a crack-kel.
  • Sunrider924
    Hm ha mar itt tartunk, nem ortodox otlet de egy probat lehet meger: probalta mar valaki az eredeti telepitett jatekra radobni a reloadedes tores fajlokat? Ha igazam van akkor igy mar futni fog a jatek szepen.
  • Sunrider924
    Szerintem te igy nem bojkotalsz semmit, mint irtad a konzolon eppen elegen fogjak megvenni hogy megerje a cegnek, vagyis hogy jovedelmezo legyen. Ha barmit is tudnal bojkotalni az maximum a fejlesztoi csapat lenne, de oket meg kar mert igen szep munkat vegeztek, ha kiporgeted a jatekot es leveszed a "ez nem gothic" szemellenzot akkor latni fogod. Az optimalizalatlansag meg szerintem a jatek vedelmebol adodik, ugyebar a teljesen pucer, vedelem nelkuli demo mindenkinek futott gyonyoruen.
  • Zoliz
    Így van. Nem éri meg megvenni, most hogy a játékot X-boxra készítették megveszik elegen és elegendő profitot kap a cég ezért a "munkáért".
    Ezt a céget nem érdemes anyagilag támogatni, mert Gothic néven nem akarunk többet hack 'n slash játékot kapni. Úgy hiszem a csalódottak így gondolkodnak.
  • s0n1c
    Felesleges ebbe szerintem bele menni, legjobban ott érezhető, hogy hiába állítok bármit, ugyanolyan szarul fut. Igen, ezen állítólag, ha megvenném az eredetit, segítene a csodapatch, de mégsem, mert nem mindenkinek javítja a helyzetét.

TES IV: Oblivion, 6 éves játék. Ez egy modolt kép, de ez nem változtat a lényegen.

• Szeszmester
    A Risen is tetszett, sokat játszottam vele.
    Igazad van, sok helyzetben dönteni lehetett a megoldás módjáról.

Úgy értettem a dolgot, hogy a G4 inkább akció, mint szerepjáték. És mint ilyen, szerintem nem gond, hogy kivették a csalogatós lehetőséget.

Optimalizálás:
    Maradjunk konkrét példáknál, mik azok a játékok, amik szebbek és jobban futnak?
    Gyengébb gépeken próbáltátok levenni a látótávolságot és a gépigényesebb számításokat? Ezeket nem lehet a végtelenségig optimalizálni, ha mondjuk árnyékot akarsz számolni, bizonyos lépéseket mindenképp végig kell csinálni.
  • GreKom
    Ha Gothic fan vagy nem éri meg megvenni, szerintem azoknak tényleg nagy csalódás.
    Ha csak egy játék ami fantasy és rohangálni meg ilyesmi, akkor igen.
  • wedge31
    Villám bele utána ütöd vagy lövöd mikor visszabujik megint villám és igy tovább.
    A lényeg hogy folyamatosan és gyorsan csináld a hp regje miatt.
  • wedge31
    Ott fogsz is sokáig, mert a gombák egy barlangban vannak...
  • Morpheus
    Sziasztok!

Most kezdtem bele a játékba, pár küldetés után bármilyen hülyén hangzik elakadtam. Mikor megkapom a villámvarázslatot a boszorkánytól, meg kéne ölni a gyökérférgeket a barlangban. De ez valahogy nem megy. A varázslat semmit nem használ, bármennyit is "lövök" el rájuk. Ötlet? Bug lenne?

Köszi előre is a segítséget.

Morpheus
  • Prince23
    Nah kipróbáltam ezt a gothicot:D Eddig elég gyerekes, dedós küldetések vannak benne. Megértem aki lehúzza.
    Most az Ogrének vagy kinek kell 96 db gombát összegyűjtenem a sötét erdőben és nagyon félek :DD
  • Zóanagyvarázsló
    Nem volt kötelező odacsalni őket sehova, és mivel mellékküldetéseket adó nevesített karaktereket, árusokat, tanítókat és XP-t is lehetett vele bukni, annyira nem is érte meg. Viszont a lehetőség adott volt. Ahogy írtad a craftingra: lehet önkorlátot gyakorolni, nem kötelező a legkönnyebb megoldást választani.

Egyébként a legtöbb esetben számos trükk volt a durvább helyeken való átjutásra, konkrét szituációtól lehetett megoldás a futás, a lopakodás, a speed scroll, a nautilus scroll, vagy mondjuk egy szomszédos magaslatról való átrepülés felettük. Éppen ez a jó, ha nem kötelező minden szembe jövő lényt legyakni, sőt nem mindig az a legegyszerűbb.

Legyen, ne tetsszen neked a Risen, senki nem várja el, de talán nem kellene úgy kritizálnod, hogy nem maradsz konzekvens.
  • s0n1c
    De tisztában voltam vele, hogy ez nem piranha. Ettől függetlenül ez egy fos optimalizálatlan konzolport. Nyílván, nem számítottam rá, hogy gothicot picit is meg fogja közelíteni, de azért 2010-ben ez a fajta szájbarágós linearitás egy ilyen stílusú játékban, bárhonnan közelíted is, égő . Bár abban igazad van, hogy csodálkoznom és felháborodnom felesleges.
  • Man19
    Nekem mit ajánlotok megéri megvenni(vagy egyáltalán kipróbálni) a játékot, hogyha nagy Gothic fan vagyok(és nem úgy állok hozzá, mint egy Gothichoz), és ezek voltak a kedvenc szerepjátékaim, a Gothicokon kívül: Diablo2, Titan Quest, Sacred 1-2, Morrowind, Oblivion, Fallout3. Ellennék vele szerintetek???
  • wedge31
    Ha megveted ugy hogy nem vagy képben a fejlesztö váltást illetöen /bár a boriton is ott van nagy betükkel/ az a te egyéni szoc problémád.
    A többség tudta hogy ez már nem az a gothic lesz mint az elözö részekben volt.

Ha meg warez akkor csak simán szopacs ,törlöd és elfelejted nem vesztettél semmit.
  • H3LLBoY
    Azért kösz:)!!!
  • BEAST #1590
    Hard fokozaton nagyon izgalmasak tudnak lenni a harcok, főleg humanoidok ellen. Viszont annak örülnék a legjobban ha egy sandbox rpg-be, mint pl a Morrowind, egy Dark Messiah-hoz hasonló harcrendszert tennének be. :)
  • Shep
    Hát akkor nincs ötletem.
  • H3LLBoY
    Már próbáltam, máskor is volt ilyen, csak akkor a Dark Void csinálta ezt.
  • Shep
    Igazából optimalizált, mert tök mindegy mire állítod, hogy butítod ugyanúgy fut :) (amúgy tényleg vicc az egész)
  • Shep
    próbálkozz a driver beállításoknál a Control Panelben.
  • grebber
    Ez nagyon gyenge szöveg:

"Amúgy szólnék mindenkinek, az optimalizálatlanság nem szinonimája annak, hogy gyenge a gépem."

Neked fizettek hogy ezeket mondjad?

Vannak elég szép játékok amiknek érdekes modod elég az általad említett gyenge gépünk!
    Az tévhit hogy az az optimalizáltság = hogy megy a coráj 7 en meg a 100ezres 5870-en.
    el lett baszva nem kell szépíteni!
  • wedge31
    Erösen egyszerüsitik a DA2-öt már nem várok töle annyit mint az elsö résztöl...már csak a Witcherben bizok, meg a TW2-be remélem kiadják még idén.
  • s0n1c
    Ált. tiszteletben tartom mások véleményét, de irdatlan nagy faszságokat írsz, vagy még nem játszottál a gothic 1-2-vel. És nem tudok elvonatkoztatni, mert ezen a néven adták ki.
  • H3LLBoY
    1570-re valaki? Vagy csak azt mondjátok meg, hogy állítsam a PhysX-et GPU-ra!
  • Szeszmester
    Risen harc
    Ez az a komoly RPG alapú harc, ami annyival másabb? :)
  • Shep
    Wizardry 7 nálam az az etalon :)
  • BEAST #1579
    Ne is mondd. Időről időre rámjön a Baldur's Gatezhetnék és felrakom a kettőt... néha még a legutolsó pincérnővel is változatosabbak a párbeszédek, mint a mai "akció-rpgk" főszereplőivel. Kár, hogy már nagyon megszoktam a jót és szeretném ha szebb lenne. :)
  • Shep
    Teljesen elvettétek a kedvemet a játéktól (jó igaz szarul is fut, de majd később talán pár patch múlva). Azt hittem végre egy jól kinéző össze vissza bóklászható, döntéseimmel befolyásolható eseménysorral ellátott játékról van szó erre nem :(
  • nagypite
    Hát igen manapság nem akarnak jó rpg-t csinálni mert nem trendi, hanem a menj előre és kaszabolj stílus a nyerő. Nálam egy baldurs gate 1-2 "Az rpg" grafikailag technikailag elavult mára, de a történet milyen jól meg van írva. Több mint 1000 dialógus van benne!
    Na mindegy talán a dragon age 2 bioware csak hozza a formáját.
  • BEAST #1576
    Bár, így utólag belegondolva lehet nem is a játékkal van gond, csak valami olyasmit vártam az egésztől ami nem volt célja. Mindegy remélem a következő Risen jobb lesz.
  • s0n1c
    Fos konzolport (megőrjít ez az analog controllerre optimalizált minden irányba mozgás...), csak azt nem értem, hogy ebben a formában miért raktak pénzt a pc-s fejlesztésbe. Az egész úgy ahogy van égő, egyetlen pozitívum a graf, napfelkelte az erődben kegyetlen jól néz ki.
  • Szeszmester
    Ne adj szavakat a számba, nem mondtam, hogy természetesebb.
    De ez amúgy is egy játék, kit érdekel a valóság? Az számít, hogy a játékmenet jó legyen.

A fejlesztők szerintem azt akarták, hogy ne arra bátorítsák a játékost, hogy mindig visszacsalja az ellenséges lényeket a faluba. Ez szerintem tényleg megakasztja a játékot.
    Risenben csomószor volt ez, hogy ha nem bírtam bemenni vmi helyre, akkor egyenként elcsaltam a vaddisznókat és farkasokat, hogy a földműves parasztok kicsinálják azokat. Szerinted ez annyival jobb?
  • BEAST #1573
    Szerintem egyáltalán nem állja meg a helyét. Ránézésre tényleg szép, de már a Risen is szép volt. A karakterek pedig itt is ugyan olyan bénán néznek ki. Najó egy fokkal jobbak.
    Viszont kb az útról sem szabad letérned, mert ha egy dombról vagy hegyről nézel lefelé nem látod mi vagy ki van alattad... csak akkor tölti be a lényeket amikor egy síkban vagy velük.

A hősünk egy senki és ezt nem arra értem hogy pásztorkodott mielőtt megmentette volna a világot. Teljesen logikátlanok a párbeszédek, néha egy egyszerű köszönésre is csak primitív leugatásra van lehetőség. Ha csak ennyire telik akkor miért erőltették a párbeszédet. Tényleg mintha valami rpg paródia lenne az egész.
    Már az is elég szomorú, hogy az emberekben az maradt meg mára az rpg műfajból, hogy "menj ide, menj oda ölj meg x lényt" típusú küldetésekből állnak.

A harc eleinte tényleg érdekesnek tűnt, de gothic szinten folyamatosan csak nagyobb ütéseket használnak a lények így a blockolás kb felejthető is, marad az ide oda gurulás. Előkerestem a Risen-t és a Gothic 4-nek köszönhetően ismét leköt.

Mondjuk az még érdekelne szerinted miért természetesebb, hogy egy falu végignézi ahogy széttépnek a farkasok, mint az hogy a farkasok az embereket látva inkább visszavonulnak az erdőbe?
  • GreKom
    A harc szerintem egyébként egész jó lett, a combók amiket lehet vele csinálni élvezhetővé teszi a harcot.
    És egyébként igazad van abban, hogy ez akciójáték. Ezt írják is a hivatalos oldalon : "Arcania is a Fantasy Action game set in a rich world that invites the player to explore all of its innumerable attractions & details"
    A felháborodás az inkább, hogy az ember egy Gothic 4-től nem ezt várja az első 3 rész után.
    Kb olyan, mint ha holnaptól a Barátok közt átmenne sci-fi-be.
  • Shep
    Mi akkor itt nem lehet döntéseket hozni és befolyásolni a végkifejlettett?
  • H3LLBoY
    Hali!
    Az lenne a kérdésem, hogy miért írja a bal felső sarokban a játék azt, hogy Physix=CPU? Ezt nem lehetne eltüntetni, vagy átállítani GPU-ra?
  • wedge31
    LV19-nél járok és eddig nekem is hasonló a véleményem ha elvonatkoztatunk a névtöl ez egy tisztes iparos munka, vannak sokkal jobbak is ez tény mert egy rakás dolgot kihagytak belöle de engem leköt a világa és ez a lényeg.

Akik fikázák a grafot meg töröljék le a monitort, maxon nagyon ott van látvány...